Inlägg

Visar inlägg från juli, 2014

Rött som kärlek

Bild
Hej! Idag har varit en bra dag om man ser den som helhet. Det har varit vissa dalar, som när barnen ska borsta tänderna, smörjas med solkräm och få på sig kläder och sen var det en jobbig stund när Elton inte ville äta på grund av att han var jobbig. Skitjobbig. Annars bra. Vi har fått upp den sista dörren på porten och det är endast några få bräder som ska spikas upp. Vi har varit i Varberg. Lekt på lekplatsen, hoppat i hoppborgen och i rutschkanan. Ätit och shoppat. Per köpte nya jeans och jag bara Hej små vänner. Vi kommer trivas ihop framöver. Känns så härligt med rött som lyser upp lite under hösten som att förlänga sommaren.    Min lilla sång och dansartist uppe på scen vid Sociteten.

Fix, klipp, bett och mat

Bild
Ps mamma har varit här sedan igår så vi har fått lite gjort här hemma. Mätt, sågat och målat bräderna till den andra delen i porten. Rivit porten, byggt en ny ställning och målat gångjärnen. Elton har klippt sig och bitit mig svinhårt i benet. Vi har ätit god mat. Nu sover barnen, inger har åkt hem och jag och  slappar i soffan.  

Bad, målning och de finaste

Bild
God kväll! Det blir korta inlägg nu. Försöker hinna med lite av allt som var tänkt i sommar och det får ju ske på kvällstid när korvarna mina sover. Igår började jag borsta ur källaren och ställa lite grann i ordning och idag måladejag ena gaveln på ladugård. Kvällarna är ju då det är lättast att få till inlägg i vanliga fall. På dagarna är det fullt upp med mina fina killar. Men jag bjuder på ett par bilder på Svante och något gulligt Elton sa vid läggning. Jag älskar dig sa jag.  Älskar dig mamma. Du är snäll och fin. Du är en fin människa. Samtidigt som han klappade mig på armen. 

Först krypa och nu gå

Bild
För trött för att berätta mer än att dagen har tillbringats hemma. Slöat, badat i poolen och insett att Svante snart kommer att gå. Han är på väg med gåvagnen men man får hålla i och stoppa farten. Kvällen slutade med fem bajsattacker av Elton innan han somnade med en blöja jag övertygade honom om att använda. Men det har varit lugnt sen han somnade för några timmar sedan. 

Det är varmt

Bild
32 grader skönt ute och vi är inne.  Skriver mer sen

Fartiga fredag

Bild
Njöt av vacker väder under morgonens löprunda eller mer ärligt joggingrunda. Det blev lite kortare runda idag. Vid nio åkte per och en stund senare även mamma. Jag tog en promenad med barnen så att Svante skulle somna och när vi kom tillbaka sa Elton. "Det blir tomt nu när mormor och pappa är borta. Jag kommer sakna mormor. Men det var bara tomt en kort stund och under den tiden passade vi på att bada och njuta av mina nya byxor.  Sen kom Leonard med familj och det var fullt ös fram till åtta på kvällen när de åkte hemåt efter att avnjutit pers grillade hamburgare med allt till. När barnen äntligen somnat tog det ytterligare någon timme att plocka ihop allt som de två små tornadosarna dragit runt och sn satte per igång med morgondagens middag.   Brw, filmen var ok. Klart sevärd men jag skulle säga en trea av fem möjliga. Nu sitter vi ute och avnjuter en film i tystnaden. 

Mer värme

Bild
Ger 100åringen en ny chans. Klarade ju i te av att läsa färdigt boken så jag hoppas filmen är lättare för mig att ta till sig. Även denna dag har varit sjukt varm och trots att det inte gör mig så mycket har Svante ont av det. Jag och Elton har varit på norvalla marknad. Han köpte två elektriska leksaker (som är med i sängen) och en plånbok. Jag köpte godis, strössel och etiketter ( till all sylt och saft vi gör). Annars har dagen lunkat på i sakta mak.  Ser inte fram emot i morgon. Mamma åker hem, P ska spela golf och jag ska vara ensam med dom små vildarna i den här värmen. Får se hur det går. Hoppas vi alla lever och har vettet i behåll när P kommer tillbaka hem i morgon.  Så här går det tydligen också att sova. 

