Inlägg

Visar inlägg från 2014

Ångest

Jag börjar få ångest och ont i magen av rädsla för att morgondagen ska innebära samma smärta i bihållorna som de senaste två dagarna. Då har jag krypit ihop i sängen och gråtit och suttit i duschen med varmt vatten på och hållit den mot pannan för att lösa upp det som samlas i bihållorna. Igår hjälpte det, idag inte alls. Fasar för morgondagen. Här hade jag tänkt infoga en bild jag googlat på smärta men det fanns absout inte en enda som ens kom nämvärt i närheten av hur ont det gör.

Allra finaste julklappen

Bild
Här kommer bilderna från Eltons Luciafirande. Elton är han i paketet.

Jobb, jul och hopp om lek

Rast. Så skönt det är. Jag är inne i en period då jag inte tycker att mitt jobb är det roligaste som finns. Så är det ju, det går lite upp och ner. Ibland tycker man bättre om det och ibland sämre. Att jag tycker det är mindre kul just nu har säkert att göra med att jag hade bett om semester men fick avslag. Jag skulle alltså kunnat vara hemma med min familj och mysa så här inför jul.  Dan före dan före doppare dan. Stabil så skönt att åka hem ikväll och veta att jag inte ska hit förrän på lördag igen. Men då tyvärr för hela helgen. Men det är som det är. Längtar nästan till julafton som ett barn. Det ska bli så kul att se vad Elton tycker om alla julklappar. Hoppas han blir glad. Han behöver lite glädje efter den här sega sjukdomen. Vad tråkigt han haft i flera dagar nu. Han är fortfarande lite hängig men i morgon hoppa jag vi kan gå ut och leka. Hoppas!!

Tidig julklapp och Liseberg

Bild
Dagen har börjat underbart. Som om tomten redan kommit med julklapp i form av sovande barn. Svante vaknade åtta (givetvis efter några hakebössa men ändå) och Elton vaknade inte förrän jag och Svante kom hem från affären med frukost.  Efter frukosten sitter vi nu och ser julkalendern. Hade tänkt att köpa de Sista av julklapparna idag men väljer nog att träna i stället. Så det blir vattengympa om en timme. Hade hellre viljat köra yoga eller pilates men det fanns inget pass som passade. Elton stackarn är fortfarande sjuk så det blir jag och Svante som följer med mamma, Sandra, mario, och Alma till Liseberg i eftermiddag. Ska bli kul. 

Hoppas på sömn

Går och lägger mig efter en otroligt lång men helt okey dag på jobbet. Lägger mig i eltons säng och hoppas på en god natts sömn. I morgon blir det nog en jobbig dag. Pappas födelsedag. Så saknad han är. 

God natt

Bild
Överger familjen som hostar och lägger mig i eltons rum för en, förhoppningsvis god natts sömn. I morgon blir det jobb. Bara några dagar kvar till jul. Det firar jag såhär. 

Medan jag jobbar

Bild
Hänger mina killar i skandinavium och kollar när Sverige vinner innebandy VM. 

Härliga dagar

Bild
Dagen började lite stressat med att hela familjen skulle till dagis för julfirande. Elton som världens sötaste julklapp. Kan säga att han blev sedd. Många som kommentera hans briljanta idé. Sen gick vi hem och jag och Svante sov en stund och efter det spelade vi spel medan per sov. Efter det har vi hängt på lekplatsen, köpt vinterkängor till Svante och hämtat kort. Nu sover Elton i vagnen, per lagar mat, Svante pysslar och jag har lagt upp fötterna på bordet och slappar. Sköna stund. Snart ska jag dock fixa min mat. 

Discobowling

Bild
Vissa dagar är bättre än andra på jobbet. Speciellt när jag åkte hem med en vinst. 

Julklappsinköp

Bild
Jag valde rätt dag vad gäller trängselmässigt. Kanske inte lika bra dag  gäller bärandet. Dagen efter första muskelpasset med träningsvärk i varenda muskel. 

Bom, bom, bom....

Bild
Nu slår jag på trumman. De där små gapiga dvärgarna här hemma slåss inte bara längre. Idag lekte de faktist tillsammans. Hoppas på fler sådana stunder.  Sen att leken var att de dönade små bilar in i väggen med all sin kraft må så vara. Jag var så glad att de lekte att jag valde att bortse från vilken aktivitet de ägnade sig åt.  Känns som en milstolpe. 

