Inlägg

Visar inlägg från 2022

Nära döden

Igår var jag utsatt för ett mordförsök. Åker till jobbet. Upplever att det låter konstigt i bilen men tänker att det beror på att det har satts på vinterdäck. När jag kommer till kurvan vid Järnbrottsmotet ner mot leden förbi Sisjön känns bilen som att den vobblar. Börjar känna mig lite rädd och ett ljud stiger i bilen, speciellt när jag gasar lite. Förstår att jag inte kommer kunna ta mig till jobbet utan åker av vid Åbymotet och tar mig vidare till Mecanum. När jag kommer ut ur bilen och se över däcken upptäcker jag att endast 3 av 5 skruvar finns för att fästa fast höger där bak. Som tur är har jag klarat mig utan att däcket har åkt av och jag inte vet vad som skulle ha hänt. Responsen från sambon som utsatt mig för mordförsöket. ”Jag har ju sagt att jag behöver en kompressor, då hade inte detta hänt”. Förstod då att det inte var ett mordförsök utan ett suicidförsök eftersom det var jag som tyckte det var onödigt att köpa en kompressor.
Tänkte säga att jag befinner mig i ett mentalt slukhål. Slukhål låter som en bra benämning av min känsla. Men då slukhål är ett relativt nyupptäckt begrepp för mig googlar jag upp det och när jag läser definitionen inser jag att det kanske inte passar helt bra för hur jag upplever min situation. ”Ett slukhål, eller ett sjunkhål som det också kallas, är en fördjupning i marken som har bildats på naturlig väg. Den typen av slukhål som bildas plötsligt på väldigt kort tid, vilka ofta är just de som man menar när man pratar om slukhål, heter på svenska doliner. Även om det kan tyckas från människans perspektiv att en stor hålighet har bildats på ett ögonblick så är det alltså så att håligheten redan hade funnits där under en tid, och att det sedan kom till en öppning till håligheten i dess ovansida.” Har själv killgissat mig till att det också är ett hål som det är svårt att komma upp ifrån. Liksom att när man befinner sig där i och försöker klättra upp är väggarna så porösa att de f

Vilken måndagsdepp alltså.

Val igår och skit idag. När jag gick och la mig vid tio såg det, om inte bra ut, ändå ut som de röd-gröna hade en knapp majoritet. Men när jag vakna idag var det inte så utan nu är det de blå-bruna som är i ledning. Fy fan vilken depp. Först att SD fortsatt att ökar i väljare och sen om det nu skulle bli så att moderatledaren Ulf Kristersson blir statsminister. Alltså, tycker så illa om honom, allt med Ulf får mig att få rysningar, så att jag hellre skulle se Jimmy Åkesson som statsminister tror jag, förutom då att det skulle innebära att SD var statsminister. Äh, jag svamlar och vet inte ens om det går att förstå vad det är jag menar.

En ny vän

Igår gick jag ut på en golfrunda efter jobbet. Väldigt trevlig. Också väldigt trevligt att jag gick med en man jag tidigare haft i samma boll (det heter att man går en boll när man går ut en tid med andra). Han spelar också själv en del och går gärna en runda efter arbetet. Så vi bestämde oss för att byta telefonnummer så att vi kan gå ut ihop om det passar. Trevligt va. Min första nya golfkompis och han heter Dick. Vad tror du Per tänker när jag lagt in honom i telefonlistan som Dick Golf. :)

Ta hand om sig själv och identitetstankar

Att ta hand om mig är mitt fokus just nu. På jobbet har jag liksom distanserat mig till det som händer, som att det inte berör mig. Självklart gör jag det jag ska men stannar utanför processer och driver inte saker och det känns bra. Som att det är så jag behöver ha det just nu. Igår åkte jag och tränade på lunchen och hade jag haft rena träningskläder med mig (har ju varit på landet) skulle jag stuckit ner i dag också. Jag lämnar familjen och åker till landet. Både för att vara där och för att få spela golf. Det känns också bra. Får väl försöka vara mer fokuserad på dem när jag är hemma. Är lite ambivalt gällande bil. På ett sätt vill jag inte ha bil. Jag har införlivat i min identitet att jag är en person som åker kollektivt och bilfri. Det är också dyrt med bil. Men å andra sidan är det jävligt skönt att åka en timme senare till jobbet. Att kunna träna på lunchen, speciellt nu när vi har aktiviteter för kidsen varje dag och att kunna svänga ner till landet och golfen efter jobb

Gör mitt bästa

Börjar så här lite enkelt med en nice och bajs lista innan jag blir varm i kläderna. Nice: Idag ska jag träffa en kollega privat som jag inte gjort tidigare. Vi ska gå och dricka vin och jag hoppas att det blir trevligt. Jag har tränat på lunchen. Bajs: Att nu när jag ska börja plocka ut lite tid som jag har jobbat in under flera år för att gå och träna är det tänkt att vi ska börja skriva in all tid. Och jag som har hundratals timmar inarbetade som inte är dokumenterade. Att Svante somnade gråtande igår men inte vill berätta om det hänt något eller om det är något han tänkte på. Att jag ska ha ett socialtjänstmöte om 20 minuter och jag känner mig totalt opepp.

Testar

Tillbaka till vardagen efter semestern och kanske bara kanske kommer det finnas utrymme för blogg även om jag efter att ha fått Eltons schema för simhoppet inte tror det. Hej bassängen måndag, tisdag, torsdag och lördag och hej squashen söndag och onsdag. Hej då livet. Och lördagar landträning i Uddevalla s det går inte bara att skita i. Sen kommer ju en del tid även läggas på transport till och från jobb. Så kanske vi kommer ses här under hösten. 

Undran!

Bild
Upptäckte av en slump att det fattades ett glas i mina glasögon. Har liksom känt att de varit lite skrangliga men just innan upptäckten tänkte jag att jag tyckte det var lite suddigt på ögat där glaset är kvar och tänkte att jag kanske borde ha mer styrka i glasen. Idiot!