Inlägg

Visar inlägg från 2021

Tidig julafton

Känns som julafton. Idag ska vi tillsammans med ledningsgruppen spela paddel mellan 13:30-15:30 med tränare på Hede. Jag har knappt spelat sedan vi spelade tillsammans eftersom Per varit skadad i axeln och inte kunnat spela. Så det känns sjukt kul. Kan inte tänka mig en roligare aktivitet. Dock inte alla som känner så, Rona som hatar all fysisk aktivitet har ångest och simulerar nackspärr. Men jag längtar som en galning, kan inte klockan bli 13:30 snart.    

Kanske dags för något nytt

Rona har bestämt sig för att sluta, att det är för tungt och att hon inte orkar bråka längre. Känns tråkigt men inte oväntat och jag förstår henne. Det är inget lätt uppdrag. Men samtidigt som jag förstår henne känns det självklart ledsamt för jag ser inte riktigt mig själv jobba kvar om inte hon är här. Så det blir till att söka jobb men just nu ser det mörkt ut. Inga jobb som är intressanta att söka. Kanske ett i Kungsbacka men det är ju en bit att åka och nu när jag tittade på förbindelserna är de bedrövliga. Så att….. kanske inte så aktuellt. Får hoppas att det kommer ut nya arbeten efter julen. Kan tänka mig att det kanske inte läggs ut så många tjänster just nu.  

Dagens hitintills

Bild
Nice ·       Har haft lite ångest inför att Per ska ha en fjärdedel av Frillesås om vi skulle separera, för att jag då måste köpa ut honom till mycket mer och skulle jag inte ha råd med det skulle vi inte kunna ha kvar Frillesås i familjen. Men vi pratade om det igår och kom överens om att han vid en eventuell separation och utköp kommer få ¼ del av taxeringsvärdet samt ¼ del av den summan som fastigheten ökat med. *Har bokat mäklare som ska värdera fastigheten. *Har mailat Cecilia gällande gåvobrevet.  Bajs * Cecilia är sjukskriven på obestämd tid och nu kommer jag få ta allt med någon annan. Vet inte hur du behöver vara med då. De skulle höra av sig tillbaka. Någon kan eventuellt ha lite ont. 🤕

Julen är på väg

Bild
Säga vad man vill men vackert är det och mer förväntas komma. Önskar mig en vit vinter. Tänk att kunna åka skidor i spår, pulka och kälke utför. Kanske en dag i Ulricehamn eller Sunne med slalom. Underbart.  Men mest av allt vill jag boka en sista minuten resa och bara åka iväg. Var som helst, bara få uppleva något nytt. Känns som mitt liv håller på att torka ut av uttråkning. Bara ett litet problem. The fucking covid. Vågar inte åka iväg någonstans nu även om det är nu jag borde göra det. Nu när jag har mitt covidpass. Men jag får hålla mig till drömmar ett tag till. Men vem vet kanske jag bara packar väskan och försvinner. Undra hur länge det skulle ta innan Per efterlyste mig, vad tror du?

Sjukdom och sånt

Hur länge som helst nu, säkert 6 månader har jag inte kunnat höja mitt skrivbord, så irriterande att det inte finns. Så idag tittade jag under skrivbordet och såg att en sladd har åkt ut. Det var alltså bara att trycka tillbaka den och vips så kunde jag stå upp och arbeta igen. Fattar inte varför jag låter saker ta så lång tid innan jag fixar dem. Nu är det Svantes tur att vara sjuk så idag är Per hemma med honom och i morgon blir det min tur. Tänkte jag skulle använda den tiden till att söka ett jobb. Vet inte om jag egentligen är intresserad av att byta men det låter spännande och det ligger så mycket närmare hem. Jag skulle kunna gå dit på 10 minuter. Men vi får se om jag får tummen ur och sen vad lönen ligger på. Idag är Svantes glasögon färdiga så det blir spännande när han får dem. Kanske bra att han är hemma och testar dem lite innan det är dags att ha med dem till skolan, så att han får vänja sig lite.  

