Inlägg

Visar inlägg från juli, 2015

MIN semester

På min, MIN, semester har jag tillbringat en vecka på Öland med P och hans familj. Fyra dagar till med hans familj och bror. Fem dagar har P spelat golf.  I morgon kommer hans bror hit och mamma åker hem. Eftersom vi behöver jobba på huset när hon är här betyder det att vi också behöver vara här. Så då tänkte jag att jag kunde åka med hem till stan, träffa en kompis och ta en öl. Gå lite på stan dagen efter.  Då blir P irriterad för han har tänkt att åka med sin bror och gå på Liseberg igen under torsdagen och tycker jag är taskig som inte låter honom träffa sin bror i den utsträckning det är möjligt när han är här.  Men att jag inte gjort ett skit jag skulle valt själv på min semester det verkar vara skit samma. Och mig kallar han egoistisk. Kul. Sen har jag självklart inte hatat det vi gjort men inte mina val och inte heller vad jag skulle valt. 

Kort om dagen

Bild

Kort om i dag

Bild

Gör mig till

Bild
Mina killars frukost idag

TdF och shoppingen

Bild
 Kvart i tolv och jag sitter uppe och tittar på dagens etapp av TdF. 25 km kvar till läggdags. Jag är själv i lägenheten igen men denna gång kommer jag ha hela natten för mig själv när resten i familjen är på landet. Skönt att få sova ytterligare en natt i min säng men jag saknar redan mina killar. Även om de alltid får mig att vakna alldeles för tidigt finns det inget bättre än att vakna upp med de små mjuka, varma barnkropparna bredvid mig.  Förra veckan lovade jag Elton ett spel och i går köpte vi det. Loppan. Det gamla hederliga spelet där man smätter små plastbitar med en något större in i en burk. Det är från fem år men efter att vi låg i hårdträning i dag under Svantes sovstund är han jätteduktig. Vi hade med det till farfar och han krossade både farmor och storkusinen. Och som han längtat efter det. Vi har annars sagt att han inte ska få massa saker hela tiden för han har blivit så otacksam och säger att sakerna är tråkiga efter bara någon minut. Inte så kul att köpa saker då.

Någon att se upp till

Haft en otroligt trevlig eftermiddag/kväll tillsammans med Ö klanen. Elton verkligen älskade att leka med Oliver som han nämner som sin kompis. De har lekt hage, gömme och brottats. Elton såg verkligen upp till honom och njöt av umgänget. Synd att de bor så långt bort. De ger verkligen något att få hänga med någon äldre som är tvingad till umgänge. 

Ett dagsverke

Bild
Det här sysslade vi med igår med lite hjälp av Anton som kom på övernattningsbesök. Bara porten vid sidan kvar. Och lite måla. Om man inte tänker på tippenresorna. 

Ensam hemma

Bild
Här är jag. Njuter av egentid i soffan framför tv:n och criminal minds medan resten av familjen är på Liseberg.  Gillar verkligen P's familj men det har blivit mycket senaste och vi ska träffa dem i morgon också. Middag hos P's far. 

Uppför

Bild
En mil kvar uppför ett hemskt berg för cyklisterna innan det är dags för den här tröttisen att gå och lägga sig i nybäddad säng bredvid Svante och Findus.  Ser inte fram emot att vakna i morgon. Det kommer nog kännas som att starta i en uppförsbacke. 

Ljus dag, mörka tankar

Bild
Jag har haft en helt underbar dag med mina små killar. Vi har hunnit med så mycket roligt. Vi har varit på tre olika lekplatser, vi har fikat ute, varit i leksaksaffären, lekt och under tiden som Svante sov spelade jag och Elton olika spel. Dom har också badat (välbehövligt) och haft popcornmys (som inte alls var mysigt då Svante mest kände för att kasta popcorn på golvet). Fram till det att klockan är halv fem har vi det jättemysigt och så är det varje dag. Men efter det är det ett krig fram till läggning. För vid den tiden börjar Elton att bli trött. Det gäller hela tiden att ligga steget före och det kan jag lätt erkänna att jag inte alltid lyckas med. Svantes favoritpose för närvarande Gillar denna bilden Men mitt i allt härliga snuddar man vid det hemska. Det som inte går att tänka på utan att få ont i magen. Det som kan hända och det som händer, även om vi än så länge är förskonade. Först det som du berättade om bebisen i magen, om hon som troligtvis har cancer,

Galen

Bild
9 km kvar på den andra etappen av TdF, som jag ser nu när alla sover, och lika många Redbull. Inte konstigt att jag ser galen ut. 

