Inlägg

Visar inlägg från juni, 2014

HEJ!!!!!

Bild
Säng inte hej förrän.... Och allt det där. Men hallå femminutersmetoden.  Första natten tog det tre omgångar innan han somnade och han sov till tolv i sin säng, fick amma, för att därefter sova hos P till halv sex och sen in till mig för mat igen.  Andra natten tog det två omgångar att somna. Han sov i sin säng till halv fem. Sen sov han hos P en timme innan han vakna och kom in till mig och amma. Sen somnade han om. Jag och Elton gick upp kissa och satte på en film. Nu är klockan 06:40 och han ligger själv kvar i sängen och sover.  Även om vi får bakslag nu när han ska sova i stan i natt så har jag ändå fått en natt utan avbruten sömn. Den första på nio månader.  Här sitter Elton med blixten pyjamas, Sally i handen och kollar på Cars. Han är förkyld och jag har ont i halsen. Blä. 

Härliga måndag

Bild
På ett sätt och på ett annat inte. Syster har åkt hem men för mig är det ju som om hon åkte för flera dagar sedan.  Men till det bra. I morse när jag varit vaken en stund och kollat vädret (regn) bestämde jag mig för att det var en bra dag för oss att åka till borås djurpark. Tänkt och sagt ( med endast lite protester från P var vi på väg strax efter nio.  Trots regn hade vi en jättehärlig dag. Det blev ännu bättre av att Svante sov nästan hela vägen dit och på väg hem. På tal om sömn så somnade Svante efter endast två skrik omgångar i kväll. Tillbaka till djurparken. Vi såg alla möjliga djur men det roligaste var nog björnen och speciellt med tanke på att jag och Elton har läst om björnar de senaste kvällarna.  Väl hemma lämnade jag barnen med P och gick ut och klippte gräset med den vanliga motorgräsklipparen. Sen ringde vi och bjöd ner P's mamma till helgen så att hon kan passa våra Goa ungar medan vi bygger en ny port och byter rutten panel.  I morgon åker vi hem. Ska bli härli

Syskon och samma uppfostran

Bild
För tre år sedan: Det är klart att alla får använda sig av vilka sömnmetoder de vill men för mig känns det helt onaturligt att låta en bebis ligga och gråta sig till sömns. Det är klart att de vill vara nära.  Idag: Det är klart mest naturligt att bebis vill somna tillsammans med mamma och hon skulle aldrig stå ut att höra bebis gråta. Men mamma är trött och har efter tre år med storebror tröttnat på timslånga läggningar. Kan pappa köra femminutersmetoden så går mamma ut så länge.  Resultat: Bebis somna efter femton minuter och mamman hoppas på bebis som kan somna själv SNART. /Trött mamma med längtan efter egna kvällar

Yes!

Bild
Han åt en hel burk. Har bara tagit tre månader. Men vilka söta fötter.  

Go start

Vilken toppendag det här verkar bli. Börjar med att Elton kissar i sängen.  Vi har bråkat nästan konstant ner till Konsum och tillbaka (ca en timme) för att Elton hela tiden cyklar in i mig och vagnen. Svante som skulle sova kan inte somna och på vägen hem stoppar han något i munnen (okänt föremål) och sväljer, för att jag har fullt fokus på Elton. Blä. Och nu öser det ner ute. 

Måndag hela veckan

Bild
Älskar mina ungar men ibland liksom....... Idag vid tre började jag längta efter att dom båda skulle sova. Men så kom jag på att dom vaknar igen och då kommer ännu en ny dag med att längta efter att de ska sova. Kom på mig själv med att undra vad jag har gjort, hur jag kunnat förstöra för mig själv på det här sättet. Barn liksom hur kan man sabba sitt eget liv på det sättet.  Som tur är känns det inte alltid så, inte ens ofta.  Behöver jag säga att jag älskar dom

Boktips!

Bild
Mysig bok att läsa på lediga stunder. 

Den här killen

Bild
Mamma. Jag sitter kvar i bilen idag när du går in och handlar. Hur stor är han. Jag var svinnervös och sprang in och ut. 

Tillbaka

Bild
Dom sover. Det är lugnt och skönt förutom åskan utanför och jag är tillbaka efter bloggpausen. 

