Inlägg

Visar inlägg från april, 2015

4:a åringen

Bild
Världens stoltaste fyraåring och hans dag. Han går fram till alla och berättar att han är en fyraåring

Spaning

Bild
Jag trodde att det var på låg- och mellanstadiet man ägnade sig åt att vara så lik sina vänner som möjligt. Rädd för att sticka ut. Men det kanske är som jag hört. Vi blir allt mer rädda för att växa upp och därför klamrar oss fast vid ett yngre beteende än som var vanligt förr.  Förtydligande: Väskmärke

Min mentala hälsa

Bild
Håller på att gå under. De bra stunderna ser ut som ovan. Det är då han sover. 

Jobb bajsaren

Har ju glömt att berätta något riktigt omvälvande. Jag har blivit en jobb bajsare. Du vet en sådan som det första personen gör när den kommer till jobbet är att gå in och bajsa. Numera är den personen jag. Hur denna utveckling har kunnat ske är inte lätt att förstå men jag ska ge dig omständigheterna runt det, så kanske det klarnar. För det första, jag är nästan aldrig ensam hemma. Ska jag bajsa får det liksom ske för öppna dörrar eller om den är stängd så står en eller två ungar utanför och rycker i handtaget, bankar på dörren samt pratar. För det andra. Jag är ensam när jag kommer till jobbet. Ingen annan på det plan där jag håller till. Toaletten är placerad i ett omklädningsrum. Så man behöver gå igenom två dörrar för att komma fram till den. För det tredje, jag har aldrig tid annars.

Jag som en redbull

Just nu är jag otroligt energisk. I måndags var ju på IKEA och köpte tyg och överkast, samt satte upp tyget på väggen. Tog hela kvällen såklart. Igår hängde jag på krogen med Tanja. Och idag. Jag har badat killarna. Helstädat badrummet. Satt upp fyra foton. Fixat för räkningarnar. Fotat allt jag ska sälja på blocket. Nu ska jag lägga in det på datorn och efter det ska jag lägga in annonsen. F*ck! vad bra jag är. Så nöjd med mig själv. Och blir jag klar med det ska jag fixa vimplar till Eltons kalas och en karta. Knäcka lite ägg också kom jag på att jag skulle göra och separera till mina macaroner.

Flickor och pojkar

När jag kom hem efter en härlig kväll på krogen tillsammans med Tanja möts jag av Elton i dörre. Okey att min härliga kväll tog slut halv nio men ändå.  Sen berätta P att Elton hade sagt till honom " mamma bestämmer väl rätt mycket" och sen "jag tycker flickor och pojkar ska bestämma lika mycket'. Vilken dålig förebild jag är för hur ett förhållande ska vara. 

Jag kanske går under på söndag

Tio av elva barn har tackat ja till kalaset på söndag. Har föräldrar inget annat för sig. Jag hade tänkt att minst fyra skulle tacka nej så är det ju när man själv ska ha folk hemma. Hur ska vi klara av så många ungar här? Men ändå. Vad kul!

Godnatt!

Bild
Jag har ju aldrig riktigt gillat vårt sovrum så idag när jag var på Ikea för att köpa ett nytt överkast fick jag med mig tio meter tyg hem också. Så efter lite klippande och spikande. Voilà!

Inte så jävla PK

Ibland får jag det som en smäll på käften. Jag är inte så PK som jag önskat att jag vore. Idag var vi och köpte nya skor till Elton och Svante. De vi tittade på till Elton fanns inte i hans storlek men de fanns i en annan färg så vi kunde prova dem och se om de passade för att låta honom i butiken ta in dem i rätt färg. Nu tyckte Elton att de som han bara skulle prova var helt rätt färg. Cerisa. Vi köpte dem men jag tycker inte alls om dem och jag kan inte säga om det beror på färgen eller att jag inte gillar modellen på honom. Men han är glad. Hade de varit i en annan färg och jag inte tyckt om dem hade jag aldrig låtit honom köpta dem, men nu bara för att de var rosa så följde de med hem. Fy fan vad det här med könade färger är jobbigt. Undra om jag tyckt de var lika hemska om han varit tjej. Jag vet F-n inte.

