Inlägg

Visar inlägg från juli, 2013

1 Augusti idag

Bild
Morgonbildning eller annars kan man säga fortsatt sängliggande för mamma och pappa. 1 augusti känns alltid lite sorgligt som att sommaren håller på att springa från mig. Numera känns den jobbig också för att P har namnsdag och jag ska göra frukost. 

Hem ljuva hem

Det är helt klart underbart att vara på landet och speciellt med tanke på Elton och hur fantastiskt vädret har varit denna sommaren. Det är bara att öppna dörren och så är man ute, där man kan cykla, bada i poolen, äta vinbär eller gå på hallonjakt.  Men satan vad skönt det är att vara hemma. Återigen känner man sig ren efter att ha duschat, sängen är större och skönare, allt är i den ordning man lämnade det,man har ett fungerande wifi och staden finns precis utanför.  Efter att vi kom hem igår tog först Elton ett bad, sen jag en spadusch och därefter P. Sen la vi en Elton som var uppspelt efter att ha kommit hem till alla sina leksaker sen ner i sängen och ett par avsnitt av serien vi ser. Idag frukost på vårtvanliga ställe och nu sitter Elton och målar och jag sitter här. Härligt.  Snart dags för MVC och sen besök hos Maria, Martin och den nya bebisen. 

Regnet

Och så kom regnet och det känns faktiskt underbart. Det har varit 27 grader varmt i skuggan och helt tryckande och jag kan erkänna att jag inte alls hanterar värmen så bra som jag gör annars. Speciellt inte med illamående ovanpå allt annat. Men nu under promenaden med Egon, regn, blåst och åska.  Dagarna på landet tuffar på i sakta mak men snart är det inte så långt kvar innan höst, rutiner och livet i stan är tillbaka. Igår vinkade vi hejdå till Anton som har varit här i ett par dagar, vilken otroligt behaglig person han är. Inget alls jobb med att ha honom här, han är bara hjälpsam och go. Ett par timmar efter att han lämnat kom moster Rosita och Hasse på middag.  I morgon blir det statsbesök för att gå till MVC och träffa Maria, Martin och lilla Elsa. Ser jag verkligen fram emot, det ända som känns lite jobbigt blir att hitta en bra present. Har absolut ingen aning om vad jag ska köpa och jag fick ju det fina babygymmet till Elton när han var bebis. 

Blev visst ett gnäll inlägg

Idag har per och Elton varit iväg hela dagen och medan jag har sovit, läst och sett på Touren. Måste säga att jag haft det riktigt jävla skönt även om anledningen till att jag inte var med var för att jag inte mådde bra.  Vet inte varför jag mådde skit men kanske att värmen som varit idag tog hårt på mig eller så har det helt enkelt varit en skitdag på det sättet.  Jag känner mig inte så rolig just nu, orkar inte leka och busa med Elton som jag skulle önskat. Känner mig klumpig, orörlig och trött. 

Tummen upp för ticnet

Idag när jag skulle beställa biljetter till semifinalen på Ullevi, gick det första försöket inte igenom men det andra gick bra. När vi sen skulle kolla för att trycka ut biljetterna visade det sig att det första trots allt gått igenom och jag satt med två biljetter mer än vad jag skulle ha. Inte så kul.  När jag skulle ringa ticnet hittade jag bara numret till deras företagsservice men jag tänkte att de får koppla mig. Men jag hamnade hos en jättetrevlig tjej som rättade till misstaget på ett par sekunder. Blir så glad när saker fungerar så bra. Gillar verkligen ticnet nu. 

Bl.a. Bl.a.

Elton sover middag, jag har smygit mig in till tv:n för attsegårdagens etapp och ute sitter pappa,per och pers mamma. Igår fanns ingen tid till cykling. Mötteanja och hennes vildar på tvåoch fyra år uppe vid Stättared sen hängde vi hela dagen tills det att de åkte hem vid sju. Satan vad barn är jobbiga, det är sjukt att folk skaffar barn egentligen.  När de lämnat gjordesförsök till en snabbåterhämtning och därefter sågs fotbollsmatchen som gjorde att vi gick vidare som etta i gruppen. 