Schysst arbetsfördelning

Dagen innan vi åker ner till landet för att ha det som vår bas under resten av sommaren. Det är mycket att tänka på och mycket som ska ordnas innan vi åker. Till exempel tycker jag att lägenheten ska vara spotless när vi lämnar så det känns bra när vi kommer hem. Nu ska jag berätta vår arbetsfördelning under dagen. Känns den schysst? Svante vaknar strax efter tolv och sover hos mig, snuttar och ammar. Vid två lämnar jag över honom till P för att vila mina bröst. P lägger honom på bröstet så att han ligger där och skriker och stör både mig och Elton. Tio minuters skrik senare tar jag tillbaka Svante så att han fortsätter snutta och amma. Vid halv sju går P och Elton upp. Efter att jag bett P tar han Svante en stund också. Jag går upp strax innan åtta. Då har dom ätit frukost. Jag tar på, borstar tänderna och gör i ordning barnen och mig själv. En stund innan halv tio tar jag bägge barnen och går på playdate. P ligger i Eltons säng och sover. Vi är hemma vid halv tolv. Svante

Det blir inte alltid som man tänkt sig

Bild
Så här fina hemmagjorda godiset såg jag fram emot att bjuda på under midsommardagen, men.... Här ligger en äcklig smulig massa som kostat en hel del pengar. Inte nog med det jag har även hunnit misslyckas med kladdkakeminicupkakes. Inte riktigt min bakdag. Ingen som kommer imponeras av mina bakkunskaper.  Känns bajs när det blir skit (fniss). Det är då jag förstår varför jag tidigare förespråkade att köpa. 

Egentid

Bättre humör idag. Smet hemifrån vid elva mötte upp Edina för en fika på stan. Så otroligt härligt att träffa en vuxen person och prata vuxna saker. Hon har ju börjat ett nytt jobb så det var mycket att avhandla. Fick höra lite skvaller från jobbet också och kanske det finns något som jag kan tänka mig framöver. Vi får väl se. På väg tillbaka hem efter två och en halv timme ringde Per och saknade mig. Han lyckades inte få killarna att somna. Nu sover dom, jag ska scanna in ett par papper och sedan väcka dem.

Bläää

Det är som om den tråkiga gårdagen smittat av sig på idag. Blä, lång och tråkig. Och den började redan två i natt av att Elton kräktes. Sen kom det inget mer och han mådde bra i morse och stoppade i sig frukosten. Både jag och P trodde det var något han hade ätit men nope. När vi fixade det sista för att komma iväg till Mulle var magsjukan ett faktum och vi hade kräk på hela golvet. Efter det har han spytt ytterliggare vid två tillfällen. Det märktes tydligt att han mådde bättre på kvällen för då var han hemsk. Det spratt av energi och den fick inte utlopp på det mest positiva sätt man kan tänka. Fy fan. Sen är jag irriterad på P också. Jag mår ju verkligen fysiskt och psykiskt dåligt när det inte är rent här hemma och det känns som om det är jag som städar och P som smutsar ner. Jag vet att han gör massor av annat men jag skiter i det när det ser ut som fan här hemma. Hatet kokar. Hoppas på en bättre dag i morgon.

Fredagen den 13

Dagen som aldrig tog slut. Vissa dagar går hur fort som helst andra är de som aldrig tar slut. Idag har det varit en sådan dag. Fy fan vad trött jag är. Barnen sover äntligen men jag är så utpumpad att inte ens det kan jag njuta av. Det är inte så att det varit en helvetesdag på något sätt utan vi har haft det mysigt ihop, jag och mina Goa ungar men den har liksom pågått i en oändlighet. Jag är tacksam för att den är på upphällning. När jag tänker tillbaka på i morse så är det som att det som hände då hände för en evighets sedan. Usch. Ska borsta tänderna och sova. 

Undrar vems

Ska jag vara orolig när P på något sätt har fått med sig en t-shirt hem som inte är hans. Som han tror är min och när jag säger att den inte är min tar han och slänger den i papperskorgen. Ska jag det?

