Inlägg

Visar inlägg från juli, 2012

Semester, mat och annat

Har inte datorn med mig till landet och inte heller mest tid att skriva så därför kommer det inte så mycket uppdateringar just nu. Tycker det är lite jobbigt att skriva på paddan så jag kanske borde köpa ett litet tangentbord till, Idag har jag jobbat halvdag eller rättare sagt en vanlig heldag och det var första gången på länge som jag kände ett motstånd till att gå dit och trots att det var en okey dag kändes det lite tråkigt. Men en dag kvar till semestern och innan den dagen är det nossebro marknad, och dessförinnan sömn. Längtar till i morgon då jag får träffa Elton igen eller till om några timmar rättare sagt. Tänk att han blir femton månader, är inte det sjukt så säg. Han har börjat bli lite svår med maten, äter rätt lite och det gör att jag blir jätte orolig i mitt mammahjärta, vill ju honom allt väl i världen. Nä nu lite bok och lite sömn så att jag är pigg i morgon. God natt
Sista etappen På årets TdF, känns bra men lite sorgligt. Kan lätt säga att varken årets eller förra årets TdF har fått den tid jag lagt tidigare. Nu ska jag bara njuta av den tid som är kvar. Hej så länge.

VIKTigt

Idag känns allt lite bättre. Trodde jag hade gått upp i vikt efter veckorna på landet men till min glädje hade jag gått under sextiostrecket för första gången på tjugotvå månader (kort efter jag blev gravid). Kände mig helt plötsligt så smal att jag tog på mig ett par jeans jag inte använt på en evighet. Har fortfarande inte pratat med Per men detfår bli idag eller i morgon. Just nu har jag rast på jobbet och sitter ute och fryser, ingen sommarvärme här direkt. Någon sa att det regnat varje dag i fleraveckor och det kan säkert stämma. Idag längtar jag efter Elton. Massor.

Deppigt och långt

Idag har jag känt mig oviktig, sviken och väldigt ledsen. Sådana här dagar, tillsammans med riktigt bra dagar är de dagar jag verkligen önskar att du varit här eller åtminstone så pass nära att jag kunnat ringa och bara fått ur mig alla känslor. Jag ska ge lite bakgrund och sedan berätta vad som ligger till grund för ovanstående känslomässigt jobbiga känslor. Jag har ju, vilket jag har för mig att jag berättat, på nytt fått navelbråck vilket jag liksom inte längre kunde nonchalera för två veckor sedan.   Inte lika akut som förra åren men bara att det är där medför ju en rätt stor oro och många tankar. Som bland annat ”hur ska jag bete mig för att det inte ska bli värre”, ”kommer jag alltid att ha problem med detta nu”, ”tänk om de inte opererar eller om det tar jättelång tid att få en operation” .  När jag väl gjort mig själv uppmärksam på det ringde jag genast till vårdcentralen som sa till mig att jag kunde komma in nuvarande vecka då de har akuttider mellan halvåtta och

Den utlovade fotokavalkaden

Bild
 I förra veckan hade vi ju som känt besök från Stockholm. Elton och Ludde hade inte träffats på närmast ett år men det hindrade inte Elton från att visa hur välkomnande, kärvänliga och gästfria vi är här i Göteborg. Efter ett par minuter fick han sig en redig puss och det var en mycket förvånad min som utspelades av vännen efteråt. Får nog prata med Elton om det där med sexuella övergrepp framöver, och att det är viktigt att fråga innan.  Deras relation accelererade snabbt och redan dagen efter kunde man se dem i badet.  Här är en bild på Elton som visas bara för att han sitter lika fint på den nya pottan som på den han har i stan. De två direkt under från dagens mellanmål och de två sista från härliga släktens besök i tisdags.

Jobb och sånt

Ska snart börja jobba och sitter parkerad utanför. Normaltillstånd alltså löjligt trött. Jätte trevligt i går men väldigt intensivt och jag hann varken skriva eller ladda ner lite bilder till dig, men det kommer, jag lovar. Ska försöka ordna det i morgon. Inatt sov Elton i sin säng hela natten, tyvärr slutade den redan tio i sex. Han vaknade också strax efter att vi lagt honom men då lyckades P få honom att somna om i sin egen säng. Han är bra på det P, går inte alls för mig. Tufft när dan börjar så tidigt och jag inte slutar förrän elva i kväll, längtar redan tills dess och tillbaka till sängen. Men vi får hoppas att jag piggnar till under dagen. På väg till jobbet i dag stannade jag för att köpa en redbulll, så nej, jag har inte slutat. Dock hade de inga light så jag köpte en Monster i stället och man kan väl säga att jag förstår vad namnet kommer i från. Det var lätt det äckligaste jag någonsin druckit. Kanske skriver mer på rasten. Kram

