Inlägg

Visar inlägg från december, 2013

Delad glädja

Bild
I natt sov Svante från åtta till halv tre. Var uppe och åt i kanske tjugo minuter och sen sov han vidare i sin säng till klockan sju. Känns verkligen lyxigt. 

Söndag

Har precis skickat ut P för att köpa chips och dipp. Det perfekta slutet på den här dagen. Det har varit en bra dag. Hade tur, P pappa ställde in middagen på grund av sjukdom, och vi fick möjlighet att gå runt i myskläder hela dagen. Ja, även till IKEA körde jag mysisar. Vi och alla andra hade tänkt att idag var en bra dag för IKEA. Vi skulle inte ha mycket. Vi bytte Eltons stol så nu har han en egen juniorstol som står vid bordet, gulle honom vad söt han kommer vara på den, och så köpte vi lite ljus, servetter, tillbringare och ny tvättkorg. Sen åt vi middag också. Jag körde läggningen idag och den var jobbig. Elton åkte runt som en visp i sängen och det tog en timme för honom att somna. Känns verkligen som slöseri av ens tid att ligga där vid honom när jag hade kunnat äta chips i soffan, för det var allt jag drömde om just då. Nu ska jag läsa lite i min bok, eller se lite på tv (betalar trots allt tv-licens så då får den också utnyttjas lite) och äta chips.

Pysslar

Bild
P och Elton sover. Jag och Svante fyller i lite i hans bok samt sätter in ett par foton. Mysigt

Länge sedan sist

Lill Elton vaknade upp och såg redan då trött ut men upp ville han. Tidig frukost och sedan iväg till affär och lekplats med P medan jag fixade lite härhemma och myste med Svante. Strax innan tolv kom Ann-Sofie och hennes lilla Melvin. Kan inte minnas när jag träffade henne senast men det är som minst 5 år sedan kan jag tro. Elton började bra, han var hjälpsam gullig och lekte på men allt eftersom tiden gick (kanske också berodde på tröttheten) blev han allt mindre gullig. När han började kasta saker på Melvin satte vi på bilar och sen satt han som hypnotiserad tills de gick igen. Sen sov han i tre timmar fram till fem och somnade igen strax efter åtta med P medan jag körde yoga. Just nu går Mission Impossible 3 på tv och jag funderar på om jag ska se den eller gå och lägga mig och läsa. Svårt beslut. Svante har varit go och glad, kexchoklad, hela dagen. Som vanligt.

Mätt, icke sovande och härliga unge

Proppmätt och tillbaka lutad i soffan efter en härlig kväll med god mat hos Ellie och Jonas. Elton ligger i sängen med Per och är fortfarande vaken. Den stackaren som till och med såg trött ut när han vaknade i morse och vilket vaknande han hade. Han vaknade mellan mig och P och låg och lekte med ett par bilar (Blixten och Bärgaren) emellanåt sa han att han hade världens goaste mamma och att han älskade sin mamma. Fatta vilket härligt uppvaknande jag fick. Bästa uppvaknandet någonsin. Hoppas verkligen att Elton somnar snart. I morgon får vi besök av Annsofie och hennes lille kille Melvin. Kommer inte ihåg när jag träffade henne senast men det är många, många år sedan. Så det ska bli kul och samtidigt kännas lite konstigt.

Elton och jag

Bild
Vi har lekt med kameran idag. Den sista tyckte Elton var så läskig att vi slutade. 

Trevlig torsdag

Återigen en härlig dag men i morgon kommer Skype fungera bättre så att jag kan tala med systeryster också. Hämtningen på dagis gick bra och trots att Elton  ville leka istället för att sova middag fungerade det hur bra som helst. Elton fick titta lite på paddan medan jag och Svante vilade och lyssnade på en podcast. Sen har vi städat och fixat lite här hemma. Hade tänkt överraska P med middag när han kom hem, men han var så sen att jag och Elton åt innan honom. Det blev i varje fall rätt gott och jag tog ett glas vin till. När både Elton och Svante var i säng körde jag ett yoga pass, frågade P om han ville vara med men han föredrog att gå och lägga sig och titta på när andra personer spelar datorspel. Kan inte förstå hur man kan tycka att det är kul men det är var han tittar på varje kväll. Så otroligt ostimulerande och det tillbringar han säkert en timme varje kväll med. Sen fick jag bra nyheter av mamma och pappa. Pappa var hemma igen från sjukhuset som han var på efter att haft

