Inlägg

Visar inlägg från mars, 2019

Små inblickar

Elton är ju allt som oftast rätt snål med att berätta om vad som händer under hans skolliv men ibland får man lite glimtar av det. I går berättade han för mig att det hade varit slagsmål mellan två stycken i tredje klass och att den ena av dem hade bett en lärare att hålla käften och slängt en sko mot läraren. Det positiva är att det framställdes som en händelse utöver det vanliga och att han verkade anse att det där mot läraren verkligen var att gå över gränsen.

Rapport

Och så var det torsdag, igen och snart har även denna arbetsvecka passerat. Tre morgnar nu har jag varit beredd på att stanna hemma då barnen har varit på gränsen till sjuka men samtliga dagar har jag ändå kommit iväg till jobbet. Blir alltid lite jobbigare att åka till jobbet när man samtidigt är inställd på att vara hemma och halvt om halvt planerar för det. Igår var jag och mamma iväg och såg Ringaren i Notredam på Operan. Den var mäktig. Varje gång jag varit iväg på något sådant frågar jag mig varför jag inte gör det oftare. Det är ju trots allt en fantastisk upplevelse som väcker något i mig och som jag bär med mig efteråt. Blir dock lite bekymrad över mamma och hennes hälsa. Hon har svårt att gå och får ont i armarna när hon går. Hon berätta också att hennes medicin är vätskedrivande och att hon behöver gå på toaletten löjligt mycket. Så mycket att hon inte anser sig kunna gå ut under förmiddagarna när den fungerar som mest intensivt. I eftermiddag har jag fullt upp med m

Sol Och regn

Bild
Har inte numera svenska alfabetet efter en uppdatering. Far leta efter en annan app. Men sa lange vill jag beratta om en toppen helg. Sol och bla himmel hela helgen. Har rensat hela tradgarden fran kvistar och lov.  Ser sa fint ut. Som om nagon brut sig om tradgarden.  Barnen har sprungit runt och lekt eller spelat deras nya wii Spel. Knapt nagot brak alls. Pa kvallarna har vi eldat I brasan och njutit av de nya fatoljerna.  Idag helt annat. Upp tidigt,regn och gratt, for att komma ivag och rontga foten innan Jobbet.  Hoppas du/ni har det bra. 

Längtar och väntar

I startgropen för att åka till landet. Som jag längtat och barnen också. Jag för att mina nya fåtöljer kommit och jag ser framför mig hur jag ska sitta framför brasan och dricka lite vin. Barnen för att de har fått ett nytt spel till Nintendo, Super Mario, som de vill spela. Vilken helg vi har att se fram emot. Pratade med Per för 10 minuter sedan och då var de vid Linnéplatsen så nu tittar jag ut och hoppas bilen gått i raketfart. 

Stressen

Bild
För att hinna hit  I tid. Andas in, andas ut. Varsta yogapasset har ar jag 

Bästa

Bild
Att starta dagen så här är det absolut bästa. Yoga och spa

Spookey

På telefonen har jag ett larm 05:45 som jag varje kväll söndag till torsdag ställer på aktivt samt ett som alltid är aktivt och ringer fredagar 06:30. Det första är för att komma upp till jobbet och det andra för att packa Eltons gympakläder.  Igår somnade jag i soffan och missade därför att ställa klockan för att komma upp idag. Blev därför lite förvånad när jag vaknade idag 05:51 av att klockan ringde. Tänkte att jag vaknat till och aktiverat larmet i sömnen men ändå märkligt att jag missat första ringningen och konstigt intervall på snoosen. Men till det verkligen märkliga. Jag har ett nytt larm inställt på klockan som står på 05:51. Kan inte förstå hur det hamnat där. Skulle jag vaknat till och ställt klockan borde jag aktiverat mitt larm att skapa ett nytt är ju jobbigare och varför den tiden. Frågade också P, han hade inte gjort det.  Jag med min dödsångest fick som första impuls att sjukskriva mig. Att min tid på jorden är slut och någon/något tänker se till att det händer på de

Stenåldern

Bild
Just varit på en bra föreläsning om sexualbrott. Det var del två idag och väldigt spännande för vi tog upp vilka faktorer som kunde vidmakthålla våld, så som att personal inte går in i en diskussion när en ungdom ”slänger” ur sig något kvinnofientligt. Och det framkom att på en avdelning där de ofta har ungdomar som begår sexualbrott och andra våldsbrott så hade även flera i personalgruppen en bristande förmåga att förstå allas lika värde, eller så bra de uttryckte det att det fanns ungdomar som hade värderingar från stenåldern och personal som inte färdats längre än till 1800-talet. Glad att det inte är så på den avdelning där jag arbetar.  

Fortsättning

I går kväll såg jag andra delen av Leaving Neverland och den efterföljande intervjun på Oprah. Verkligen sevärd och visar på hur många pedofiler arbetar.  Just nu går tiden löjligt fort känns som det alltid är torsdag eller fredag. 

En paus

Mitt i veckan och det går med en faslig fart mot helgens festligheter. På fredag ska Svante på kalas och jag träffa lite kompisar för härliga samtal med mat och dryck (ytterst måttligt). Lördag morgon yoga därefter 20 och 25 års fest. Söndag morgon tränar jag sen Svante och sist Elton och därefter är det bara till att avsluta helgen.   Såg filmen om Queen i förrgår, den var såååå bra. Se den om du inte gjort det och igår såg jag första avsnittet av Leaving Neverland också ett måste att se.

När man trott sig vara vaken

Bild
Men märker att man somnat till när passet är slut och alla andra sitter medan man själv ligger raklång på golvet och snarkar. När man förstår att man gjort det länge när grannen kommenterar att man verkar sovit tungt hela passet.  Skämsfilten.  Men jag är i alla fall själv i relaxavdelningen och bjuder på en härlig bild och en selfie på snarkmonstret. 

I kö

Bild
För att få semlor. Galet!

Nu händer i alla fall något..

Så spännande just nu på jobbet. Vi har nog fått in droger på avdelningen och ett par som är påverkade. Helt osannolika historier berättas, kan inte fatta hur korkade de här ungdomarna kan vara och hur lite de vet om det de stoppar i sig. Som att en skulle visa positivt på THC och tramadol tre veckor efter att de uppger sig stoppat det i sig. Har de ingen koll på hur lång tid det tar innan det går ur kroppen. I alla fall jag har just bokat en hundförare som ska komma hit och söka av avdelningen.

Bra beslut

Bild
Att inte ta kicken idag. Snö, halt och väldigt kallt. Brrr!

och så börjar vi om igen med en ny vecka

Måndag och i morse när jag inte skulle till arbetet direkt utan i stället var med Elton hos läkaren för spruta var det så att jag undrade vad som hänt i helgen och hur saker och ting förlöpt. Det var nämligen en del saker som skulle fullföljas. Hade en riktig slappedag i går, vilket behövdes efter lördagen. En kompis till Elton sov över och inte nog med att de var uppe länge de vaknade också halv fem och började springa runt i lägenheten. Elton är fortfarande hur trött som helst. Jag själv ställde in träningen och låg i stället och sträcksåg en serie på Netflix. Glöm inte semledagen i morgon.