Förkylt

Tillbaka på landet och löjligt trött. Det tar på på krafterna att vara ett och ett halv dygn på jobbet dyngförkyld. Jag var framme på landet vid tolv och har sovit till tolv i dag förutom några gånger då jag vaknat till. Varder är kanonfint och jag hade nog tänkt mig att vi skulle vara på stranden i dag, i stället ligger jag i soffan och ser på touren, kämpar för att hålla mig vaken och ser när Elton springer runt och leker. Nu leker han inte utan vi eller rätare sagt jag tog en paus och la honom medan P är iväg och spelar golf. Det behöver han efter ett och ett halvt dygns ansvar över Elton. Jag har sagt det förut och säger det igen, ensamma mammor eller pappor vilket jobb de gör helt otrolig att de orkar. De tre närmaste veckorna kommer jag arbeta måndag, onsdag och fredag. Denna veckan kommer Johan, Rosita med familjer att komma hit och på onsdag kommer Anton ner och stannar till torsdag. Ska bli kul att se dem. Nu ska jag slappa vidare, se touren och kanske blunda lite.

Första natten

Ligger nu på jobbets säng. Första natten som jag arbetar på över fyra år och första natten som jag inte sover i åtminstone samma rum som Eltonpelton. Känns inte så hemskt faktiskt. Det som däremot är hemskt är att jag inte kunde gå och lägga mig när det var tänkt klockan elva utan att klockan var över tolv när jag kunde gå upp till sängen eftersom vi hade/har en flicka som funderade på att ta livet av sig. Just nu ser jag dagen etapp av TdF på datorn och är svintrött. För inte nog med att jag jobbat en hel dag jag har ju också varit kraftigt förkyld. Vet att jag lova att skriva mer häromdagen men det kommer tyvärr inte bli mer i dag heller, är alldeles för trött och har förkylningströtta ögon. Så nu säger jag att jag i stället skriver mer när jag mår bättre och har orken. Men fram tills dess får du nöja dig med det här kortare. Nu ska jag släcka och fördjupa mig i cyklingen.

Madonna

Onsdagen har gått över i torsdag och jag är precis hemkommen efter Madonnas konsert. Tiden sedan sist har varit bra och till största delen fylld med jobb. Men skit i det. Idag blev jag kär i Madonna på nytt även om den första delen av konserten var pinsam och jag upplevde henne vara en karikatyr av sig själv. Den sista delen var magisk och hon förmedlade både en slags självkänsla och sensualism i mig. Men nog om det för idag, skriver mer i morgon för nu måste jag sova för att ha den allra minsta chans att orka upp och springa i morgon.

Träna,testa och fixa

Måndag och sista dagen på semestern för denna gång. Dagen har börjat med jogging i stan, sprang längst hamnen.upplägget idag var springa en minut och gå i en halv. Detta gjorde jag under 30 minuter. Kändes rätt bra, eller rättare sagt det kändes bra men jobbigare än innan. Kan i och för ha att göra med att sömnen inatt var mindre bra. Har också hunnit med att ta nya labbprover för ämnesomsättningen, pröva ut och köpa nya joggingskor samt att städa och fix här hemma som en tok innan Malin, Martin och Ludde kom från Stockholm. Efter att de anlänt har vi ätit Indiskt (från tre indier) druckit ett par öl och pratat. Nu har dom alla gått och lagt sig förutom jag som är den som ska arbeta i morgon. Nu ska jag ställa in dvd,n så den spelar in TdF i morgon och sen gå och lägga mig.

Resor av olika slag

Andra dagen av TdF och första etappen. Jag ligger utslagen framför tv,n, Egon ligger nedanför och de andra två ska sova i sängen. På tal om sängen så sov Elton i sin egen säng mellan ett och halv sju i natt. Fantastisk härligt. Vi återerövrar sängen. I dag kommer mor och far hit, vi äter middag i hop, som jag lagar, och därefter lämnar vi Egon med dem och åker hem till stan för att vara där i en vecka. Egon däremot hämtas hem på torsdag. Tror mor och far kanske kan tycka det är skönt att vara utan oss.