Fem plus

Bild
En kanondag verkligen. Den började ju med att jag hörde den här godingen säga mmmamma när P bytte morgonblöja. Sen bara flöt den på (trots att jag fick ro som f*n för att det skulle bli så). Bara några småbråk med Elton som snabbt tagit slut när han kommit på att han vill samarbeta istället för att bråka, knappt några tjyvnyp från Elton på Svante. Vi började dagen med att relativt fort bege oss till Slottskogen. Där åkte vi röret, jag och Elton. Jag som varit så "rädd" för det insåg att det faktiskt var rätt kul. Sen åkte vi lite häst. Hoppa studsmatta. Åkte Valenkanan.  Balanserade och spelade fotboll.  Därefter begav vi oss vidare för att leta upp den någongång nämnda "poolen" för barn (20cm vatten). Vi hittade den tog av oss skorna och gick omkring tills fötterna frös till is. Därefter tog vi en glass och begav oss hemåt. Efter att vi spelat bajsspelet ett par gånger stoppade jag bägge i vagnen och gick ut igen. Elton somnade efter fem min

Njuter

Bild
Solen skiner. Svante sover på min arm. Per drar Elton i vagnen till sömns. Livet känns bra. 

Slutet på en era

Idag sändes den sista podcasten från Filip och Fredrik och det kändes otroligt tråkigt. Men en glädjande nyhet som framkom under avsnittets gång är att de kör igång med något nytt till hösten igen men denna gång på engelska. Hösten kommer kännas så mycket lättare att gå in i när jag vet detta.  En annan bra nyhet är att jag inte får någon annans schema att anpassa mig till om jag börjar jobba på kompassen till hösten utan i stället får göra något tillsammans med Frida och kanske gå pass utöver ordinarie schematäckning.  Ytterligare bra är att Svante bara tar upp halva min säng just nu, jag har alltså mer än 30 cm.bäst att passa på att somna. 

Inte bästa dagen

Denna dag går inte till historien som den bästa någonsin direkt. Började dagen med ett mindre bråk med P över Eltons regnkläder som skulle med till dagis. Sen har jag skällt på Elton hur mycket som helst. Det är verkligen tråkigt. Men eftersom det regnade ute var vi inne efter att vi sovit och Elton hade väl överskottsenergi som skulle ut på något sätt och det gjorde den. Han la sig på Svante, sparkade honom, slog honom, tog hans leksaker, kramade honom för hårt, tryckte till honom och jag vet inte allt. Det var så mycket att jag inte ens hann påbörja någon aktivitet för att distrahera honom. Sen bråkade vi vid maten. Han var hungrig och önskade själv pasta och fiskpinnar, så det gjorde jag iordning. Men när maten var färdig ville han inte alls komma och sätta sig vid bordet utan i stället slänga runt med bilarna i köket. Jag sa att han fick vara på sitt rum om han inte ville sitta med vid bordet och äta. Han ville inte vara på sitt rum utan fortsatte slänga bilar. Jag tog alla bil

BVC och skulden

Haft en härlig dag. Sol, värme och slappning. Underbart. Har varit på BVC. 75 cm lång och väger strax över 9 kg gör min lilla kille. Han ligger två variabler över på längd med normalstandard på vikt. En lång och smal kille. Trots att han är pigg och mår bra kände jag mig dålig eftersom han inte vägde mer. Har jag inte fått i honom tillräckligt med mat. Dålig mamma. Eva (vår barnmorska) tyckte vi skulle arbeta mer för att få i honom riktig mat. Men hade hon suttit med vid en måltid hade hon insett hur svårt det är. Sen har han inte heller börjat ljuda. Dålig mamma som inte stimulerar hans språk tillräckligt. Inget hon sa, men givetvis så jag kände det. Skuld, denna mamma skuld som hela tiden finns med en från det att det lilla livet ligger där helt hjälplös i mina armar. Efter det hälsade jag på hos mamma. Tänkte att vi skulle ses ute och ta en fika men hon ville hellre att jag skulle komma dit med ett par frallor så det gjorde jag. Tvingade i Svante mat. Bra mamma. Han fick amma ef

Juni, juli, augusti

Ringde mamsen i morse, väckte henne och sjöng "inte ett moln så långt ögat kan se...." Bara för att höra om hon ville komma ner till landet i dag och äta middag med oss. Det ville hon. Så hon kom ner en stund senare. Elton blev jätteglad, han har längtat efter mormor och frågat massor efter henne. Hon skulle ju egentligen ha kommit igår. Han fick visa hur bra han blivit på att cykla och han fick visa sin nya bil som han äntligen fick idag. Sen skrev jag massor mer som jag tog bort. Skrev om och tog bort igen. I stället tänker jag juni, juli, augusti. Sommaren är här och den har startat på ett fantastiskt sätt med sol, klarblå himmel och massor av lek. Vi har bara ett liv och det känns viktigare än någonsin att fokusera på allt bra som finns i det. I morgon är det måndag igen. Första sommarmåndagen, det är härligt. Verkligen en nystart.