Inlägg

Visar inlägg från 2019

Min filosofi

Bild

Semesterdagen

Tillbringas på Hagabadet med bara en miss. Jag har varit hos osteopat och tydligen innebar det att jag inte ska träna efteråt. Jag borde helt enkelt bokat en senare tid så att jag hann träna innan. Nu känns dagen lite slösig när den inte inbegriper ett pass. Fick fyra övningar jag ska göra dagligen och sen ska vi ses igen i januari för utvärdering. Det ska bli kul och se om jag kan få någon förändring i mitt röelseomfång. 

Meeeen....

Vad händer? För tre veckor sedan blev Svante sjuk. Förra helgen gick Elton i däck. Och nu ligger Svante med 40 grader igen. Så tråkigt. Jag förlora kampen om att jobba också trots att det känns som min närvaro på jobbet liksom känns lite viktigt än hans.  Det bra med att vabba imorgon är att jag kunde ta ett glas vin utan dåligt samvete. 

Ledig

Ska med Svante till läkaren idag och tog ledigt hela dagen. Var på Hagabadet redan klockan åtta och körde ett pass och efter det ett till det sista var nog med min favorit instruktör. Har inte varit på hans pass på länge, men han ser en, rättar till i positionerna och trycker till. Bästa! Jag har ju någon form av låsning i axeln. Säkert från cykling och amning som han drog och tryckte på och sen när vi prata efteråt rekommendera han att jag skulle gå till hans kiropraktor. Ska genast boka tid. Eller i alla fall inom kort.  Nu ska jag snart gå för att äta och hämta Svante. Finaste dagen till dig!

Alla helgon

Bild
Vi var på kyrkogården. Vid pappas tamkeplats och grät både Elton och jag. Älskar den känsligheten hos honom. Att gråta ihop. Det toppar det mesta. Fint att få dela sorgen och saknaden efter pappa med honom. 

Ny

Bild
Dagbok och älskar den. Älskar när de inte skrivits något i som en nystart. Undra vad som händer i den här upplagan. 

I am

Bild
I am the foundation of any changes. 

Från gymmet

Bild
Efter cirkelträning, bad och bastu. 

Fattig!!

Jag har ju tagit föräldraledigt nästa vecka då jag i stora drag ska njuta av mina barn. Härligt! Mindre härligt med lönen. En veckas mindre betalt och utbetalningen kommer inte från Försäkringskassan förrän nästa månad. Inte så att jag inte klarar mig men det känns verkligen fattigt!
Okey. Jag överlevde och bajsade inte på någon heller. Nästa gång tänkte jag ta med doftljus, stämningsbelysning och lite lugn skön musik så att det känns lite bättre. 

Rohypnol

Stor önskan efter denna eller någon annan väldigt lugnande drog. Sitter och väntar på att göra cellprov och det känns som jag har bokat in en våldtäkt där någon också ska bedöma ens kön. Fy fan! Börjar starkt ifrågasätta mitt förstånd. Hur tänkte jag när jag bokade denna tiden?  Såklart håller jag på att bajsa ner mig också. Inget sådant behov för 10 minuter sedan när jag gick hemifrån men nu känner jag en stor risk att jag kommer bajsa på den som genomför undersökningen. Svårt att andas också kan vara risk för död under undersökningen också.  Jag har fem minuter på mig att ändra mig och gå härifrån men kommer såklart ångra mig då och undra om jag är galen när det är längre tid till undersökningen. Inte ofta jag önskar att jag vore man men idag är en sådan dag.  Hörs senare om jag inte dött. 

Skräck upptäckten

Råkade hamna in på en 80-tals lista på Spotify och mådde så bra. Sjung med i varenda låt och promenaden till jobbet gick hur lätt som helst. Vad har hänt? Har jag blivit pappa (som alltid lyssnade på musik som var ålderdomlig) eller är det helt enkelt åldern. Jag som avskydde när de spelade 80-tals musik förr när jag var ute undra om jag numera är en sådan som skulle uppskatta det. Blir rädd för mig själv. Vem är jag??

Hit me

När jag springer allt jag kan men ändå missar sista spårvagnen för att hinna med tåget. Hoppar på nästa och ser skylten på centralstation att tåget är tre minuter sent och springer återigen som en galning denna gång genom hela centralen men ändå har missat den. Då vet jag att denna vecka börjar lika bra ( eller dåligt) som förra veckan. Fy fan!