Fri i över ett år

Idag fick jag tillbaka mensen. Zlatan som vi säger här hemma i stället för satan.  Närde en viss förhoppning om att det hade blivit något fel och den aldrig skulle komma åter. Hörde om ett sådant fall för många år sedan. En tjej som inte fick tillbaka den efter att ha fått barn. Hon ville dock ha den tillbaka och så gjorde läkarna något för att sätta igång den igen. Det hade dock inte jag viljat.  Hatar mens, pms och allt med den. Kanske hade viljat ha den om jag hade trott att jag hade kommit i klimakteriet men med det följer ju massa andra och vad det verkar värre "symptom". Men det trodde jag inte. Bara hoppades på god tur. Men får vara glad, slapp den ändå rätt länge. 

Julklapp

Frågade Elton häromdagen vad han ville vara i luciatåget. En tomte, pepparkaksgubbe, staffedräng eller lucia.  Han ville inte vara något av det utan han ville vara. -En julklapp. 

Lyx

Bild
Fick nästan en chock imorse när jag vaknade och titta på klockan. Halv åtta. Prisa Gud! Så skönt att vi alla fick sova en stund längre än till strax efter sex. Nu ligger jag åter i sängen med en Svante sovande på mig medan dom andra två är ute och leker i skogen. Undrar om jag vågar hoppas på lite egen sömn också. 

Trädgårn och hemsk verklighet

Bild
Hemkommen från Trädgårn, julbord och show. Kan inte säga annat än fy f*n. Maten var under all kritik ochshowen var kass. Försvar jag ledsen över att vi inte hade vårtors i den stora lokalen där showen var men sen var jag glad att slippa se den.  Men det värsta var att jag såg hur nattklubbs ingången numera fungerade. Alla som sen gick in fick gå igenom en metallbåge och väskor gicks igenom. Bra att inte vapen kommer in. Men helt hemskt att det ska behövas. Vilket samhälle kommer mina killar växa upp i. Inte det jag önskat. 

Lite mindre blir det under grannen

Bild
Synd att vi inte vann storvinsten för då hade kanske paket i jul haft den här storleken. 

Träning

Igår körde jag yoga och det var svinjobbigt. Idag körde jag pilates och ville dö. Varken klarade eller orkade övningarna. Börjar tro att det är förklädda supermans jag tränar med eller typ blåsningen där alla är grymbra så jag ska känna mig kass.  Just nu har jag ont i hela kroppen. Blir det så att jag måste hålla en flicka i morgon blir det en käftsmäll för det finns ingen möjlighet. Klara inte ens hålla duschen.  Det enda jag klarar är att ligga raklång på spikmattan. Nu ska jag leta upp en pod och sova. 

Ny mössa och vantar

Bild
Någon blev glad. Tacksam unge. 

Pysslar

Bild
Elton målar jag fixar mer godis Dom andra sover och sover och sover. 

Mysmorgon

Bild
Startade med radiokalendern i sängen och därefter frukost till piratskattenshemlighet. 

Jag och Elton

Bild
Innan kräkning

Pysslat

Bild
Igår bakade jag lussebullar och idag har jag gjort marsipanekollon, ischoklad samt pepparkakshus med Elton. Han har satt fast godis och ätit godis massor av godis. Så mycket att han spydde. 

Göra en Britney

Tänker allt mer på att raka av mitt hår. Bara ta en trimmer och ta bort allt. Tro nu inte att jag är deppig och gör en Britney. Utan det handlar om något av det äckligaste som finns. Vet inte om jag har berättat det men för två veckor sedan hittade jag löss i håret. Gick igenom hela familjens hår och det var bara jag som hade och givetvis kom det från jobbet. Sen gjorde vi det man inte ska göra. Jag avlusade hela familjen. Först en gång för två veckor sedan och därefter en gång till veckan efter. Redan innan jag hittade dem hade jag lite tvång gällande det här och har ofta kammat mig när jag kommit hem från jobbet men nu har jag utvecklat riktiga tvångstankar. Jag verkligen känner hur det rör sig i håret och jag kan vakna mitt i natten och vara tvungen att gå upp och kamma igenom håret med stålkammen. Har inte hittat några efter första gången men jag känner hur det rör sig. Kan till och med få för mig att de är i mina ögonbryn. Det här är verkligen äckligt och därför känns det nä

Välsignad

Jag känner mig numera mer levande än död och det känns helt fantastiskt. Kände igår att vändningen var här. Trodde nästan inte att det skulle hända men nu har det hänt. Livet är så mycket bättre när man/jag mår bra. Hur mycket glädje mina små killar ger mig och hur mycket jag älskar dem, kan det vara otroligt slitsamt att vara mamma till två små livliga killar med massor av egen vilja där en dessutom är inne i värsta trotsperioden. I vanliga fall går all energi jag har åt till dem och för att få dagen att fungera. Men nu när jag varit sjuk har mitt tålamod inte varit som det brukar och jag har inte orkat med dem så som jag vill. Speciellt Elton har blivit lidande över det. För i stället för att hitta på saker med honom så att han inte behöver göra dumma saker för att få uppmärksamhet, har han fått höra mycket nej, gör inte så, nej, nej och åter nej. Jag har inte kunnat uppskatta dem fullt ut sista tiden och har verkligen känt mig som en dålig mamma. Något som fick mig att tänka til

