Inlägg

Visar inlägg från september, 2013

Nervös

Ligger och försöker framkalla bajsenödighet. Efter samtalet med syster igår, insåg jag att det kunde vara bra med en tömning innan ryggmärgsbedövningen. Vill ju inte bajsa ner mig under snittet och speciellt inte när p lovat mobba mig resten av livet om jag gör det. 

Genus

Bild
Läste jag igår. Inget nytt men samtidigt aktualiseras tidigare tankar. 

Om ett dygn

Bild
Då är den här lilla killen storebror. Jag hoppas dom kommer älska varandra och ha mycket glädje av varandra i livet. 

Sjuka

Min gårdag var den dag i slappandets tecken. Den började lite annorlunda. Febrig kille i badet, en pappa som storstädar badrummet och en mamma som står utanför men hänger in genom dörren och ned över toaletten och spyr. Annars låg jag i sängen till kanske 80% av dagen, samt sov en hel del av den tiden. Vi sov middag två gånger. Idag är både jag och Elton bättre. Just nu är Elton på plikta medan jag fyller i föräldrapenninglappar till jobbet och fixar lite här hemma. Två dagar kvar.

Utläst

Bild
En sådär bra bok. Dock lite tänkvärd gällande funderingar kring föräldraskap och ens egna tankar om rättvisa. 

Snart slutkräkits.

En halvtimme efter frukosten kunde jag konstatera att det finns äckligare saker att kräkas upp än jordgubbar och croissant. Även om inte det heller är speciellt trevligt. I morgon skrivs jag in på Mölndalssjukhus. Känns helt overkligt att det är så snart som bebisen kommer men otroligt skönt att slippa spy hela tiden.

I sängen

Bild
Det här ska jag avnjuta i sängen tillsammans med ett avsnitt av "The L world". Frukost när den är som bäst. 

Glad, stolt och som en bebis igen

Mitt snälla barn gör mig så stolt och glad. Idag hade vi besök av Mia, Elin och Olabebisen. Vid ett tillfälle tog Elin lastbilen som Elton lekte med och då blev han ledsen och sa till att han lekte med den först. Jag sa också till Elin att det var Elton som hade den och då blev hon lite sur och slängde lastbilen åt andra hållet. Elton gick och hämtade den men märkte också att Elin blev ledsen, så då tog han fram två andra bilar som hon kunde få att leka med. Hon ville inte ha dem utan satt kvar och surade i stället. Efter ytterligare en stund gick Elton fram med en annan lastbil och frågade om hon ville ha den och det ville hon och allt blev bra igen. Det gjorde mig så varm i hjärtat att se hur omtänksam han var mot Elin och att han märkte att hon var ledsen. En annan bra sak med Elton är att han knappt gör slut på några blöjor längre. Tur är det för jag har nått den slutgiltiga förödmjukelsen genom att kissa ner mig (i varje fall lite) när jag host, exorcismkräktes i toaletten.  T

lite bra, lite jobbigt och mycket skrämmande

En vecka kvar och jag längtar efter att få bort den här stenhårda klumpen på min mage riktigt, riktigt mycket. Idag på eftermiddagen träffade vi Ludde och Carolina. Det var så länge sedan sist att Elton inte längre kunde komma ihåg Ludde ordentligt utan tänkte mer på Stockholmsludde. Men sen gick vi iväg till Hagaparken och lekte. Vi träffade lite andra som vi också kände från dagis. Det var kul att se Elton ihop med dem och speciellt med en av barnen. De lekte jättegott ihop. Så då tänker jag att det säkert är så på dagis också. När vi kom hem igen förvandlades Elton åter till ett monster för en stund, men vi bröt det genom ett bad och nu sitter vi faktiskt och ser på tv för ovanlighetens skull. Det är i alla fall väldigt mysigt att sitta ihop i lugn och ro i soffan. Han ser på tv och jag har möjlighet att skriva lite här. Igår kunde man läsa i tidningen att polisen fört olagliga register över romer i Sverige. För varje hemsk sak som det här blir min bild av Sverige allt sämre och

Kom och köp

Nu har jag lagt ut en annons på min bil. Hoppas, hoppas verkligen att någon vill ha den och så fort som möjligt så att jag slipper tänka på det mer. Vill inte behöva ha det över mig längre. Kan inte förstå varför jag inte gjort det tidigare, men det är som det är.