Kalla kriget

Bild
    Torsdag och för mig sista dagen i veckan i morgon ska hela familjen plus mammi på Claes Eriks begravning. Kommer nog kännas lite märkligt då vi har kalla kriget hemma eller i alla fall jag. I tisdags när jag är själv med barnen efter kvällsmat och tandborstning säger Elton att han vill luskammas för att det kliar så i huvudet. Jag kammar och det dröser ner löss. Så äckligt! Som tur är, är apoteket öppet till åtta så jag hinner dit innan det stänger och får avlusa alla, byta sängkläder, tvätta sängkläder och handdukar. Absolut ingen anledning till det kalla krig som utbrutit. MEN, i lördags bad han P att kamma honom vilket han inte gjorde och säger själv att han liksom inte tog det på allvar. Okey, vad kommer det sig undrar så klart jag eftersom det inte hör till vanan eller mer exakt aldrig har hänt att han efterfrågat det innan. Det kan han inte svara på och jag säger att jag vill prata mer om våra roller och att jag känner det som att det är jag som springer på alla boll

The Duece

Serien jag ser med mer sex i ett avsnitt än jag haft de senaste sex åren. Handlar om horor, hallickar, porrfilm och maffian. Och jag gillar den. 

Happy place

Står inte ut hemma. Det är skitet, stökigt och saker ligger precis överallt. Varenda yta är täckt av saker. Smutsig tvätt, ren tvätt, kartonger, påsar, böcker och annat som ingen orkat plocka bort. Jag har för tillfället kapitulerat från projekt och arbetsledare samt städare för jag hatar den uppgiften men det är inte så att någon annan steppar upp. Och eftersom kag mår fysiskt dåligt av att befinna mig i stök och oordning har jag rymt. De två sista gångerna vi var på landet har barnen knappt gått utanför dörren utan suttit med sina paddor och tv spel. Jag väntar på att någon annan vuxen i familjen ska sätta en gräns. Det händer inte. Funderar på att flytta hemifrån. Till ett ett välstädat ställe där var sak har sin plats. Bara att tänka på det känns som en orgasm.  Så nu hänger jag här i värmen på Hagabadet och kommer bli kvar här hela kvällen. Vill INTE gå hem.  Avundsjuk på dig i ditt hotell rum. Kram

Älsk på honom

Bild
Lyckokänslan när han kommer i ytterligare en addidas overall. 

Mitt happy place

Bild

Mitt i veckan

Galet med redan onsdag. Sitter här och tittar på mitt stora lilla barn som kör judo. Hade tänkt att jobba samtidigt men internet fungerar inte som önskat här inne. Inte alls typ så jag får göra det efter läggningen i kväll.  Längtar redan till i morgon och Hagabadet. Inga pass som passar men värme och bad är inte dåligt alls. Saknar dig syster så kom hem nu så att vi i alla fall kan prata. Kram

Och var tar man vägen från det?

Bild
Så ledsen och besviken.  Idag pratade P med sin vän i telefonen och jag hörde att han sa kommendoran. Är det mig du kallar för kommendoran frågade jag. Nä, sa han då. Men sen frågade jag senare igen om vem han hade kallat för kommendoran och då sa han att det var mig. Jag sa då att jag inte tyckte det kändes sjysst eller var respektfullt men han kunde inte ens säga förlåt utan tyckte sig ha den rätten då han upplever det som att jag bestämmer allt. Och så kanske det är till stor del men det ger honom ändå inte rätt att tala nedsättande om mig. Då säger han att han tycker att han har det för att jag sa hängbukssvin till honom för flera år sedan. Och där kom vi liksom inte längre. Just nu känner jag helt för att skita i honom helt kan inte vara sann mot mig själv och levamed någon som tycker det är okey att prata så om mig och inte ens be om ursäkt när jag uttrycker hur jag upplever det. 

På perongen

Bild
Lyckan när jag såg honom igen i en ny outfit från addiddas

Paris

Så avundsjuk! Önskar så att jag/vi också var där. Strosa omkring, se på sevärdheter och konst. Äta , dricka och njuta. Love you!

Golvet

Bild
Numera utan filtar under soffan  Hallen. Så mycket ljusare.  Barnrummet

På pendeln

Översvämningar! E6 är avstängd vid IKEA och en bit framåt. Pendeln går i 10 km i timmen, när den går. Jag är fortfarande inte framme och tåget är 40 minuter sent. Plus att jag då missat bussen och får gå hela vägen. Blä! Men sånt är livet och jag är glad att jag passerat den tiden i livet då sådant stressade mig. Istället har jag suttit och läst på om blommor, träd och trädgårdar. Skulle vilja ha en engelsk trädgård. Så fint, men massa jobb. 