På Lyr

Bild
Länge sedan jag skrev här, men finns ju på FB och instagram så du har säkert koll på mig och familjen i alla fall. Just nu har vi landat in hemma för ett par dagar och vad skönt det är att komma hem till mitt/vårt. Vi har precis spenderat två härliga dagar på Lyr och hos P´s bror och hans familj. Det är verkligen mysigt där och vi har haft det fantastiskt härligt. Vi har badat, kastat sten, fiskat krabbor (se Eltons min när han fick upp en) och klättrat i berg. Elton var väldigt imponerad av kusin Oliver som dock inte var alls lika imponerad av honom och som äldst stryrde och ställde han i allt.

Nedräkning

Bild
1 (till lunch) 4 efter lunch och 8 imorgon.  13 timmar kvar till semester!

Dumheten som förgör

Ibland börjar jag fundera på om det verkligen är klimatförstöringar som är det stora hotet mot jorden och människorna utan dumhet. Alltså jag tänker att mänskligheten börjar bli så korkad att den dör ut på grund av det.   Ett exempel, ett långt exempel:   I mars hade vi kontakt med en dietist angående Eltons matsituation. Hon berättar att hon är ny på avdelningen. Under samtalet sa hon sig kunna skriva ett intyg till oss som vi kunde ge till förskolan gällande den lukt och smakkänslighet hon bedömde hans svårigheter att inta mat berodde på. Hon kunde dock inte skriva själv utan det skulle en läkare göra därför kunde vi inte få det med oss med en gång utan det skulle skickas till oss. Sen sa hon att det bästa var om jag pratade med förskolan först, kanske det kunde lösas utan ett intyg.   Så det gjorde jag. Pratade med förskolan alltså. De ville ha ett intyg för att kunna erbjuda specialkost, de kunde inte spara mat de dagar han åt till dagar som det serverades sådant han in

NEEEEEJ!!

Gjorde det igen. Denna gång spontanshoppa en sulky. Men visst behövde vi det.

Älskar stan

Bild
Det är en helt fantastisk känsla som sprider sig inom mig när jag är tillbaka i stan. Älskar det, känns som att luften på något sätt är renare, trots att jag vet att det inte är så. Allt ser så fint ut, underbart, vackert, välplanerat och gnistrande. Alla människor, snygga, solbrända och lyckliga. Saker som händer och roliga saker att hitta på. Älskar att komma in i lägenheten som är ren och organiserad på ett sätt som jag tycker om och som inte orsakar kaos inom mig. Om det inte hade varit för familjen skulle jag nog aldrig hängt på landet. Eller rättare sagt för Per, för Elton tycker också bättre om att vara i stan, säger han i alla fall och jag förstår honom för det finns ju inte en enda unge ute och han har ingen att leka med. Den enda anledningen till att jag började vara där var ju för att Egon inte kunde vara ensam och det var svårt att ha med honom ut till havet. När vi var där kunde jag ligga ute i hammocken och läsa en bok medan hand låg bredvid eller hängde på någon

Semestertankar

Om två timmar är det bara en halv arbetsvecka kvar till semestern. Härligt va? Som jag längtar. Har börjat planera och tankepacka inför semestern. Tänker att vi ska ha packat allt dagen innan. Sedan går vi upp tidigt på morgonen. De små trötta barnen byts kläder på medan de försöker gnugga sömnen ur ögonen (Eller hur? Vid sex, som är den tid jag tänker att vi ska komma iväg, har de redan försökt slå ihjäl varandra). Sen får vi bära dem ut i bilen. Spänna fast dem. Och så är vi på väg. Barnen får välling och drickyoghurt, småslumrar lite under de första timmarna innan vi stannar för en Mc Frukost.   Sen kör vi ett par timmar till medan de ser en film eller två i baksätet och vips är vi framme. Ingen som skriker, inga onödiga toalettstopp, inget bajs upp på ryggen och inga spyor. Bara göttig körtid i perfekt väder men ännu inte såpass varmt att det blir olidligt i bilen. Kanske sjunger vi lite tillsammans bara för att det är så mysigt.   Vad underbart vi kommer att ha det.