Inlägg

Visar inlägg från december, 2014

Ångest

Jag börjar få ångest och ont i magen av rädsla för att morgondagen ska innebära samma smärta i bihållorna som de senaste två dagarna. Då har jag krypit ihop i sängen och gråtit och suttit i duschen med varmt vatten på och hållit den mot pannan för att lösa upp det som samlas i bihållorna. Igår hjälpte det, idag inte alls. Fasar för morgondagen. Här hade jag tänkt infoga en bild jag googlat på smärta men det fanns absout inte en enda som ens kom nämvärt i närheten av hur ont det gör.

Allra finaste julklappen

Bild
Här kommer bilderna från Eltons Luciafirande. Elton är han i paketet.

Jobb, jul och hopp om lek

Rast. Så skönt det är. Jag är inne i en period då jag inte tycker att mitt jobb är det roligaste som finns. Så är det ju, det går lite upp och ner. Ibland tycker man bättre om det och ibland sämre. Att jag tycker det är mindre kul just nu har säkert att göra med att jag hade bett om semester men fick avslag. Jag skulle alltså kunnat vara hemma med min familj och mysa så här inför jul.  Dan före dan före doppare dan. Stabil så skönt att åka hem ikväll och veta att jag inte ska hit förrän på lördag igen. Men då tyvärr för hela helgen. Men det är som det är. Längtar nästan till julafton som ett barn. Det ska bli så kul att se vad Elton tycker om alla julklappar. Hoppas han blir glad. Han behöver lite glädje efter den här sega sjukdomen. Vad tråkigt han haft i flera dagar nu. Han är fortfarande lite hängig men i morgon hoppa jag vi kan gå ut och leka. Hoppas!!

Tidig julklapp och Liseberg

Bild
Dagen har börjat underbart. Som om tomten redan kommit med julklapp i form av sovande barn. Svante vaknade åtta (givetvis efter några hakebössa men ändå) och Elton vaknade inte förrän jag och Svante kom hem från affären med frukost.  Efter frukosten sitter vi nu och ser julkalendern. Hade tänkt att köpa de Sista av julklapparna idag men väljer nog att träna i stället. Så det blir vattengympa om en timme. Hade hellre viljat köra yoga eller pilates men det fanns inget pass som passade. Elton stackarn är fortfarande sjuk så det blir jag och Svante som följer med mamma, Sandra, mario, och Alma till Liseberg i eftermiddag. Ska bli kul. 

Hoppas på sömn

Går och lägger mig efter en otroligt lång men helt okey dag på jobbet. Lägger mig i eltons säng och hoppas på en god natts sömn. I morgon blir det nog en jobbig dag. Pappas födelsedag. Så saknad han är. 

God natt

Bild
Överger familjen som hostar och lägger mig i eltons rum för en, förhoppningsvis god natts sömn. I morgon blir det jobb. Bara några dagar kvar till jul. Det firar jag såhär. 

Medan jag jobbar

Bild
Hänger mina killar i skandinavium och kollar när Sverige vinner innebandy VM. 

Härliga dagar

Bild
Dagen började lite stressat med att hela familjen skulle till dagis för julfirande. Elton som världens sötaste julklapp. Kan säga att han blev sedd. Många som kommentera hans briljanta idé. Sen gick vi hem och jag och Svante sov en stund och efter det spelade vi spel medan per sov. Efter det har vi hängt på lekplatsen, köpt vinterkängor till Svante och hämtat kort. Nu sover Elton i vagnen, per lagar mat, Svante pysslar och jag har lagt upp fötterna på bordet och slappar. Sköna stund. Snart ska jag dock fixa min mat. 

Discobowling

Bild
Vissa dagar är bättre än andra på jobbet. Speciellt när jag åkte hem med en vinst. 

Julklappsinköp

Bild
Jag valde rätt dag vad gäller trängselmässigt. Kanske inte lika bra dag  gäller bärandet. Dagen efter första muskelpasset med träningsvärk i varenda muskel. 

Bom, bom, bom....

Bild
Nu slår jag på trumman. De där små gapiga dvärgarna här hemma slåss inte bara längre. Idag lekte de faktist tillsammans. Hoppas på fler sådana stunder.  Sen att leken var att de dönade små bilar in i väggen med all sin kraft må så vara. Jag var så glad att de lekte att jag valde att bortse från vilken aktivitet de ägnade sig åt.  Känns som en milstolpe. 

Fri i över ett år

Idag fick jag tillbaka mensen. Zlatan som vi säger här hemma i stället för satan.  Närde en viss förhoppning om att det hade blivit något fel och den aldrig skulle komma åter. Hörde om ett sådant fall för många år sedan. En tjej som inte fick tillbaka den efter att ha fått barn. Hon ville dock ha den tillbaka och så gjorde läkarna något för att sätta igång den igen. Det hade dock inte jag viljat.  Hatar mens, pms och allt med den. Kanske hade viljat ha den om jag hade trott att jag hade kommit i klimakteriet men med det följer ju massa andra och vad det verkar värre "symptom". Men det trodde jag inte. Bara hoppades på god tur. Men får vara glad, slapp den ändå rätt länge. 

Julklapp

Frågade Elton häromdagen vad han ville vara i luciatåget. En tomte, pepparkaksgubbe, staffedräng eller lucia.  Han ville inte vara något av det utan han ville vara. -En julklapp. 

Lyx

Bild
Fick nästan en chock imorse när jag vaknade och titta på klockan. Halv åtta. Prisa Gud! Så skönt att vi alla fick sova en stund längre än till strax efter sex. Nu ligger jag åter i sängen med en Svante sovande på mig medan dom andra två är ute och leker i skogen. Undrar om jag vågar hoppas på lite egen sömn också. 

Trädgårn och hemsk verklighet

Bild
Hemkommen från Trädgårn, julbord och show. Kan inte säga annat än fy f*n. Maten var under all kritik ochshowen var kass. Försvar jag ledsen över att vi inte hade vårtors i den stora lokalen där showen var men sen var jag glad att slippa se den.  Men det värsta var att jag såg hur nattklubbs ingången numera fungerade. Alla som sen gick in fick gå igenom en metallbåge och väskor gicks igenom. Bra att inte vapen kommer in. Men helt hemskt att det ska behövas. Vilket samhälle kommer mina killar växa upp i. Inte det jag önskat. 

Lite mindre blir det under grannen

Bild
Synd att vi inte vann storvinsten för då hade kanske paket i jul haft den här storleken. 

Träning

Igår körde jag yoga och det var svinjobbigt. Idag körde jag pilates och ville dö. Varken klarade eller orkade övningarna. Börjar tro att det är förklädda supermans jag tränar med eller typ blåsningen där alla är grymbra så jag ska känna mig kass.  Just nu har jag ont i hela kroppen. Blir det så att jag måste hålla en flicka i morgon blir det en käftsmäll för det finns ingen möjlighet. Klara inte ens hålla duschen.  Det enda jag klarar är att ligga raklång på spikmattan. Nu ska jag leta upp en pod och sova. 

Ny mössa och vantar

Bild
Någon blev glad. Tacksam unge. 

Pysslar

Bild
Elton målar jag fixar mer godis Dom andra sover och sover och sover. 

Mysmorgon

Bild
Startade med radiokalendern i sängen och därefter frukost till piratskattenshemlighet. 

Jag och Elton

Bild
Innan kräkning

Pysslat

Bild
Igår bakade jag lussebullar och idag har jag gjort marsipanekollon, ischoklad samt pepparkakshus med Elton. Han har satt fast godis och ätit godis massor av godis. Så mycket att han spydde.