Inlägg

Visar inlägg från oktober, 2013

Svart -röd

Ibland fylls jag av ett hat så starkt att det är förtärande. Det känns som om hela jag fylls av en rödsvart klump som vill explodera. Det skrämmer mig och gör mig förbannad att jag blir så arg/hatisk.  Just nu är det riktat mot P, som tack för att han inte bytte blöja på Svante när han ändå var uppe i natt utan lät mig gå upp och göra det. Det är inte som att han har fått vakna till en enda gång under den här månaden för att byta blöja och då kan han ändå inte göra det när jag ber honom. Fy fan för honom säger jag och tänker onda tankar. 

Härliga leenden

Bild
Vet inte om jag sa det. Men igår på sina fyra veckors dag började Svante att le tillbaka när man gör ljud och grimaser. Innan dess, från hans fjärde dag har han ju gjort leenden när han själv önskat eller kanske mer reflexmässigt. Tyvärr är de inte så lätta att fånga på kort, men här är ett när han ligger på golvet.

Hur kan man

Bild
 Kan inte låta bli att fundera över hur man som fotograf kan misslyckas på det här sättet. Tragiskt måste jag säga. Kanske ska skaffa mig en ny karriär. Åka runt på dagis och skolor och fota barn. Ser ut som en bild av "gråtande barn" bara tårarna som fattas.

En vana?

Det sägs ju att en gång är ingen gång och att två gånger är en vana. Nu hoppas jag verkligen att det stämmer för två dagar i rad har vi kunnat ta en lång promenad med Egon på morgonen medan Svante sovit gott i sin vagn. Vid tidigare promenader har han vaknat otröstlig och jag har fått ta upp honom, mata och sen ha honom i selen. Idag har jag till och med kunnat komma in, äta frukost (korv och bröd) samt sätta mig och skriva detta inlägg innan han vaknat. Däremot måste jag nog ta upp honom snart. Så att han får äta, vara vaken, äta, byta blöja och äta innan jag ska vara hos doktorn, som ska se på ärret från kejsarsnittet innan klockan elva. Så nu är det bara att wakie, wakie

Fyra veckor

Bild
Det firas med att få sin första hurring av storebror. Den var inte så hård och enligt storebror själv var det en klapp. Jomen klapp, javisst. I sådana fall klappas vi inte i den här familjen. 

Skulle jag kunnat tänka mig själv.

Bild
Tror att lille Elton kommer få en sådan här overall i år. Fin va?  

Stormvarning

Idag har de utfärdat klass 3 stormvarning men här inne är det lugnet just nu. Bägge sover men tyvärr bara en stund till. Dom får strax väckas upp. Ska snart ner till tvättstugan och hämta upp nytvättade sängkläder, och massor av annat på grund av nattens bajsolycka. Känns sådär att släpa ner mina änglar i regnrusk. Men tror att de efter oss skulle bli rätt irriterade annars. Rätt mycket irriterade. Det skulle jag blivit. Utöver det kommer vi hålla oss hemma. Måla lite, leka lite. Kanske baka. Läsa och göra innesaker. Egon får inga långa promenader i kväll, men det är han ju inte direkt van vid längre, den stackaren. Nä, ska lägga mig bredvid Elton nu och ge honom ett mysuppvaknande.

Mest bra ändå

Slutsatsen är att trots några bråk har det varit en härlig helg som avslutades med middag hos föräldrarna. Pappa var rätt bra sa barnaårs småkonstiga saker. Som när vi skulle gå och han frågade om dom också skulle gå, men sa sen snabbt. Nä,varför ska vi det. Eller när han pratsam någon konstig bilmed dekal från Frillesås de sett på sin tur till Tyskland. Annars bra men pratar så lågt ibland att man inte kan höra vad han säger.  Mamma såg pigg ut även om hon inte kan gå, den stackaren.  Nu ska vi avsluta kvällen med ett avsnitt Wire. 

Han sover bra

Bild
Mitt privata gosiga fängelse vill bara sova på mammi. Får inte jättemycket gjort. 

Familjen som vet hur man firar

Vi gillar att fira. Idag fyllde Elton två och ett halvt år och vi bara, mm en flaska champagne. Flaskan öppnades till middagen som var riktigt hos. Et nytt recept. Första glaset var uppdrucket lagom till läggning av Elton. Vi la oss bägge med honom och tio minuter senare sov hela familjen fram tills det att det yngsta tillskottet vaknade vid elva.  Vilket firande. 

