Inlägg

Visar inlägg från december, 2017

VARNING FÖR GNÄLLINLÄGG

Ytterst deprimerande inlägg så varning för att läsa. Blä!!! Så känns det just nu. Hur mörkt som helst, liksom dagen som försvann. Mot ljusare tider, var då. Vaknade trött, alldeles för tidigt med halsont och mensvärk. Kul att komma till jobbet när två av fem ringer och sjukskriver sig. Hej mellandagarna och alla som är iväg hos familj och vänner någon helt annan stans. Jag har i alla fall lyckats få in en person men det är också en person som jag egentligen inte får använda eftersom han har arbetat alldeles för mycket. Känns tråkigt att syster yster tidigt i morse lämnade landet tillsammans med sötungen. Har ingen som helst lust att ha bokklubb i dag, hade det inte varit för att jag valt boken och för att den faktiskt är skitbra hade jag inte gått dit. Tror inte jag kommer stanna lång tid idag. Så att, kan det här dagen bara ta slut skulle jag varit glad.

Sista lediga dagen

Bild
Så trött. En dag som gått på i ett från det att jag vaknade tills nu. Har förutom en mysig men tidig morgon med läsning spel och amerikanska pannkakor hunnit med ett pass cardio på gymmet, dag 13 av yoga utmaningen, tillbringat tid med P’s familj, ätit en väldig massa mat och ännu mer godis. Just nu är jag så trött. Ska bara borsta tänderna, smörja in mig och sen bums i säng. Sov gott!

Suprise

Nämen var det så att jag inte fick någon sovmorgon som utlovat utan att jag i stället fick gå upp tre minuter över sex för att fixa välling, därefter har jag läst, spelat spel och lagat amerikanska pannkakor. Jo men så att. Tack för inget! Nu när jag har gnällt färdigt ska jag i stället ta på mig och gå till gymmet, för att springa av mig lite frustration.

God fortsättning!

Bästa dagen. Julafton i all sin härlighet men idag, vilken härlig dag vi haft. Elton som verkligen blev själaglad över paddan han fick igår har nog knappt släppt den ifrån sig på hela dagen. Han har laddat appar, spelat och bara njutit av att ha sin egen padda. Fri tillgång hela dagen, precis som utlovat. Jag sov till nio, myste lite, var på stan med Svante och sedan hem till mamma där Sandra och Alma var. Mat, samtal och lite bekväm samvaro. Helt utan någon som helst irritation, vilket lätt kan uppstå efter intensiv närhet med sin familj. Inte ens mammas mutter fick igång mig idag. Måste vara yogan. Körde ju 12 dagen idag, då jag hade två dagars uppehåll när jag verkligen inte fick till det tidsmässigt. Sa också till Per idag att jag inte kommer följa med till fjällen, jag kan inte få ihop det med jobbet. Jag kommer att vara borta två dagar under tre veckor och därefter tre veckor den fjärde. Blir lite svårt att ta semester en vecka efter det. Han tog det bra tror jag. Även om ja

Tog samtalet

Igår i hop med paketinslagningen tog jag upp det som framkom i bråket i onsdagsmorse. Fick ingen som helst respons mer än att han gick och borsta tänderna och gick och la sig. Hej stoppa huvudet i sanden eller vad. Jag orkar fan inte med det här mer. God Jul också btw

Tretton timmar

Efter att ha sovit i 13 timmar känner jag mig nästan som en människa igen. Somnade sju när jag la barnen igår och sov till efter åtta. Helt jävla underbart. Det där med att sova är verkligen helt underbart. Har tagit det otroligt lugnt. Kört yoga, fixat lite här hemma. Just nu spelar resterande familj spel och jag sitter i soffan och lyssnar på julsånger. Julstämningen lägger sig över hemmet, Svante är förbannad för att han inte kan fuska som han vill i spelet och Elton är glad då han som vanligt har lyckats vinna. Nu är i stället Elton arg för att han inte får börja det nya spelet utan att det är Svante som börjar för att han är yngst.