shopping, bad och bak

Bild
Ännu en fantastiskt varm och härlig dag är på väg att ta slut. Känns lite sorgligt. Om inte ens två veckor är det dags för goaste ungen Elton att börja på sitt nya dagis. Blir nästan lite sentimental. Denna sommaren kommer jag att minnas som helt fantastisk vädermässigt. Första med Svante och första utan pappa. Gissa vad det är du ser på bilden nedanför. Svar kommer längst ner.  Här tar mina härliga badkillar ett bad i baljan som gått i arv. Svårt att få en bra bild på dem bägge. Först en bild med Svantes skratt. Han är så gullig. Flinar upp sig, lyfter hakan och liksom sträcker huvudet bakåt. Här är något otroligt viktigt jag köpte idag på Kungsmässan. En siktare. Blev så sugen på att använda den så jag körde igång ytterligare ett bak av makroner.  Senast blev det choklad och denna gång blev det med hallonsmak. Inte så fina kanske, men det gäller att träna, men goda blev dom allt. Svaret på gåtan. Det var det torra efter att vi sprutat av Elton med vatten mot väggen.

Gillar byxorn

Bild
Och det gör andra också. Idag var vi på kungsmässan och två personer i olika butiker bara: Tjej ca 25 år arbetar på Polarn och Pyret. får jag fråga var du köpt dom byxorna. Dom är jättefina.  Kille ca 30 jobba i lampaffären; måste bara säga att du har jädrigt schyssta byxor. Kul. Speciellt när P kanske inte riktigt tyckte det. 

Sjukt härligt

Klockan är tio och det är så varmt ute att jag är helt klibbig och det är nästan så att svetten rinner längst benen. Jag klagar inte utan det är underbart. Dagarna tillbringas så nära havet det går fast i skuggan och på eftermiddag kväll häller jag i mig dricka. Kvällarna har blivit 100 % bättre sedan i onsdags då vi tog bort Eltons middagslur. Han borstar tänderna halv sju. Vi läser en saga och sen tar det ungefär tio minuter och så sover han. Helt underbart. Vi har egna kvällar och det är fantastiskt. Idag har Ps pappa samt syster med familj varit här. Mysigt.  Tror jag ska gå och lägga mig snart, känner mig lite trött och jag började ju dagen med att springa. 

Sköna dagar

Bild
Vilken härlig dag jag haft. Men jag börjar med att berätta om tisdag och onsdag. I tisdags träffade jag Maria på en fika i Haga. Vi möttes utan barn och det var så härligt. Att kunna ha en konversation utan att den avbryts varje timme. Hade det inte varit för P skulle det inte blivit av. För i min värld fanns det inte på kartan att inte barnen skulle vara med om han inte föreslagit det. Och när jag föreslog det för Maria blev hon lika chockad hon också. Fanns inte heller i hennes värld. Men skönt var det som sagt var. Annars gjorde jag inte så där massor av saker. I går började dagen på BVC. Oron efter att både mamma och P´s mamma kommenterat Svantes andning fick mig att börja fundera på om korven hade fått astma. Så BVC på morgonen och en stund senare var vi på barnmedicin. Men det var inget fel på honom. Han är bara en sådan modell som andas lite högljutt. Väldigt skönt. På eftermiddagen åkte vi ner med två trötta barn. Gjorde allt för att Elton inte skulle somna för från och med

The Reef

Bild
 Vilken härlig dag vi har haft. Den startade tidigt (som alltid) men faktiskt med hjälp av klockan. Jag förstod inte alls vad det var som lät. Kan ju säga att det var ett tag sedan klockan ringde för mig här. Vi var i tid till färjan och trots att jag hade vissa farhågor om att den skulle kunna bli lite jobbig var det inte alls jobbigt. De hade ett jättestort lekrum men på något konstigt sätt hann vi knappt vara där. Även om Elton och P var där och kollade på Nicke Nyfiken show medan Svante sov. Måste berätta något kul Elton sa. Det var en stor kvinna som satt på en stol och halva rumpan var liksom utanför. "Hon borde ha en stol till". Mmm, det borde hon haft. P´s rädsla handlade mer om att vi inte skulle komma in på The Reef att det skulle vara fullt. Men det var det inte utan vi kom in och vi hade jättemysigt. Elton älskade det och speciellt att det inte fanns någon lurv där, det vill säga att det inte finns något sjögräs, och Svante var helt till sig av glädje. Vi va