Gårdagens lista

Nice Haft ett behandlingsteam där vi fick gjort två behandlingsplaner. Bokat samtal på banken nästa vecka. Det är fint väder. Jag ska träffa Tanja efter jobbet.  Nice Bajs Behandlingspersonal gör inte sina uppgifter som jag önskar. Vet inte vad det är som gör det men jag upplever ofta att det finns ett motstånd hos Per när jag ska träffa kompisar. Vet inte vad det handlar om men jag tycker inte om det. Som idag när jag uppgav att jag skulle träffa Tanja och han undrar om det är en bra idé eftersom jag är förkyld och hostig medan det i andra sammanhang som exempelvis när jag var tänkt att ta Elton till simhoppet igår, inte påpekades att det kanske vore bättre om jag var hemma utifrån samma orsak eller under söndagen då han i stället försökte få mig att åka med Elton till simhoppet när det fortfarande var aktuellt.

Bra och dåligt. Ett nollsummespel.

Bra: ·         Jag har anmält biverkningar på vaccinationerna av Covid. Hoppas att jag ska få undantas att ta den tredje dosen. ·         Jag har lämnat in kvitto för friskvårdsbidrag. ·         Jag har kontaktat banken för att få till ett personligt möte inför lånet, dock inte fått någon tid ännu.   Dåligt: ·         Det var svinkallt i dag och jag hade för lite kläder på mig. Fryser trots att jag sitter med ett element mellan fötterna.  ·         Elton gick hem från skolan pga. hosta vilket kommer medföra att hypokondrikern Svante inte kommer gå att få iväg till aktiviteter och skola han heller. ·         Ringde mamma som vill att jag hämtar henne och tar med henne och handla på Lidl och till blomsteraffären denna vecka då hon ska ha gäster på lördag. Vet inte hur f*n jag ska hinna få till det. Vi har aktiviteter alla dagar utan torsdag då jag ska träffa en kompis vilket jag inte har gjort på 7 veckor.

Blyghet och telefonvett

 går skulle Svante fråga sin kompis i skolan om han ville åka med till landet i helgen. När jag kom hem igår frågade jag om han frågat och det hade han inte. De hade haft så kul så det inte fanns tid till det. Men jag vet att han tycker det känns jobbigt att fråga, det var samma med en inbjudan han skulle lämna till en kompis om kalas, då jag inte hittade kompisens telefonnummer. Det kom aldrig fram till vännen utan åkte med i väskan fram och tillbaka i två veckors tid. Men i alla fall. Så då ringde vi.  ”Hej” säger Svante blygt. ”Hej säger kompisen. Följt av lång tystnad så att jag får sufflera ”Vill du åka med mig till landet under helgen?” ”Ja, vad kul” säger kompisen med positivt uttal. ”okey” säger Svante och lägger på luren. Fick ringa upp igen och berätta att det var övernattningar och prata med mamman.  J  

Bästa just nu

Bild

Kapitel 2, Hösten

Bild
Bild från arbetet. Så vackert att det gör ont i hjärtat. 

Ändå vackert

Bild
Det där med hösten ändå fint ibland. 

Samvetet

I morgon ska jag och P iväg på vår första date på riktigt utan barn på över tio år. När jag ringer mamma undrar hon om jag hinner förbi henne med en hamburgare vilket jag inte hinner. Så trots att jag frågat henne typ varje dag i två veckor om jag ska komma förbi (har visserligen varit där också) men just när vi ska göra något för oss själva vill hon att jag ska komma dit. Vet att vi är värda ett dygn för oss själva men ändå känner jag besvikelsen och det förstör känslan lite. 

Har du…..

Bild
Har du lyssnat ännu och vad tycker du?

Höstens inträde

Idag känns hösten ha inträtt. Det är grått och regnigt. Regnjacka, rainväska och paraply är med.  Hade en härlig dag igår. Tog ledigt från jobbet, gick på stan och köpte småsaker till barnen. Var med ungarna på squash åkte vidare med Svante och en fotbollsmatch och fick skåda hans första matchmål.  Hoppas dagen idag blir lika bra även om helt annorlunda. Ska ha första APT på länge. Det är alltid psykiskt påfrestande men åtminstone en av gnällarna i gruppen är ledig. 

Alltid undra var man kan slänga dem. 🤣

Bild

Långsamt och negativa positiva besked

Nu sitter jag här med den här inte allt för nya frågan som dyker upp med jämna mellanrum. Hur långsamt kan tiden gå? Två veckor kvar innan semester och tiden segar sig fram, alltså verkligen segt. Kan tänka mig att det fantastiska vädret är en bidragande orsak till att längtan är större än vanligt. Denna vecka känns som om den pågått en evighet redan och jag var helt övertygad om att det var onsdag och fick som ett slag i magen när det gick upp för mig att det endast var  tisdag förmiddag . Dagens bästa var i varje fall att jag tog ett grav.-test i morse och det var negativt. Så kanske jag inträtt i klimakteriet nu utan ett endast besvär. Har läst på och tydligen ska det vara så att mensen ska komma tidigare innan den slutar och en hel del massa andra besvär men inget av det har jag upplevt så är det så här att komma i klimakteriet är det bara positivt. Ingen pms och ingen mens.