Dag 9

Lyckades klämma in lite yoga innan det blev dags att gå till säng. Kan ju inte bryta den fina svit jag har. Day nine, feel fine. Kvällen kanske inte blev riktigt som jag tänkt mig men den blev fin och mysig ändå. I morgon är det dags för min första skolavslutning som förälder. Känns spännande. Längtar. Gäller att vara någorlunda pigg så jag säger God natt min skatt. Nu är det jag som hoppar till sängs.

En speciell dag

Idag är ingen vanlig dag idag är pappas födelsedag. Dagen då han skulle fyllt 70 år. Kan bara tänka mig vilken fest han ordnat om han funnits här med oss och mått bra. I stället kommer det bli ett stillsamt firande av mig, min syster och mamma. En tid att vara tillsammans, sörja det som skulle kunna varit och minnas lyckliga minnen vi delar eller har själva hoppas jag på. Det är också sista dagen jag arbetar på en vecka. Ska ha semester imorgon och dagen därpå vilket följs av julfirande och julklappande. Ska bli så skönt och mysigt. Ska försöka skapa magi åt barnen så att de får en lika härlig känsla av julen som jag fått av mina föräldrar och framförallt mamma kan jag tänka. Nu back to work!

Dag 8

Eller som instruktören på videon, Adriana, sa: Day 8, donat hate, meditate. En lugn yoga idag som handlade mycket om meditation och närvaro. Härligt att jag vaknade tidigt och körde på morgonen idag. Skönt att vakna upp till. Ha en bra dag!

Gylle tider

Har gosat ner mig i soffan och ser på tv. Inte varje dag det händer. Men det är en intervju med Gesle och jag kan inte riktigt låta bli att titta. Minns fortfarande när han sjung sig in i mitt liv. Tror det var vintern 81-82. Då som nu var jag ensam i en soffa. Och han drabbade mig. Tyckte han var den absolut sötaste där han stod med sitt blonderade hår, sina bruna ögon och med texter (som var snudd på oanständiga för ett barn) om kärlek och sex. Var så glad att jag satt där själv och tittade för hade någon annan kommit in hade jag nog inte kunnat med att sitta kvar. Alldeles för intimt för att dela med sina föräldrar. Om två år är Elton lika gammal som jag var då. Tänk att han kommer ha saker han absolut inte vill att jag ska dela, saker som han tycker känns privata för honom. Konstigt, delar utan tillgång och det är väl så det lite grann ska vara.

Förbättrad kassa

Kommer in till ett kaos på avdelningen. Hej hå, jobbar på som en blå och helt plötsligt märker jag i samband med ett telefonsamtal där de uppger att de är på lunch att klockan har passerat tolv. Ibland går tiden helt galet snabbt. I alla fall mitt i allt kaos när jag och Tanja försöker sammanställa allt som framkommit under förmiddagen utbrister hon btw. Ah, förresten du har fått löneförhöjning med 1000 kronor. Härligt, jag gillar pengar har jag kommit fram till och friheten de ger.

Dag 6

och vilken dag. Vissa dagar är långa för att de är tråkiga den här dagen är lång för att vi har gjort så ofantligt mycket. Varit och handlat, bakat julgodis, varit på julmarknad, varit och köpt present. Mediterat, varit på Lek och busland för kalas, gått i stan och köpt julklappar, varit och tränat, kört 6 dagen i yoga utmaningen och nu sitter jag och kollar på film. Det enda jag hade önskat att jag gjort mer är att träffat syster och hennes dotter. De befinner sig knappt 5 km bort men fick inte ihop det i dag. Nu längtar jag efter morgondagen då de är här när jag kommer hem.

Dag 5

Ville bara göra ett inlägg för att skryta om hur duktig jag är som kört min femte dag i yoga utmaningen.

