Inlägg

Visar inlägg från februari, 2017

Man vet att det är mycket på jobbet

När man går från jobbet, ringer hem, sätter sig på bussen och femton minuter senare får titta i telefonlista för att se om man ringde eller bara tänkte på det. 

Föräldraskap underbart och skitjobbigt

Bild
Jag älskar att få vara med mina två små killar, de är verkligen en välsignelse, men det kväver också en hel del från mig för att få dagen att flyta på utan allt för mycket bråk dem emellan. Trots att klockan bara är tio har dagen varit i full gång hos oss sedan innan sex. Vi har sett på film, ätit frukost, byggt och lekt med lego, lekt med kackerlackan (den elektriska) och byggt banor den kan gå i, letat efter en kackerlacka som var på rymmen, byggt höga torn med lego och häftiga byggnader med magnetformerna. Sen har jag också fått ett skrämmande sms. Eltons kompis som var här igår hade insjunknat i feber under natten. Blir mina godingar sjuka igen så vet jag inte hur jag ska orka. Blä, för vabruari och sjuka barn. Nu ska jag underhålla de där två igen innan någon spårar ur.

Planen

Igår åkte P till Stockholm och jag ska hänga själv med barnen hela helgen. Tänkte börja den med att njuta av ensamheten. Jag gjorde allt rätt. Jag blåste upp en 150 cm bred luft madrass och la på golvet i vardagsrummet, vi körde mys, borsta tänderna och la oss där för att sova, eller rättare sagt jag la oss där och läste för att barnen skulle sova. Själv skulle jag ta ett bubbelbad med lite härlig musik och levande ljus för att därefter lägga mig själv i sängen och läsa lite och titta lite på min serie. Problemet var bara att jag också somnade där på luftmadrassen. Så det slutade med att vi alla låg där och sov. Vid två vaknade jag upp med halv ont i nacken för att ta mig in i sängen, kort därefter kom Svante och några minuter senare kom Elton. Vi kunde lika gärna lagt oss i sängen från början så hade vi alla sovit bättre.

Ett bokslut av årets första månad

Mitt nyårslöfte det här året har ju handlat om förändring. Så frågan är ju vad jag lyckats uppnå hitintills. A goal without a plan is just a wish Mina mål med januari eller 2017 som jag uppnått: Hälsa: Ta bort hudflikar på ryggen Komma igång med träning efter sjukdom Lära mig mer om Rosacea och ta hand om den bättre Köpt olika masker och serum för att få bättre hud och mindre utslag Läsa mer böcker Arbete: Bli klar med de utredningar jag har igång Introducera ny person på min tjänst Sluta mitt arbeta på Fagared Socialt: Umgås med vänner Deltagit i feministisk bokklubb Familj Varit på äventyrsbad med kidsen Åkt skridskor Sagt till P att jag vill separera vilket medfört att vårar liv tillsammans blivit mycket bättre. Han tar ett otroligt mycket större ansvar för hemmet, har slutat att sitta böjd över sin telefon och faktiskt börjat (försöka) kommunicera Jag är faktiskt rätt nöjd. Det måste jag säga. Älskar förändring och den är här.