Skyller på förkylningen. Den gör mig neggo

Bild
Kan ju bara säga det att förkylningen verkar helt ha gett fan i all medikament jag har använt för att bekämpa den och jag är fortfarande inte bra. Sitter här med lite ont i magen. De har haft ute en tjänst på björkbacken som biträdande institutionschef. Jag skrev ansökan i torsdags och fredags men sen fick jag kalla fötter precis när jag skulle sända in den. Jag tänkte att de hade fått in 15 ansökningar och det var säkert personer med mycket mer kompetens än mig och jada jada. Sen började jag ifrågasätta om jag ens var intresserad av tjänsten och det slutade med att jag inte sökte den. Sen ringde Edina för ett par timmar sedan och skällde ut mig (på ett snällt sätt) för att jag inte sökt, och att jag inte skulle underskatta mig själv. Så jag skickade iväg ett mail till vår chef och sa att jag missat tiden och att jag var intresserad och så skickade jag in den i efterskott. Nu undrar jag bara. Vill jag ens ha den tjänsten. Vill jag det. Idag är det farsdag. Första utan pappa. Igår s

Fick you förkylning!!

Bild
Nu ska du dö. 

Happy Halloween

Bild

Lite bra och lite mindre bra

Bild
Sista oktober och tiden går så otroligt fort. Svante har fått sin för första huggtand, som uttänkt för Halloween. Det var inte kul att lämna Elton på förskolan idag. Han ville absolut inte dit och sa att han inte tyckte om en kille som vill leka med honom, och han tycker inte om när han jagar honom. Jag berättade om det för fröken som sa att de lekte jättfint ihop. Sen gick jag och körde Pilates, gick på stan och gjorde slut med otroliga mängder (för mig) pengar. Köpte en kappa, två tröjor, skor och en mössa. När jag sedan hämtade upp Elton såg han ut som han hade gått all in på Halloween med flera rivsår från ena ögat och ner på kinden. Och då var det den killen som jag hade pratat med fröknarna om som hade gjort det. En fröken hade varit precis bredvid och hon sa att det var helt oprovocerat. Kommer nog bli lätt att få honom dit nästa gång. Eller inte alls. Sen var jag och Elton på graven och efter det har vi ätit middag, firat Halloween och skrämt de få stackarna som kommit hi

Tände ett ljus

Bild
Jag och Elton har varit på pappas tänkeplats som Elton kallade den. Vi la ett stort hjärta och tände ett ljus. Vi prata lite om morfar och gick hem. Det var fint men skulle viljat haft en stund själv för tankar och sorg. 

På toaletten

Bild
Hela familjen sover och jag njuter av att sitta själv och länge på toaletten. Synd bara att det är så tråkigt att jag inte kan uppskatta det utan istället postar massor av helt intressanta meddelanden. 

iPhone 6

Idag var vi inne på Macforum och jag såg telefonen jag beställt live för första gången och som jag längtar efter den. Hur mycket som helst. Den verkar kanon. 

Tankar om förskolan

Bild
Vilken härlig dag vi haft idag.  På förmiddagen/morgonen var jag och Elton på förskolan för att fotas, i alla fall han. Det var en jätterolig fotograf så Elton kommer nog inte se ut som en kopia av gråtande barnen denna gången. Vet inte om det är för att jag är med, men Elton blir annorlunda när vi kommer in på dagis. Han får till och med ett annorlunda och mer tillbakadraget kroppsspråk. Det är som att han visar att han inte trivs, men samtidigt det kan ju bero på att jag är med. Det jag ser är att det är jobbigt för honom som är så verbal och pratig och de andra inte alls pratar på samma sätt. När han pratar, pratar de liksom inte tillbaka. Jävla bajsungar och vuxna. I alla fall tyckte han det var okey att fotas och skrattade gått åt hon som tog bilderna. Han ville knappt gå därifrån. Efter det gick vi på stan, köpte kläder till ungarna, halloweensaker och mat. När vi kom hem la jag Svante en stund medan Elton och P var ute och lekte en stund. När Svante vaknade bakade jag te