Slappardag

Har haft en ensamdag idag. Dagis har studiedag och Elton har varit med P i skolan en lektion och därefter varit hos sin farmor hela dagen. De kom hem strax efter sex och sen var det bara ett bad och ner i säng. Själv har jag och Egon varit på landet och hämtat hem min bil. I morgon ska den på service och kanske till och med besiktning om det hinns med. Sen ska den säljas. Hoppas att det går fort och lätt för jag är trött på att ha det hängande över mig. Klockan är nio. Per är och spelar fotbolla och jag funderar på att gå och lägga mig. Har sovit kasst senaste nätterna för så fort jag lägger mig ner hostar jag och när jag inte ligger ner har jag ont i revbenen. 12 dagar kvar.

Oh no!!

Har insett att jag har ett drag av pappa som jag alltid drivit med honom för. Hans fixering vid vissa artister/grupper, som Beatles och Höglund som han köper typ allt med och som nästan är det enda han lyssnar på. Insåg idag att jag lyssnat på Winnerbäck säkert en gång i veckan i tio år. Som tur är lyssnar jag fortfarande på annan musik också men å andra sidan kanske även pappa gjorde det förr. Undra om Elton och lillkorven kommer att mobba mig för detta i framtiden. Lätt värd det i sådana fall.

Sparar pengar, smal och härlig ny musik

Vet inte om jag har berättat det men vi (jag) har börjat köpa mat genom en "Mat.se" världens bästa sak. Köper jag för över 700 kronor behöver man inte betala för att få det utkört. De kommer dagen efter och bär alla varor in i köket. Jag bara älskar det. Tänk själv idag fick jag hem 11,5 liter mjölk utan att bära. Plus annat tungt och jobbigt också då förstås. Kan inte förstå att jag inte använt detta innan. En annan fördel är att P inte kommer iväg till affären och köper massor av skit som vi inte alls behöver. Han kan ha köpt "mat " för 5000 när halva månaden har gått och då är det inte alls så att vi har ätit lyxigt på något sätt. Den enda nackdelen är att det enda som varit P ansvarsområde har jag tagit ifrån honom nu. Nu känns det som jag har ansvar för allt även om han gör det jag säger till honom att göra. Men det är tråkigt att alltid behöva säga till när jag vill att något ska göras. Men samtidigt, att sluta slösa i affären. Jag har ju klagat som f-n hela

Lite bilder

Bild
Bilder från förra helgen. Då tyckte jag att han blivit så stor som åkte röret tillsammans med P. Idag åker han det själv. Min lilla parvel åker röret själv. Läskigt. Hoppa gillar han också.

Jag stör mig

Det är så jobbigt att somna numera för det låter som det ligger någon bredvid mig och rosslar vid varje andetag. Det värsta är att det är jag och att det inte spelar någon roll hur jag gör för jag kommer inte undan. Ett av de hemskaste ljud jag vet och jag är själv upphov till det. Fy f-n.

Snygg, fräsch, sportig och attraktiv

Bild
Idag har jag klarar av att gå lite så då tog jag mig till rosenlund och köpte batterier och sen vidare till Åhléns på Kungsgatan och köpte produkter till håret och en ansiktskräm. Av någon idiotisk anledning så går jag fortfarande vid fyrtioårsålder på reklamen och ser mig själv bli en ny fräsch person med lagom flygande glansigt fint hår, en jämn fin hy, pigg , smal och utan någon som helst smak av spy i munnen. Gillar den känslan av mig själv som nyinköpta produkter ger. 

