Inlägg

Visar inlägg från november, 2012

Mycket härligt lite ont

Visst är det märkligt att Elton alltid måste pröva tusentals ställningar innan han somnar, för det slutar alltid med att han lägger sig mot mig med huvudet på axeln och somnar. Så mysigt och jag kan inte låta bli att låta honom ligga så även om jag har känt en viss smärta i axeln som jag tror har med det att göra. Kanske inte att han somnar så men att han i bland sover så många timmar på natten. Lät värt det ändå.

färger och saft

Elton leker på golvet för sig själv. Inte ofta det händer så jag tar tiden till att trycka ut julkorten och samtidigt inse att trots att jag beställde tre nya färger till skrivaren har jag beställt fel och inte fått med just den färgen som är på väg att ta slut och som gör att alla bilder blir fula. F*n Här kom han med saft flaskan som han har hämtat i kylskåpet och säger att han vill ha faft. Hm. När jag frågar om han är törstig säger han ja, men när jag frågar om han vill ha vatten blir han arg.

Snart jul

Idag har det snöat. Inte mycket och det blev inte vitt. Men ändå snö. Bra då att Elton tränar på tipp tapp, tipp tapp, tippitippitipp tapp, tipp, tipp tapp.

För ett år sedan

Bild
Tänk att för ett år sedan tog jag bilder till julkorten och då såg Elton ut sån här. I går gjorde vi det igen och resultatet kommer snart.

Bra va?

Är så lycklig. Pengarna räckte precis till alla räkningar. Det kommer innebära att det blir mycket lättare för mig att dra ner på/sluta med redbull, för jag har helt enkelt inte råd. Tänk vad saker och ting liksom löser sig av sig själv. Så bra.

Pannkakor på gång

Bild

Bästa mamma

Bild
Firande av Anders 90 års dag. Inte ens här  märks jag. Nä, just det, beror på att jag var på jobbet. Tänker på vilken tur det är för Anders att Mamma letade upp honom den där gången för 25 år sedan. Tänk om han skulle suttit där själv annars, vad sorgligt det låter. Tänker på när vi var på den där festen för hans pappa, när han blev 100. Det var ju massor av människor där. Varför firar ingen av dem Anders. Sorgligt. BTW P har tagit på Elton kläderna, som jag sa, jag jobbade.

Se mig

För ett par månader sedan gjorde jag slingor i håret, det var ingen som märkte det. I förrgår färgade jag återigen håret rött, endast P märkte det och en elev på jobbet. Har också lagt märkte till att många gånger när någon på jobbet berättar om en händelse som hänt för ett tag sedan så nämner de inte mig när de berättar om vilka som arbetat under den situationen även om jag också var med. Är jag så intetsägande att jag varken märks eller syns. Deppigt

Hemma, foto och ett par bilder

Bild
Skönt med måndag, kan vara att jag är en av få som tycker. Men efter ytterligare en tokig dag på jobbet är det skönt att komma hem. Extra skönt eftersom jag för en gång skull kommer hem när Elton är vaken och får höra honom ropa mamma och hejhej när man kommer innanför dörren. Även om det är mindre skönt att vakna upp utan den lilla korven. Här är riktigt tråkigt måndagsväder. Grått och regnigt. Men här inne är det varm och gott. Både Egon och Elton är nybadade och när Elton vaknat upp är det dags för att fixa med det årliga julkortet. Inte så lätt i år när lillkillen knappt är stilla mer än en hundradels sekund i taget, så vi får se hur det kommer att gå. Annars händer det inte mycket idag. Lugnt och skönt. Per är hemma, vilket också underlättar. Dåligt med bilder sista tiden, så här kommer ett par från farsdag.

Ikea, svordomar och hårfärg

Körde en repris av förra helgen och tillbringade lördagen på Ikea. Förra veckan köpte vi skoställ och denna veckan krokar att ha för jackor. När vi kom hem gick jag ut med Egon och Elton medan P borra och hängde upp hängarna. Elton är nämligen livrädd för borren och börjar skaka av rädsla bara den plockas fram ur garderoben. När det var klart blev det superfint. Annat som hänt under dagen är att Elton sagt ballong ungefär tvåtusende gånger (ballon) och fan ( fnn) två gånger. Direkt efter att jag sagt det. Minst sagt dags att börja tänka på språket. Nu under kvällen har P varit iväg på någon nördiga spelträff för några av dem som spelar något löjligt spel på nätet medan jag njutit av ensamheten och använt tiden till att sitta med foton, färga håret och gosa med Egon. Dagen börjar gå mot sitt slut och jag säger grattis ännu en gång till finaste syster.

