Inlägg

Visar inlägg från februari, 2015

Att åka kollektivt

Idag åkte jag kommunalt till jobbet eftersom det är Mulle i morgon.  På något sätt tror jag alltid att det ska bli lite mysigt. Jag köper med mig lite godis och en dricka och tänker att jag ska läsa en eller två tidningar.   Verkligheten är en annan. Det är knökfullt på vagnen. Jag får en sittplats bredvid någon som luktar härsket och gammal fimp. Bakom mig pratar en galen person hätskt i telefon och framför mig hostar någon annan rakt ut i luften. När jag äntligen fått en bättre plats kommer en gammal man med käpp på och jag får ställa mig upp eftersom ingen annan gör det. Han tackar och säger att det inte hör till vanligheten att någon flyttar på sig. Jag får en annan plats efter ett tag och när jag kommer fram ligger allt åkamys kvar i väskan.  Och. Jag som sa att jag skulle åka kollektivt framöver. Hur dum är jag?

Aj

Bild
Såhär trött är jag på min huvudvärk. Nu säger doktorn här att det inte alls låter som bihålorna.  Vad ska jag tro? Sitter här med bedövningstussar i näsan. För nu ska hon in med en kamera. Usch!

Alla avsked

En upphackad dag. Så har det känts idag. Liksom inget flyt i dagen. Och varför det blivit så är ju för att den blivit duttig. Först vaknade jag på jobbet och var där fram tills nio. Sen hem en stund. För att sen göra mig iordning och åka på intervju. Därefter landa in hemma en kortis. För att sen gå och träna. Sen hem fixa med middag, städa och lägga godingarna. Nu när jag skiver ner det inser jag ju att det beror på att jag kommer och går från mina små korvar. Alla avsked. Även om de inte alls verkar ha något problem med det. Så åter. Mammasamvetet som tär. Skulle jag varit hemma i morgon hade det nog inte heller känts på samma sätt men nu ska jag ju jobba hela dagen i morgon och får bara träffa dem en kortis på morgonen. Men innan dess ska jag njuta av att jag är nybadad. Att jag har bäddat rent ( i alla fall snart) och min bok. Boken som fått så bra recentioner men som jag tycker mest känns seg än så länge. Hoppas på en stor förbättring på den fronten. Eller så väntar jag

Kärleken och det som följer med den

Some days just loves me.  Some days just dont.  This is like russian roulette.  (Kiss, tror jag) Den här helgen har hitintills älskat mig. Hoppas det fortsätter så, för nu ska jag in på jobbet för ett dygn.  Lite trött efter en kväll ute med Maria där diskussionerna ofta handlade om hur mycket avkall man får ge på sig själv i relationen till sina barn, det alltid närvarande dåliga samvetet och kärleken.  Blev inte direkt piggare av att mina kärlekar var vakna och pigga innan sex i morse. 

Andas ut

Bild
Har precis varit hos tandläkaren. Trodde jag skulle få ta bort hela tanden och göra en ny. Men han drog bort det söndriga och sa att det skulle gå med en stor lagning. Andas ut.   Nu sitter jag på expressohouse, dricker vitaminwell och väntar på att affärerna ska öppna. 

Fredagsshopping

Bild
Älskar att shoppa. Bara älskar det. Så efter jag och Svante varit på vårdcentralen där jag tog blodprov gick jag en kort sväng på stan.  Köpte en söt uggla som gjorde mig glad.  Sen fynda jag en ny vinterjacka eftersom min gått sönder för 200kr.  Och eftersom jackan var så billig köpte jag en ny väska. Älskar den. Så underbart fin. 

Lek och allvar

Bild
Hade en härlig sovmorgon efter att hängt en stund med skitungarna i sängen.  Sen stack P ut och sprang medan vi andra hängde på lekplatsen.  Lunch hemma och när lillhuliganen sov middag stack jag och stora till Alfons huset och lekte.  Hemma lagade jag god pastagratäng medan stor och liten bada.  När de nattades gick jag och träna. På väg hem fick jag höra hur snygg jag är av måttligt berusad man. Det var så längesedan att jag trodde jag blivit ful 😊.  Icke att förglömma. De ringde om ett jobb och sa att jag var väldigt intressant för tjänsten. Intervju på måndag. 

