Inlägg

Visar inlägg från januari, 2013

Skratt och gråt

Jag läser en blogg skriven av en kvinna som kallar sig Meecat. Den är såå bra, händer ofta att jag gråter en skvätt när jag läser den, eller skrattar. Idag grät jag när jag läste om hur hon bråkat med sin femåriga dotter i helgen. Tänkte på när jag och Elton kommer bråka så men då sa han att vi inte skulle göra det. Det tycker jag låter bra.

Bara blaj

Vad hände. Helt plötsligt hade det gått en vecka nästan utan ett ända inlägg. Jag som skulle bättra mig. Skyller på förkylning först av P och nu av mig. Försöker klara mig utan att gå ut och leka idag. Det är blött, slaskigt och kallt. Jobbigt med blöta kläder och att stå ute och frysa. Har klarat förmiddagen och nu är det rast (Elton sover) snart kommer eftermiddagen och den ska vi använda till att gå ut och gå samt till att bada tänkte jag. Hoppas att Elton tycker detsamma. I helgen har vi varit hundfria och den tiden har använts till att åka och bada, äta middag ute (mindre lyckat) äta frukost ute och prova sängar på både IKEA och Sova. Provade en tempur och jag känner mig fast. Jag vill ha. Vill verkligen ha. Svindyr men förhoppningsvis så värd. Just nu känns den än mer värd eftersom jag får ont så fort jag lägger mig i min säng.

Vill jag vara utan och vill jag inte vara utan

Väntar på att Elton ska somna så att jag kan smita in ta min padda och sen sjunka ner i ett varmt bad. Känner mig krasslig igen, hoppas att jag inte blir förkyld och snorig som P utan att jag klarar mig med "bara" lite krasslighet. I morgon jobbar jag så då är jag borta från Elton hela dagen. Det känns så tråkigt. Även om jag inte på något sätt med det menar att jag inte skulle vilja jobba. Men att inte ha hans lilla kropp nära är tråkigt. Alla goa pussar, kramar och gos han ger. Eller när han klappar på en med sina mjuka fjäderlätta händer. Finns ju inget bättre. Och allt det missar jag ju när jag jobbar. Idag har jag dragit pluggar och spacklat i lilla rummet så förhoppningsvis blir det målat i helgen.

Bad

Bild
Ibland är bad bara till för att blir ren. Det trodde du inte

Lek, kontakt och spruta

Fullt ös, och vilken tur, för annars hade jag nog somnat. Har hållit igång hela dagen som du kanske förstod av förra meningen. Somnade inte förrän sent igår men det tog liksom inte lillkillen någon hänsyn till i morse, när han tyckte att det var bra att vakna lite efter sex. Man kan lätt säga att det tyckte inte jag. Några minuter innan nio stod vi utanför öppna förskolan och där inne åkte Elton rutschkanan ungefär 50 gånger, han hade saftkalas (lekte att han hällde upp saft från en termos ner i glas), körde runt som en galning med en sulky (var mkt rädd att han skulle kollidera med någon annan än mig och avslutade med att sura igenom sångsamlingen då han inte fick leka med polisbilen. Efter det ett besök hos mor och far. De ville ha hjälp med att stoppa i en kontakt i en förstärkare och de tyckte att deras stela kroppar inte riktigt fick till det. Men när jag kollade efter hade de lyckats hur bra som helst själva. Därefter hem för en snabb vila innan det var dags för en lång pro

Toppen bra och sen inte alls lika bra

I lördags lämnade jag hemmet vid åtta och i dag söndag kom jag hem strax innan elva. Helgen har varit upp och sen ner. I lördags var en riktigt bra dag, hur go stämning som helt, en kanondag. Tjejerna fick massor av kul för att de var så bra och sen kom söndagen och det var som om de inte kunde tillåta sig att ha det bra. Utan krävde utan att vara trevliga tillbaka. Ska inte dra alla över en kant men man kan säga att två personer förstörde för de andra. Sen när jag kom hem blev dagen bra igen. Det var jättefint hemma. Blir varm i hjärtat och vill bara gosa ner mig med P, men han sover och har mått kasst idag så jag får låta honom sova.

Ansträngning X 3

Han anstränger sig och det är bra. Märker en markant skillnad så antingen betyder det att vi inte gjorde lika mycket förut eller så gör han mycket mer än mig nu. Har haft problem med min skrivare en längre tid, har trixar och fixat med inställningar för färger och rengjort på alla möjliga sätt. Var precis på väg att köpa en ny när jag idag testade en annan pappersinställning och vips så blev det bra. Kör glosa plus plus istället för bara glosa vilket det stod på fotopappret. Känner mig väldigt nöjd. Nu är klockan över nio och jag ska sova. Har varit trött hela dagen och jag har 38 timmar på arbetet att se fram emot när jag vaknar i morgon.

Jämställt?

När jag och P flyttade ihop pratade vi om hur vi skulle dela upp saker och ting i hemmet för att inte en skulle göra mer än den andra. P hade hand om mat och tvätt och jag om allt annat. Och då menar jag ALLT. Men allt eftersom tiden gått, vi flyttat och fått tvättmaskin hemma, så har min känsla varit att jag gjort nästan allt utan att just tillaga maten som vi äter, vad gäller hushållssysslor. Och jag kan säga att den har gått ifrån att vara välplanerad till att inte planeras alls, utan mer som, vad har vi hemma. Och då kan jag säga att det inte är så att han kommer hem varje dag och lagar mat utan det kanske är tre till fyra gånger i veckan. Och det har inte alls sällan varit halvfabrikat, utan det är mer regel än undantag. Om vi har pratat om att göra någon, är det aldrig han som tar initiativ till att vi gör den saken. Flera gånger har jag bett honom göra något när jag jobbar och det händer nästan aldrig. Det här har jag tagit upp med honom många gånger men han tycker själ

Sa Sandra

Måste bara påminna dig. Idag sa han Sandra, eller rättare sagt Sanna, om dig.

