Inlägg

Visar inlägg från mars, 2013

Långfredagen

Nere på landet efter en allt för tidig morgon, klockan fyra utan att kunna skylla på Elton som sov nästan till sju. Sen har det packat Och fixats. P och Elton kom ner senare. När dom kom var jag ute med Egon och nu hör jag dem ligga inne i sovrummet för att sova. Går inte jättebra. Själv kanske jag ska somna lite i soffan.

Kul att leka.

Bild
Idag har vi lekt massor. Först ute i solen på gården, Elton körde runt med grejer och jag prata i telefon. Sen sov vi och gick ut igen, Elton cykla och sånt medan jag läste ett par tidningar av Vetenskapensvärld. Nu läser vi Totte, det är grymt jag har hittat dem på youtube. Har dock inte sagt något till P, min hemlighet som jag absolut inte vill slita ut. Tänkte försöka få dem kopierade på något sätt till vi åker som underhållning på flyget. Har även hittat Alfons och Nicke nyfiken också.

Ny skor

Bild
Jag köpte nya skor till Elton förra veckan. Man kan säga att han älskar dem eller så kan man säga som det är, han hatar dem och står knappt ut att se dem, inte ens när man har fina mutor som kex och russin att erbjuda. Han kommer nog se lite udda ut i vinterkängor nästa vecka i Egypten. För jag börjar tro att sneakers och sandaler går bort.

Min härliga dag på landet i bilder

Bild

På landet

Bild
P's sista föräldralediga dag på ett år ungefär är i morgon. Den åtnjuts med andakt ensam på landet, nyduschad efter en dusch lång som ett ultra maraton och med en ansiktsmask. Därför jag är så snygg på bilden. Jag har ätit jordgubbar och snart ska jag sätta på en thriller och njuta ensamheten. Annars har vi haft en bra dag i sandlådan jag och Elton. Första dagen på länge jag inte frös ballarna av mig ( om jag haft några vill säga). Vi var säker ute och lekte i tre timmar. Skönt med sol. Hoppas att morgondagen blir minst lika go. Då ska jag sätta påpackad vid husväggen och njuta av solen. Nu håller vi tummarna. Men först ska masken av.

Full rulle

Det har verkligen varit full fart sista dagarna. I fredags kom ju P's bror hit och med honom följde besök av deras syster och hennes man med middag. Systerns man är inte hemländer för av någon anledning så kallar Elton honom för Råsa. I lördags var vi bortbjudna och i går skulle vi varit på middag men det blev inställt. I dag har P, hans bror och Elton varit långt ute på landet och ätit middag hos deras far medans jag mött upp en väninna för bio och fika. Vi såg The silverline playbo... En riktigt bra film med flera skratt. När jag kom hem igen hade brodern just satt på en dokumentär jag viljat se länge Searching for sugerman. Den var ännu bättre än väntat. Nu ska jag sova och i morgon håller jag tummarna för ett positivt test för syster i morgon. God natt!

Han ser söt ut

Bild
Men jag lovar det är 90% djävuel. Vill ha tillbaka min Elton och lämna tillbaka det här monstret.

Påskpynta häromdagen

Bild

FIN

Bild
Jag la upp håret på värmespolar som jag fått av P's mamma förut. Trodde jag skulle bli snygg men nej så blev det inte. Tur att jag kan skylla på att jag är gravid.

Fördomar

Var precis ute med Egon på en kvällskiss. Framför mig gick fem, sex killar i ungdomsåldern, är såpass gammal nu mera att jag inte alls kan åldersbestämma. I vilket fall gick dom där, lite störiga, lite yviga och spelade musik på sina telefoner. Gammal som jag är kände jag ett visst obehag när jag hamnade precis bakom dem och fick säga till mig själv att skärpa mig och att inte låta mina fördomar få utrymme Tyvärr hade fördomarna till viss del rätt här. För killarna började sparka på en sten och sa högt "hunden vill vara med att leka", på ett mindre roligt sätt. "Där har ni fel sa jag" och drog sakta upp en pistol ur fickan och tillade " men Smith här är gärna med och leker" Det sista önskade jag bara hände. I stället vek jag in på min gata och kände ett viss mått av hat till jävla ungdomsligister som får mig att känna osäkerhet när jag går ut med hunden.

Sol och blå himmel

Bild
På agendan i dag står Playdate med Maria o h hennes Elin o h Olov. Får se hur det blir. Vi gör oss i ordning nu i alla fall.

Söta

Jag och min fantastiskt underbara unge har varit i väg och vaccinerat honom. Kom plötsligt på att det kanske behövdes och det gjorde det. I vilket fall som helst han tyckte det var läskigt när. Jag berätta vad som skulle hända och han grät lite när de tog sprutan men han var superduktig. Men bästa är när läkaren kommer in och tycker att Elton är så söt. Han frågar vem han är lik mamma eller pappa och Elton pekar på mig och säger mamma. Är det mammas kille eller?