Barnvakt

Idag kommer mamma att komma hem till oss och lägga barnen för att P är på möte med jobbet och jag vill träna och gå på invigning av nya Relax avdelningen på Hagabadet. Känns lite hemskt att be mamma för en sådan sak men jag vill verkligen vara där idag. Hade redan bokat och allt när P uppgav att han skulle bli sen och ibland är det svårt det där med förändringar när det blir åt det tråkiga hållet.

Kollektivtrafiksnytt igen

Bild
Av från pendeln stiger kvinnan i mysigare som tror att högsta klackarna är de nya sneekers. Både bekvämt och snyggt. I mina gylleneskor.    

Okey lite ont då

Läkaren sa att det gjorde lite ont att ta sprutorna och kunde föra lite ont efter. Gjorde inte alls ont att ta dem, kändes bra efter men nu några timmar senare känns det som någon stått med ett basebollträ och slagit upprepade gånger allt hen orkar på precis knölen på foten. Smärta!

Läkaren och shopping

Bild
Vaknade halv fem idag också och gjorde en lika härlig start som under gårdagen med yoga, doftljus och lugn musik. Sent i väg för att åka till läkaren och uppföljning med foten. Finns en del saker. Vi kommer börja med ett medicinskt skoinlägg och kortisonspruta. Sprutan tog vi redan idag. Sen åkte jag in till centralen för att ta pendeln. Hade lite för mycket tid och använde den till att onödighetsshoppa. Vitamin brustabletter, godis, smink och nya glasögon. Lite onödigt köp.

Men..........

Jag tycker verkligen om min chef, men… Hon har också vissa brister och det skapar en mindre bra stämning på avdelningen. Som att hon verkligen favoriserar viss personal och inte kan se deras brister lika bra. Att hon vill att vissa ska sluta och har svårt att se det som de faktiskt gör bra. Väldigt svart-vit i sitt tänkande i vissa hänseenden. Hon har också, vad jag tycker en tendens att övertolka mycket av det som sker i integrationen mellan människor och uppfattar saker som kritik emot henne eller verksamheten. En annan sak, som i grunden är fin men som också gör det svår arbetat, är att hon gärna gör individanpassade undantag i stunden vilket medför att det blir en otrygghet hos samtliga som arbetar att ta beslut om saker och ting på avdelningen och gällande ungdomarna då det sedan kan ändras efter ett samtal med henne. Alldeles nyss hade hon ett samtal med en personal (som hon inte gillar) där hon kom med kritik utifrån vad en medarbetare sagt till henne om honom. Hon t

Avundsjuk!

Och där kom den tröttheten. Ögonen inte riktigt öppna och frusen. Men, men snart lunch, ny energi och bara halva dagen kvar J . Tror att jag är lite extra trött att för att det konstant regnar ute och är grått. Han som sov natten har gått hem och berättade att han skulle krypa ner i sin helt nya säng (osoven) och se serier. Så avundsjuk, känns som om det är det helt rätta att göra en sådan här dag. Vara nedkrupen under sitt täcke i värmen men gardiner fördragna och sträck titta på en bra serie. Skulle var ren njutning men den dagen kommer också en dag, eller?

Bästa morgonen!

Bild
Bästa starten. Vaknade redan halv fem och gick upp. Körde ett pass yoga och det finns ingen bättre start på dagen. Sen hann jag göra mig i ordning utan stress, fixa barnen och komma iväg till pendeln. Helt klart bästa starten på dagen. Bara lite orolig över när jag kommer krascha. Drömmen hade ju varit att lägga om dagen så att jag alltid kunde gå upp så tidigt.  Här är jag. Lycklig på pendeln med Mindfulness i sinnet. 

Körde hemmaträning

Hann inte hem och körde hemmaträning i stället. Städning 90 minuter. 

Yoga längtan

Igår eftermiddag var jag och körde ett Hot Yoga pass och jag hade nästan glömt av hur mycket jag verkligen uppskattar det. Så skönt och så bra genomkörare av kroppen. Känner idag hur skönt det känns i ryggen och vad värmen verkligen kan bidra med. Önskar jag hade kunnat ta det passet idag klockan fem också men tror det blir väldigt svårt att hinna om jag inte går väldigt, väldigt tidigt. Har däremot bokat in mig på ett annat pass klockan sex men det känns inte alls lika roligt nu när jag vill gå på det klockan fem. Ja, ja lite i-landsproblem så här på en måndag.