Så sant

Bild

Värt det?

Vakna med svullna ögon idag för andra gången på två veckor. Kraftigt svullna alltså. Tror att det beror på min nya och mycket dyra hudkräm med retanol jag har köpt.  Nu till den stora frågan. Är det värt lite (ganska mycket) svullna ögon för en fin hud under ett tag? Känner mig lite snål också och vill inte bara ge bort krämen. Det är inte heller en stor tub utan den tar nog slut rätt fort och jag använder den inte varje dag.  Så vad säger du?

Ensamheten

Att vara ensam i stan är på vissa sätt himmelriket. Jag kan arbeta till jag är klar utan att känna av stressen att behöva komma hem till familjen. Det ser ut på samma sätt när jag kommer hem som när jag går därifrån. Korgen för smutstvätt ser inte ut som om den spyr eller att det är ett vulkanutbrott och tvättmaskinen får lite vila. Ingen smutsdisk överallt eller en maskin som hela tiden ska tömmas. Mat behöver inte köpas och tillagas jämnt och ständigt. Jag är fri att göra precis vad jag vill i hemmet utan någon anpassning, t.ex. vilken musik jag vill, när jag vill och hur högt eller pausa tv:n och köra ett yoga pass. Jag helt enkelt älskar att inte behöva ta någon som helst hänsyn till någon annan än mig själv. Det enda som skaver lite är mitt dåliga samvete över att jag inte saknar dem och att jag måste låtsas sakna dem samt behovet av hitta på rimliga anledningar till att vara kvar i stan och inte åka ner under veckodagarna. Jag vet ju ändå att de har det bra.

Lite regn

Det är inte ofta jag är glad över att vakna upp och det regnar ute men idag känns det faktiskt bra och det av två anledningar.  Att det är så hemsk att gå och jobba efter att ha haft värsta semester helgen med sol, bad, grill, kalas, och för att stackars Elton har så ont av allergin att han fått gå upp och duscha två gånger under natten för att det ska kännas bättre.

Tomt

Stan var helt folktom nu på morgonen när jag cyklade till pendeln. Centralstation var så gott som öde. Och jag började fråga mig själv om jag glömt att det var helgdag eller om jag tagit fel på dag och att det egentligen är söndag. Men almanackan säger måndag och jag kan inte dra mig till minnes att det skulle vara något speciellt.   Och nu till den stora frågan. Hur kommer det att vara på jobbet? Hoppas på lugnt då jag har ett infekterat möte i eftermiddag. Fortsättning följer. 

Obekväm

Skulle skriva ett inlägg om känsla av att vara på vagnen till och på Angeredscentrum. Men det är svårt att sätta ord på utan att låta som en snobb så då låter jag bli i stället. 

Dum i huvudet

Bild
När jag var hos läkaren med foten senast skrev han ut smärt och inflammationsdämpande medicin som jag inte tagit för att jag inte viljat ta medicin. Idag hämtade jag ut den och tog en i morse och det känns så mycket bättre och jag ångrar att jag inte tagit den tidigare. 

Smärta

Bild
Har så ont i foten just nu så att till och med gör ont i mina bästa skor. Tycker så fruktansvärt synd om mig själv. 😥 Så det är tur att det är så fint överallt just nu så att man får lite skönhet in i livet.  

Väntar

Bild
Har smugit mig in för att undvika skitväder utanför och vänta när Elton har landträning på simhoppet. 

Roligt missförstånd🤪

Bild

Nakenfisarna och det dåliga samvetet

Som du säkert vet så är mina barn små nakenjannar där kläder inte kommer på om det inte är absolut nödvändigt. Igår satt jag och pratade med Svante och sa då att jag till övervägande del ser honom och brodern utan kläder. Då säger Svante att det är för att jag alltid kommer hem så sent. Som en spark i magen om den frånvarande föräldern. 

Landet i helgen

Bild
Det var skönt att komma ner till landet idag men.... Hela gräsmattan var gul och jag har kapitulerat för invasionen av maskroser och tänker att det är fin landningsbana för alla bin 🐝 som hjälper de andra växterna att blomma.  En liten magnolia blomma fick vi och det är ändå en mer än jag väntat mig.  Körsbärsträdet  blommar så vi kommer säkert få flera bär i år. 😃 Och plommonträdet ser fantastiskt ut.  Och tomatplantorna har kommit i jorden. 

