Inlägg

Visar inlägg från juli, 2016

Bästa sambo ever

Jag har köpt ett tält till P. Han när ju en nostalgisk ådra gällande tältning och skyller på mig att han den stackaren inte får ge sig ut med barnen och tälta. Så nu har jag köpt ett och bestämt att vi ska iväg till helgen. Halmstad herre we come. Om det kommit till dess vill säga. I alla fall. Jag är bäst. Bara så du vet. 

Saknad

Bild
Sitter ensam ute på altanen. P har gått in för att han tyckte det är för kallt. Saknaden efter pappa som satt ute natten igenom. Aldrig tyst utan alltid dessa härliga diskussioner om livets stora som små. Tankar och funderingar eller kanske mer åsikter om allt. Fick en att tänka ett varv till, pröva sina tankar, bli starkare i sina åsikter. Saknad, efterlängtad och lämnade ett tomrum. Blir dummare utan honom. 

Vikt-igt?

Bild
Tog en bild på mig själv på väg till jobbet i fredags och insåg verkligen att kilona jag gått ner verkligen syns. Och då börja jag fundera över mina arbetskamrater. Hur kommer det sig att ingen har sagt något. Är jag så ointressant eller har de så lite vikt fokus? Tror på det förstnämnda. 
Jippi!! Idag åker jag hem till stan. Ensam. Bara jag. Ska göra en miljonsaker plus träffa Edina. Vet inte hur jag ska hinna göra allt som jag ska för det är mycket och jag är sådär motiverad. Helst av allt skulle jag vilja ställa in träffen med Edina för att i stället ta ett långt bad och lägga mig i sängen och se serier. Det handlar ju om att jag inte en enda natt sedan det att jag kom till landet har sovit bra. Det är som ett skämt hemma hos oss på nätterna. Alla lägger sig i sina sängar på natten men det är knappast någon någonsin som vaknar i samma säng den somnade i. Tidigare var ju Svante en pain att sova bredvid och det är han fortfarande men nu är även Elton jobbig. Svante sparkar på en så att hela jag är full i blåmärken och Elton har fått för sig den helt idiotiska idén att han ska sova som Pippi. Det medför att han kan lägga sig mellan mina ben med fötterna upp över min mage och upp i ansiktet, eller så ligger han bredvid och sparkar en i ansiktet (inga blåmärken där

Jag hjärta Siba

Jag köpte ju nya hörlurar, vilka skulle vara fantastiskt bra, för mina födelsedagspengar. Och de var bra problemet var bara att den jättebra funktionen bluetooth fungerade när den ville eftersom det inte gick att ladda upp batteriet alltid och på senare tid aldrig. Så idag fick jag tummen ur och stack iväg till Siba. Hade förväntat mig att de skulle ta lurarna och skicka in till Philips där de skulle lagat om det gick/eller sagt att jag fick nya. I stället gick jag ut därifrån med ett par andra. Inte lika dana, och utan antinoice som jag tyckte var otroligt viktigt när jag köpte de förra (men insåg att jag inte använde) utan några som jag faktiskt gillar bättre. Just nu älskar jag Siba. Det är ju sådant bemötande och service som man/jag älskar.  

Träningen

Jag har ju saknat gymmet och idag gick jag upp halv sex i morse och slängde på mig träningskläder och fyllde väskan med ombyte och hygienprodukter för att stå på min älskade ”springmaskin" från kvart över sex och en timme framåt. Aslutade med några övningar för axlarna innan jag hoppade in i duschen och bytte om. Väldigt annorlunda omklädningsrum. De hade fyra små enkelomklädesrum där man var själv med en liten dusch. Skönt eftersom jag fick vara själv och kunde raka benen utan att tänka att någon skulle störas men jobbigt eftersom det var litet och lite mörkt. Sammantaget var det i alla fall övervägande positivt. Sen har jag också fixat mig en egen ”springmaskin”. Lena köpte en för ett par år sedan och nu ska ju hon flytta till ett mindre hus (de håller på att bygga nytt) så jag får den av henne. Gulligt, även om jag uppmuntrade henne att sälja den. Det enda jag behöver göra är att åka dit och hämta hem den, får även en cykel i lite större storlek till Elton. Min intension

Jobb, berg och sovrum i en salig röra

Det där med att vara totalt off på jobbet. Jag är det men jag har ändå jobbat lite, skickat lite mail, ringt några samtal men nu har jag satt på dagens avsnitt av Toud de France och årets första bergsetapp. Nu kan jag bli kvar här ett tag, eller i alla fall tills det att P och ungarna plockar upp mig efter sin dag i stan. Sen tror jag att vi ska inhandla färg till vårt nya sovrum. Mamma tycker det är kanonsnyggt som det är och säger att det inte var länge sedan de målade om, men jag vantrivs då det mest ser ut som vit fräsch tvätt som råkat tvättas med andra färger och blir så där blå-grå daskigt. Jag gillar inte alls alltså. Har en bild hur jag vill att det ska se ut och nu ska jag försöka genomföra det också, så det så. Tänk en mörkare grå, en ljusare, nytt golv, mässingbeslag på garderoben och kanske en ljus pärongrå färg på nattduksbord och byrå. Lamporna får vara kvar i mässing och en lampa av vita fjädrar i taket. Vad tycker du, låter härligt va?    

Ett nedslag i sommaren

Nu var det så där längesedan jag skrev att det liksom blir hur jobbigt som helst att komma igång men jag gör ett försök och så får vi se var det landar. Jag har relativt lugnt på jobbet så då måste jag ju hålla på med lite annat för att få till den där härliga stressen som jag verkar uppskatta annars. Så idag har jag jobbat lite, surfat lite och nu sitter jag här med den övergivna bloggen. En och en halv vecka kvar till semester och på något sätt med en semesterkänsla eftersom jag åker till landet efter jobbet numera. Jag vill börja med att skryta om mina ungar. Svante alltså, han har slutat med blöja nu under dagen. Slutade förra måndagen och vi har köpt häftiga (om man har den smaken och det har han) kalsonger med Minions och Star Wars på. Endast tre olyckor på 9 dagar, det måste väl ändå ses som otroligt bra. Tycker jag i alla fall. Bra av P också som tog tag i det och orkar uppmuntra till alla toalettbesök. Sen en skrytning till. I måndags åkte vi till Ullared efter att jag