Inlägg

Visar inlägg från mars, 2017

Vabbing

Jag och Elton har varit trötta den här veckan. Jobbigt med tidsomställningen och med hans nattliga hosta. I tisdags ställde vi in brottningsträningen och igår vabbade vi för att ge oss själva en dag till återhämtning. Så i stället för att jäkta iväg till förskola och arbete bäddade vi ner oss hemma i soffan och låg och lästa. Vi varvad mellan högläsning Harry Potter och film/min bok Björnstad. Kan säga att det var välbehövligt och underbart. Idag vaknade vi båda med en hel del mer energi.  

Inte alltid så kul

Gårdagen efter arbetet gick otroligt fort. När jag kom hem var Elton hos sin kompis och Svante hemma när jag kom hem strax efter fem. Vi åt middag, jag hämtade upp Elton (som berättade att Svante rivit honom och kompisen bitit honom på dagis), det var dags för kvällsmat och sedan i säng. Per la och jag hade tänkt träna men var så förbannat trött att jag inte förmådde ta mig dit. I stället gjorde jag mig i ordning la mig i soffan och kolla film och när barnen somnat hoppade jag i säng och somnade jag också. Alla dagar blir inte så kul kan man säga.

Krypp, trött rimmar nästan som Svante skulle sagt

I natt vaknade Elton och hade krupp. Vi tog på oss morgonrockar, täcken och satt en stund och frös ute på balkongen. Kände att P liksom hade pluspoäng så jag kunde inte med att väcka honom eftersom jag låg och hade yrsel i sängen igår. Idag är jag löjligt trött och längtar efter att jobbet är slut så jag får komma hem. Elton har kompishäng, så det kommer BARA att vara Svante. På tal om Svante , han är såå go. Efter som han är lite senare med språket blir han så kroppsligt verbal i stället och det är mysigt.

Social, slapp och allmänt skön

När jag har ångan uppe är det lika bra att fortsätta. Kan berätta lite om helgen som har varit fantastiskt bra. Den började med att jag lämnade arbetet lite tidigare för att komma hem, slänga i mig lite tacos (det var fredag och då är det ju alltid tacos). Därefter lämnade jag och Per hemmet i kaos och med två arga barn till farmor och gick ner till Draken för en föreställning med Henrik Shyffert. Så kul, skrattade mig igenom 1.5 timmar och gick därefter vidare på pub men Per och en arbetskamrat till honom och dennes sambo. I lördags släppte jag av Per och kidsen i Skatås för Mulle medan jag åkte vidare till IKEA och det stora gardinsinköpet. Köpte skenor och två sorters gardiner en i färg Mullvad med dragning åt lila och en beige/puderråsa innan jag jäktade vidare för upphämtning av tidigare avlämnad familj. Efter lite bad, slappning och allmänt hemma häng dök Niklas, Helena och Amanda upp för att fira våffeldagen med våfflor, grädde och lite olika färska frukter och ett got

Huden

Tiden fortsätter att springa fram. Tänkte uppdatera lite gällande ett av mina fokusområde i år, huden. Jag har börjat äta en kapsel med Efamol. Vilket från början var för att mildra PMS men får man positiva resultat för huden så blir jag ju glad. Efamol innehåller nattljusolja med essentiella fettsyror (Omega-6). Essentiella fettsyror ger vår hud fukt och spänst. Fettsyrorna förebygger förlust av vätska och används för att bilda prostaglandiner som styr produktionen av talg. Om det sker förändringar i sammansättningen av fettsyror kan detta påverka hudens struktur, funktion och utseende. Har inte sett några resultat än men jag har bara tagit dem i några veckor också. Däremot provad jag på Decleor ett oljeserum som ska tillföra fukt men tycker jag bara blev torrare än med nuvarande serum. Så att, det rekommenderar jag inte.

Tiden

Helt sjukt snabbt tiden går. Tycker det känns som att året precis startat och så är vi snart i mitten av mars och i morgon firar vi Luckys födelsedag och Egon och Eltons namnsdag ”Christoffer”. Men innan dess ska Elton börja i brottning. Han och jag kommer att åka för att delta i första tillfället idag och så får vi se vad han tycker om det. Han har varit rädd laddad innan så det blir spännande att se om det lever upp till hans fantasier om det. Jag har tydligen också varit laddad, mer än vad jag trodde, för jag har tillbringat hela natten med att drömma mardrömmar. Inte gällande hans träning utan gällande logistiken. Ena gången drömde jag att jag glömde gå från jobbet och kom så sent för att hämta från dagis att han inte han äta innan. Andra gången drömde jag att jag skulle cykla från jobbet och samtidigt lämna min chef som bara hoppa in i bilen på ett ställe som låg 49 minuter bort och sen fick punktering på cykeln, sen drömde jag att jag lämnade honom på brottningen och åkte i

Internationella kvinnodagen

Bild
En bra present till en kvinna för att uppmärksamma kvinnodagen. Ibland gör han helt rätt den där mannen jag bor med. 

Helgen som passerat

Haft en riktigt bra helg. Jag var ju ledig redan i fredags efter förra helgens beredskap. Jag hängde kvar i sängen länge och tittade på en ny serie med Draw Berrymore. Sankt Clarity diet tror jag den heter. Annorlunda och lite smårolig. Sen gick jag till hörnet på huset. Haga hem och köpte två par jeans och en blus innan jag gick hem och packade till en helg på landet. Den första sedan i mitten på november. Kvällen gick åt till mys och tidigt i säng medan dagen därpå tillbringades i trädgården med att ta bort kärror och åter kärror med grenar, kvistar och gamla löv som låg överallt på tomten. Dagen därpå började det blåsa, vi fortsatte rensa men man kan säga som i motvind då det hela tiden rasade ner nya kvistar. Städa lite inne och åkte hem rätt tidigt då vädret var tråkigt och Elton hade fotboll. Gårdagen tillbringades slappande framför tv med Vasalopp och femmilen varvat med högläsning av den fjärde boken i serien av Harry Potter. Sammantaget en riktigt skön helg. 

Göteborg idag.

Bild

Boktips!

Bild
En modern "stolthet och fördom". Lättläst och mysig. Rekommenderas: Ja

Utläst

Bild
Klar i måndag.  Rekommenderar jag. Njää

Nytt i badrumsskåpet

Bild
Månadens hudsatsning. Tvål och toner från paulas choise. Använt det i ungefär två veckor och det känns bra. Milt, gör rent och utan att torka ut.