Ett gnäll inlägg

Så sitter jag här igen. Den enda som är vaken. Det börjar likna en fars, alltså något löjligt, eller mycket. Tror att idag har jag och P pratat som längst med varandra på två veckor och det var när vi skrev en inköpslista för mat, vilket tog ungefär 40 minuter. Och då satt han och blundade under tiden för att han var SÅ trött. Är så jävla trött på att höra hans gnäll om hur trött han är, speciellt eftersom han inte gör något annat än ligger i sängen. Idag kom han hem kvart i åtta och då gick jag ut med hunden, men istället för att borsta tänderna på Elton och lägga honom var det viktigare att han fick något att äta. Det innebar att Elton inte somnade förrän efter nio. Bra, eller inte. Det skulle vara kul att prata, att drömma och planera saker men det är ju svårt när den andra antingen sitter med sin telefon eller sover. Nu är det snart ett nytt år och då skulle det vara kul att veta vad P har för tankar gällande det men förmodligen är det så att han inte har några. Själv ska jag bör

Dagen går in på pluskontot

Idag har vi haft en härlig dag. Inte ett enda utbrott från Eltons sida. Till och med påklädningen på dagis fungera utan bråk och mutor. Vi har lekt med lego, badat tillsammans ( första gången på ett halvår och som han har frågat) och läst. Livet känns så mycket lättare när jag slipper slag, bli biten eller förlora delar av mitt hår. 

Sista timmarna på helgen

Har varit på söndagsmiddag hos föräldrarna. Tacos. Det var gott. Det tyckte vi bägge. Elton åt ett mjukt tacobröd med smör och ost samt att han åt majs och ananas. Fick höra att systers bil gått sönder. BAJS, BAJS, BAJS!! Hoppas det löser sig snabbt, billigt och enkelt. På väg hem var Elton så gullig. Vi såg på månen. Sen försvann den bakom ett moln och kom fram, eller bakom ett hus och kom fram. Då trodde han att det var en ny måne. Jag försökte förklara att det bara fanns en måne. Då blev Elton ledsen och sa att han ville att det skulle finnas fler månar. P tyckte nog att han var mindre gullig vid läggning för då hade han sagt till P att han inte var hans pappa och att det var jag som hade sagt det till honom. När P frågade mig sa jag så klart att jag inte sagt det men undrade vem som i sådana fall var hans pappa och då hade Elton sagt att det var farfar. Vet inte så mycket mer om det eftersom bägge somnade vid läggningen. Just nu ser jag på Johan Falk och känslan är att det är

Kärlek

Bild
Igår på kalaset hade de bakat pepparkakor i form av raketer. 3D liksom. Elton blev så imponerad att han inte ville äta upp den utan vi fick tames oss hem i en burk.  Idag visar jag min kärlek genom att göra trolldeg och helt utan Eltons hjälp, då han redan hunnit tröttna göra sådana och stoppa i ugnen. Så han kan få dem sen. Är det inte kärlek vet jag intervall som är.  Vad som inte är kärlek är när ena partern kommer hem sent måndag, tisdag, onsdag och sen kommer hem sjuk på torsdagen efter jobbet och lägger sig i sängen,där personen sen blir liggande under fredagen, ställer in besök på lördagens förmiddag går ut på lördag eftermiddag och ligger i sängen hela söndagen. Fy f#n för sådana personer. Den andra partern känner sig som ensam med två småbarn, men värre eftersom den första är en skit. Så det så. 

Lördag

Bild
Dagen började med ett henkomningskalas för Viggo. Annelie och Magnus fin lillebror direkt hemkomna från Kina. Jag och barnen var där. P var hemma och laddade för eftermiddagen och kvällen då han skulle ut. Själv hade jag Edina på besök. Käka indiskt och drack ett glas vin. Nu sover barnen och snart också jag. 

Fredagskväll

Bild
Klockan är snart halv tio och jag bara längtar efter att klockan ska bli tio så att jag ska kunna ta kvällskissen med Egon och gå och lägga mig. Livet som småbarnsförälder eller vad det brukar kallas. Varit full fart idag. Efter att fått i barn mat och på med kläder bar det i väg till Trädgårdsföreningen för att testa deras lekplats. Den fick en 2 men med möjlighet till högre betyg vid fint väder och medtagen picknick. Efter det hängde vi på BR´s och köpte presenter till Lian och det nya barnet vi ska träffa i morgon och tre småbilar till Elton, sen tittade vi på porslin och köpte nya vinterskor till mig. Sen hem för lunch och efterföljande middagslur för Elton och matning av Svante för mig. Därefter BVC med Svante. Den lilla klumpen har nu passerat 6 kg och är 63 cm lång. Sen hem för middag och efterföljande fredagsmys med ostbågar till Spöket Laban.

