Inlägg

Visar inlägg från oktober, 2014

Happy Halloween

Bild

Lite bra och lite mindre bra

Bild
Sista oktober och tiden går så otroligt fort. Svante har fått sin för första huggtand, som uttänkt för Halloween. Det var inte kul att lämna Elton på förskolan idag. Han ville absolut inte dit och sa att han inte tyckte om en kille som vill leka med honom, och han tycker inte om när han jagar honom. Jag berättade om det för fröken som sa att de lekte jättfint ihop. Sen gick jag och körde Pilates, gick på stan och gjorde slut med otroliga mängder (för mig) pengar. Köpte en kappa, två tröjor, skor och en mössa. När jag sedan hämtade upp Elton såg han ut som han hade gått all in på Halloween med flera rivsår från ena ögat och ner på kinden. Och då var det den killen som jag hade pratat med fröknarna om som hade gjort det. En fröken hade varit precis bredvid och hon sa att det var helt oprovocerat. Kommer nog bli lätt att få honom dit nästa gång. Eller inte alls. Sen var jag och Elton på graven och efter det har vi ätit middag, firat Halloween och skrämt de få stackarna som kommit hi

Tände ett ljus

Bild
Jag och Elton har varit på pappas tänkeplats som Elton kallade den. Vi la ett stort hjärta och tände ett ljus. Vi prata lite om morfar och gick hem. Det var fint men skulle viljat haft en stund själv för tankar och sorg. 

På toaletten

Bild
Hela familjen sover och jag njuter av att sitta själv och länge på toaletten. Synd bara att det är så tråkigt att jag inte kan uppskatta det utan istället postar massor av helt intressanta meddelanden. 

iPhone 6

Idag var vi inne på Macforum och jag såg telefonen jag beställt live för första gången och som jag längtar efter den. Hur mycket som helst. Den verkar kanon. 

Tankar om förskolan

Bild
Vilken härlig dag vi haft idag.  På förmiddagen/morgonen var jag och Elton på förskolan för att fotas, i alla fall han. Det var en jätterolig fotograf så Elton kommer nog inte se ut som en kopia av gråtande barnen denna gången. Vet inte om det är för att jag är med, men Elton blir annorlunda när vi kommer in på dagis. Han får till och med ett annorlunda och mer tillbakadraget kroppsspråk. Det är som att han visar att han inte trivs, men samtidigt det kan ju bero på att jag är med. Det jag ser är att det är jobbigt för honom som är så verbal och pratig och de andra inte alls pratar på samma sätt. När han pratar, pratar de liksom inte tillbaka. Jävla bajsungar och vuxna. I alla fall tyckte han det var okey att fotas och skrattade gått åt hon som tog bilderna. Han ville knappt gå därifrån. Efter det gick vi på stan, köpte kläder till ungarna, halloweensaker och mat. När vi kom hem la jag Svante en stund medan Elton och P var ute och lekte en stund. När Svante vaknade bakade jag te

Som lovat. Look his walking

Så passerar den här dagen också

Fy fan för förkylningar. Vaknade strax efter tre i natt och var övertygad om att detta var förkylningen som skulle komma att ta död på mig. Som tur är kändes det något bättre när jag vaknade på morgonen och jag lever faktiskt ännu. Hoppade lätt över att vara hemma och vila och åkte i stället till jobbet för att vila upp mig. Vi hade eller rättare sagt skulle ha kollege idag. Men, vi var bara fyra på plats på grund av att det var tvunget att vara personal på avdelningen då det var lov samt en kurs som flera stycken gick. Väldigt bra start på kollegiet. Sen blir det inte bättre av att vår chef säger att vi ska ha MI handledning halv elva och därför inte kommer hinna med så mycket eftersom vi skulle ha vanlig handledning klockan ett. Så vi fyra jäktade på och hoppade över en hel massa för att vara färdiga till halv elva. Men som jag trodde och sa, det var ingen MI handledning utan den skulle vara på tisdag och när sen vi tappra satt där och väntade på vår handledare dök ingen alls upp

Fuck it!

Bild
Det är tur att jag har så gott om tid att slösa med så att jag kan ominstallera min skrivare under två timmar för att ändå inte få den att fungera som jag ville. FAN! Var med om något läskigt idag. Var inne i affären med barnen. Svante i vagnen och Elton gick bredvid. Helt plötsligt kommer en man bakifrån och puttar Elton åt sidan för att komma förbi. "Det där var inte okey. Att putta till ett barn för att komma förbi" säger jag till honom. Han vänder sig om helt galen och skriker "jag kan putta vem fan jag vill om och jag kan putta dig också om du.." Så fortsätter han skrikande och gapande igenom affären för att försvinna ut genom dörren. Han var helt tokig och såg verkligen farlig ut. Jag blev rädd över vad som skulle kunnat hända och Elton blev såklart orolig över hur han hade beteet sig och frågade om varför han hade gjort som han gjort hur många gånger som helst. Som om inte det var nog. Nu börjar jag bli sjuk också. Orkar inte! Söta ungar i alla fall

TO DO en regning dag

Bild
 Baka minicupcakes och sätta på lite olika sorters strössel. Några med polka strössel Några med olikfärgade pluppar och några med lakrits.  Och då får man så här glada barn

Tre barn- Nej tack!

