Första, andra

 Igår var det en fin dag till största del i alla fall. Efter att vi hämtat upp Elton på dagis hängde vi på gården tillsammans med Kevin och hans mamma. Elton och Kevin lekte jättefint ihop men det märktes tydligt vilken hönsis jag är och att jag har gjort Elton till en liten fegis.

När Kevin sprang ut mot portarna som går ut mot vägarna stannade Elton kvar inne på gården och även när hans boll rullade dit ut stod han kvar och ropade istället på mig. När Kevin sprang upp och ner i trapporna inne i en svale kom Elton i stället till mig och när Kevin klättrade upp på bordet i lekstugan tittade Elton bara på honom och frågade vad han gjorde. Att Kevin gjorde så tokiga saker och fick göra dem innebar att Elton trodde att Kevin är äldre än honom även om det är Elton som är ett halvår äldre. Undra om jag hämmar min lilla goding genom att vara så rädd att något ska hända honom. Jag hade ju dött om han sprang i trapporna för tänk om han ramlar, eller klättrar på bordet för tänk om han ramlar.

Efter timmar med lek tog vi en promenad och bägge killarna somnade i vagnen. Se Eltons stil med mössan. Det är hans nya stil för att sova numera. Jag får absolut inte dra upp den, mössan alltså.

 Hemma och vakna badade vi. Elton lekte fontän. Jag berätta för honom om en fontän som ser ut som en liten pojke som han men att vattnet åker ut som om han kissar. Det tyckte han var roligt. Efter badet när vi höll på att torka honom pratade vi om hans födelsedag och då sa Elton.
"Om tre veckor kommer morfar sluta vara död så att han kan komma på mitt födelsedagskalas. Då kommer jag få massor av paket."
Tänk vad härligt om han kunde sluta vara död. Kan inte tänka mig något bättre.


 På kvällen kom mamma hit och firade Svantes halvårsdag. Svante åt för första gången. Potatis och majspure. Han gillade det. Inga som helst problem att få i honom mat.

Vi skålade i bubbel och bubbelsaft. Mycket härligt. 

 Idag hade Svante på sig Blåvittmössan som Elton fick av pappa. När vi hämtade Elton blev han så avundsjuk att efter vi varit och skaffat pass till Svante var vi och köpte en liknande till honom. Han skulle givetvis inte ha på sig den utan den skulle ligga i påsen. På väg hem somnade bägge ongarna igen.


 Sen tränade Svante på att flyga. Han lyfte inte så högt.

 Sen tog dom ett bad ihop.
 Nu sover alla och jag borde också lägga mig. Förhoppningsvis slipper jag en sådan hemsk natt som den som var. Kanske det berodde på att han börjat äta. Han gillar verkligen mat. Slukar skeden och slänger sig fram emot den. Det är svårt att sluta ge mat då, men får tänka på att vi får vara försiktiga med den goa magen.

Måste bara berätta hur duktig Elton är. Han kan känna igen de flesta siffrorna ända upp till 11 och idag var han en fröjd att ha med sig till där vi gjorde pass. Det tog över en timme och vi bara satt och prata och hade det trevligt. Så go.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Dagis, lek och tillbaka till landet

Blev visst ett gnäll inlägg