I morgon firar vi

Klockan är snart tio, alltså tjugotvå, en fredagkväll. Jag är den enda här hemma som är vaken och så har det varit den senaste timmen för då somnade även den yngsta knodden. Innan dess var det bara de två äldre som sov. Kul, nä. Men rätt skönt med tystnaden och tiden för sig själv. En rolig sak som hände idag var att pappa ringde. Det händer inte ofta och idag ringde han för att säga att han mådde bättre än vad han har gjort på ett år. Underbart härligt. Hoppas på många fler sådana här dagar. Han och mamma skulle fira med skaldjur och vin. I morgon är det vi som firar. Elton blir två och ett halvt år. Kan inte fatta det. 2.5 år. Min lille kille som det ändå känns som om jag aldrig varit utan. Han kommer bli besviken i morgon med. För att inte tomten kommer. Han har pratat om tomten de senaste två dagarna och frågar hela tiden om tomten ska komma än efter det ena eller efter det andra. I dag vaknade han upp efter middagsvilan och helt yrvaken får han ur sig. Är tomten här nu. Två

Finaste Elton

På något sätt så är det som att jag (hur det nu är möjligt) älskar Elton ännu mer sedan Svante kom. Var bara tvungen att skriva det. Han är så spännande nu när han kan dela med sig av sina tankar, funderingar och hans sätt att se på världen. Igår ösregnade det här hos oss. Så det sa han till mig, att mamma det ösregnar ute. Sen frågade han var regnet kom från och jag berätta så enkelt jag kunde och sa att när de blir tillräckligt stora och tunga kommer regnet ner. Det var han helt med på och så fråga han om man kunde gå på molnen. Men det kan man ju inte. Men då tyckte han att kanske pappa kan för pappa är ju större. Sen är han värsta mammagosen igen. Han var ju rätt pappig innan Svante kom och precis i början men nu är det som vanligt igen. Han vill ju gärna att det är vi två som går och lägger oss och så ska vi ligga tätt, tättintill och det är så mysigt. Hans ansikte mot mitt och hans andedräkt mot min kind. Finns nog inget bättre. Men samtidigt en sorg. Han blir större och hu

Lurad

I morgon klockan nio ska jag vara i Frillesås och sälja min bil. Det känns skitläskigt. Dom pratar ju hela tiden om hur alla blir lurade och jag vill absolut inte bli lurad. Inte på något sätt men det känns nästan som om det är det som kommer hända. Och jag har inte tid att bli lurad. Inte nu. Har varit på BVC idag. Nu är Svante 57,5 cm lång och väger 4450. Hallå, stanna lite. Det här är ju liksom sista gången jag kommer ha en liten bebis. Kan han inte vara liten ett tag då så att man får njuta av det. Om han fortsätter så här så kommer han ju snart ha växt om storebror. Var tvungen att kolla lite i Eltons papper och såg att han faktiskt var 54 cm lång när han var en månad och vägde 4300. Min söta lille Elton som vill ligga så, så nära när han ska sova.

Från igår

Bild
 Min ledsna kille igår på lördagsmyset och skalleper

Söndagsmiddag

Idag har vi varit på Söndagsmiddag hos föräldrarna. Härligt att komma dit och äta samt att få träffa dem lite. Tyckte så synd om pappa eftersom Elton sa "tycker inte om morfar". Så säger han till mig och om alla möjliga men jag blir alltid illa berörd när det handlar om pappa. Pappa är så tafatt i hur han är med Elton, så det blir alltid så konstigt på något sätt. Vet inte vad det är. Kanske beror det på hans mimik och hur han rör sig, jag vet inte. I vilket fall som helst känner jag inte alls på samma sätt när han säger att han inte tycker om någon annan. Idag sa Mr Självinsikt himself att han kunde hämta Elton på förskolan en dag nu i veckan när det hade underlättat för mig att haft den hjälpen. Vet inte hur han tänkte där. Vet att pappa säkert blev ledsen men jag var ändå tvungen att säga att det inte går för tänk om han skulle ramla. Det skulle ju kunna bli värsta traumat för Elton. Tänk om pappa ramla och ambulansen fick komma och hämta honom, hur skulle det påverkat

Hej

Bild
När alla andra sover passar jag på att njuta av den här lilla. Min lilla sköldpadda som man får sådana goa leenden ifrån. 

