Inlägg

Visar inlägg från januari, 2015

Tummarn

På jobbet.  Natten till idag hade varit riktigt stökig så vi har jobbat skiten ur oss idag. Så nu hoppas jag att natten blir lugn så jag får sova. 

Fantasktiska fredag

Bild
Idag är det fredag. En härlig dag där snön öser ner utanför. P och barnen har redan varit ute i pulkabacken medan jag körde ett pilatespass. En sak som förstör dagen lite är tyvärr att min huvudvärk är värre igen, märkte av det redan igår. Inte så hemsk att jag kraschar i sängen men ändå allt för mycket närvarande för att det ska kännas bra. Hatar huvudvärk och vill verkligen veta vad jag kan göra för att slippa den. Just nu sover P och Svante medan jag och Elton hänger i soffan. Han kollar på carsprylar och jag slösurfar på datorn. Det är mysigt att kunna slappa såhär ibland. Igår badade jag två gånger och om det inte var så att bägge gångerna var i badkaret så hade det varit svårt att kalla bägge för bad för de var totalt olika. Första gången, i min smak alldeles för kallt vatten, med Svante som slängde sig runt, hoppade, skvätte och var allmänt galen. Andra gången med Elton i varmt skönt bubblande vatten, nedsläckt och med endast lite doftljus tända till skön musik och härliga s

Vardagslycka en torsdagsmorgon

Bild

Karlavagnen

Nu är det officiellt. Jag är gammal.  1: Jag springer hos läkaren varje vecka. Idag skicka de en remiss till röntgen. Läkaren trodde det skulle ta ett par veckor innan jag fick komma dit.  2: En jämnårig blev kallad för farbror.  3: Jag köpte kryddburkar innan jobbet och längtade hem för att kunna fylla dem och ställa iordning.  4: Jag lyssnar inte på ny rolig musik på radion när jag åker hem från jobbet utan i stället på Karlavagnen. 

En dag till handlingarna.

Känns som om det varit en lång dag idag och det kanske man kan säga att den varit också. Svante kom inklampande till mig strax efter fyra. Sen gick jag och Svante upp strax efter sex och lekte. En stund senare kom Elton. Vi höll oss lugna och lekte tysta lekar så att P fick sova. Jag är snäll. Väckte P en stund efter åtta då dom ätit och jag behövde göra mig ordning för mitt yoga pass. En stund efter yogan skulle Svante sova och då tyckte P att det var han som skulle lägga sig med Svante trots att jag varit vaken sedan fyra. Men hallå tyckte jag. Och han bara, men du sa ju själv att det var skönt när vi var i väg dom timmarna igår. Precis men det betyder ju inte att han för den skull skulle sova med Svante. Jag är ju ofta iväg med kidsen och inte får jag ens ett ord om att han skulle gilla det. Sur som fan blev jag men gick och la mig och sov i alla fall. Efter det har vi lekt en del och jag har varit hos optikern och provat ut nya glasögon. Hade inte sämre syn men lite svårare att

Energi!!

Har läst ut boken "My golden year". Inget nytt under solen men skönt med lite inspiration. En sak som de tog upp och som jag har funderat länge på är det där med vänner som är "energitjuvar". Vad menar man egentligen med det. På ett ställe (inte i boken) läste jag eller hörde att det var någon som bara lyssnade och lyssnade, som liksom drog ut historier och andra människors problem ur dem men inte gav något tillbaka. Här däremot stod det att en energitjuv är någon som bara pratar om sig själv och sina problem hela tiden och inte lyssnar in den andra. Egentligen spelar det ingen roll. Men saken är den att allt tjat om energitjuvar och hur de är gör mig hämmad. Blir livrädd att jag i relation till andra ska vara en energitjuv. Att andra ska uppfatta mig så. Skulle verkligen vara fruktansvärt. Tycker att det låter så hemskt och är så hemskt. Man vill ju ge andra energi inte ta energi från andra. Själv tycker jag inte att någon som pratar om sig själv per automatik

Pillerfri

Har ju glömt det allra härligaste. Jag har haft två dagar där jag inte behövt ta värktabletter. Inte så att jag är huvudvärksfri men jag klarar mig utan tabletter. 