Bättre så

Igår fick min kropp en allergisk reaktion mot all skit den är tvungen att genomlida nu och jag fick nässelutslag, värme och klåda över hela magen. Och man får inte ta cortison hur som helst men efter att kollat upp hur jag skulle göra fick jag tag på en förlossningsläkare som sa att jag skulle ta cortisonet. Idag har jag mått bättre än på väldigt länge. Hej och hå, vad synd att jag inte kan ta en dos varje kväll. Hur mycket bättre hade inte livet varit då. På tal om något annat som förbättrar eller åtminstone ger underhållning i livet. Har börjat kolla "The L World" och den är bra. Något som andra sagt men jag inte riktigt orkat ta åt mig. Men helt okey bra är den faktiskt. Om den inte är det så beror det på att jag bara sett skit sista halvåret och därför tycker den är bra. Men jag rekommenderar den ändå. Väntar på min lilla kille som är på väg hem från badhuset och ska få i sig lite lunch innan han somnar. Den står på bordet och kallnar och jag undrar var de har tagit v

Flygfän

Trodde det hade kommit in en fluga men efter i härdigt letande insåg jag att det var mina utandningar som lät. 

Exorcisten

Igår var jag som hon i Exocistern. Så fort jag fick i mig något så stod spyan rätt ut ur munnen som om någon dragit igång en brandslang. Lite jobbigt när man är sjuk och hur törstig som helst och flera gånger bäljade jag i mig vatten för att därefter få springa på toaletten. Kvällen slutade med att jag helt uttorkad (som det kändes) fick ligga och suga på isbitar. Nu hoppas jag att det är bättre. För jag vaknade upp som en uttorkad person som väntar på livräddning på havet. Hen vet att hen inte ska dricka av havet men törsten är så ofantlig att det inte går att låta bli. Jag började med att ta en isbit men det kändes bara som ett skämt, så nu har jag gjort i ordning en liter fläder saft som jag häller i mig. För att förhoppningsvis få behålla. Och just nu känns det okey att spruta spy igen för då har jag i vart fall varit otörstig en liten stund. Tror min lilla kärlek är på väg att bli sjuk också. Igår vid nattningen sa han att han hade ont i halsen och sekunden därefter snörvlad

Nedräkningen

Det har varit och är en intensiv vecka. I vart fall när man som jag är i stort sett orörlig och känner mig som bäst när jag kan ligga ner i sängen. Men även om den är jobbig är den också fylld med allt kul som kommer ut ur Eltons mun och vad han gör. Sen finns ju det där mindre jobbiga med "vill inte" och det som kallas trots. I förgår när Elton skulle bada ville han ha med sig mig i badet. Men eftersom jag är som en strandad val i alla miljöer har det inte känts så bekvämt att bada ihop sista tiden. Så när jag sa att vi fick vänta ett tag innan vi kunde bada ihop igen säger Elton. Nu mamma kan ta ut bebisen ur magen sen mamma Elton bada. Eller att han hela tiden pratar om allt han köper till oss i affären och betalar för. Igår hade han köpt skor till mig i affären och betalat och sen ställt i skostället. I dag sa han att han skulle köpa en boll till lillebror Svante (tänk om det skulle bli en flicka, vilken chock) och att han hade köpt Ps telefon till honom. Inte nog med a

Sovrummet

Bild

Lek och bus

Idag efter frukosten hoppa vi in i bilen och åkte för att hälsa på Patrik och Josefin en kortis. Elton leker så bra med både Signe och Stina. Det är så kul att se. Först lekte de med bilar och därefter hoppa i studsmattan. Så mysigt. Vi fick åka hem rätt tidigt för att hämta upp Egon vid tolv hos mamma och pappa. Men P och Elton är där igen för att leka och grilla. Själv ligger jag hemma och slappar. Tycker det är rätt skönt att vara nära min egen toalett, speciellt på kvällen då jag alltid mår illa. Hade tänkt se en film jag tänkt se ett tag men tyvärr låg sidan nere just idag så nu vet jag inte riktigt vad jag ska göra i stället. Ska samla så mycket energi jag kan för i morgon ska P iväg och spela golf och då gäller det att underhålla vilden så mycket det bara går. Annars åker allt omkring här hemma och vi blir bara ovänner i stället. Dumt, bättre då att gå ut och hitta på något.