Idag är jag verkligen trött. Skulle ge hela lönen för att få krypa ner i soffan och se på tv hela dagen med en filt över mig och en hel del godis bredvid. Istället började jag dagen med ett underbart yogapass, för att sen tillsammans med P hänga med våra barn och kusin Vidar som vi passar idag. Vidar är superenkel, han bara går omkring här och pillar med leksakerna. Om Elton eller Svante tar det han har bryr han sig inte utan går bara vidare till nästa grej. Det jobbiga är att Vidar och Svante har lite olika sovtid. Svante vid tio och tre medan Vidar vid tolv. Men inte idag. Klockan är snart halv två och han har inte somnat ännu, utan just nu går P runt och vaggar och sjönger för honom. Vi har varit och hämtat Svantes mössa på ett café där Elton gömde den igår och sen var vi och skrev på kondolenser för Göran Johansson som dog igår, vi hoppade lite studsmatta och sen har vi  ätit i omgångar. Svante är nog klar nu. Så jag ska ta och sanera honom.

Mys och tjatmorgon

Bild
Godmorgon vännen! Efter en okey natt har vi satt oss vid frukostbordet för att tjata ner lite mat i magen på vår stora kille. Den lilla äter med hela sig men förhoppningsvis hamnar lite i magen.  Idag ska Elton till dagis, jag ska jobba och dom andra två ska nog slappa. I morgon ska vi passa Vidar. Jag som tycker två barn är mycket. 

Föränderligt

På väg hem från jobbet.  Kom dit med känslan från helgen. Redo för allt med ärmarna uppkavlade men där hade det runnit vatten under bron och stämningen var om inte bra så i alla fall hanterbar. Nu ska jag sova och i morgon tillbaka igen.  

Igår och idag

Bild
 Vi hade en fin dag igår. Elton startade dagen på dagis, mot sin vilja. P och Svante var och tog tre sprutor på stackars Svante och jag körde yoga och hade egentid hemma. Hmm, verkar som om det var jag som hade en fin dag och kanske inte de andra. Men i alla fall. På kvällen hade Elton knatteskutt, inte heller det ville han men vi hade väldigt roligt när vi väl var där. Vi spelade handboll och klättrade på väggarna. Eller klättra på väggarna kanske inte helt var med i ledarnas plan.  Sen lade vi våra kära barn och njöt  av en middag för vuxna. Bestämde genast att äta utan barn är något vi ska göra lite oftare. Slippa gnäll och stress.Vi tände levande ljus och jag hade lagat en ny pastarätt.  Idag började dagen med ett pass yoga och sedan gick P i väg för att jobba någon timme medan vi har pysslat. Mysigt Tyvärr är det jobb idag och det är inget jag ser fram emot. Inte alls.

Kul i vatten

Bild
 Haft en riktigt härlig dag på Åbybadet med alla killarna. Verkligen bästa som finns, både Elton och Svante älskar det. Lyckliga barn. Finns inget bättre.  Glad Elton  Glad och lurig Svante (han är alltid lurig) Elton in action, på väg med ett hopp ner i poolen. Han är så cool nu. Han hoppar, dyker sittande och dyker till och med stående, även om det sistnämna mest är som ett magplask med huvudet böjt ner i vattnet. Och han är sååå stolt över hur modig och duktig han är. Längtar redan efter nästa gång vi hänger på badet igen. Kanske redan på fredag om alla kan hålla sig friska. Nu känner nämligen P sig sjuk. Det kan ju också ha hänt något förfärligt, som att Elton pillat ur sin hjärna genom näsan. Han är nämligen på god väg. Han gör inget annat än pillar sig i näsan. Så mycket att han har blött vid ett par gånger. Nu har han även taget det vidare ett steg och stoppar in det i munnen. Mycket mysigt. Vet inte hur många gånger varje dag jag säger till honom.

Här ligger vi och slappar

Bild
Efter en morgon med

Ikea

Bild

En igelkott

Bild

In i skogen

Bild

På väg till Mulle

Bild

Röran

Ibland är det bara tokigt. Idag är en sådan dag. Den började bra men därefter bara helt rörig. Vet inte ens hur jag ska kunna berätta om det men allt är ett stort kaos. Mycket (tyvärr) beroende på vår chef som inte verkar helt på det klara med i vilken miljö han befinner sig. Han kommer från ett boende med ensamkommande flyktingar till en miljö med Sveriges svåraste flickor. Det är lite skillnad och det har han inte helt greppat ännu. Det kommer han säkert göra för han verkar bra men det är synd att han inte får rätt guidning för att slippa gå bort sig på vägen. Han verkar ha ett gott hjärta.  Glömde av att nämna krocken i morse men den vet du ju om.  Hoppas verkligen att resten av dagen/kvällen blir annorlunda. Och mitt i allt detta har jag fått en ny praktikant. Stackare att komma in i detta. 