Älskade helg

Dagen jag längtad efter. Fredag och dags att gå på helg. Landet hela helgen med mammi och barnen. P ssska vara kvar hemma och gå på bröllop. Kul för honom men så mycket roligare för mig. Hoppas vädret blir okey så att jag kan vara ute i trädgården. Klippa, rensa och fixa inför hösten. Ta vara på det som odlats under sommaren. Sätta höstblommor i krukorna. 

Kollektivtrafiknyttt!

Bild
Idag är det så kallt på vagnen att det är bra att ta på vintermässa

Känns som en bra dag

Bild
Godmorgon fina! Känns som en bra dag idag  och har haft några bra dagar nu. Cocktailpartyt var en hit. Så trevligt. Sov till halv tio i söndags, njut, innan vi hämta barnen som hängde med kusinerna. Elton har lärt sig göra en volt på studsmattan och ingen av dem ville åka hem. Sen tillbringa vi hela fina Söndagen på Ikea och göra Eltons rum till ett minitweenie rum. Igår fortsatt sol och en bra dag på jobbet. Svante började fotboll igår och tyckte det var jättekul. Efter läggning försökte vi få till Svantes rum. Han var nöjd men inte jag. Ska prova något annat idag så får vi se hur det blir.  Jag på väg till jobbet.  Under en vuxen man på väg till jobbet. Undra hur han tänkte där och vad han jobbar med?

Har det bra

Bild
Barn i all ära men när barnen åker i väg till släkten innan tio på morgonen då passar vi på. Jag och Per har varit i stan och shoppat. Ny kostym och fluga till honom och parfym och vax till mig. Sen tog vi en lång härlig lunch var vi ville utan att behöva tänka på om det fanns något till kidsen. Och nu sitter jag här i värmen på Hagabadet och ska strax köra ett yoga pass, följt av meditation och spa. Alltså en lyxdag som avslutas med cocktailparty.  Bästa!!

Yngre killar alltså...

Det är så kul att arbeta med lite yngre killar och se hur saker och ting förändras. Idag berättade en av de anställda hur han använde exfolierande sockar för att fötterna skulle bli mjuka och lena, att han hade en elektisk nagelputs som han använder till naglarna på tårna och händerna samt hur bra han tyckte att absolut torr var för att förhindra fotsvett. Alltså så gulligt! Har svårt att se killar som bara är 15 år äldre hålla på med sådant. Det har verkligen hänt något.

Inte så lång :)

Min lilla Svante. I en vecka har han tagit med sig ombyteskläder till dagis fram och tillbaka i väskan och inte lagt dem där de ska vara. Varje morgon har jag påmint honom om att lägga dem i korgen på hans plats. Så igår frågade jag vad det var som gjorde att han missade detta varje dag och då sa han att det berodde på att han inte nådde upp. Lilla gubben! Skickade ett sms till hans lärare idag så jag hoppas att de kan hjälpa honom idag.

tisdags måndagen

Känns som måndag men det är tisdag. Idag var det skarpt läge, alla skulle upp och iväg i tid. Elton tog igår ett beslut om att äta på fritids för att kunna sova lite längre. Vilket känns väldigt bra då det tar en evighet för honom i vanliga fall. Själv tog jag tåget och när jag kom fram till Lindome beslutade jag mig för att ta bussen som går en bit och gör att jag bara behöver gå en kilometer i stället för två och gör att man lättare blir upplockad på vägen. Men som sagt lite trött och tar bussen åt fel håll så det slutade med att jag gick tre kilometer i stället. Igår började judon och jag var med Elton. Nu var det i och för sig färre barn (alla hade kanske inte uppfattat startdagen) men tyckte ändå att jag kunde se att Elton kunde fokusera på ett helt annat sätt. Börjar bli så galet stor.

Ett litet steg för mänskligheten men ett gigantisk för mig......

Fredag och halva dagen kvar tills helg!! Världens bästa mammi kommer och hämtar upp mig på jobbet vid fyra. Idag händer något stort i våra liv. Elton ska hämta upp Svante och ta med honom hem från fritids halv fem. Galet! Vi får se hur det går J . Hoppas bra för det är ju toppenbra om de kan ta sig hem tillsammans för då har jag lite tid att packa ihop till landet innan vi åker. Mina stora killar.

