Inlägg

Visar inlägg från april, 2014

Lite insyn.

Bild
 I går hade vi en ute dag. Först var jag ute och sprang medan Elton var ute och lekte på dagis. Efter dagis hängde vi på gården. Jag med ett par mammor och Elton med sin kompis Kevin. Kevin är en riktig vilde men väldigt go. Om du ser staketet i bakgrunden, det klättrade han uppför och hans mamma blev arg och gav honom en "timeout" Elton fattade inte riktigt det där och frågade mycket om det. Jag sa att Kevin skulle vara själv lite för att tänka på vad han gjort och det ledde till en väldig massa frågor om vad tänka betyder. Andra lite svåra frågor under dagen var bland annat vad hurra betyder, för de hade hurrat för honom på dagis, förbi, karta och nödfall. Det är kul att han frågar men satan vad svårt det är att förklara på hans nivå ibland. Efter att vi hade hängt ute till halv tre var Elton trött. Vi sov i sängen och sen väckte jag honom och satte honom på pottan. Efter det somnade han om på toaletten  medan jag och Svante hängde i köket och stekte blodpudding.

Lyckan är här

Bild
Vilken härlig start. Underbar dag. Energi i kroppen. Snabbare och lite längre. Synd bara att godingen inte ville vara kvar i vagnen, annars hade det blivit längre. Känner mig uppfylld.  Glömde skriva att jag lyssnar på den fantastiska kvinnan Gudrun Schyman i Värvet. 

Göllig

Bild
Fick blommor av Elton i lördags. En till mig och en till honom. 

Sanningar och annat

Idag har vi hängt jag, Elton och Svante. Vi har inte gjort så mycket men dagen har gått undan ändå. Det vi ändå kan bocka av från listan är att vi gick till Vasagatan och köpte cykelslangslagningslim, vi gick till cykelaffären i Haga och köpte ett par nya slangar till barnvagnen, vi hängde lite på gården, vi målade lite. På eftermiddagen kom mamma och passade Elton medan vi andra gick till förskolan och pratade om Elton. Vet inte om det gav så mycket direkt. Vid läggningen idag sa Elton. -Mamma jag tycker så mycket om att vara med dig, du är så go, mysig och snäll. Vad tycker du om? -Jag tycker om att vara med dig också gullunge. -Vad tycker du mer om för något? -Att vara med Svante, fota, läsa, göra saker för dig och Svante, bada och mycket annat. Du då? -Jag tycker om när du köper saker till mig. Och leka och busa också. Så rolig, klart han gillar när jag köper saker till honom.

Min älskade lilla stora unge, 3 år.

Bild
Började dagen som sig bör med paketöppning och frukost på sängen. Dock bara en liten kaka med ljus eftersom han vaknar så sjukt tidigt. På eftermiddagen kom släkten och massor av mer paket och goa saker att äta. Mamma (mormor) fick hänga med Svante. Han är inte så förtjust i andra just nu och speciellt inte Nantana. Han rikigt mobbar henne. Blåser ut alla ljus (med pyttelite hjälp) På kvällen lekte vi med bilbanan, spelade spel och skålade. Sen lite skrytbilder på vad jag åstadkommit till barnkalaset. Så löjligt stolt över mig själv. Måste klargöra att jag själv gjort Blixtenbilen. Fin även om tårtan under började smälta. Hela kalaset och så gott som alla paket har gått i Cars tema. Det var mycket spring, tjut och lek Två timmar senare var alla helt sluta och vi sa hejdå. Kan inte fatta att jag har haft den här roliga, snälla och goa ungen i mitt liv i tre år. Han är så go att jag får tårar i ögonen av att tänka på det.

Bättre bilder än gnäll.

Bild
Ingen bra dag.  Det kan ju liksom inte vara rätt att folk (pappa) ska bli sjuka eller dö. På något sätt känns det som om livet lurar en. Hur kan det vara så. Helt fel. Gråtit massor idag. Saknar pappa och tycker det känns skit att fira Elton utan pappa men speciellt att jag ska fylla år utom honom. Varit och är arg på P också. Vi är inte alls på samma nivå Istället för massor av gnäll om det ska du få lite bilder i stället. Jag och Svante. Hans första bad och första dyk.  Jag och Elton är och handlar i Frillesås  I Stättared på påskkärring jakt. Detta var enda gången Elton vågade fram men då var det också godis i skålen.  Det där med påskägg. Så kul. Elton kallade dem för kinderägg, så gulligt av honom. Om ett sa han till exempel att det var ett Bondgårdskinderägg. Elton sparade sitt godis såklart. Han har fortfarande kvar. Svante bröta runt med ägget så det gick sönder.  På väg mot påskbrasan.  Årets första klippning. Det blev såå fint. Slottskogen i går m

Idiot, givmild eller svårt att säga nej?

Bild
Häromdagen när jag kom gående ned bägge barnen i vagnen passerar vi en kvinna.  - Har du några kronor att ge mig, säger hon och fortsätter, eller om du vill köpa en Faktum? - Nä, jag har inga pengar på mig svarar jag.  - Det finns en bankomat runt hörnet, du kan ta ut där. Jag kan följa med.  Kommer inte ihåg vad jag sa men givetvis något trevligt men inom mig tänkte jag tankar om hennes fräckhet och undrade om folk gör det eller om jag ser ut som en idiot, sjukt givmild eller bara någon som har svårt att säga nej.  Jag ger gärna pengar till tiggare som sitter utanför affären men de måste vara trevliga och ha hyfs. Så tänker jag men kanske är det de andra jag borde ge till, de kanske är ohyfsade för att de är desperata. Men jag kommer nog ändå att fortsätta ge till dem som jag får sympatier för. 

Bullmamman bakar

Bild
Svante sover och Elton borde sova men istället sitter han i soffan och tjatar medan P är kvar i sängen. Ja! Där gick han.  Svante är som en klisterlapp just nu. Det går inte att lägga ifrån sig honom. Han bara skriker. Som tur är fungerar det bra att ha honom i vagnen så under eftermiddagen har vi varit i affären och handlat till alla roliga kakor jag och Elton ska baka till Eltons kalas. När vi kom hem hoppade Elton i badet, Svante fick ta plats i Ps knä och jag satte igång med baket. När kakorna var på plåten stoppade Elton i alla färgpluttar. Vi ska också baka två olika klubbkakor, kokostoppar som ska färgas lite blåa, chokladbollar som ska bli små gubbar och sen ska jag göra en blixten att ha på tårtan. Jag är helt inriktad på det roliga barnkalaset, det andra känns inte alls lika kul.  Så här fina blev våra kakor idag, det blev 36 stycken. Dom blev Goa med sa P, själv gillar jag ju inte äta det jag bakat.

Fast

Bild
Jag och grinpelle. Så här  vill han ligga för att vara nöjd. Det innebär att jag är fast här. Med ett gott barn på var sida. 

Blixten

Bild
Tror någon längtar efter sitt kalas. 

Tisdag

Bild
Tillbaka till rutiner och vardag. YES! Elton på förskolan och vi har tagit morgonpromenad. Svante har sovit. Han har fått en tand till där nere. Vi har spelat boll. Jag har strukit och poff sa det och så släktes allt. Har återgärdat släckningen  så nu lyser det igen. Pratat med mamma och läst en tidning.  Hinner sjukt mycket ibland ;)

En till

Bild
Natten till i dag kom framtand nummer två där uppe ut. Sa jag tandtroll.