Förstöra en fest

Igår lyckades jag hålla mig från att förstöra stämningen helt och hållet på Helenas tjejmiddag/fest. Det var verkligen superkul men en sak störde mig ordentligt. Några av tjejerna, sex stycken och alltså ungefär hälften av oss som var där, skrev en sång till Helena. Första versen var fin och de sa många bra saker om henne men andra versen handlade om att hon borde ställa upp när Niklas "ville till" och att hon borde plocka fram raffsetet för hans skull. Alla skratta, applådera och tyckte det var jättekul. Själv blev jag verkligen illa berörd och kunde nästan inte hålla mig från att fråga om de som hyllade Helena så och tyckte hon var så bra verkligen ansåg att hon skulle ligga med någon när hon inte hade lust bara för att vara en annan person till lags. Jag gjorde inte detta eftersom jag förstod att det inte skulle uppskattas men efter det tänkte jag bara att det inte är konstigt att vi lever i ett ojämnställt samhälle när till och med någons vänner tycker att en tjej ska

Idag var min lillkille ledsen

Idag är P iväg på middag med kompisar och jag och Elton skulle ha myskväll. Vi hyrde en film om Nicke Nyfiken och hans kompis hundis. Hundis var tvungen att åka med Nicke Nyfiken till landet och lämna sin husse i stan på grund av omständigheter. Men Hundis ville vara med sin husse och längtade efter honom. Då började Elton att gråta och sa att han längta efter pappa. Tyckte så synd om honom, ville bara ringa till P och be honom komma hem så att inte Elton skulle vara ledsen mer. Sen prata vi mycket om att man fick sakna och vara ledsen när någon man tyckte om inte var där, men att pappa skulle komma hem sen. Tror att Elton känner sig utanför när Svante är på mig hela tiden för han sa att han ville att jag skulle ta bort Svante och att han inte ville att Svante skulle vara med i sängen när vi la oss. Det gör verkligen ont i mig när han blir så ledsen och jag önskar att jag kunde lägga Svante åt sidan och bara vara med honom men det går ju inte riktigt. Ska försöka gå ut och cykla med

Inte riktigt som tänkt

Innan bebben var här. Tänk vilka långa härliga höstpromenader vi ska ta. Ströva genom alla vackert färgade löv med bebben i vagnen.  När bebben är här. Måste amma innan vi går ut. Ta på bebben ytterkläderna och amma lite till som tröst eftersom han blir så arg/ledsen/förtvivlad när vi tar på kläderna. Medans ammar bara raketbajs i blöjan. Byta blöja och då kissar bebisen ner sina kläder. Nya kläder och amma lite igen eftersom stor förtvivlan/hunger infunnit sig. Bebis halvsomnar vid bröstet. Bär bebis som om detvore enbomb till vagnen och lägger ner honom. Bebis vaknar i hissen ner och skriker men mamman och hunden har tur bebisen somnar om. Sover hela en km innan gallskrik. Mamma får ta upp och trösta, fungerar inte. Bebis vill amma. Mamman får sätta sig på blöt parkbänk slita upp kläderna och amma. Tillslut bebis lite nöjd. Mamman stoppar tillbaka bebis i vagnen och skyndar hem. Tur för alla att de hinner hem innan bebben på nytt vill upp ur vagnen. Mamman slänger av sig kläderna i h

Bästa idag

När Elton skulle sova middag och sa till mig att hålla fast honom hårt. Det vill säga krama om honom. Och sen sa äska dej mamma.  När jag var ute och gick med Egon och Svante i bärselen. Alltså Egon gick själv på marken. Jag gick förbi ett gäng tjejer och den ena säger. Kolla sötaste hunden. Och en annan säger och sötaste bebisen. Kände mig mycket glad att folk uppskattar skönhet. 

Bra start

Dagen började kanon idag. Eller kanske inte. Elton vaknade halv sex. Gäsp. Mer än en timmer för tidigt. Jag blödde som en gris. Mer än jag gjort på hela tiden kändes det som. Blödde igenom äckliga bindan och på lakanen. Fattar inte varför det ska heta avslag. Låter så jävla äckligt. Kunde det inte heta något annat, typ efterbarnetläkning. Svante låg på min mage och bajsade så att det gick igenom blöjan. Bajs på täcket, på mig och givetvis på honom. Hade som tur var inte börjat fixa med nya lakan ännu. Tog med Svante till badrummet och bytte på honom (tur att det inte var skötbordet). När jag tog av blöjan kissade han. Annan tur är att han har en sned liten snopp så det kom inte rätt på mig utan åkte ner i zinken bredvid där han låg samt att det kom lite på honom och lite på handduken han låg på. Mysigt att innan halvåtta blivit utsatt för avslag, bajs och kiss. Dagen blev inte direkt sämre som tur är men den slog inga topprekord idag inte. Trots detta har jag ringt om Svantes