Tillbaka, tror jag

Så efter ett väldigt långt sommaruppehåll är jag tillbaka. I alla fall gör jag ett försök. Sommaren har varit helt fantastisk, precis så som man drömmer om att den ska vara. Bästa midsommarfirandet även om inte syster och systerdotter var med i år. Följt av två varma veckor på tågluff i Italien. Hem för ett gästspel på jobbet i en vecka, för att därefter ha en vecka med simskolan för barnen. In på jobbet igen en vecka och sedan två veckors härlig ledighet till. Sen började jag denna vecka med föräldraledigt måndag och onsdag. Kan säga att jag inte har landat in. I tisdags tog jag ett krafttag och fick lite gjort men idag, hmm inte direkt arbetat ihjäl mig än så länge. Skönt i alla fall att jag är ledig på måndag också då barnen har studiedag. Ser redan fram emot helgen och ledighet.

Chocken!!

Idag fick jag två oberoende av varandra kommentarer på mitt utseende på jobbet. Kan säga att det inte hör till vanligheterna, har nog aldrig hänt på den arbetsplats där jag är nu. Varken under förra gången jag var där eller denna. I alla fall. En var något om hur vältränad jag ser ut. Den andra var att jag såg ut som en journalist idag, när jag frågade hur han menade var det mer som att jag såg Louis Lane ut. Jag sa att jag tolkade det som något positivt och han sa ja. En annan sak idag är att min gamla bästis fyller år. Letade upp ett kort på oss, eftersom hon la ut ett på min födelsedag och som jag saknade. Kändes inte alls tillräckligt. Jag ville ringa, höra vad hon gör, hur hon mår, om hon är lycklig och om livet är som hon vill. Jag hoppas det. Hon är värd allt det bästa.

Här sitter jag och har det bra.

Bild
Efter ett vattenstyrka intensiv pass som var easypeasy. 

Oops!

Bild
Ser inte riktigt ut som jag kommer orka ett hot core yoga pass.  Har inte ätit heller för att inte må illa men nu börjar jag bli hungrig. 

Hemma

Bild
Efter två härliga dagar. 

Mindre bra start.

När dagen börjar med mens, Elton glömt ryggsäcken och vi får gå tillbaka och jag åker till läkaren och kommer dit en vecka försent. 

Njut

Bild
När det är 12,9 grader klockan 6 på morgonen. Tidschock att inse att ens lilla bebis fyller 8 år i morgon. 
När man känner sig glad över att ens barn skriker ”jag ska mörda dig din idiot” när man får höra att ett annat barn retar en pojke för att han är mörkare i huden för att han luktar illa. Okey att Svantes utbrott och fula ord inte är fina men de är i varje fall inte rasistiskt. 

Inställd yoga

För att få vara ensam hemma en liten stund. 

När man har tagit modet ett steg för långt

Bild
Eller?

Bästa helgen

Bild
En hel del stress men också massa av njut. Började lördagen med mens och hot core yoga. Kanske inte bästa kombon och får lätt erkänna att jag fuskade lite. Sen hem snabb dusch och så stack jag och Svante till mormor och hämta bilen. Stressa iväg till Eltons gymnastiksuppvisning. Så duktiga!  Därefter hem och snabbpacka och vidare mot landet med stopp i Åsa för pizza och godisköp. Sen seriös döappning med brasa, bubbel och godis. Somnade i soffan och vaknade i sängen.  Idag har jag tvättat trappan och altanen. Blev sååå fint. Vi har varit hemma hos en arbetskamrat och tittat på hennes enbackar gamla kycklingar och fikat. Jag har rensat rabatter, grävt maskrosor och sått gräsmatta. Nu sitter jag och småfryser och ser på judo.  En härlig bild från helgen

Mindre stolt

När jag hämtar äldsta sonen i skolan och överhör när hans fröken pratar med honom och får information om att han ofta är inblandad i att retas vilket leder till slag. Blev så besviken, pinsamt med barn som slåss. Vet att straff inte fungerar men straff som avskräckande kan så jag sa att om jag får höra att han slagits igen försvinner veckopengen och paddan i en vecka och om det upprepas kommer jag eller pappa få vara med honom i skolan för att hjälpa honom att inte handla i de situationerna. 