Bäddat för en bra natt

Bild
Elton är förkyld och har feber. Svante förkyld och krupp. Själv bakar jag macaroner och hoppas på i varje fall lite sömn. 

Andligt

Bild
Har varit på ett helt fantastiskt yoga pass. Kände andlighet efteråt och en otrolig närhet till pappa. Började nästan gråta. Nu ligger jag i badet med mjuk musik och  levande ljus. 

Idag hänger vi

Bild

Jag vill vara där som försvar hela tiden.

Bild
Ibland önskar jag att jag kunde ha kvar Elton i en bubbla med bara familjen och människor som hela tiden behandlar honom bra. Men det går ju tyvärr inte och han skulle nog blivit väldigt konstig då också. Men det är så jobbigt när "hemska" saker händer honom. Han är ju en rätt känslig kille. Som idag. När vi kommer ut från dagis leker hans dagis kompis M utanför och Elton och han börjar leka lite. Men sen går det sämre. Elton hittar en bil som han vill köra i rutchkanan och då vill den andra kille också ha den. Det tycker ju inte Elton är så roligt men de kommer ändå överens om att de får köra varannan gång. Sen hittar Elton en slags knopp som han fyller med sand och leker med men det vill inte den här killen. Han säger att Elton inte får ha den och rycker den ifrån honom. Den andra mamman säger givetvis till sin son men han lämnar ändå inte tillbaka den. Tycker inte alls det känns kul, ser hur ledsen Elton blir och det var ju han som hade den. Sen efter Elton kört ner bile

Sådär va

Bra start på dagen men sen. Jag lämnade Elton på dagis och det blev en skitlämning. Han grät och ville inte vara kvar. Höll i mig och jag gick nästan sönder när jag lämnade honom i Frökens knä och gick hem. Sen gick jag för att träna pilates men var där en timme för tidigt så nu är jag hemma igen och väntar på att gå tillbaka. Tur att det är nära när det är så svårt att förstå klockan. Nu försöker vi få Svante att dricka den svindyra färska välling som vi köpt till honom. Det går sådär, eller kanske mer sant inte alls. Han är trött, gråter och vill till mig.

Kanske inte helt förvånad

Det jag har hoppast inte ska hända har hänt. Någon från mitt tidigare umgänge har fått sitt barn placerad hos oss. Jag tänker hålla mig undan och inte träffa föräldern över huvudtaget. Vet inte varför det inte riktigt förvånar mig att det skulle hända även om den här personens barn inte var den jag först och främst hade tänkt mig. Där ser man hur ens förflutna kan komma ifatt en. Usch!

Ebola

Läser rubrikerna om Ebola och blir kall av skräck. Vågar inte ens läsa vidare utan känner bara en fruktansvärd rädsla att det ska komma hit. Det allra jobbigaste med att ha barn, rädslan att något ska hända dem.

Fina och bra saker

ENSAM!!! Eller kanske inte riktigt men det känns som det även om bägge mina härliga ungar är hemma. DOM SOVER och jag njuter. Ser en dokumentär om Zlatan. Han berättar fina saker om sin pappa, säger att han vill förtydliga bilden av sin pappa, att det inte bara är den tråkiga bilden som framkommer i boken utan att hans pappa har många fina sidor och så gråter han lite. Så gulligt. Älskar känsliga killar som kan gråta. Älskar fina Elton som säger sådana gulliga saker. Idag sa han att jag borde säga till på jobbet att jag saknar honom så att jag inte behöver jobba så mycket. När jag säger att jag måste jobba så att vi får pengar till mat och hyra, tillägger han och till leksaker. Men så säger han att vi inte behöver så mycket pengar, det räcker med en guldkrona som det står Elton på, en som det står mamma på och en som det står pappa på. Gullungen! Blä, nu ringde P och sa att han är på väg hem. Vill inte. Vill vara själv lite till. Det är så skönt.

Tåååårtan!

Bild
Morgondagens tårta är redan klar. Jag och P har gjort den från start. Han fyllningen och jag resten. När jag var klar med blommorna sa han SD. Dom har tydligen dem i sin logo. Blir det för mycket med Sverigeflaggor i då?

Genus

Bild
Idag har jag blivit ARG flera gånger. Först satt vi på lunchen och pratade och då kom det upp om föräldraledighet. Det har ju varit tal om att pappor ska få flera av dagarna öronmärkta till sig. Bra tycker jag. Dela det så att mamma och pappa får lika många dagar var. Kan säga att det var ett par mammor där som inte höll med mig utan tyckte att det var en familjeangelägenhet. Det eftersom man fick så lite pengar. Kunde jag trots allt inte hålla med om. Vi har liksom möjlighet att vara hemma med vår bebis och ändå få relativt bra med pengar för det. Verkligen lyxigt och inte många andra om ens någon som har det lika bra som vi i Sverige. Det är bra för kvinnors framtida löneutveckling samt för barnet att bägge är hemma lika mycket. Men då tyckte de att de skulle ha lika mycket pengar vem som än var hemma. Hej dumhuvuden, om jag får säga så. och nu på FB Nu väntar jag bara på svar för jag har laddat med bra genusammunition men hon verkar ha stängt ner för jag har väntat länge n