Positivt med negativt

Trots att jag känner mig krasslig med ont i halsen och ful rosaseca är det en bra dag i dag. Pappas test kom tillbaka negativt eller hur man säger för, för mig kändes det otroligt positivt. Äntligen lite bra resultat för älskade pappsen. Igår var jag hemma hos EE och drack vin och prata, verkligen behövligt. Vi pratade om allt möjligt och jag känner mig tacksam att ha lärt känna henne. Hon är en sådan stark person som verkligen står upp för det hon tycker och säger det, inte rätt för att vara obekväm. En verklig förebild för alla människor. Nu ska jag strax lämna alla mina killar för att åka iväg till jobbet. Känns sådär kul efter kissincidenten i måndags. Men, men.... man vet aldrig, det kan också vara hur bra som helst. Konstigare saker har hänt på mitt jobb, där man aldrig vet hur nästa pass kommer att vara. Ha en bra dag.

Börja om från början, göra om göra rätt

Nu när jag äntligen kommer in på bloggen och kan skriva, något jag inte gjort på långe, då har jag absolut inget att skriva. Det är lördag kväll och P håller på och lägger Elton. Själv sitter jag mätt, efter god mat, och väntar på att "Så mycket bättre" ska börja. Har hunnit med en hel del idag. Vilket inte är konstigt när jag själv är vaken innan Elton vaknade strax efter sex i morse. Jag har sprungit, tvättat, städat, varit på Frölunda torg, sovit middag med Elton, tagit promenade och varit på lekplatsen. I torsdags fick vi dagisplats till Elton. Men när vi var och titta på dagiset blev vi helt förfärade. Deltar ett gäng byggbaracker ihopsatta med lite lera runt omkring. Hela härligheten var inringat med ett högt stacket. Hemskt och både jag och P fick ont i magen vid tanken på att lämna Elton där. Utanför dagiset gick spårvagnen och på andra sidan var det en stor byggarbetsplats. Som tur är, är P lika knäpp som mig, så vi bestämde oss för att säga upp platsen och vår

En kväll efter facit

Just nu känns det "så mycket bättre". Har ätit god mat, druckit gott vin (även om måltiden delvis intog med en liten, men idag mysig, krabat), ätit skumtomtar, druckit ytterligare lite gott vin, sett på " Så mycket bättre". Så att... nu väntar duschen, nyborstade tänder och en nybadads säng. Det är såhär en fredag ska vara.

Hat, gnäll, härliga krämer och skivor

Som alltid hatar jag hösten. Verkligen hatar. Hatar det gråa, blöta, kalla, trötta och allt annat skit med hösten. Om jag är trött i vanliga fall är jag mer zombieliknande än vanligt just nu. Igår var det babysim men i stället för att följa med låg jag kvar i sängen och åt godis. Kändes fantastiskt härligt. Jobbigaste just nu är att det finns så få tillfällen att bara slappa till det ordentligt. De dagarna när man skiter i allt, drar en filt över sig och läser en bok, jag längtar efter dem. Idag har vi varit på öppna förskolan och därefter på Frölunda torg. Köpte nya produkter till ansiktet, som jag bara längtar efter att använda. Elton somnade på väg hem och sov sig igenom flytt från bil till vagn och från vagn till säng med avklädning. Inte alls tänkt att sova då, han skulle ju äta och sova sen så att jag kunde sova bredvid. Nu har jag i stället inte gjort något medan han sovit och kommer vara svintrött sen när han är vaken. Men då ska vi ut i det härliga gråa igen. Ska upp till

Språkligt

Nu har Elton gått från att säga Bla om mjölk till blö. Så nu fattar alla vad han menar. I dag sa han också blien när jag prata med pappa om bilen i telefon. Nästan rätt eller hur?

Sex, sång, ankor och däckbyten

Vaknade sex efter att kommit i säng strax efter tolv igår. Att jag vaknade då beror givetvis på Elton. Han har ju haft en period då han vaknat ett par gånger per natt och varit vaken i någon timme eller så och när han väl vaknat till har han gallskrikit som i panik. Så natten känns ändå som ett steg framåt igen. Vi har kört på fullt ös under dagen. Strax efter nio var vi på  öppna förskolan efter att först ha skrapat rutorna på bilen. Där lekte vi (eller rättare sagt Elton) med bilar samt både klättra upp och åkte rutschkanan själv. Första gången han vågade själv, han börjar bli stor. Sen sjung och dansade vi samt tränade mordförsök med paraplyer som alla barnen skulle ha till en låt. Något sådär lite livsfarligt och om inte för livet så för ögon och liknande. Alla klarade sig dock utan större skador. När Elton sen sov middag målade jag klart det sista i hans rum ( jag har dock målat allt annat också tidigare). Skönt i varje fall att ha blivit färdig där inne efter ett halvår, man