Idag har någon upptäckt

Bild
TV

Målning, mutor och blygdben

Ännu en dag börjar gå till ända. Om precis en månad har vi tänk att Elton ska börja på dagis. En ynka liten månad. Men tillbaka till denna dag. Jag har målat halva väggen på gården, den vägg som är rakt fram. I morgon hade jag tänkt göra den andra halvan om jag mår bra. Annars har jag faktiskt mest slappat. P har tagit hand om Eltons behov till största delen de senaste dagarna och det har varit skönt. Jag har liksom varit P, så mycket lättare att ha barn då.  Kan säga att mutorna/belöningarna fungerar bra. I fredags kissade han ute en gång och de sista två dagarna har allt kommit i pottan. Han till och med går in i bland och trycker fram kiss för att få ett kex.  Har glömt att säga att jag köpte en gravidgördel eller var det heter. Så bra, jag har fortfarande ont men jag kan t ex stå på ett ben och ta på skon på den andra foten utan att det känns som hela blygdbenet håller på att gå sönder. 

Mutor

eller belöningar som vi väljer att kalla det fungerar alldeles utmärkt. Efter det att vi införde att Elton får ett kex varje gång han kissar i pottan, har olyckorna (som man kan kalla det) minskat drastiskt. En kiss på altanen på tre dagar i stället för i stolen, poolen, trappan, gräsmattan och var det än tryckte på.

En gylllene kväll i sommartider

Bild

7:45

Bild
Lyx

En bra dag helt enkelt

Haft en bra dag med bad, läsning och grillning. Idag har P tagit Elton mycket under dagen vilket inneburit att jag kunnat slappa lite. Härligt. I morgon är det dags för Gyllene tider på Ullevi. Önskar att syster var med så kul vi hade sist. 

När Elton såg ut som en boxare

Har besökt vårdcentralen med Elton i dag. Han fick ett myggbett under ögat i går och det slutade liksom inte att svullna. Han är ju känslig mot bett men det känns värre när det är uppe vid ögat än när det är på foten.  Besöket var mkt lyckat. Elton var väldigt nöjd med att åka till dr läkaren ända till han såg väntrummet och i stället började panikgråta. Det gick att distrahera fram till det att vi skulle in till läkaren då det blev skrikfest och svårt att höra vad läkaren sa. Läkaren försökte distahera med att elton fick välja en leksak. Det gick sådär. Sen fickElton kortison som han drack med glädja då han trodde det var bubbelvatten. Sen fick han välja inte bara en leksak till utan två. Så han gick därifrån med tre leksaker och ett recept på allergimedicin. 

Djur och fika

Bild
Såhär trött är Elton efter besök med matning och fika på Stättaredsgård. Han vågade mata hönorna och klappa hästen men kanin den var för farlig. Sen somnade han i bilen på väg hem med en bullbit i handen. Vaknade inte ens när han blev inburen. 

Nu vet jag

Idag ringde jag för att höra vad som hände med min remiss gällande kejsarsnitt. Så då fick jag veta att jag skrivs in den 27 september och bebisen kommer den 1 oktober på Mölndalssjukhus. Eftersom bebisen enligtminberäkning ska komma den 31september känns det lite skakigt så jag fick ringa en annan person och ta reda på hur jag ska handla om bebisen inte vill vänta till den första. Då skulle jag ringa samma nummer och så säger de var man ska åka och så får man ett akut snitt. Vi sa hejdå och jag var lite långsam med att lägga på luren och hon på andra sidan missade det helt. I stället hör jag hennes säga " Nu är jag trött i huvudet och trött på patienter som inte kan tänka själva", innan jag lägger på luren.  Funderade först på att ringa tillbaka och fråga om det var mig hon syfta på men sen tänkte jag att där är inte bra att inte vara omtyckt och lät bli. 