Min underbart härliga Söndag

Bild
Hot vinyasa Flera timmar ensam hemma med Suits. Baka kakor med Elton  Lekte med mina ungar Slog upp första sidan på en ny bok.  Nu hänger vi i soffan. Ska strax börja med middagen och sen ska dom små sova. 

Snögubbar, mys och Suits

Bild
Min dag i bilder.  Efter en natt på jobbet körde jag sakta hem i all ny snö som kommit under natten. När jag kom innanför dörren lämnade jag två väskor tog två Goa ungar och gick ut i snön. Där byggde vi en gigantisk snögubbe innan vi lämnade in Svante, så han kunde sova, och lekte vidare i snön.  När vi var tillräckligt kalla gick vi in och gjorde våfflor. Elton satte i sig tre stycken med sylt och grädde och därefter myste vi lite i soffan.  Sen kom farmor och lek i backen.  Middag som mamma kom ner till. Därefter fredagsmys på en lördag. Elton ville byta dag eftersom jag jobbade igår. Min sötunge.  Och så här avslutar jag dagen. Jag och Harvey Spector i sängen. Härligt!

I'm in love

Bild

Hemma

Bild
Ny nässpray och citadon. Men efter att P läst biverkningar är jag inte säker på att jag kommer våga ta citadonet. Låter läskigt starka. 

Satans huvudvärk

Kör ytterligare en kväll på Kungshöjds vårdcentral. Börjar lite smått känna mig som inventarie här. Det är deppigt.  Känner mig som en kass medlem i vår familj också. Ligger där i sängen och är stilla i fasan av smärtan i huvudet. Inte för att det gör mindre ont när jag är stilla men för att jag inte förmår göra något. Riktigt lättirriterad också.  Kass kollega också. Gör absolut inte mer än det jag måste. Gömmer mig nästan från barnen. Önskar att de är på sina rum för att jag inte orkar med dem.  Helt enkelt en dålig människa.  Däremot när det värsta släpper, då känns livet riktigt bra igen. Men då har jag dåligt samvete över hur jag beter mig när det är som värst. Tycker synd om P som får ta allt ansvar för barnen.  På måndag ska vi till The Reef och på tisdag har jag anställningsintervju. Fasar för hur det ska gå med mitt huvud. 

Betyder det Skitmamma eller?

Jag kan se igen och därför kan jag skriva. En liten ursäkt för frånvaron. Fortfarande inte bra men just nu okey. Tänkte bara berätta hur utmobbad jag är här hemma. Elton tog initiativ till sin första mamma-pappa-barn rolllek i badkaret idag. "Ska vi leka?" säger Elton till mig nere från badkaret. "Ja, vad vill du leka?" "Pappa-barn" "ok, vem är jag?" "Du är pappa" säger Elton "Vem är du då?" säger jag "Jag är också pappa och Svante kan vara barn" säger Elton. Så där var vi och lekte pappa-pappa-barn. Undra vad det här står för?

Isprinsen

Bild
En härlig dag i Vårgårda. Vi har umgåtts, åkt skridskor och haft det bra. Minus var att Elton kaskadspydde ( åksjuka) på väg upp.  Plus att jag inte hade ont i huvudet vare sig eftermiddag eller kväll. Minns knappt hur livet utan huvudvärk var. Men det verkar bra än så länge. 