Stjärterum

Bild
Och jag då?

Trevlig Alla hjärtans dag

Bild
Till dig. Min har varit perfekt. Vaknade strax efter sju ( kunde dock varit senare). Sen låg jag kvar i sängen i en timme och läste tidningar o h bara njöt av att vara ensam hemma. Längtade såklart efter mina underbara killar men tror att känslan av ensamhet och stillhet slog saknad eftersom jag självklart fick dåligt samvete av att njuta så.  Det dåliga samvetet fick mig slutligen upp ur sängen och i väg för att plocka upp mamma och Sherry. Sen raka vägen till landet för att återförenas med alla killar.  Jag var som tomten. Kom med hemmagjorda kort, presenter och semlor.  Efter fikar tog jag en middagspaus med Svante innan det var dags för att gå ut och leka. Vi hängde lite på lekplatsen och kors i taket att det var andra barn där. Så efter att Svante plaskat händer och vantar i en vattenpöl och blivit inlämnad spelade jag och Elton fotboll med två andra barn och en mamma.  Det visade sig att de bodde här nedanför. Ena barnet lika gammal som Elton och dom berätta att det bodde en till

Hämtade nya glasögon igår

Bild
Bra måste de vara eller så har jag tur. För trots trött och huvudvärk ser jag lite fräsch ut. 

Små härliga andetag

Bild
Elton och P är på kalas ( jag dissades till förmån för pappa till att följa med) medan jag och Svante tar en paus. 

Fredagsmys fast lördag

Bild
Här sitter jag på landet och ser tokig ut medan jag läser bloggar, kollar på första delen av årets melodifestival samtidigt som jag funderar på allt jag vill ge en makeover.  När det kommer till mig själv skulle jag göra en ögonfransförlägning, klippa och slinga håret och köpa massa nya härliga kläder.  Jag vill göra om i hallen hemma. I torsdags målade jag den fula svarta tapeten i hallen vit. Den kommer tyvärr behöva en till strykning. Sen vill jag köpa en spegel med svart ram, jag vill bara ha svarta ramar intill. Jag vill sätta upp en hylla med en liten lampa till vänster om dörren.  Jag vill måla och tapetsera om i sovrummet. Har hittat en helt gudomligt härlig tapet. Sen vill jag ha nya nattduksbord (så heter det nog inte men hoppas du förstår ändå.  Jag vill ha ny soffa och nytt vardagsrumsbord och så lite småfix hos barnen såklart.  Bara lite smågrejer sådär och jag vill det NU!

Sömn landet

Håller tummarna för en bättre fredag än den förra veckan. Jag vill sova. I morgon blir det landet. Längtar!

lek, hjärnan och förvandling

Dagen började innan klockan ringde och  när jag tittade på telefonen (väckarklockan) såg jag ett meddelande från förskolan. Två av Eltons lärare var sjuka så de bad oss som kunde att ha barnen kvar hemma, att ha det. De barn som ändå kom dit idag skulle delvis få vara på andra avdelningar. Så jag stängde av larmet och sov vidare. Skämt där, Elton var så klart redan vaken och några sekunder efter kom Svante också. På förmiddagen var jag och ungarna på Spira. Det var så kul att se Svante, han var verkligen social och tog kontakt med andra bebisar. Elton däremot lekte själv trots att det var andra barn där som han kände eller i varje fall träffat innan. Men han var nöjd ändå. Svante somnade i vagnen hem och jag strax efter. På eftermiddagen var P ute med godingarna och åkte pulka och då ringde de från röntgen och sa att de fått ett återbud idag och undrade om jag ville ha den tiden. Så där var jag halv sex. När jag skulle gå hemifrån sa jag till Elton att de skulle titta i mammas huvu