Det där med att gå ut del två

Utgången idag. Elton som en ängel, allt bara funkade. Han är fucking amasing. Svante skrek hela tiden. Han har förövrigt skrikit hela dagen när han inte suttit som en vampyr vid mina bröst (vilket han å andra sidan gjort hela dagen). Väl på lekplatsen. Elton lekte som den goding han är. Svante skrek. Efter fem minuter gick vi hem och kollade på paddan, fixa middag och måla med vampyrungen fastsatt vid mig.

Det där med att gå ut

Igår efter att sovit middag och ätit lite var tanken att vi skulle gå ut och leka. Lättare tänkt än gjort så att säga. Jag började med att ta på Svante, som också ätit, sina ytterkläder och stoppade ner honom i selen. Lätt som en plätt. Sen tog jag på Elton mössan tre gånger eftersom han skratta och slängde av sig den tre gångerdärefter tog jag den i fickan och tänkte "jag sätter på den i hissen". Därefter omväxlande hotade/mutade jag Elton att ta på sig jackan, när han tyckte det var roligare att springa runt och hoppas att jag skulle jaga honom. när den äntligen var på sprang han ut i svalen och slängde ner Findus för trapporna några gånger så att jag fick hämta. tillslut fick han ligga kvar och efter mycket lirkande fick jag på både skor och mössa. vantarna sket jag i. Så när vi äntligen är på väg ut börjar Svante gråta och vill ha mat igen. Så då fick jag muta Elton med ett avsnitt Rory racingcar på paddan. Medan Svante åt åkte givetvis alla kläder av igen så efteråt va

Missnöje

Bild
Jag är missnöjd eftersom Svante precis bajsa ner mina från igår bytta sängkläder. Han för att han måste vänta på mat medan jag sanerar bajs. 

Låna och flyga

Bild
Egon får låna min vagn sa Elton på lekplatsen. Snällt va? Sen satte han sig på en gunga som är formad som ett flygplan och sa att han skulle flyga till Sandra. Gölligt va?

Godmorgon

Bild

Finaste piraten

Bild

Love shopping

Idag har jag köpt nya jeans. Känner mig hur snygg som helst trots 10 kg övervikt. Men, men. Hittade också ett par skithärliga stövlar som jag vill ha. De är egentligen alldeles för dyra, 1600, men jag tänker som så att de kommer fungera i minst två år och då är det ju bara 800 kronor och det är ju inte så farligt mycket.  Sen tänker jag som så också att jag har ju inte köpt något till mig själv nästan sedan i januari. Behöver inte ens berätta det för P för han kommer ju inte märka det. Ibland avskyr jag att han inte uppmärksammar saker men samtidigt är det ju grymt bra emellanåt. Jag ska sova på saken och om jag fortfarande vill ha dem i morgon tror jag att jag kommer gå iväg och köpa dem.

Måndag igen, helgen som var och snart två veckor.

och swisch så var den helgen borta. I lördags var vi i slottskogen och hade hemmamys och i går var vi och hälsa på först Malin och Merdad och därefter föräldrarna. Idag är sista dagen på P´s tio pappa dagar. I morgon ska han jobba och kommer inte att vara hemma förrän Elton sover. Blir så jävla trött på det. Förstår att han behöver vara med på möten och föreläsningar men blir ändå förbannad över att han inte bara skiter i det och skyndar hem när det är min första dag själv med bägge två. Hatar honom lite för det även om det inte är rationellt. Idag ska jag och Svante på ett extrainsatt besök på BVC. De tyckte från Östra att det var en god ide att göra ett extra besök och berätta om vårt akuta besök där, så det gör vi. Annars är det inte speciellt mycket planerat. Det är grått och tråkigt ute och jag är nyduschad med svettig här hemma. Nu ska vi snart hämta hem Elton. Idag har de ätit blodpudding till lunch på dagis, och jag är spänd av förväntan för att se om de har fått i honom nå

Kärlek

Bild
Finaste killarna Såhär ligger Elton när Svante är med. Har inte färgat håret knallrött på Svante utan konstig inställning på P telefon. 

Andning, trötthet och mat.