Innan klockan hunnit slå sju

Bild
Barnen bänkade framför Jake och piraterna tidig lördagsmorgon och jag ska precis öppna en av mina nya böcker. 

Underbar!

Bild
Den här underbara boken hittade jag på Coop idag. Så från och med nu skriver jag lite dagbok igen. Har saknat att skriva de där sakerna som man inte vill dela med någon eller som man inte får dels med någon. Köpte två andra böcker också men de berättar jag mer om ifall de är något att ha. 

HA

Lyssnar på Fredagspodden med Hanna och Amanda på väg till jobbet idag. Hej och hå, vad de inte tänker ibland, vilket är härligt. Idag skulle de skapa ett eget märke och kalla det för HA. Mina tankar går ju osökt till Hells Angels men på ett befriande sätt inte deras. Hoppas dom gör det, skapar det märket alltså. Längtar redan till efter jobbet. Då ska vi åka till landet. Det ska bli en kanonhelg och jag ska njuta av att leka med barnen samt strutta runt på tomten och dra upp hemska maskrosor. Säkert massor av annat också självklart.

Frukost

Bild
Älskar att köra Breakfast in car.

Lite bildbevis från senaste dagarna

Bild
 Först när vi är på Mulle. Alldeles efter kortet är taget sitter alla barnen på stocken och får något stoppat i sina händer bakom ryggen. Elton gissade rätt bägge gångerna. Min lilla Einstein.  Här letar dom efter småkryp. Elton var mycket modigare än vad jag hade trott även om han (till min glädje) inte höll i vare sig spindlar eller maskar.  Den här är inte lätt men de har precis börjat hänga upp ekorrens tvätt. En stund senare var linorna fyllda med pinnar, blad och annat de hittade som gick att hänga upp.  Plikta under söndagen. Elton utövar akrobatiska konster och balanserar på en stock.  Zvante kickar boll  och Zelton räddar i mål  En glad och skitig krabat och två rena godingar.

Bajs och nice

Ont som satan i nacke och axlar. Kanske ska bli bättre med yogan igen. Annars nöjd. Bråka knappt med eltin en enda gång sen jag kommit hem. Beställt kalasgrejer omorganiserat i fyra lådor och ett skåp samt bakar drömtårta till kalaset. Jag är grym. Nu ser jag min nya serie Hannibal. Gillar. 

Såhär tillbringade jag min kvälls"egen"tid.

Bild

Sur på jobbet

Bild
Väntar på att få in avdelningsobservationerns så jag kan göra klart mitt utlåtande. Borde varit inne i torsdags men jag sa att det räckte att jag hade det som i går morse. Inte snällt med tanke på att det är mitt första på fyra år. 

Glad Påsk!

Bild
Vilken under påsk jag har haft tillsammans med min härliga familj, mamma och P´s mamma. Allt blir verkligen enklare när vi har kunnat vara ute stora delar av dagen och haft hjälp av våra föräldrar att passa de små livliga ungarna. Vi har krattat, rensat, vänt jorden i potatislandet och sågat ner grenar. Börjar se rikigt fint ut i trädgården. Vi är redo för sommaren. Nedan är från Långfredagens morgon. Tänk att få godis direkt efter frukost. Bättre än så blir det inte. Elton är så glad i kläder också, han har redan satt på sig tröjan han fick av mormor i påskägget.  Mina små påskgubbar, redo att bege sig till Blåkulla.  Uppe i Stättared för påskpoängpromenad med häxor, kaniner och kycklingar på vägen.  Fiskdammen var självklart en hit med en påse godis. Tillsammans med de bästa  Busiga ungar i soffan  Äggletande är i full gång  Någon överlycklig som hittade både skärp och tröja med Spindelmannen på i ett av äggen.  Påskmiddag  Utelek på påskdag

Lyckan på magen

Bild
Så mycket kärlek