Stolthet

När jag hämtar yngsta sonen och han håller upp dörren och säger ”damerna först”. Inte bara en gång utan två. #sötunge#gentleman#gosing

Lycka och orolig mage

Igår tog Per med sig Svante till Elton gymnastik för att jag skulle få komma iväg och träna. När jag kom hem tog det verkligen emot att gå iväg men jag lyckades övertala mig och så glad jag är för det. Var ett riktigt härligt pass med lugn Vinyasa, mådde så bra efteråt. Lycka för mig just nu är verkligen att komma i väg och köra ett riktigt bra yoga pass. Jag önskar jag hade vunnit hur mycket pengar som helst och kunde tillbringa dagarna med att träna och bada. Har faktiskt svårt att tro att jag skulle tröttna på det. Tänk att skicka iväg barnen till deras skola för förskola och sen gå iväg själv till träningen. Köra ett par pass, köpa mat, hämta barnen laga mat och umgås. Fick precis sms av Per, den stackaren har feber, ledvärk och orolig mage. Undrar om han klarade av att cykla hem eller om han tog cykeln på pendeln.

Helgen som passerat

Måndag, sol och blå himmel. Kallt och trött i morse. Den här tidsförändringen är skit, barnen var som zombie. Jag också men kanske mer beroende på att jag satt uppe sent och såg på Netflix. Började titta på Bron i förra veckan och utvecklade ett beroende i helgen. Förutom Netflix har jag hunnit med att träna lördag söndag, kalas lördag, söndag. Riva ut en byrå så det ser ut som kriget hemma eftersom jag inte har någonstans att göra av det som fanns där i och gå ut med Per och äta lunch på Gyllene Prag när vi fått iväg både Elton och Svante på kalas igår. Sen har jag ju också städat, tvättat och lagat mat. Det som måste göra varje dag.

Små inblickar

Elton är ju allt som oftast rätt snål med att berätta om vad som händer under hans skolliv men ibland får man lite glimtar av det. I går berättade han för mig att det hade varit slagsmål mellan två stycken i tredje klass och att den ena av dem hade bett en lärare att hålla käften och slängt en sko mot läraren. Det positiva är att det framställdes som en händelse utöver det vanliga och att han verkade anse att det där mot läraren verkligen var att gå över gränsen.

Rapport

Och så var det torsdag, igen och snart har även denna arbetsvecka passerat. Tre morgnar nu har jag varit beredd på att stanna hemma då barnen har varit på gränsen till sjuka men samtliga dagar har jag ändå kommit iväg till jobbet. Blir alltid lite jobbigare att åka till jobbet när man samtidigt är inställd på att vara hemma och halvt om halvt planerar för det. Igår var jag och mamma iväg och såg Ringaren i Notredam på Operan. Den var mäktig. Varje gång jag varit iväg på något sådant frågar jag mig varför jag inte gör det oftare. Det är ju trots allt en fantastisk upplevelse som väcker något i mig och som jag bär med mig efteråt. Blir dock lite bekymrad över mamma och hennes hälsa. Hon har svårt att gå och får ont i armarna när hon går. Hon berätta också att hennes medicin är vätskedrivande och att hon behöver gå på toaletten löjligt mycket. Så mycket att hon inte anser sig kunna gå ut under förmiddagarna när den fungerar som mest intensivt. I eftermiddag har jag fullt upp med m

Sol Och regn

Bild
Har inte numera svenska alfabetet efter en uppdatering. Far leta efter en annan app. Men sa lange vill jag beratta om en toppen helg. Sol och bla himmel hela helgen. Har rensat hela tradgarden fran kvistar och lov.  Ser sa fint ut. Som om nagon brut sig om tradgarden.  Barnen har sprungit runt och lekt eller spelat deras nya wii Spel. Knapt nagot brak alls. Pa kvallarna har vi eldat I brasan och njutit av de nya fatoljerna.  Idag helt annat. Upp tidigt,regn och gratt, for att komma ivag och rontga foten innan Jobbet.  Hoppas du/ni har det bra. 

Längtar och väntar

I startgropen för att åka till landet. Som jag längtat och barnen också. Jag för att mina nya fåtöljer kommit och jag ser framför mig hur jag ska sitta framför brasan och dricka lite vin. Barnen för att de har fått ett nytt spel till Nintendo, Super Mario, som de vill spela. Vilken helg vi har att se fram emot. Pratade med Per för 10 minuter sedan och då var de vid Linnéplatsen så nu tittar jag ut och hoppas bilen gått i raketfart. 