Godmorgon bebisen

Bild
Säger Elton med en puss och lite gos. 

Fördomar och andra saker

Bild
Hatar mina fördomar. I dag har jag köpt ny vagn till Elton och bebisen men det var nära att det inte blev något och den enda anledningen till det var att säljaren bodde på Hisingen.  Hade personen i stället bott inne i stan skulle jag inte tänkt på det. Nu var personen som sålde världens gulligaste lilla tjej och det kändes hur bra som helst. Ytterligare en gång blev mina fördomar obekräftade men ändå vet jag att jag kommer tänka på samma sätt nästa gång. Fy vad irriterad och ledsen jag blir på mig själv. Hur har jag blivit sådan? Vagnen är verkligen superfin och som ny. Känns som jag har fyndat. Hoppas bara jag kommer lyckas få Elton att sitta i den. Han är nämligen inte lika imponerad.  Idag har jag också hunnit med att vara hos barnmorskan. En fantastisk kvinna jag fick träffa då min är på semester. Har också varit på stranden. Det imponera inte lika mycket då det blåste svinkallt. Men Elton älskade att slänga sig i vågorna ( de obefintliga) och man fick slita honom upp när han var

När dumt är gulligt

Bild
Nu i kväll har jag läst Pablo pingvinen som alltid frös för Elton. Första gången sa han att Pablo kunde flyga och då berättade jag att pingviner inte kan flyga. När vi kom till samma ställe andra läsningen säger Elton, pingviner kan inte flyga dom e dumma, Pablo kan flyga.  Hur gulligt var det. Fick säga att pingviner inte är dumma för att de inte kan flyga och sa att varken pappa eller Egon kan flyga och dom är ju inte dumma och det höll han med om. Söta Elton. 

Dagis, lek och tillbaka till landet

Efter att fått erbjudande om dagisplats igår var vi där och hälsade på idag. Det var sådär men just nu känns det ingen idé att gnälla och speciellt inte med tanke på att det var ett småbarnsdagis och Elton inte ska vara där så länge och sen automatiskt får en plats på ett ställe vi vill ha. Så vi kommer tacka ja och han börjar om en och en halv månad. Känns hemskt nu när det börjar bli verklighet. Min lilla kille på dagis. Hur ska jag klara det.  Efter mötet på dagis var träffa jag och Elton, Lena och Harry. Vi lekte lite och sen var vi iväg och åt lunch.  Nu är vi tillbaka på landet igen. Allt är med hoppas jag och bordet är målat igen.  Hörde om en tjej som kom hem efter att varit hos sina föräldrar och fått i stort sett hela lägenheten målad av sin kille. Hur gulligt är inte det. 

Bra så

Bild
Idag känns som en riktigt bra dag förutom att syster lämnar stan och landet. Vi har fått en förskoleplats och jag har bokat besök till i morgon kl tio samt att jag börjat måla om vårt vardagsrumsbord. Killarna är ute o h jag ska ta ett bad och se på Sopranos. 

Glömde värsta gulligheten

Idag pussa Elton på magen och sa att han pussa bebisen. Gulliga honom. 

Hit och dit

Idag har varit som många andra dagar, både bra och dålig. Det bra har varit liseberg med Elton, P, vänner från Stockholm och finaste syster. Det dåliga är bland annat att idag var sista gången jag träffa syster på länge, jättelänge. Kommer sakna henne som satan.  Just nu löjligt trött men vill se det sista av dagen etapp av TdF. Har ändå hållit mig vaken i över en timme med sjuklig trötthet. 13 km kvar sen är det promenad med Egon och sen sängen.  Godnatt!

Namn

När: i morse vid frukost.  Var: vid köksbordet.  Inblandade: Elton, P och jag.  Dialog: Elton sa P till P och då säger P att han kan säga pappa. Sen frågar P Elton vad mamma heter mer än mamma. Mammi svarar Elton. Mer då frågar P. Godis säger Elton då.  Känsla: älskar den killen.