Han

Bild
Fick med på att jag fick ta en bild.  Han ser verkligen lycklig ut. 🤣

Helvetet

Idag nr barnen gnällde sig igenom hela padelpasset tänkte jag att det nog skulle kunna kvala in som mitt privat helvete. Så om jag någon gång skulle checka in down  there skulle det vara något sådant jag skulle få uppleva om och om igen. Men nu har jag det gott. Ligger i soffan och kolla första etappen av Girot,, ett tempolopp medan jag skickat iväg Per att köpa ett belgiskt våffeljärn, Svante är hos en kompis och Elton är och köper glass för ett presentkort han fick på 🍧 stället här bredvid.  Himmel och helvete = livet 😊🧇🍡🎾

Stressad

Tror jag var mer stressad inför bytet av dokumentations system än vad jag trodde. Idag var dagen D och inför det var allt i det gamla systemet tvunget att vara avslutat och signerat. Satt igår och gick igenom det sista. Tror jag ringde jobbet sista gången runt nio för att allt skulle klaffa.  Vaknade upp från och till från två och framåt och bockade av allt i huvudet mellan mardrömmarna om när det gick fel. Efter den sista drömmen om att min ena blygdläpp fastnade i överföringen ( som alltså är digital) bestämde jag mig för att gå upp och åka till jobbet. Hade ju varit lite jobbigt att ringa suporten med det felet. 😊

En bra dag

Bild
När jag har planterat två magnolia träd.  Vet att det tar år innan de blommar men tänk när de gör det. Vilken lycka! Sen flyttade vi rodendendronbuskarna som stod utanför vardagsrumsfönstret på inrådan av alla som informera om riskerna med att ha dem så nära huset, samt att de skymmer ljuset när de växer upp och jag gillar ju ljus. Har satt dem mot staketet mot vägen i stället. Om de trivs där kommer nog fler inhandlas när grannen är borta.  Sen har vi fyllt hålor i gräsmattan och krattat. Klippt ner rosorna och rensat i allmänhet. 

Inte så svårt

Bild
...... att lista ut vad vi äter till lunch idag.  Och det behövs efter ett ass med padel på förmiddagen och seriöst grävarbete efter lunch. Träd ska planteras och buskar ska flyttas. 

En söt hälsning

Bild
Alltså hur söt kan man bli. Har inte önskat mig en säl så mycket sedan jag såg Saltkråkan som liten.

Bättre med än utan

Bild
Jag är inne i en period när jag ser helt bedrövlig ut. Håret platt och glanslöst och ansiktet torrt och flammigt. Nu maskar jag för att väcka liv i huden och känner mig snyggare än på länge.  Ser du jag nästan glowar. 🌟

Låg energinivå

Bild
går premiärcyklade jag med min nya cykel och för året. Kändes skönt och lätt även om det känns att cykeln är lite tyngre. Idag tog jag med cykeln på pendeln och när jag cyklade upp för backarna från stationen till jobbet fanns kanske 10 procents energi kvar i benen. Undrar hur det kommer att känna på vägen hem idag. Framför allt om vinden ute (för det blåser rätt rejält) blir motvind. Ja, ja i värsta fall får jag väl hoppa på pendeln halvvägs, i Mölndal, men jag hoppas att jag hunnit återhämta mig något.

Solmeditation

Bild
Efter en vaken natt med kiss och krupp stå i morgonsolen och lyssna högt på en låt inspelad under konsert är ändå någon fort av njutning.  I’m glowing. 🌞🌟

Kvinnodagen

Bild
Kvinnodagen betyder nada i min familj. Inte nog med att det var mitt fel att Svante kissade ner sig, långt iväg i backen, nu är det jag som sitter hemma med kissenisse efter att ha tvättat upp hans kläder. Hade han dock sagt till så att någon hörde hade vi ju kunnat köra en sån här som vi gjorde häromdagen.  Sen vet jag att det inte är hans fel att han kämpar på sitt bästa. Ingen idé att bli sur lika lite som jag blir irriterad när han inte kan flyga. Men lite förargligt är det dock.  Jag har i alla fall ett nytt underställ då mitt gamla var putsväck när vi var i väg senast. Dock visade det sig igår att det var Per som stulit det. Et framkom när han försökte ta på sig mina underställsbyxor utan att lyckas.  Jag har också köpt bästa balaklavan som även kan fungera som covidskydd. Ingen annan ville ha ett men det är riktigt bra. 