Stressen

Bild
För att hinna hit  I tid. Andas in, andas ut. Varsta yogapasset har ar jag 

Bästa

Bild
Att starta dagen så här är det absolut bästa. Yoga och spa

Spookey

På telefonen har jag ett larm 05:45 som jag varje kväll söndag till torsdag ställer på aktivt samt ett som alltid är aktivt och ringer fredagar 06:30. Det första är för att komma upp till jobbet och det andra för att packa Eltons gympakläder.  Igår somnade jag i soffan och missade därför att ställa klockan för att komma upp idag. Blev därför lite förvånad när jag vaknade idag 05:51 av att klockan ringde. Tänkte att jag vaknat till och aktiverat larmet i sömnen men ändå märkligt att jag missat första ringningen och konstigt intervall på snoosen. Men till det verkligen märkliga. Jag har ett nytt larm inställt på klockan som står på 05:51. Kan inte förstå hur det hamnat där. Skulle jag vaknat till och ställt klockan borde jag aktiverat mitt larm att skapa ett nytt är ju jobbigare och varför den tiden. Frågade också P, han hade inte gjort det.  Jag med min dödsångest fick som första impuls att sjukskriva mig. Att min tid på jorden är slut och någon/något tänker se till att det händer på de

Stenåldern

Bild
Just varit på en bra föreläsning om sexualbrott. Det var del två idag och väldigt spännande för vi tog upp vilka faktorer som kunde vidmakthålla våld, så som att personal inte går in i en diskussion när en ungdom ”slänger” ur sig något kvinnofientligt. Och det framkom att på en avdelning där de ofta har ungdomar som begår sexualbrott och andra våldsbrott så hade även flera i personalgruppen en bristande förmåga att förstå allas lika värde, eller så bra de uttryckte det att det fanns ungdomar som hade värderingar från stenåldern och personal som inte färdats längre än till 1800-talet. Glad att det inte är så på den avdelning där jag arbetar.  

Fortsättning

I går kväll såg jag andra delen av Leaving Neverland och den efterföljande intervjun på Oprah. Verkligen sevärd och visar på hur många pedofiler arbetar.  Just nu går tiden löjligt fort känns som det alltid är torsdag eller fredag. 

En paus

Mitt i veckan och det går med en faslig fart mot helgens festligheter. På fredag ska Svante på kalas och jag träffa lite kompisar för härliga samtal med mat och dryck (ytterst måttligt). Lördag morgon yoga därefter 20 och 25 års fest. Söndag morgon tränar jag sen Svante och sist Elton och därefter är det bara till att avsluta helgen.   Såg filmen om Queen i förrgår, den var såååå bra. Se den om du inte gjort det och igår såg jag första avsnittet av Leaving Neverland också ett måste att se.

När man trott sig vara vaken

Bild
Men märker att man somnat till när passet är slut och alla andra sitter medan man själv ligger raklång på golvet och snarkar. När man förstår att man gjort det länge när grannen kommenterar att man verkar sovit tungt hela passet.  Skämsfilten.  Men jag är i alla fall själv i relaxavdelningen och bjuder på en härlig bild och en selfie på snarkmonstret. 

I kö

Bild
För att få semlor. Galet!

Nu händer i alla fall något..

Så spännande just nu på jobbet. Vi har nog fått in droger på avdelningen och ett par som är påverkade. Helt osannolika historier berättas, kan inte fatta hur korkade de här ungdomarna kan vara och hur lite de vet om det de stoppar i sig. Som att en skulle visa positivt på THC och tramadol tre veckor efter att de uppger sig stoppat det i sig. Har de ingen koll på hur lång tid det tar innan det går ur kroppen. I alla fall jag har just bokat en hundförare som ska komma hit och söka av avdelningen.

Bra beslut

Bild
Att inte ta kicken idag. Snö, halt och väldigt kallt. Brrr!

och så börjar vi om igen med en ny vecka

Måndag och i morse när jag inte skulle till arbetet direkt utan i stället var med Elton hos läkaren för spruta var det så att jag undrade vad som hänt i helgen och hur saker och ting förlöpt. Det var nämligen en del saker som skulle fullföljas. Hade en riktig slappedag i går, vilket behövdes efter lördagen. En kompis till Elton sov över och inte nog med att de var uppe länge de vaknade också halv fem och började springa runt i lägenheten. Elton är fortfarande hur trött som helst. Jag själv ställde in träningen och låg i stället och sträcksåg en serie på Netflix. Glöm inte semledagen i morgon.  

Grrrrrah

Bild
När jag kommer sent från jobbet. Halvspringer till tåget. Tåget är inställt och det som kommer efter är ( so far) fem minuter sent. Samt att jag vet att P lämnar Elton med kompis själva hemma för att simma med Svante och jag samma dag råkat sno med mig P’s telefon så jag inte kan ringa och säga till att jag blir sen. 

Toppen!