Slutet på veckan

Hej Fina! Jag som resten av världens tv-ägande och fotbollsintresserade befolkning har slagit sig ner framför tv:n för att se finalen mellan Tyskland och Argentina. Blev glatt överraskad att den startade nio och inte tio, eftersom vår färja över till Danmark går redan klockan åtta i morgonbitti och det tar ju sin tid att få färdigt allt innan vi ska iväg. Idag har varit både bra och jobbigt. I går somnade Elton inte förrän tio så han sov länge och fick inte sova middag idag. Det medförde att han var trött och jobbig som bara en treåring kan vara under eftermiddagen och kvällen. Svinjobbig alltså. Sen var jag nog själv också lite trött eftersom jag var själv med dem under dagen då P var iväg och spelade golf. Skönt för honom lite jobbigare för mig. Svante är rolig eller jobbig. Han vill ha allt som Elton får i matväg och blir helt vansinnig om inte han får det. Så idag har han ätit hur mycket pannkakor som helst och druckit smoothie som jag gjort själv. Jag ville ju mata honom med

Ingen tornado som dragit förbi

Bild
Utan två små barn

På stranden

Bild
 Min söta surfkille som knappt vågar sig ner i vattnet. Han tycker att det "lurviga" är läskigt. Det vill säga sjögräs och annat hemskt som finns i vattnet.  Elton kniper hårt runt P för att inte ramla ner i vattnet medan den andra godingen älskar att plaska i vattnet. Han bryr sig inte alls om vad som är i vattnet.

I det stora hela rätt jävla gött

Bild
Hej Fina! Hoppas helgen är så bra som du har drömt om. Själv har helgen startat bra och veckan i stort har varit underbar med flera långa dagar på stranden. I vattnet och ovanför detsamma. Vi har också hunnit med att måla en del, byta ut flera plankor i panelen och annat bra.  Goaste gladaste killen leker lite  Äter lite på sin härliga fot  Gårdagens middag. MUMS! Avnjöts med öl, vin och fredagsdrinken som blev en GT  Ett svalkande bad innan läggning  Söndagstårtan på en fredag Delar av min goa familj. Nu är vi tillbaka i stan. Rätt skönt det också. Ser matchen på tv och resten av familjen sover gott

Borta

P tog med bägge barnen till stranden idag tillsammans med Patrik och hans lilla tös. Han kom hem utan Eltons sandaler. Tragiskt att jag inte ens blir förvånad. Däremot hade jag en riktigt härlig timme där jag verkligen njöt av att vara själv. Tyvärr kom mamma sedan så att min ensamtid tog slut. Första gången jag är själv och bara kan njuta på minst tio månader. Det behöver jag allt snart igen.

Det vände idag.

Bild
 Om gårdagen kunde kvala in på topp 10 som sämsta dagen, så har dagen varit otroligt mycket bättre. Redan i morse pratade vi med Elton om vad som gäller. Jag och Per hade valt två saker som vi tänker ta fighten om och det är Elton inte får slänga saker och han får inte slåss. Gör han det får vi ta bort honom från den situationen så att han inte skadar sig själv eller någon annan. Och visst har vi hållit igång under dagen. Elton har varit med mig på jobbet, han har varit med mig och handlat. Sen sov han och därefter var vi på Liseberg. Men det enda som hänt idag är att han råkade köra över Svantes hand, och det var inte ens medvetet. Svante fick till och med låna både Eltons ballong och Eltons bil. Se han sitter upp och han kröp som en vanlig bebis några steg idag. Elton i radiobilarna. Han körde mestadels runt på stället och både jag och P tänkte. Ohno han har fastnat i vinkelvolten. Här åker vi nyckelpigan, eller Rabalder som den kallas nu. Elton var klart minst och j

Betyg: underkänd

Efter världens längsta dag med en oerhört provocerande Elton finns inget bättre än att komma hem, taett bad, smörja in sig och lägga sig själv i en nybadad säng med manglade lakan. Lyx!