Inlägg

Visar inlägg från januari, 2019

Min vecka

Bild
Så lyxigt att få min egen härliga vecka. Ledig. Bara för mig. Klockan är snart åtta. Jag har lämnat barnen och här är jag nu.  Gör mig redo för ett varmt yinyoga pass. 

Semlor

Semlorna har kommit!!! Köpte en påväg hem från jobbet och hetsåt i källaren innan jag gick in hemma. Tror du mamma och pappa har gjort något sådant innan de kom hem.

Snö och svårstartade bilar.

Jag ser det snöar det var väl roligt hurra, eller. Nä, det känns inte ett dugg kul faktiskt. Men kanske kommer tycka det är roligare om det kommer så pass mycket snö att vi kan sticka iväg ut och åka pulka, kälke och skidor. Men fram till dess. NO, inte alls kul. Idag fick jag återigen bekräftat varför jag inte vill ha någon bil. För att det är jobbigt. Åkte tidigt till mamma i morse för att låna bilen, då jag tänkt tömma mitt kontor idag. Kommer dit, smyger in, hämtar nyckeln och går ut. Startar bilen, som inte startar. Kopplar ur och startar igen, den startar fortfarande inte. Efter 15 försök börjar jag fundera på om jag har glömt hur man startar och kör bil och ringer Per som inte har någon bra input. Sen ringer mamma och undrar om jag kommit igång då den var lite krånglig igår. Mamma kommer ner med ny nyckel och misshandlar bilen lite och den startar. Hon säger samtidigt att om den inte startar sen får jag ringa assistent service. Jippi! Precis vad jag har lust med. Nu är jag

Dödens dö.....

Måndag och en vecka kvar. Nu känns det så fruktansvärt tråkigt att vara här på jobbet att jag håller på att dö uttråkningsdöden. Den är lång och utdragen och fruktansvärt plågsam. Har ingen lust att påbörja något, har ingen lust att umgås med ungdomarna (urk!) och har absolut ingen lust till något mer än att åka hem. I helgen åker jag och lilleman till landet längtar efter det också. Vad mysigt vi ska ha, bara han och jag. Han köpte en kavel igår för sin veckopeng så jag har lovat att vi ska baka lite kakor. Men det kommer nog bli en hel del städ och då är det bra att jag har med mig honom för han är duktig på att hjälpa till. Hoppas vi kan komma iväg relativt tidigt på fredag. Annat som jag har att se fram emot är träning idag, i morgon ska jag hänga med mamma, på onsdag börjar Elton i gymnastik och på torsdag ska jag ut med Elina. Nu får jag väl bara sitta här och fortsätta att hålla på att dö, låtsas att jag jobbar och se upptagen ut med att inte göra något whatsoever.

Lördag

Bild
Och har precis avslutat ett pass Kundaliniyoga, duschat och lagt mig tillrätta med en djuprengörande mask i spa avdelningen. Livet är bra även om jag fick lite ont i huvudet under eldandningen. 

Tydligt fredagstecken

Man är trött och råkar åka med till sluthållplatsen för spårvagnen.

Så tråkigt

My god bad tråkigt jag har. Sitter med hon som ska ha min tjänst och tittar när hon skriver en behandlingsplan. Kan tiden gå långsammare. Man kan också sägs att jag lär henne hur man gör en. Men lika tråkigt det. 

Tomt men ändå skönt

Idag hängde bägge ungarna med kompisar hem och inte hämtning förrän sju. Märkligt att komma hem, vet inte om jag någonsin kommer att vänja mig vid detta igen. Tänk sedan när de springer ute hela tiden och gör sina egna saker. Kan inte ens tänka mig hur det kommer att vara. Vi åt varma mackor och drack julmust till middag, sådana flippade saker som att dricka julmust till middag på en vardag kan vi ju inte göra med barn så vi passar på :). Nu är P och hämtar de små terroristerna. Elton har sovit i min säng två nätter i rad och kommit tidigt så min sömn har varit skit. I förrgår gick jag och la mig i hans säng och i natt la jag mig i soffan. Men det är väl lite mitt fel, jag rekommenderade en bok till honom i förrgår och han blev så rädd efter att ha lyssnat på den att han inte ens vågade somna. I går fick jag radera den från listan på paddan för han ville inte ens se omslaget på den om han själv var tvungen att ta bort den. Vilken lite fegis jag har fostrat, blir rädd över dödade ka

Happyplace

Gör mitt bästs för att hängs i mitt happyplace, att göra saker långsamt, närvarande för att allt är viktigt. Men vad svårt det är när vi är sena iväg på morgonen och halvvägs till dagis blir Svante bajsig och vill bajsa hemma. Ett litet bråk för att vi ska gå vidare och att toaletten på dagis fungerar lika bra innan vi vänder hem. Så onödigt bråk. Spelar ju absolut ingen roll att jag blir sen. 

Stackars Svante

Satt och småprata lite med Svante efter förskolan.  -Vad fick ni för mat i förskolan? - vi fick ingen.  - va, fick ni ingen lunch? - nä - då ska jag ringa och prata med dem.  - nä, vi fick fiskpinnar.  - ah, vad gott. Det gillar ju du.  Det är min favorit rätt.  Spännande. Det hade jag ingen aning om. Lite senare i samtalet.  - Mamma, du tycker väldigt mycket om smink.  - Vad får dig att säga det? - Du sminkar dig väldigt länge?  - Tänker du på när jag målar naglarna, för det tar ju tid? - Nä, när du målar ansiktet.  - Oj, tycker du jag gör det mycket ( brukar ju bara använda foundation och mascara).  - Ja, det tar väldigt mycket tid och det gör mig stressad.  Stackars barn. Jag sminkar mig så länge att det stressar mitt barn på morgonen. Undra om det beror på att jag okuperar toaletten och han är orolig att komma försent till skolan. 

9 dagar kvar

God morgon alllra finaste. Sitter på bussen och försöker få tillbaka mitt lugn från gårdagen genom att lyssna på meditationsmusik och hitta tillbaka till mitt happyplace efter en natt med mardrömmar och en springtur till bussen där jag råkade klampa igenom en vattenpöl som medförde blöta fötter. Andas då andetagen är min ena fot för att stå stadigt på jorden och den andra är lugn och fokus.  Kram

I väntans tider

Bild
Går tidigare hemifrån för att kunna sitta i värmen och vänta på  att mitt pass med yinyoga och nidrameditation ska börja. Bästa platsen förutom vid sidan av barnen.