Första advent

Tillbaka i vardagen efter en härlig första adventshelg. Som sagt bra förutom då att den var så kort.

I lördags hängde vi mest inne, fixade och pysslade. Medan Svante och P sov satt jag och Elton och pyntade pepparkakshuset och lät en del av pyntet gå rätt ner i magen. När Svante hade vaknat bakade vi pepparkakor, åt deg och provåt de färdiga kakorna. På eftermiddagen byltade vi på oss och gick bort till ankorna i Slottskogen och gav dem lite mat innan vi gick vidare en sväng till Plikta. Tur hade vi där också. Eltons kompis och dennas lillebror var där med sina föräldrar, så Elton och kompisen sprang omkring som galna och skrek medan någon av oss vuxna turades om att vara zombisar som jagade dem. När det värsta spring i benen var borta och magarna behövde mat begav vi oss hemåt för lite middag.

I går, söndag, började vi dagen tidigt. Typ fem. Jippi! Kolla lite tv innan hemlagad adventsgröt och findekoration av resultatet från gårdagens pepparkaksbak. Eller Svante åt upp både pepparkakor och dekorationsmaterial medan Elton pyntade, skällde på Svante som åt allt och åt själv för att det inte skulle bli orättvist att bara Svante fick äta.


Strax efter elva var vi hemma hos Josefin och Patrik där vi mötte upp dem och några grannpar till dem för en adventspromenad med grillning. Det var blött och geggigt men hade i varje fall slutat att regna när vi begav oss iväg. När korvarna började bli färdiga på grillen och glöggen i muggarna hade nått dricktemperatur öppnade sig himlen. Regn, hagel, åska och blixtrar gjorde att ungarna snabbt åkte in i vagnen med varsin korv medan vi sprang hem till Josefin och Patrik.


Där fortsatte vi måltiden och tog lite lussefika. Det var en sådan där riktigt slappesöndag så vi bara hängde kvar, Elton badade i badtunnan med några andra ungar, sen ner med dem i badkaret för att få upp värmen. Så otroligt söta. Kände mitt hjärta svälla för Elton som var så go och lyssnade på vad vi vuxna sa, till skillnad från speciellt en av de andra ungarna. Sen åkte P och P iväg och köpte mat som vi lagade och åt till ett gott vin innan vi åkte hem med två riktigt trötta ungar.


När ungarna kommit till ro med varsin förälder att mysa med såg vi ett avsnitt av Solsidan för att sen rinna ner i sängen med en ny, och bra, bok.

Som sagt en rätt perfekt helg.

Kommentarer

  1. Vad jag älskar era helger.. Låter hur mysigt som helst. Vill också vara med!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Dagis, lek och tillbaka till landet

Blev visst ett gnäll inlägg