Inlägg

Visar inlägg från maj, 2013

Helt slut

Två dagar, heltid med Elton, innebär just nu total slutkördhet. F*n vad det är jobbigt att ha barn. 

Röda ögon

Bild
Precis lipat mig genom två timmar till något jag trodde skulle vara en action. Så bra, så berörd.

Fredagsmys

Bild
Efter att tillbringat morgon och förmiddag i Slottskogen slappar vi nu av på balkongen med smoothie innan det är dags för saga och lite sova. Prickar ser mkt bättre ut på kärleken vilket känns bra. Var nästan lite orolig att han skulle få gå med dem i en evighet. Bli mobbad på dagis och inte träffa några vänner för att det såg äckligt ut. 

Min stackare

Bild

Ibland blir det för mycket av det goda.

Det blev precis bestämt att jag kommer ha en heldag för mig själv i morgon. Egon och Elton åker till farmor och jag får tid bara för mig själv. Ska till Hagabadet, gå lite på stan och förhoppningsvis även se ännu en bio. Denna gång tänkte jag mig "Jagad" har hört att den ska vara bra. Att vara hemma hela dagarna och få vara med Elton är verkligen en välsignelse men på samma gång blir det som att bara leva på godis om man inte får något annat. De sista dagarna har om möjligt varit ännu sötare eftersom jag inte kan ta med Elton någonstans, inte ens in i affären, så det blir lite väl mycket av det goda. Så dagen i morgon känns som att äta en krispig sallad.

Härlig känsla och skönsång

Har haft en härlig kväll. Var på bio, själv, och såg " The Great Gatsby ". Den var precis så bra som jag tänkt mig och att efteråt få gå hem i ett helt grönt Göteborg uppfylld av känslan från filmen utan någon som störde var underbart. Väl hemma hade korven inte somnat utan låg och sjung på en elefant i en bil. Finns inget finare än att höra Elton sjunga och i kväll var första gången han fick till det med en hel del ord från en text. Nästan sista ordet på varje rad. Mysigt.

Somna NU

Bild
Efter en förmiddag på vattenpalatset i Lerum med bad, lek, bubbel samt fika och lunch är jag mer än redo för att Elton ska sova middag. Jag är själv trött och eftersom han endast sovit kort i bilen under de senaste två dagarna, vill jag verkligen ha den tiden. Snälla somna nu. Snälla.

Dom växer upp så fort

Bild
Idag var Elton ute och gick med Egon i Slottskogen medan jag körde Eltons bebis i vagnen. Tänk vad fort tiden går.

Hoppas på ett bra avslut på helgen

Efter en härlig helg på landet fylld av gräsklippning (första gången för mig på åkergräsklipparen) målning av ladan, fotbollsspelande med Elton, besök av Patrik och Josefin med familj och mycket annat slår jag mig nu ner nyduschad i soffan för att se Sverige krossa Schweiz i hockey VM och på det sättet ta guldet. I dag bestämdes att midsommar firas med Patrik och Josefin på landet. Vi kör sillunch som picknick i Stättared och dans till det och på kvällen blir det grillning. Hoppas det fungerar för dig också systeryster. Nästa helg blir det åter ett par dagar på landet. Fortsatt målning för min del om det är fint väder och ifall vädret inte blir lika fint kanske vi lägger in nytt golv i vårt sovrum. Det kan man säga behövs för mattan lyfter när man dammsuger. Och där blev det ett-noll till Sverige efter 4.45. Nu ska Egon få sig en omgång av borsten och därefter blir det full uppmärksamhet på hockeyn.

Galet

Det var galet skönt att komma ner till landet. Det var galet skönt att sätta sig på gräsklipparen, kräma på med gyllene tider i lurarna och med hörselskydden över. Nästan som en minisemester. Det var mest bara galet när pappa berättade att han ska åka till Stockholm på måndag med jobbet. Både jag och mamma satte typ maten i halsen och undrade hur det skulle fungera samtidigt som vi försökte motivera honom att tänka om. Undra om det tillhör sjukdomen att inte ha någon som helst insikt om sina begränsningar. Hej och hallå hur ska det gå han hittar inte ens sin öl nu och det beror inte på att han är full.

