Inlägg

Visar inlägg från mars, 2016

KLAR

11.50 är jag klar med utredningen som ska presenteras och överlämnas 13:00. Gott om tid. Nu ska jag snart gå och äta och samla mig inför mötet. Sen kör vi. Så skönt att lämna honom bakom sig. Synd bara att det är dags att kavla upp armarna och ta itu med nästa. Men det får vänta tills i morgon.

Påsken

Bild
Just nu har det varit mycket och jag har inte hunnit skriva ens det minsta lilla inlägg på jobbet och hemma krävs 100% fokus när barnen är vakna och sen har jag ju varit halvkass och inte orkat sätta mig på kvällen. Men nu är jag här och tänkte bjuda på några bilder från helgen. Håll till godo.  Jag och Svante ute och leker.  Påskägg och lite paket jakt på påskaftonsmorgon  Lego i paketen. Jippi! Påsklunch. Det verkligen går inte att få till bra kort där alla är med. Men så hade vi det i alla fall.

Röda hundar

Häromdagen pratade vi om barnsjukdomar och vad som ingick i vaccinationen för barn. Vi kom in på påssjukan, vilket var bra för den kunde ju innebära att pojkar blev sterila och inte kunde få barn. Elton gick och fundera och var orolig över om han inte var vaccinerad så vi tittade på vad som ingick och räknade upp allt han inte skulle bli sjuk i. På kvällen när vi låg i sängen frågade Elton om han var allergisk mot röda hundar och det var därför han hade vaccinerats. Så gölliga tankar

TGIF

Fredag kväll. Jag sitter själv i soffan med lite stämningsfull musik, ett gott glas vin och fullt med levande ljus. Det goda vinet blev kvar efter mammas besök. P gick och la sig strax efter jag kom hem från gymmet och deklarera att det var dags att stänga av tv:n. Då förpassade han sig till sängen och tv på mobilen. Svante vaknade precis eller för 10 minuter sedan. Och. Han. Är. Inte. NÖJD. Nope. Han ville att mamma skulle hämta honom i sängen och när jag inte gjorde det utan efter 5 minuters gapande väckte P och bad honom ta upp honom blev han vansinnig. Min tanke var att slippa det vansinniga vi hade med honom häromdagen. Att jag inte kunde lämna sängen utan fick snabbtvätta mig och borsta tänderna i sängen för att han var helt galen. Men han var rätt galen idag också min lilla stora kille. Han hade sista dagen på småbarnsavdelningen idag. Han säger att han är toj ille som ska börja på Hebbelelle, toj ille men inte jättetoj. Nä han är inte jättestor men plats tar han allt. Nu

Kärleken

Bild
Som man älskar den här killen. Han är så rolig, har så mycket vilja och står på mammas sida i alla konflikter jag har med Elton just nu. Min bundsförvant.

äcklet och pedanterna

Känner hatet rulla in över mig. Vet att det är pms-dags men det spelar absolut ingen roll för hatet är där, fyller mig och får mig att önska P dit pepparn växer. Stör mig på hans äcklig slarvighet. Hatar honom för det. Älskar två av mina arbetskamrater speciellt en av dem. De är nämligen pedanter. Som jag gillar det. Den ena av dem bara på ett sjukt sätt som jag verkligen uppskattar när han berättar om det och den andra på ett riktigt sjukt sätt. Han har nämligen bacillskräck så när man kommer hem till honom får man byta om till nytvättade mjukiskläder han har hemma för att han inte ska få in allt äckligt som besökarna har på sina kläder. Den första verkar mer gilla ordning på det sättet jag hade älskat att ha det. Så som jag haft det om inte äcklet hade bott här hemma och stökat och skitat ner. Har köpt två par nya skor idag från Clarks. Kände att jag verkligen behövde det. Ett par svarta lofers och ett par bruna "herrskor". Det känns i alla fall lite bra.

Lyxigt jobb

Idag är det strålande sol ute med blå himmel och en krispighet i luften. Jag har två samtal med killar inbokade, ett på förmiddagen (vilket är avklarat) och ett på eftermiddagen. Vet du vad jag gör, jag tar med dem ut på promenad och pratar. Är inte det härligt, så säg. Att få vara ute och promenera i två timmar på arbetstid, det är lyx.