Supersöndagen

Bild
Förutom sömn som alltid ligger minus har det varit en riktig pluss dag.  Jag låg kvar en stund i sängen. Gick till affären och pantade burkar för 92 kronor. Inte kul att panta men väldigt härligt att ha gjort. Fick en reservplats till yogan. Tränade, bastade och var hemma och vände. Tog med mig Elton till stan. Vi åt på mc Donalds, köpte två byxor och en tröja till honom och två tröjor och ett par sockar till mig. Var på bio och fick ha Elton i knäet nästan hela filmen för den var läskig. Pingvinerna från Madagaskar. Han ville inte gå, erbjöd honom några gånger. På väg hem köpte jag ny dag- och nattkräm. Väl hemma la jag ut skötbordet på blocket och fick det sålt på en timme och tre andra som hörde av sig. Läste för Elton och Svante, nattade dem och såg två avsnitt av OITNB och nu ser jag Suits.  Lite tråkigt bara att P kände sig tvungen att påpeka att han tyckte jag skulle lagt ut skötbordet för mer. Jag svara bara att det kunde han också ha gjort. Då kände han sig väl tvungen att säg

Bihålor, nyårslöfte och bitterfitta

Femte dagen med medicin och ännu inte bra. Snyft. Avskyr mina bihålor just nu, de är värdelösa. Vad har de egentligen för funktion? Verkar ju bara ställa till problem. Men nog om det. Gick och la mig hos mina små grabbar igår när jag kom hem vid tolv. Låg och tittade på två avsnitt av nya (för mig) härliga serien Suit. Tre vaknade Svante och fick välling. Fem vaknade Elton och ville visa leksakerna han hade fått från tidningen som han valde istället för godis igår. Sen låg han bredvid mig och lekte med dem i en timme. Efter det vaknade Svante igen vid åtta och Elton en kort stund därefter. Kände mig sådär utvilad efter den goa natten. Hursom gick jag och simmade lite på Hagabadet, tog en lång dusch (där ingen kortvuxen störde mig) och la mig en stund i bastun. Så skönt för själen och det verkade inte göra till eller från för bihålorna. Nu på eftermiddagen såg jag till att följa mitt nyårslöfte att vara mer social igen och tog med mig killarna till Lena. Lenas Marcus hade lite svå

Galet

Man kan i alla fall inte säga att mitt jobb är förutsägbart och långtråkigt   Senast jag jobba hade en kniv försvunnit och min flicka hade fått en spark i huvudet av en annan elev.  Idag något annat. Tre skotthål i huset varav en i en ruta. Tur att det är skottsäkra glas. Hade avlossats under nyårsafton. Så idag har vi sett svenska CSI i aktion och jag har berättat om händelsen för alla föräldrar. Det är så sjukt att jag inte ens kan ta in hur läskigt det är. Polisen sa att det var vanligt att när någon fått ett nytt vapen så provskjuter de det på en byggnad. Men samtidigt verkar inget annat vara skjutet på.  Min arbetsplats är galen. Och säg inget till mamma.  Tror P känner att han är på nåder just nu för när jag kom hem var det fint och rent här hemma. 

Happy New Year!! Nystart! Gillart

Bild
Så här avslutades 2014.   Med pompa, ståt, glassbomb, bubbel i glasen och härliga människor. Precis som det ska vara. Men trots alla goa stunder kommer 2013 för mig vara förknippat med pappas död. Den tog liksom över det mesta, precis som det ska vara. Eller i varje fall skulle det varit konstigt om det var på något annat sätt. Givetvis också att jag valde att ta bort Egon. Han är saknad varje dag även om jag tycker att beslutet var det rätta. Tror också att en annan tråkig sak som påverkat mycket är hösten med all sjukdom, förkylning och bihåleinflammationer och valet där det sjuka (SD) också fick mycket mer utrymme än vad jag trott och hoppats.  Det bra jag kommer minnas är så gott som allt förknippat med familjen. Kanske inte heller så konstigt eftersom det är där all tid har spenderats. Det som mest kommer finnas som fina minnen är den helt otroligt härliga sommaren på landet med sol varje dag. Resan till Danmark och äventyrsbadet. Resan till Tyskland för att