Underbara och otacksamma.

Bild
Känner mig stel i hela ryggen, på ett bra sätt, efter gårdagens yogapass. Det enda jag ångrar är att jag inte kört igång med det långt tidigare. När jag var där igår, kunde jag riktigt känna hur bra kroppen mådde av att utföra övningarna. Stel som en pinne är jag dock men det blir nog snart bättre. Här är en bild från i förmiddags när Elton målar lite.  Här står vi i köket, Elton på en stol för riktigt så stor har han inte blivit ännu, och gör korvstroganoff. Trodde jag inte om mig själv men vad gör jag inte för den här lilla killen. Han var väldigt skeptiskt men smakade i varje fall några skedar. Så det måste ses som bra. Ibland står jag där och lagar mat och han vill inte ens smaka på den. Känns inte kul.   Nu sover dom middag mina godingar. Åt varsitt håll i sängen. Hade jag haft förmågan att sova på dagen skulle jag legat bredvid för som alltid läskigt trött. I tisdags var det Tulpanensdag och jag köpte en bukett till Per. Kändes inte som det är något jag kommer g

Sortera och längta

Bild
Har skickat iväg övriga familj (inte Egon dock) till Alfons kulturhus och njuter av att pyssla med egna saker utan att bli störd. Har gått igenom mina bilder under förra halvåret, ska bara göra den andra halvan innan det är dags för avslut. Alltså att skriva ut bilderna, sätta in i pärmar och arkivera. Längtar bara lite, jättemycket till sommaren när man ser denna bild.Längtar lite också när jag idag såg att Gyllenetider ska göra konserter i sommar. Kommer hur kul det var på deras senaste här i Göteborg. Varav den senare tillsammans med dig.

Bajs

Bild
 Skrev precis ett roligt inlägg om bajs men eftersom det försvann när jag skulle publicera får du bara lite bilder i stället. Ser ut som Elton ätit bajs men det är blodpudding  Elton pruttar i badet till hans stora glädje. Leksak som idag tagit ett bajsbad med efterföljande dusch.

Mina finaste

Bild
Har suttit och kollat igenom bilder, vägt fram och tillbaka och deletat massor. Ingen idé att spara på allt men det är svårt att plocka bort. Denna bilden är från en dag som länge kommer finnas kvar i minnet. Sorg, glädje och fuldans allt samlat på några få timmar. Livet.

Hundfri helg

Bild
Och swish så var det måndag igen. Har varit hundfri från i fredags och fram tills vid fyra tiden idag, så den tiden har utnyttjats till max. I fredags var vi ute och lekte med vår granne Kevin. Träffade dem dagen innan. Han är 18 månader men sorry för oss, han börjar på dagis i dag, så ingen ny lekkamrat till dagarna när vi är hemma. Lördag inte lika kul. Jobb hela dagen. Men det var lugnt så jag ska inte klaga. Söndagen däremot maxade jag. Redan klockan åtta var jag och resten av familjen på Franska kaféet och åt frukost. Därifrån åkte vi direkt till Bauhaus och köpte en matta jag såg innan jul och som jag ville ha redan då. Den ligger nu under fåtöljen och fotpallen. Kan säga att det blev jättefint  när den väl kom på plats och inte nog med det den håller också möblerna på plats så att jag slipper ställa dem tillrätta hela tiden. Mindre jobb för mig alltså. Sen införskaffades även lite julsaker som var på 70% rea. Världens sötaste tomte bland annat. Efter det begav vi oss till

Rengöring och fina Gnällton

Bild
Fredag igen. Tror att nästan alla älskar Fredagar men det känns lite mindre festligt när jag vet att jag ska jobba i morgon. Elton sover och jag har använt tiden till att rengöra min skrivare på alla möjliga sätt. Mina kort blir inte bra när jag skriver ut, utan de skiftar i rött. Hatar det. Om det inte blir bättre nu kommer jag använda en del av mina julklappspengar (tack mamma och pappa) till en ny skrivare. Så det så. Har också fört in årets bilder i datorn så därför ger jag dig ett par som får dig att längta hem än mer. Hade du däremot varit här under förmiddagen med Gnällton hade du inte längtat lika mycket.

Gott Nytt År!

Nytt år, nya tider. Lättnaden från förra inlägget höll verkligen inte i sig. Bara några dagar efter fick bästa pappa hjärnhinneinflammation men från igår hemma igen från sjukhuset. Det har verkligen varit läskigt att se någon bli så dålig så fort. Men som sagt nu bättre, nya tider och när Elton vaknat tar vi promenaden upp till föräldrarna för ett besök. Gosungen gjorde verkligen inte skäl för namnet innan han föll i sömn. Allt var kasst. Jag ansträngde mig och fixa potatismos och fiskbullar. Kan säga att det inte var en succé. Han tog ett smakprov och sedan ratade han. Som tur var fanns det en annan liten här hemma som uppskattade min mat mer. Så han fick Eltons portion. Men då blev Elton verkligen missunnsam och skrek som om man tagit hans käraste ägodel i från honom. Annars har vi inte gjort så mycket i dag. Hade tänkt att hänga lite vid lekplatsen men då det regnade hoppade vi över det och lekte med bussen och hästarna här hemma i ställt. Ska fixa lite med lite annat innan