Inlägg

Visar inlägg från augusti, 2014

Det är sjukt hur mycket man hinner på en dag.

Bild
 Man kan hänga lite i köket.  Eller spela basket med en skål och en badboll, tills en lite människa kommer och stjäl det.  Svante har verkligen en kreativ och stylish sida måste jag säga. Här har han fixat lite fin hårförlängning i stället för att bli irriterad över att han har så lite hår.  Själv är jag också otroligt kreativ och gör knappt ätlig köttfärsås till mig själv. Sen hänger vi lite i vardagsrummet och diggar musik som Svante fick på namnfesten. Här kör vi "Bockarna bruse". Även här med lite annorlunda stil. Ena benet uppdraget. Skulle fortsatt skriva här i lördags men orkade helt enkelt inte. Så jag postar det halvfärdigt i stället för att Svante är så söt och för att han blir 11 månader idag. Grattis till honom som har 40 graders feber..

Porraffären

Bild
I like to pyssel, pyssel. Panduro is da shit. 

Det är feminism i luften

Bild
Det gillar jag. 

Hjälp!

Har haft bästa kvällen på länge. Vad jag har myst och fixat. Sådant jag inte har ro till när P är hemma. Så nu har jag kommit på att han faktiskt får vara borta en kväll i veckan eller i varje fall en varannan vecka. Hur ska jag få honom till det? Kom gärna med bra förslag. 

Stående?

Tror att man kan säga att Svante passera en milstolpe idag. Han stod, kan det nog klassa som, inte länge men han böjde benen och sträckte på dem igen. Tidigare ståenden har mer varit som att han släppt taget och stannat till väldigt kort på sin väg ner mot marken.

Namnfesten

Bild
Allra finast lilla killen. Centrum för helgens uppmärksamhet. Här har han med självklarhet precis snattat ett äpple från fruktfatet som hamnade i en bra höjd för honom när vi började duka upp de andra godsakerna. Här visar jag ett axplock (varför man nu skriver/säger så) av helgens godheter. Kan avslöja att macaronerna var lika goda som snygga och tårtan var to die for.

Bad mammy, bad bloggerska

I förmiddags åkte P och Elton till landet för att klippa gräs, njuta av landet och träffa mormor. Själv stannade jag hemma med Svante. Fortfarande sjuk, jag alltså, så jag orkade liksom inte åka iväg. Sen det att de åkte har jag längtat efter att Svante skulle somna för natten så att jag skulle få göra mina saker. Schysst mamma som jag är lät jag honom somna redan strax efter fem. Hmm. Nu är klockan tio och han är vaken eller halvvaken i min famn men jag har hunnit massor. Jag har gjort tackkort, fixat med album, letat information i gamla bloggar och insett att jag skrev mycket roligare förr. jag var ju nästan rolig samt insett att jag måste bli kuligare igen. När jag lagt Svante igen ska jag fixa lite kort och sen ska du se hur vi hade det i lördags 

Döden.

En riktigt dålig dag. Är fortfarande sjuk och nyligen uppmätt med 38.5 i feber (betänk att min normaltemp är 36.4). Även om det känns helt oväsentligt i relation till det hemska jag fick veta idag. Min vän, arbetskamrat, dog i går. Hon och hennes bebispojke på inte ens 8 veckor omkom i en frontalkrock med en lastbil. De lämnade en liten flicka på tre år och pappan kvar. Jag har gråtit som jag vet inte vad. Tänk pappan som ska leva vidare med detta, som ska förklara för lilla flickan. Tänk flickan som inte kommer att minnas halva sin familj. Tänk bebisen (och det gör så ont) som knappt har gett sin föräldrar sina första leenden, som inte börjat skratta, krypa eller ställa sig upp. Och tänk fina vännen som inte kommer finnas där med sin familj. Som inte kommer få se sin dotter växa upp. Livet eller rättare sagt döden är fruktansvärd. Jag hatar den.

Förberedelserna har börjat

Bild
Full fart idag. Vi har varit på Mio, Ica, och sen mätte jag och Elton upp Leonard med familj och var på stadsmuseet.  Sen kolla vi Pippi och hade fredagsmys. Svante är helt oskyldig till att ha pillat på stereon.  När barnen sov fixa jag lite inför i morgon.  Ser Goa ut va. 

Fullt ös

Idag har jag jobbat.  Varit hemma med mina otroligt härliga ungar. Vi har gått på stan, sett film och hängt på Plikta. Efter det har jag bakat 48 pyttesmå pajer, hälften med västerbottenost och den andra hälften med en fyllning av spenat, ricotta, pinjenötter och soltorkade tomater. Hoppas det blir lika gott som det låter. I pauserna på kökstjänsten passa jag på att utnyttja vårt tivo genom att se två avsnitt av criminal mindes.  Det var min dag. I morgon avkopplande jobb igen. 

Jobba känns som en rast

Nu har jag klarat av två dagar på jobbet och det känns bra. Är så glad att det är P och inte jag som ska vara hemma ett år. Hur onormalt och sjukt mitt jobb än är så känns det skönt att träffa andra vuxna och både hinna tänka och säga en mening utan att bli avbruten. Jag gillar jobba så är det bara.  Idag har jag trots allt varit ledig. Vi har gått på stan, lekt på gården och börjat förbereda inför lördag och namnfesten. Idag lagades piroger, 40 st små söta.  Nu är det dags att sova och i morgon är det jobb igen. Ska bli kul. 

Löjlig

Elton börjar bli stor.  När han kissa innan läggning idag gjorde jag kissljud med munnen i takt till en låt då sa han.  - Mamma du är inte häftig.  - Är jag töntig? - vad betyder det? - Det är när man inte är häftig.  - Du är löjlig.  Så då hade även en treåring upptäckt  det. 

Bollhimmelen

Bild

En tisdag

Bild
Det här gör jag efter en dag fylld av umgänge. Först var vi uppe i älvängen och hälsa på. Och där simmade Elton själv med puffar. Första gången för bägge delarna. Därefter fin besök av syster och underbara Alma.  Men nu är piroger och pannkakor färdiga till morgondagens utflykt.  Och snart dags för sängen. 
Bild
Du vet väl om att du är värdefull, att du är viktig här och nu.  Att du är älskad för din egen skull  att ingen annan är som du   Tror det är en gammal sångtext av Carola. Så fin. Kom på den i dag och sjöng för Elton. Kan du inte sjunga om ett spöke istället eller något sorgligt sa han.