Bild
På väg hem. Jag har hela tiden tyckt att Svante andas väldigt snabbt och igår kväll upplevde jag det vara värre än tidigare. Det lät nästan som om han hyperventilerade och han låg på mellan 63-72 andetag per minut. Så klockan tio i går kväll gick jag in på Drottning Silvias barnklinik på Östra. Trodde liksom att de skulle säga till mig att jag var en löjlig mamma och skicka hem mig igen. Istället tog de mig först av alla och tog det verkligen på allvar. Vi har tagit fyra blodprov, de har kollat infektion, blodkroppar och lite allt möjligt. De har kollat syresättning och de har röntgat lungorna på lillkorven. Under natten har han haft en apparat kopplad till sig som piper om han får andningsuppehåll, vilket den inte gjorde.  I vilket fall som helst kom jag inte därifrån förrän två idag. Då hade de i varje fall konstaterat att det inte var något fel på honom utan han är nog bara en snabbandare, kanske är rädd att luften kommer ta slut, och att det kommer ändras under de närmaste v

Känner mig "blessed".

Idag känns livet så välsignat. Sol ute och sol inne eller hur det nu är. Kan ha något att göra med att det känns som om jag sovit hela natten. Vet inte om det är så men kan inte minnas att jag matat mellan halvtolv och fem. Haha. Det har jag säkert men ändå, och efter det sov jag till halv tio. Minns inte att jag ammat där heller. Känner mig grymt utvilad. En annan bra sak i morse var att Elton kom in och la sig vid mig och grymmegosa. Jag älskar den ungen. Inte nog med det. Korven har sovit hela förmiddagen så jag har rensat ur garderoben. Typ slängt hälften. Underbart härligt. Bara gammal ful skit som jag aldrig vill sätta på mig igen. I alla fall inte idag och det är ju idag som räknas. Jag har också städat lite, putsat fönster, speglar gjort ordning på toaletten och i köket. När P kommer hem får han dammsuga och fixa det sista. Idag får vi besök av P´s far och Nantana. De kommer vid tre för att betrakta och njuta av den allra finaste lilla bebis.

En vecka och en dag

Bild
Nu är nog föräldrarna hos syster. Jag hoppas ni får några riktigt härliga dagar.

Bråk kan vara rätt skönt

Idag har jag och P bråkat. Det kan tyckas vara om något ytterst löjligt men det är inte alls min uppfattning. Jag blir tokig av att han är så dålig på att torka av bordet efter att han ätit eller göra ordentligt rent i köket efter att ha gjort mat. Jag vet inte hur många gånger jag bett honom om det, hur många gånger vi bråkat om det och ändå verkar han inte förstå att det är viktigt för mig. Istället tycker han att han gör så mycket att han verkligen inte hinner. Och just nu gör han väldigt mycket hemma men det har ju till stor del att göra med att jag ammar hela tiden. Men jag kan ändå inte låta bli att tycka att man gör rent efter sig. Det är verkligen svintråkigt att komma ut i köket och se det skitet eller sätta sig vid bordet och det är smutsigt efter den som suttit där innan. Dessa saker som han tycker är småsaker är inte det för mig och det gör mig galen att vara tvungen att säga till om det om och om igen. Ska jag göra rent efter honom hela tiden för att inte förvandlas till

Kalsongen

Idag har jag intagit Pers garderob. Har haft svinont i såret på magen under natten och bestämt mig för att sno hans kalsonger som inte sitter åt vid såret. Känns mycket bättre och speciellt eftersom jag började äta smärtstillande igen efter att ha hållit upp sedan i förgår. Dumt att hålla upp men jag tyckte att det kändes så bra.

Kommer mera

Bild
 Här är Svantes andra dag. Här ligger han i plastkorgen och laddar inför mötet med fler i familjen. Han har varit iväg och köpt ett pussel till Elton som du kan se i bakgrunden. Han är verkligen driftig den här lilla.  Första syskonpussen Mormor och morfar

Bildkavalkad

Bild
Nu får du se. Svantes sista dag i magen och första dag utanför magen. Sent kvällen innan.  Första pussen och precis utlyft ur magen. Första bilden besparar jag dig eftersom den är bakom skynket.  Invägning. Det blev sen 4020.  Min nya fina kille och jag på uppvaket.  Stolt pappa byter första blöjan.   Firar vårt nya lilla liv.

Det kommer mer

Bild
Men först en bild på mina killar och Eltons första lördagsmys med film, hitta Nemo, och popcorn