Som lovat. Look his walking

Så passerar den här dagen också

Fy fan för förkylningar. Vaknade strax efter tre i natt och var övertygad om att detta var förkylningen som skulle komma att ta död på mig. Som tur är kändes det något bättre när jag vaknade på morgonen och jag lever faktiskt ännu. Hoppade lätt över att vara hemma och vila och åkte i stället till jobbet för att vila upp mig. Vi hade eller rättare sagt skulle ha kollege idag. Men, vi var bara fyra på plats på grund av att det var tvunget att vara personal på avdelningen då det var lov samt en kurs som flera stycken gick. Väldigt bra start på kollegiet. Sen blir det inte bättre av att vår chef säger att vi ska ha MI handledning halv elva och därför inte kommer hinna med så mycket eftersom vi skulle ha vanlig handledning klockan ett. Så vi fyra jäktade på och hoppade över en hel massa för att vara färdiga till halv elva. Men som jag trodde och sa, det var ingen MI handledning utan den skulle vara på tisdag och när sen vi tappra satt där och väntade på vår handledare dök ingen alls upp

Fuck it!

Bild
Det är tur att jag har så gott om tid att slösa med så att jag kan ominstallera min skrivare under två timmar för att ändå inte få den att fungera som jag ville. FAN! Var med om något läskigt idag. Var inne i affären med barnen. Svante i vagnen och Elton gick bredvid. Helt plötsligt kommer en man bakifrån och puttar Elton åt sidan för att komma förbi. "Det där var inte okey. Att putta till ett barn för att komma förbi" säger jag till honom. Han vänder sig om helt galen och skriker "jag kan putta vem fan jag vill om och jag kan putta dig också om du.." Så fortsätter han skrikande och gapande igenom affären för att försvinna ut genom dörren. Han var helt tokig och såg verkligen farlig ut. Jag blev rädd över vad som skulle kunnat hända och Elton blev såklart orolig över hur han hade beteet sig och frågade om varför han hade gjort som han gjort hur många gånger som helst. Som om inte det var nog. Nu börjar jag bli sjuk också. Orkar inte! Söta ungar i alla fall

TO DO en regning dag

Bild
 Baka minicupcakes och sätta på lite olika sorters strössel. Några med polka strössel Några med olikfärgade pluppar och några med lakrits.  Och då får man så här glada barn

Tre barn- Nej tack!

Idag är jag verkligen trött. Skulle ge hela lönen för att få krypa ner i soffan och se på tv hela dagen med en filt över mig och en hel del godis bredvid. Istället började jag dagen med ett underbart yogapass, för att sen tillsammans med P hänga med våra barn och kusin Vidar som vi passar idag. Vidar är superenkel, han bara går omkring här och pillar med leksakerna. Om Elton eller Svante tar det han har bryr han sig inte utan går bara vidare till nästa grej. Det jobbiga är att Vidar och Svante har lite olika sovtid. Svante vid tio och tre medan Vidar vid tolv. Men inte idag. Klockan är snart halv två och han har inte somnat ännu, utan just nu går P runt och vaggar och sjönger för honom. Vi har varit och hämtat Svantes mössa på ett café där Elton gömde den igår och sen var vi och skrev på kondolenser för Göran Johansson som dog igår, vi hoppade lite studsmatta och sen har vi  ätit i omgångar. Svante är nog klar nu. Så jag ska ta och sanera honom.

Mys och tjatmorgon

Bild
Godmorgon vännen! Efter en okey natt har vi satt oss vid frukostbordet för att tjata ner lite mat i magen på vår stora kille. Den lilla äter med hela sig men förhoppningsvis hamnar lite i magen.  Idag ska Elton till dagis, jag ska jobba och dom andra två ska nog slappa. I morgon ska vi passa Vidar. Jag som tycker två barn är mycket. 

Föränderligt

På väg hem från jobbet.  Kom dit med känslan från helgen. Redo för allt med ärmarna uppkavlade men där hade det runnit vatten under bron och stämningen var om inte bra så i alla fall hanterbar. Nu ska jag sova och i morgon tillbaka igen.  

Igår och idag

Bild
 Vi hade en fin dag igår. Elton startade dagen på dagis, mot sin vilja. P och Svante var och tog tre sprutor på stackars Svante och jag körde yoga och hade egentid hemma. Hmm, verkar som om det var jag som hade en fin dag och kanske inte de andra. Men i alla fall. På kvällen hade Elton knatteskutt, inte heller det ville han men vi hade väldigt roligt när vi väl var där. Vi spelade handboll och klättrade på väggarna. Eller klättra på väggarna kanske inte helt var med i ledarnas plan.  Sen lade vi våra kära barn och njöt  av en middag för vuxna. Bestämde genast att äta utan barn är något vi ska göra lite oftare. Slippa gnäll och stress.Vi tände levande ljus och jag hade lagat en ny pastarätt.  Idag började dagen med ett pass yoga och sedan gick P i väg för att jobba någon timme medan vi har pysslat. Mysigt Tyvärr är det jobb idag och det är inget jag ser fram emot. Inte alls.