Pappas present beställd

Bild
Här är pappas present. Superbra. En iphoneväska, som han kan hänga runt halsen och på det sättet alltid ha med sig telefonen. Frågade mamma vad hon trodde, om han skulle använda en sådan eller om han bara tänkte att det var för senila gamlingar. Hon frågade honom och han tyckte det verkade bra, men han verkade tycka att det var så pass bra att han verkade tänka köpa en själv. Nu hoppas jag att han inte har gjort det utan att denna kommer att komma väl till pass. Så att han slipper, eller mamma, att hela tiden springa runt och leta efter den. Hade först tänkt köpa en svart men sen tänkte jag att brun ser man lättare när den ligger någonstans än vad man gör med en svart. Så nu håller jag tummarna för att den är här i tid och för att han kommer att gilla den.

Kunde inte låta bli. Här är vi alla

Bild
Vi blir verkligen bra på foto.

Precis just nu!

Bild
En ögonblicksbild av när jag och Elton sitter och äter torra flingor ur två skålar. En med Eltonflingor och en med Mammaflingor.

Hemskheter!

Hemska saker som Elton har sagt om Svante: Jag ska borra honom så att han går sönder. Jag ska elda Svante som en grillkorv. Skördetröskan ska köra över Svante och klippa honom. Utöver det försöker han få Svante att flytta hemifrån med alla som kommer på besök. Elton säger trots allt det mest gulliga saker om Svante. Själv har jag också hemska tankar. Igår när jag gick till dagis för att hämta Elton, med Svante på magen, gick jag en man till mötes. Mannen gick mot sin bil och hämtade en hammare och vände sedan upp mot oss. Jag hann tänka ut värsta planen då mannen i mitt huvud var en psykisksjuk person som skulle attackera mig och Svante med hammaren. Det var nästan så att jag tyckte att anfall är bästa försvar och drämde vagnen rätt in i honom innan han hann börja som värsta överraskningsmomentet. Tur att jag inte gjorde det. För han skulle bara in i uppgången vi gick förbi för att fixa något.

Sötaste och sötaste

Bild

Första pysslet

Bild
Det här fick vi hem igår från dagis. Eltons första julpyssel. Tårar i ögonen, finaste pysslet någonsin. 

Den där middagsluren

Det där med att inte sova middag har inte fungerat så bra de sista tre dagarna. Idag sov han i över tre timmar. Han ville inte alls gå ut och leka utan ville mysa i sängen i stället. Men, men. Jag gör såklart som han vill i detta. Vill han sova får han det, vill han inte sova så slipper han och så gör vi något annat i stället. Idag gjorde det inget alls att han ville sova. Det var grått, regnigt och blä ute, så att hänga inne var helt okey.

Idag

GUD!!! Jag som tycker att Elton är jobbig med sin trotsighet och sina dumheter har idag träffat någon f*n så mycket värre. Lenas, Marcus. En värre upplaga på sex år och stor för sin ålder. Vet inte vad man ska säga men jag undrar allvarligt om det är något fel på honom. Han slogs och hade sig och var svinjobbig mot henne. Jag har ju alltid tyckt att han varit mindre rolig men NU. En katastrof. När jag sa till honom att man inte får slåss här hytte han med näven mot mig. Känns inte helt normalt att ha så lite respekt för vuxna människor att man beter sig på det sättet han gjorde. Tycker att han borde vara så pass stor att han vet hur han ska bete sig. Blir livrädd när jag ser det och hoppas verkligen att inte Elton växer upp till ett sådant monster. Gör han det vet jag inte vad jag ska ta mig till. Lena berätta att Annies klasskamrater tycker att han är jobbig och hon är fyra år äldre. Men Lena liksom normaliserade det genom att säga att det beror på att de inte är vana vid sm

Som ny

Bild

Idag och veckan i bilder

Bild
Idag har det mest varit synd om mig. Hemma med en nästan frisk kille fylld med energi men fortfarande inte tillräckligt bra för att få göra av med den ordentligt. När P kom hem vid halv tre var jag helt slut, trött i ryggen och ont i huvudet, av att ha underhållit Elton hela dagen samtidigt jag i världens med oergonomiska ställning burit omkring på Svante. För att göra det ännu arbetsammare har jag tagit bort sovpausen på dagen för Elton. Ska testa hur det fungerar. Är trött på att inte kunna göra något på dagarna med honom för han är ju helt tokig på kvällarna sedan. Ska ge lite bilder från veckan som varit. Söndagsmiddagen hos föräldrarna                                                     Mamma med Elton och Svante.                                                        Pappa och Svante                                          Finaste syskonen ihop                                       Högläsning av Jessica med Cornelia och Svante                                 P

Sjuklingen

Idag har det varit synd om min ynkliga stackare. Vi har loggat i soffan hela dagen och sett på film. Vi har sett Madagaskar ett och halva tvåan, därefter körde vi en dubbel visning av bilar. Jag har servat med dricka och glass. Stackaren har ju inte ens kunnat sträcka sig till bordet.  Tror vi kommer få en bra dag i morgon, not. 