En Svettis.

Bild
På väg för att avnjuta sommarvärmen på landet. Sitter i P löjligt varma bil och ångrar att vi inte tog min bil med ac ner.

Tårta

Bild
Bakar tårta. Har en känsla av att det är det bästa nu, för det är alltid det som ska bakas och önskas till mat. Nu har jordgubbsförsäljarna börjat sätta upp sina stånd längst Linnégatan och vi köpte ett par kartonger. En tog vi till mellanmål och den andra ska jag möla i mig när Elton sover (om han sover).

På väg

Bild
I bilen utanför Willys och på väg till landet. Idag fick vi sova länge, nästan till sju. Eftersom vi var hundfria tog vi frukost ute på vårt favoritställe "le petit café". Efter det åkte P och Elton till Åbybadet men det höll på att inte bli något för P fick för sig att Elton skulle på pottan innan och han var inte nödig. Men dom kom i väg och jag gick lite på stan köpte ett par böcker, myskläder och en present till kalaset vi ska till på söndag. Kom precis på att vi glömt pottan hemma. Undra om vi får åka hem innan vi åker vidare. Kan bli så. Bajs kan man säga om det.

Pippi

Bild
Någon har äntligen förstått Pippi Långstrumps storhet. Hoppas nu att jag slipper Totte ett tag nu, är lite trött på honom måste jag säga. Sen måste jag säga att hur förkastligt det än är att använda tv som barnvakt så är det väldigt skönt. Man behöver liksom göra annat än att underhålla sötaste ungen i världen hela tiden.

Måndag

Bild
Känns hur bra som helst med måndag efter den här toppenhelgen. Kalasfirandet av mig i lördags och igår häng i slottskogen på förmiddagen med inställd ponnyridning på grund av ful hjälm enligt Elton, sälspaning och glass i solen. På eftermiddagen var P och Elton på Lisseberg medan jag låg med fötterna högt i sängen, läste en bok och åt praliner. Kvällen avslutades framför tv:n med Mästarnas mästare följt av en intressant film om rättegången för en av de som misstänktes delta i mordet på Abraham Lincon. Nu kör vi lite häng på Spira. Elton vågade för en gångskull springa rätt in och leka. Kan do k berott på att vi var först och inga andra barn var där.

Idag är ingen vanlig dag

Idag är det min födelsedag. Inte mycket kvar men jag ska njuta av de få minuterna innan jag lägger mig och sover. Har verkligen haft en underbar dag precis så som jag önskat. Älskar fylla år, älskar massa folk hemma, älskar när alla gått. I morgon är det en helt vanlig dag igen men vanliga dagar är också bra förutom att vissa vanliga Dagmar åker syster hem till Tyskland och jag vet att då tar det ett tag innan vi ses igen. Nu ska jag leta upp en bra podcast att sova till så godnatt och tack för idag.

En bra dag

Idag har varit en härlig dag. Den började som vanligt alldeles för tidigt men solen sken ute. Efter frukost och andra göromål var vi iväg på playdate med tre vilda tvååringar och så Elton. Han blir så mammig när vi är med jämnåriga barn. De andra springer runt och röjer som tokar medan han helst vill bli buren eller i sämsta fall hålla handen. Efter ett par timmar blev han lite modigare och satt bredvid mina fötter och lekte med en liten motorcykel. På väg hem blev det Donalds sen ett par timmars sömn innan han och P åkte iväg och handla medan jag låg hemma och läste. På kvällen har vi pysslat lite hemma och nu sover korven. Det var P som la honom idag och jag skratta gott när jag först hörde P säga " nä, vi ligger inte på golvet och sover utan vi sover i sängen" och när jag gick förbi någon minut senare och såg Elton på golvet bredvid sin "bebis". Får hoppas på en bra dag även i morgon.