Lunch på Ullared

Bild

Sovmorgon

Bild
Klockan är snart sju och jag har sovit längre än på länge. Bredvid mig och tar upp plats ligger Elton och sover. Han sov jätteoroligt i går och ville inte alls ligga i sin säng. Vilket har inneburit att vi livar och knött i en liten 90 säng. Men han sover i varje fall Idag är ingen. Vanlig dag, idag är en jag och mamma (och Elton) på Ullared dag. Jag är svinfattig och kommer knappt kunna köpa något men bara att komma i väg är mysigt. Om två timmar åker vi. Puss

Jag och CSI

Bild
Tänk. Jag uppe elva för att se på ett avsnitt serie. Helt sjukt skönt.

BVC, vikt och mätning

Bild
Idag har vi på eget bevåg ett extra möte med BVC eftersom skitungen inte äter så bra. Träffade underbara Eva ("vår" egen barnsjuksyster). Elton hade inte gått upp något sedan han vägdes för fem månader sedan och han har växt 2,5 cm. Eva skulle prata med dr Anders och se vad de proverna vi tog för några veckor sedan visade samt hur man ska gå vidare. Hon tyckte han var superfin vår gokille, så klart, och fick klappen, kramen och vinken när vi gick därifrån.

Här kommer böckerna

Bild
Senare än vanligt. P höll kvar honom med gos och välling. Själv lyssnade jag på en intervju med Peter whalbäck.

Godmorgon, alldeles för tidigt

Sådär ja. Dags att vakna för tidigt igen. Något jag gjort de senaste åtta veckorna. Börjat tro att det är ett hälsofreak med sömnstörningar och fetma i min mage. Somnar tidigt, inget godis, ingen dricka och inga andra sötsaker för då mår jag illa. Vill äta varannan timme och det finns inget stopp på hur mycket för allt som kan liknas vid mättnads känslor är borta. Ska vila några minuter till, lyssna lite pod, innan Elton kommer springande och vill läsa boken.

Nervös

Bild
Resan är bokad. Den 4 april åker jag och Elton till Egypten för en vecka med sol, värme och bad. Det är all inklusive för första gången. Nervös över hur resan kommer gå, att verkligen vara själv och rädslan över (det som alla sagt till om) magsjukan, både för mig och Elton. Men samtidigt så förbannat härligt.

Om inget bara test med ny App

Bild
Nu har vi varit och hämtat passen så det ärbara att beställa resan som fattas. Har slutat jobba i en dag nu och känner mig redan rastlös som sjutton. Vill bara göra något. Försökte få med mig mamma till Ullared men hon ville inte idag, vi boka torsdag i stället.

Godmorgon eller något

Bild
I vanliga fall älskar jag när Elton kommer springande på morgonen. Idag efter flera timmar vaken under natten inte lika mycket. Har ont i huvudet, halsen och är svintrött. Önska natt igen.

Sömnlös

Kan inte sova, bajskorv. Klockan är tre och jag har varit vaken sedan en timme tillbaka. Lyssnar på P3 dokumentär om Krugerkrashen. Inte något som direkt intresserar mig men ändå hur vaken som helst.

Eftermiddag, kväll

Bild
Efter att Elton sovit mötte vi upp Ludde och Carolina för ute lek. Efter en halvtimme kunde jag inte längre känna vare sig fötter eller händer, så vi gick hem och bada i stället.  Nu är klockan åtta. Elton ligger här bredvid, snart sovande och själv längtar jag bara efter att få ta en dusch och sen själv sova. Har ju inte sovit middag idag. Har stulit pappas inlogg på cmore så jag kan tänka mig en film att sova till. Tyvärr blir det på datorn (som låter som en reamotor) och inte på paddan, för på den får jag inget ljud. Hoppas det gått bra på mötet.

Solsken, bullar och billigare räkningar

När man vaknar upp till solsken, pussar och boken om Wille och Wilma kan dagen inte bli annat än bra. Hoppas jag, den är ju dock inte slut än. I morse tog jag med mig hund och barn till jobbet. Hunden fick stanna i bilen men resten av oss gick in, fullastade med bullar, och sa hejdå för ett år. Först till underbara kollegor och därefter till barnen. Måste säga att det gick över förväntan bra och att Elton var över förväntan tyst. Han mofflade i sig bullar, russin och Festis i en takt som faktiskt fick mig att inse att han ändå har vissa sidor som är lika mig. Nu är vi hemma igen. Elton sover och jag har har bytt telefonabonnemang, till ett som säkert kommer tjäna 1200 kronor om året för mig. I eftermiddag blir det lekplatsen för en playdate med Carolina och Ludde. Ser jag fram emot.

Tillbaka

Fetare och mer illamående än på länge men åtminstone vaken. Det kommer bli en komprimerad berättelse om vad som hänt sedan senast. Jag ska bli mamma igen. Det var det och nu fokuserar vi på nuet i stället. Idag har jag gjort två stycken väldigt illa tillmods eller inte. När jag skulle in i garaget kommer ett par släpande på en gigantiskt stor bag. De skulle också in i garaget så jag höll upp dörren åt dem och passa samtidigt på att fråga. Det är väl inget lik i den där väskan va? Jag vill ju inte bli beskylld för medhjälp till mord för att jag öppnar dörren för er. De tog det bra, skratta lite och sa snabbt att det var en snowboard i väskan. På eftermiddagen har jag och Elton varit och firat Andreas. Ätit go pasta sallad och födelsedagsfika. Om en stund börjar mästarnas mästare. Hoppas det håller samma klass som tidigare säsonger och att jag håller mig vaken. På återseende