Kräk

Vakna nyss upp med kräk all over the place och med det menar jag i min säng. Och inte lite gulligt bebiskräk. Utan från den större modellen som P så taktiskt lagt i min säng när han (alltså Elton) gnällde och inte ville ligga i sin säng.  Nu är allt bytt. P och Elton ligger i sängen i Eltons Lerum och jag ser fram emot en dag med en trotsig sjuk två åring hemma hela dagen. Funderar på hur vi löser egons promenader.  Återkommer. 

Vissa saker är härligt att läsa

Som: En del barn är alldeles ovanligt trotsiga, envisa, krävande och utmanande. De barnen är inte sällan tidigt utvecklade och är starka, fantasifulla och begåvade. Det är naturligt att man som förälder växlar mellan att hota, skrika, straffa, övertala, gråta och muta. Det mår barnet inte dåligt av. Men det är alltså inte vi föräldrar som gjort något fel när barnet plötsligt tvärvägrar till allt och bär sig illa åt. Och det är inget fel på barnet utan det är precis som det ska vara.

Tyst och mörkt

Barnen sover. Samtidigt idag. Känns nästan konstigt. Vet inte om jag ska väcka Elton eller inte. Han har redan sovit i två och en halv timme men samtidigt så behöver han ju sin sömn den lille korven och jag tycker det är skönt med tiden för mig själv. Klockan är halvfyra och det är nästan helt mörkt ute. I morse ringde mamma mig. Hon ringer nästan aldrig längre så när hon väl ringde trodde jag att något hade hänt och speciellt när hon sa att hon var utanför Högsbo sjukhus. Men det var som tur var ett inplanerat besök och inget allvarligt som hänt. Däremot ville hon ha med mig och kolla på surfplatta till Elton och hjälp med att köpa mat. Så vi bokade in torsdag. Nu tror jag att Elton vaknar så jag behöver inte tänka på att väcka honom längre. Nu får jag istället tänka på att underhålla honom så han inte slår någon av oss andra. Frågade på dagis hur han var där men som tur var är han snäll och gullig där i alla fall. Skönt att han är det någonstans. Nu ska jag mysa lite med honom

Den sista tiden på helgen

Idag var det roligt att vara hemma hos föräldrarna. Pappa var så mycket piggare än han varit den sista tiden. Han var helt med och sa inga konstigheter alls. Sen fick jag honom att i varje fall preliminärboka ett besök hos Parkinsonföreningen tillsammans med mig nästa måndag. Kan inte fatta varför de inte varit där innan. Att få se att man inte går igenom det själv samt att få tips från andra hur de gör saker och ting. Tror de tyckte det var kul med oss också, mer än vanligt alltså, eftersom de fick sitta och gosa med Svante mer än vad de har gjort innan. Nu kollar jag på Johan Falk, älskar, medan P städar toaletten som luktade bebisbajs.

Svante 2 månader

Bild
Mitt älskade lilla barn. Som är två månader idag. Finaste, finaste Svanteliten.
Söndag och snart är helgen över igen. Det går så sjukt fort. Igår efter att Elton lagt sig julpyntade vi och drack glögg. När Elton kom upp i morse hade han blivit väldigt imponerad. Coolt, hade han sagt vår lille korv. Det är så häftigt att se hur han hela tiden kommer med nya uttryck. På förmiddagen idag har vi hängt på Plikta och när Elton vaknat ska vi bege oss till mor och far för söndagsmiddag. Undrar ifall jag har gjort något dumt. I morgon kommer Jessica och hennes två barn på besök så Elton får vara hemma och inte åka till farmor. Undra om jag kommer ångra mig några gånger under morgondagen. Hur mycket jag än älskar den lilla korven är han verkligen en pain in the as just nu. Våra måltider är som slagfält. Han slänger mat, skriker och igår tog han mjölkglaset och bara vände rätt upp och ner på det så att all mjölk rann ut. Inte det trevligaste av alla beteenden. Det där med terribel two, börjar jag förstå allt mer nu. Tur att han inte var sådan innan Svante blev till för