Inlägg

Visar inlägg från juni, 2013

Mysa

Trött idag även om jag fick ett"mysigt" uppvaknande. Vid tre i natt mitt i spöregn och blåst vaknade Elton upp och tyckte nog det var lite läskigt. Så han ropade efter mamma " mamma, Elton mysa" och sen låg vi och knådade han och jag på mina åttio cm hela natten. Skulle gärna gjort honom och P sällskap i sängen nu men samtidigt gällerdet att ta till vara på all cykeltid jag kan få. Har inte gjort mycket idag mer än packat och åkt hem till stan. I eftermiddag åker P och Elton till farmor medan jag fortsätter hänga framför tv:n. 

En liten kille konstaterar

Idag på skötbordet tog Elton sig mellan benen och sa till mig. "Mamma, Elton stor pung åsså stor snopp". Sen var det inte mer med det. 

Rakade ben

Något som jag har reflekterat över och som måste ses som en fördel med att vara gravid, är att benen håller sig lena/mjuka/ostubbiga under bra mycket längre tid än vad som är brukligt icke gravid. Det jag har funderat en del på är vad det kan bero på och har kommit fram till några teorier som kan anses sannolika. En är ju att håret helt enkelt inte växer på samma sätt när jag är gravid, en annan är att håret blir mjukare och därför inte upplevs växa på samma sätt och den sista och kanske minst smickrande teorin är att det helt enkelt beror på att jag är så mycket fetare att det tar längre tid för håret att komma ut genom fettet. Men, hur som, det är skönt i alla fall och speciellt nu på sommaren.

Morgonkul

Bild
Har säkert visat den förr men....

Tacka för all uppskattning

Idag har jag verkligen känt mig uppskattad och fin. Vaknade upp mitt i natten av att Elton skrek. "Inte mamma, inte mamma, bort". Sen när jag skulle ta på mig för att vi skulle gå ut kändes byxorna inte så bekväma så jag bytte och då sa han "mamma tjock". Tack för den liksom. Annars har hela familjen förutom jag packat in sig i saaben för att åka ner till landet. Själv är jag kvar hemma. Ska på middag idag och sova kvar i stan för att åka ner i morgon. Känns rätt skönt men samtidigt dåligt samvete för att det känns härligt och lite saknad också såklart. Over and out

Skapandet ska starta

Bild

Massa bra

Svansjön var fantastisk. En riktig upplevelse. Bra mycket kortare än vad jag hade trott men med min oförmåga att sitta (aj min svanskota) var det inte något negativt. Jag hade köpt ett nytt halsband på Frölunda torg tidigare idag också så jag kände mig snygg som bara den. Men att komma hem och höra en liten kille sätta sig upp i sängen och säga med världens sötaste lilla röst, " Hej Mamma!" slår Svansjön med hästlängder och speciellt när samma lilla kille svarar på frågan om mamma får en kram med "puss också". P som har nattningen idag är nog inte lika imponerad eftersom klockan är tjugo i tio och Elton fortfarande ligger där inne och sjunger på något egenkomponerat.

Njutning

Bild

Min dag

Tystnaden. Ensamheten. Så otroligt härligt. Men också med en gnutta saknad efter Elton som är med P på jobbet. Regnet öser ner ute vilket gör det lättare för mig att spendera dagen i sängen med min grymt bra bok och kanske ett par avsnitt Sopranos. Tror även att vi (alltså jag och Egon) ska ta en tur till Frölunda torg. Bara för att jag får möjligheten att gå själv. Måste bara säga att jag älskar att leva i denna tidsåldern, där det finns poddar att lyssna på. Just nu lyssnar jag på Pappapodden som jag verkligen kan rekommendera. Nu ska jag torka av Egon som ligger och gnäller på toaletten i väntan på att torka efter promenaden.

En bra dag

En rätt bra dag. Faktiskt, som Elton säger hela tiden just nu. Han vill inte sova faktiskt, han vill leka faktiskt och så vidare. Låter så gulligt när han säger det. Andra gulliga saker som han börjat med är "klia ryggen" vilket han vill att man ska göra vid läggning. Däremot har han inte riktigt förstått att vissa ställningar underlättar för att klia ryggen och det är inte det andra han säger när han ska sova, vilket är "hållahanden". Dom två sakerna är faktiskt rätt svårt att göra samtidigt. Nu ska jag och P se ytterligare ett avsnitt av Games of throwns och sen är det ut med hunden och direkt till sova som gäller. Måste ju vara utvilad för min egendag i morgon.

Mycket nu...

Black sabbath på stereon, tvättmaskinen som centrifugerar i takt. En tokig unge som växelvis åker runt som en bildåre i lägenheten och växelvis sitter bredvid och vill ha fler pennor att måla med. Massor av gröt i magen. I allt detta ska jag försöka få ner lite tankar till syster gällande mitt liv. Kan säga att det inte fungerar så där bra. Just nu nonchalerar jag helt att Elton målar på sina ben. Som tur är bara med blyerts men ändå. Sitter samtidigt och funderar på vad vi ska hitta på idag. Har ingen som helst lust att hänga på lekplatsen idag så funderar på om vi ska gå till H&M och köpa lite mjuka långärmade t-shirt till mig och därefter kanske göra ett besök hos Malin i affären. P kommer hem lite tidigare idag, förhoppningsvis, så jag tänker att han minsann får gå ut och leka på lekplatsen. Han säger ju till och med att han tycker att det är kul. Min reflektion är att han tycker att det är såpass kul att han gör det två till fyra gånger i månaden och då är minst hälften av gån

Rastlös och avundsjuk

Idag kan det bli en lång dag. Elton vaknade upp på sitt mest krävande humör och P kommer inte hem förrän efter åtta i kväll. Däremot ska han inte åka hemifrån förrän strax efter nio så för att få njuta lite av tystnad tog jag Egon och en bok med mig på en vad som var tänkt bli en långsam promenad med stopp vid en parkbänk för lite läsning. Synd för mig bara att jag fick värsta bajsattacken och var tvungen att snabbt vända hem igen. Blev inget njutande men däremot verkar Elton ha fått lite tid att lugna ner sig. Så nu medan jag skriver och P är i duschen leker han märkligt nog för sig själv. Känner mig grymt rastlös men har inga som helst planer för dagen. Ringde upp en arbetskamrat för ett lång besök hos honom uppe vid Trollhättan men givetvis skulle han jobba idag. Så nu återstår att hitta på något annat. Min fantasi efter att spenderat tre månader hemma är inte den bästa och det underlättar ju inte att aktiviteten ska innefatta även  Egon. Förutom rastlöshet känner jag även avund

Har folk inga liv

Bild
Är på Ullared och det är tokigt mycket folk. Kommer inte ihåg när jag var här senast och det var så många andra att tampas med. Det är ju fint väder och folk borde ha annat att göra. Själv ska jag ha en pool till Elton.