Roligt sagt och tänkt

Prata med pappa i telefon igår. Han frågade vad Elton gjorde och jag sa att han var ute på gården och lekte. Då trodde pappa att Elton hade gått ut själv på gården och lekte. Att jag släppte ut honom själv på gården och när jag påpekade detta för honom sa han bara. Ja men det är ju stängt. Tror han verkligen att Elton klarar av att leka på gården själv och att jag skulle låtit honom. Den andra roliga saken stod P för. Han hade läst att i vissa knatteligor räknar man inte hur många mål som görs utan att man i stället ska fokusera på att ha roligt. Sen läste han på facebook igår att i Kanada hade de till och med tagit bort bollen för att det inte skulle bli sådan konkurrans. Och han trodde rätt av på det utan att reflektera över hur korkat det var. Skrattade rätt gott åt honom då.

Tack för att det är fredag

Bästa mamma kom hit även denna morgon och gick med Elton till dagis. Men inte nog med det, efter det tog hon Egon och gick hem. Det innebar att jag kunde ligga i sängen till efter elva, innan det var dags att hämta upp skrutten. Det hade gått rätt bra idag så fröken Hugo, så det är väl bara till att hoppas på att han håller sig till sanningen. Eftersom han ätit dåligt och jag inte orkade laga lunch idag också slarvade vi och köpte bulle och drickyoughurt som han fick stoppa i sig på vägen hem innan det var dags att sova middag. Lillkillen ville sova i nya sängen och han somnade snabbt så jag la mig i min säng och sov en timme jag också. Väldans skönt. Sen lekte vi lite innan P kom hem och de två gick ut på gården och lekte lite. Dagen avslutades med pizza, städ och sen läggdags för liten kille. Själv sitter jag och försöker nonchalera smärtan i revbenen medan P lägger Elton. Samtidigt som jag tittar lite på korten av min lilla systerdotter. Kan inte få nog och vill ha fler.

Jag = Moster

Vilken dag. Den 5 september, dagen då jag blev moster till världens minsta lilla skrutta. Det tog en mindre eller vad som kändes vara en större evighet innan jag äntligen fick höra något. Innan dess hade jag i mitt huvud gått igenom allt och jag menar allt som kunde vara orsak till att det tog så lång tid innan vi fick höra något. Men när jag äntligen fick veta att hon kommit och att det var bra så kom alla tårar och när många timmar senare det också kom en bild på henne. Hej vilken söt liten gumma.

Intensivt

Idag har Elton inte varit på dagis. När jag fick veta att det bara var vikarier som skulle arbeta ansåg jag inte att det fanns någon som helst mening med att han gick dit. Speciellt inte när det är minst en timmes ångest innan vi ens har kommit dit. En timme då han gråter och säger att han inte vill till dagis. I stället tog vi frukost i vagnen under en långsam och kort (men som känns lång) promenad. Efter det åkte vi till IKEA där jag köpte tre lampor till Eltons nya rum, en till taket, en sänglampa och en nattlampa. Därefter åt vi lunch innan vi åkte och avslutade med glass. Sen körde vi två stopp till, på JULA och i hundaffären innan vi kom hem och la oss och sov. Under hela förmiddagen satt jag som på helspänn och kollade på telefonen varje minut för att jag inte skulle missa medelandet om att jag blivit moster och en bild på den lilla. Men innan vi somnade fick jag veta att jag får vänta ytterliggare en dag på att bli moster och min syster på att bli bästa mamman.  På efterm

Stor säng och eget rum

Bild
I natt sov Elton hela natten i sin stora barnsäng utan spjälor och i eget rum. Dock inte i sitt rum men i rummet bredvid oss där vi kan titta på varandra när vi ligger ner. Det fungerar det med och Elton är jättestolt över att sovit i stora sängen.