Träning, ljug och god mat

Efter träningen. Så skönt, något uttröttad i benen och varmpirrig. Härligt att jag kom iväg trots motgångarna på vägen dit när flaskan tömdes ut i väskan och blötte ner både padda och hörlurar. Och trots att klockan vår så mycket när jag väl lämnade hemmet. Haft ett par bra dagar. Gårdagen började dock inte så bra med att jag återigen kom på P med att ljuga. Denna gång sa han att han visste att det fanns ett par vantar i Eltons fack på dagis fast det inte alls stämde när jag kom dig. Men efter det hade jag en bra dag på jobbet och efter jobbet åkte jag ner till landet. Till ensamheten, till en värmande brasa och till lugnet. Att sova själv är inte så dumt emellanåt. Sen idag. Att inte behöva fokusera på någon annan än sig själv på morgonen. Bara mig själv att göra färdig innan jag går. Sen gick jag lite tidigare från jobbet. Hämtade upp ungarna och gick i väg till Vin och Pasta tillsammans hela familjen där vi åt gott och alldeles för mycket. Anledningen till att det tog så lång tid

Med jämna utbrott

Haft en fantastiskt härlig helg med mina goa killar men det är inte direkt avkopplande att umgås med en kille på två. Han har ett hemskt temperament. Just nu är det bara jag som gäller och pappa får inte göra något och allt pappa gör är FEL! Dumma pappa. Det kan kännas lite påfrestande men är så klart också mysigt med all kärlek man får. Vi har hängt på landet i helgen. I går var fantastiskt skönt. Vi krattade, slängde kvistar och blad. Fixade med nytt staket runt vinbärsbuskarna, satte nytt galler på skorstenen så att inte kajorna skulle få bygga bo och slängde ut den gamla duschkabinen. Idag var det hemsk väder, med snöblandat regn. Svante blev så klart glad och ville ut och åka skidor. I stället har P och Hasse satt upp den nya duschkabinen, det tog jättelång tid men blev fantastiskt fint. Sen var det dags att åka hem och den lilla tvååriga diktatorn satt där bak i bilen och skrek åt Elton att han inte fick titta på honom. Han var i upplösningstillstånd och skrek konstant nästan

Snabb viktminskning

Gjorde en portömning efter badet idag. Har nog inte gjort det på närmare 4 år. Tror jag gick ner säkert 2 kg. Undrar varför jag inte tagit mig orken att göra det på så länge. Efter la jag en draavmask och därefter en chokladlermask. Nu är jag som ny. Nu kommer snart Daniel ut. Bye

Bebisen

Prinsessan och Daniel har precis fått en liten bebis. Så kul och så mysigt med en liten bebis. De är ju så gosiga, varma, mjuka och härliga. Halv elva ska Daniel komma ut och tala. Måste hålla mig uppe och titta, kommer nog gråta en liten tår.

Magiskt

Tända upp levande ljus. Hälla upp ett bad med bubblor i. Sjunka ner och låta sig själv bli så varm att man liksom svettas i badet och därefter ta några klunkar kall öl. Den känslan av värme utifrån och kylan inifrån är verkligen magiskt härlig. Mindre magiskt att vakna upp halv fyra av att storebror säger sig ha ont i magen och få leda honom till toaletten för att spy. Och så var det hans tur. Däremot verkar det inte ha blivit en lika elak variant och han kände sig bättre redan i kväll. Även lillebror är lite piggare. Roligt när vi sitter vid matbordet och jag säger till Elton och Svante att de är som två små streck för att de är så smala och Elton undrar hur det är möjligt eftersom jag och P är tjocka. Höll på att skratta ihjäl mig. Det kan man ju fråga sig.

Ny serie

Haft flyt nu. Först såg jag Elementery som jag gillade. Därefter dök 4:de säsongen av Suits upp. Gillar. Och nu har jag hittat en ny serie igen, White collar. Gillar den också. Härligt när det blir så. Ibland känns det som om allt bara är skit.