Inlägg

Visar inlägg från november, 2021

Julen är på väg

Bild
Säga vad man vill men vackert är det och mer förväntas komma. Önskar mig en vit vinter. Tänk att kunna åka skidor i spår, pulka och kälke utför. Kanske en dag i Ulricehamn eller Sunne med slalom. Underbart.  Men mest av allt vill jag boka en sista minuten resa och bara åka iväg. Var som helst, bara få uppleva något nytt. Känns som mitt liv håller på att torka ut av uttråkning. Bara ett litet problem. The fucking covid. Vågar inte åka iväg någonstans nu även om det är nu jag borde göra det. Nu när jag har mitt covidpass. Men jag får hålla mig till drömmar ett tag till. Men vem vet kanske jag bara packar väskan och försvinner. Undra hur länge det skulle ta innan Per efterlyste mig, vad tror du?

Sjukdom och sånt

Hur länge som helst nu, säkert 6 månader har jag inte kunnat höja mitt skrivbord, så irriterande att det inte finns. Så idag tittade jag under skrivbordet och såg att en sladd har åkt ut. Det var alltså bara att trycka tillbaka den och vips så kunde jag stå upp och arbeta igen. Fattar inte varför jag låter saker ta så lång tid innan jag fixar dem. Nu är det Svantes tur att vara sjuk så idag är Per hemma med honom och i morgon blir det min tur. Tänkte jag skulle använda den tiden till att söka ett jobb. Vet inte om jag egentligen är intresserad av att byta men det låter spännande och det ligger så mycket närmare hem. Jag skulle kunna gå dit på 10 minuter. Men vi får se om jag får tummen ur och sen vad lönen ligger på. Idag är Svantes glasögon färdiga så det blir spännande när han får dem. Kanske bra att han är hemma och testar dem lite innan det är dags att ha med dem till skolan, så att han får vänja sig lite.  

Gårdagens lista

Nice Haft ett behandlingsteam där vi fick gjort två behandlingsplaner. Bokat samtal på banken nästa vecka. Det är fint väder. Jag ska träffa Tanja efter jobbet.  Nice Bajs Behandlingspersonal gör inte sina uppgifter som jag önskar. Vet inte vad det är som gör det men jag upplever ofta att det finns ett motstånd hos Per när jag ska träffa kompisar. Vet inte vad det handlar om men jag tycker inte om det. Som idag när jag uppgav att jag skulle träffa Tanja och han undrar om det är en bra idé eftersom jag är förkyld och hostig medan det i andra sammanhang som exempelvis när jag var tänkt att ta Elton till simhoppet igår, inte påpekades att det kanske vore bättre om jag var hemma utifrån samma orsak eller under söndagen då han i stället försökte få mig att åka med Elton till simhoppet när det fortfarande var aktuellt.

Bra och dåligt. Ett nollsummespel.

Bra: ·         Jag har anmält biverkningar på vaccinationerna av Covid. Hoppas att jag ska få undantas att ta den tredje dosen. ·         Jag har lämnat in kvitto för friskvårdsbidrag. ·         Jag har kontaktat banken för att få till ett personligt möte inför lånet, dock inte fått någon tid ännu.   Dåligt: ·         Det var svinkallt i dag och jag hade för lite kläder på mig. Fryser trots att jag sitter med ett element mellan fötterna.  ·         Elton gick hem från skolan pga. hosta vilket kommer medföra att hypokondrikern Svante inte kommer gå att få iväg till aktiviteter och skola han heller. ·         Ringde mamma som vill att jag hämtar henne och tar med henne och handla på Lidl och till blomsteraffären denna vecka då hon ska ha gäster på lördag. Vet inte hur f*n jag ska hinna få till det. Vi har aktiviteter alla dagar utan torsdag då jag ska träffa en kompis vilket jag inte har gjort på 7 veckor.

Blyghet och telefonvett

 går skulle Svante fråga sin kompis i skolan om han ville åka med till landet i helgen. När jag kom hem igår frågade jag om han frågat och det hade han inte. De hade haft så kul så det inte fanns tid till det. Men jag vet att han tycker det känns jobbigt att fråga, det var samma med en inbjudan han skulle lämna till en kompis om kalas, då jag inte hittade kompisens telefonnummer. Det kom aldrig fram till vännen utan åkte med i väskan fram och tillbaka i två veckors tid. Men i alla fall. Så då ringde vi.  ”Hej” säger Svante blygt. ”Hej säger kompisen. Följt av lång tystnad så att jag får sufflera ”Vill du åka med mig till landet under helgen?” ”Ja, vad kul” säger kompisen med positivt uttal. ”okey” säger Svante och lägger på luren. Fick ringa upp igen och berätta att det var övernattningar och prata med mamman.  J