Något att fundera på

Bild

Plats för något bättre

Bild
Det här har funnit i mina tankar idag, det är bara så svårt to let go ibland. I alla fall när det inte bara handlar om mig. Har yogat i dag också, fjärde dagen i min 30 dagars utmaning. Det går bra nu. Så skönt men det är läskigt att inse hur stel jag är och hur mycket jag verkligen behöver det här. Undra om jag ska göra en års utmaning nästa år. I varje fall en liten stund varje dag. Det är inte länge nu heller 20-30 minuter av att vara i mig själv.

Att bo i stan

Bild
Ibland tänker man hur lite stadens härligheter utnyttjas av trött småbarnsmamma ( räknas jag till det ännu) men jag älskar bo i stan. Som i går när jag kommer ut från gymmet och en hel trummorkester står utanför med så härliga takter att jag känner för att helt släppa loss i extatisk dans. Eller som nu på morgonen. Sossarn som bjuder på kaffe och påsar med kanel till galet hög julmusik. Stan ger livet och vardagen lite extra krydda. Idag i dubbelbemärkelse. 

Stolt och imponerad

Idag är jag både stolt och imponerad av flera saker som: Jag tog mig upp ur sängen efter timmar av misshandel (Svante som sparkades), trots att jag drömde om att sjukskriva mig och bara ligga kvar och sjukskriva mig. Att Elton har fått Sadelmakarnas Nobelpris i Kemi och att han lyckats hemlighålla sin fantastiska inlärningskurva för mig. Hade liksom ingen aning om hur briljant den ungen är. Att jag tog mig iväg till gymmet trots att jag var så trött att jag var tvungen att lägga mig en stund i sängen och meditera efter jag ätit middag. Jag körde tredje dagen av min månads yoga challenge, plus rulla lite på mitt yogahjul efteråt även om min rygg knappt går att böja 2 cm bakåt.  Nu när jag läser det känner jag mig nästan lite självgod men det är också okey i bland, eller?

bästa starten

På vagnen. I så total harmoni. Älskar kursdagarna då jag inte börjar förrän 8:30 eller 9:00. Tiden på morgonen. Alla hinner vakna till liv innan vi går. Som i dag. Började dagen med 30 minuters yoga. Gjorde mig ordning medan P tog hand om och fixade barnen. Sen såg vi julkalendern ihop, jag och kidsen innan vi tog på oss ytterkläderna och gick till förskolan och lämna Svante i samband med att de var på väg ut. Vidare till skolan och lämna Elton samtidigt som skolan började. Inte ens det faktum attElton glömt väskan på dagis så att vi fick springa tillbaka fick mig ur balans. Pussar till hejdå och vidare till 7eleven där jag köpte en yoga tidning och en crossiant innan jag plugga in hög men mjuk musik i öronen innan jag hoppa på vagnen. Nu sitter jag här i vår kursrum 30 minuter innan vi startar och bara landar in i dagen. Tummen upp för ställltid och minskad stress. Jag är redo för dagen. 

TGIF

Tack gud att det är fredag. Så trött nu, trött på jobbet, trött på alla tjejer och deras gigantiska problem, trött och ledsen över hur trötta och ledsna all personal är. Vill hem, hänga med kidsen och ha fredagsmys. Även denna vecka blir vi själva. P ska ha någon form av nobelfest med mellanstadiebarnen, tyvärr slutar det redan vid åtta. Har inte bestämt om vi ska pyssla eller se på film i kväll, borde kanske höra med barnen om vad de vill men tror att det beror på hur trött jag är om de får vara med och bestämma eller inte. Kör nedräkning denna otroligt långa dag. Tre timmar kvar egentligen men jag var här tidigt så tänker att jag kan gå strax innan fyra. Faktiskt så gick jag upp kvart över fem i morse och körde yoga, det var otroligt skönt att starta dagen så. Inte mer än kanske 12-13 minuter för att mjuka upp mig efter en natt av stelt liggande och misshandel. Nu har jag precis pausat lite och gjort en receptförnyelse över nätet. Hoppas att det fungerar för jag har ingen m