Gangsta

Bild
Ändå kriminellt mycket bättre. 

Vem är jag egentligen?

Ibland slår det mig med full styrka. Vem är jag, vem har jag blivit de senaste tio åren. Jo, en person som kroppen börjar studsa på när Dance Monkey kommer på slumpmässigt på en topp 50 lista över mest spelade 2020. Känner knappt igen de andra låtarna men Dance Monkey, jo jo, då studsar fötterna igång. Skyller allt på barnen och konstaterar musiksmaken kan för gått vara förstörd. 

Det hjälpte inte med munskydd

Bild
Jag blev trots allt det en zombie 🧟 

Nu även på mig

Bild
Vet inte om det stämmer men mamma sa att nu ska det vara påsela tiden. Så innan jag läst på sitter även jag här med Corona symptom än annars, andningsproblem och halsont, vilket framkallas av munskyddet. Urk!

Morning glorey

Bild
Idag åker vi till fjällen. Sådär typiskt samtidigt som snön kommer till stan. 😃🌧❄️

Fick ❤️dag kort

Bild
Av Svante till familjen.  Det kan man kalla syskonkärlek. 

Besvikelsen

När man, jag alltså, ska träffa två vänner ute för snack och prat och strax efter ett upptäcker att jag fått ett meddelande om att den ena precis fått ett positivt Corona resultat och mitt svar något senare om att jag och den andra ändå kan ses inte kommer fram för att hon arbetar på häktet och inte får ha sin telefon. Så sitter hemma , deppar och tar ett glas vin. Fy fan!

Hooked on tennis

Bild
Nu går jag all in tennis och satte igång abonnemanget på eurosport så att jag ska kunna följa Australia Open. Herregud vad här finns att se. Gick upp fem i morse och börja kolla en match som inte ens var klar när jag var framme vid jobbet.   Hade tur som började min första match med han som var 1:a rankad efter som det medförde lite goa känslor för honom, inte romantiska, så det är ju kul att det går bra för någon man håller lite mer på.  🎾 

Skratt och lite mobbing

Skrattade ihjäl mig och har kraftigt mobbat min kära sambo efter gårdagens läggning med Elton. Han börjar ju liksom bli stor nu och med det uppstår ju vissa känslor. I alla fall. När vi låg där och pratade frågade min kära son: -Har du sett pappas snopp? -Ja, det är klart. Det gör jag ju dagligen.  Vilket inte är så konstigt då vi alla går nakna emellanåt. -Jag tycker det är lite äckligt när han går omkring naken med sin äckliga gubbsnopp, tycker inte du det? -Nä, tänker att vi alla är födda nakna och att det inte är så äckligt. Osv.   I alla fall, kommer så väl ihåg känslan när man inte alls längre ville se sina föräldrar nakna och bara tyckte att det var äckligt och nu är han där min fina unge.  

Lite jobbigt

Bild
När munskydd alltid utlöser akut snuva hos mig. Pinsamt speciellt när jag sitter på sjukhuset och väntar. 

Lite lättare

Att jobba hemifrån när jag i vart fall har ljud på Skype. Så jag slipper att sitta och höra ljudet från en annan persons uppkoppling genom telefonen. Problemet nu är att jag sitter mot en dator vara system inte är uppdaterat så jag kan inte jobba i systemet utan att växla dator. Men jag pausar lite och gör lite annat och så jobbar jag på över den längre pausen senare. 

Hur lång kan en vecka vara

Världens längsta arbetsvecka och då var jag ändå ledig i måndags och hade utbildning i går.  Känner mig depp och omotiverad. Sitter och funderar på hur länge jag behöver vänta innan jag avlägsnar mig från avdelningen idag. Tyvärr är inte Rona här så jag behöver ju vara kvar. Har också lämnat världens tyngsta beslut till en ungdom. Ett beslut jag inte överhuvudtaget står bakom. Fiii fan. Två timmar och tjugo minuter kvar. Undra om jag ska köra ett pass med yoga under arbetstid. Det skulle väl vara bra så har jag det avklarat. Det enda problemet är att jag har så kallt på mitt rum att jag inte klarar av att uppehålla mig här i träningskläder. Vet att jag kommer bli varm allt eftersom men den inledande fasen känns så fruktansvärd att jag i detta nu bestämde mig för att inte göra det.