Blå himmel, sol och halva arbetsveckan har redan passerat. Tiden går galet fort. Från att varit irriterad och mått sämre i helgen känns livet lite lättare och bättre igen. Var på ett Zumba pass igår, det var väldigt kul. En samling från 20 år och upp till säkerligen över 60 stuffade runt och kände sig härligt sexiga. Mycket skratt utdelades. Var en bra dag på jobbet också igår. Idag har jag gått till jobbet. Det gäller ju att hålla uppe stegmängden J . Har redan nått dagens mål.

My place

Bild
Är på Haga badet. Det är varmt, fuktigt och härligt. Ska snart in på ett 70 minuters pass Hatha yoga flow. Spännande! Nytt pass och ny yogi.   Efter det ska jag och mamma åka ner till landet och hämta upp min necessär.  Även idag var det jag som gick upp tidigt, strax innan sex, och P som sov till nio. Blääää! Men just nu känns det bra att vi har olika tider så han inte är i mitt utrymme så mycket.  Dags att göra mig redo för passet.  Pöss
Ställde precis in vår utekväll. Dålig stämning och har noll lust att gå ut.  Så mycket som stör mig. P har varit hemma hela veckan och der ser inte direkt fint ut. Tror helt ärligt att han aldrig städat ordning ordentligt i barnens rum. Alltså på riktigt aldrig. Han har inte förmåga nog att förstå att vi äter varje dag och att det behöver planeras. Han är den som varje dag på helgen ligger kvar i sängen när jag går upp. Men det som fick mig att ringa mamma och säga att hon inte behöver komma hit var att jag stod och fixade lunch och när maten var klar kom han upp ur badet och sa att han inte ville ha fiskpinnar som kag gjort till honom och Svante utan i stället för att sätta sig och äta med oss stekte han upp korvar till sig vilket var klart tio minuter senare när vi andra ätit upp.  Fy fan. 

Efter yogan

Bild
Intog jag min frukost i det romerska badet och hängde kvar där några timmar och bara hängde. 

In i värmen

Bild
Ska in i värmen. Ett härligt 90 minuterspass står på agendan. I’m Queen of fucking everthing.  Pöss

Mest troligt

Bild
Så här tror Svante att det var mest troligt, mest sannolikt att det gick till när kisset hamnade i vår säng.... Vad tror du?

De där nätterna när allt kan hända.

Kommer du ihåg förväntan som infann sig inför helgen förr. Det där pirret av att vad som helst skulle kunna hända en natt på stan.  Nu kanske inte riktigt det är samma förvänta men fortfarande vet man aldrig hur natten kommer bli eller hur och var man kommer vakna upp när morgonen är här.  Igår gick jag och Per och la oss i vår säng. Jag vaknade upp misshandlad, sparkad på och nedkissad i en pöl urin som började kallna.  Livet är verkligen oförutsägbart. Finns något härligt i det, eller. 

Min vecka

Bild
Så lyxigt att få min egen härliga vecka. Ledig. Bara för mig. Klockan är snart åtta. Jag har lämnat barnen och här är jag nu.  Gör mig redo för ett varmt yinyoga pass. 

Semlor

Semlorna har kommit!!! Köpte en påväg hem från jobbet och hetsåt i källaren innan jag gick in hemma. Tror du mamma och pappa har gjort något sådant innan de kom hem.

Snö och svårstartade bilar.

Jag ser det snöar det var väl roligt hurra, eller. Nä, det känns inte ett dugg kul faktiskt. Men kanske kommer tycka det är roligare om det kommer så pass mycket snö att vi kan sticka iväg ut och åka pulka, kälke och skidor. Men fram till dess. NO, inte alls kul. Idag fick jag återigen bekräftat varför jag inte vill ha någon bil. För att det är jobbigt. Åkte tidigt till mamma i morse för att låna bilen, då jag tänkt tömma mitt kontor idag. Kommer dit, smyger in, hämtar nyckeln och går ut. Startar bilen, som inte startar. Kopplar ur och startar igen, den startar fortfarande inte. Efter 15 försök börjar jag fundera på om jag har glömt hur man startar och kör bil och ringer Per som inte har någon bra input. Sen ringer mamma och undrar om jag kommit igång då den var lite krånglig igår. Mamma kommer ner med ny nyckel och misshandlar bilen lite och den startar. Hon säger samtidigt att om den inte startar sen får jag ringa assistent service. Jippi! Precis vad jag har lust med. Nu är jag

Dödens dö.....

Måndag och en vecka kvar. Nu känns det så fruktansvärt tråkigt att vara här på jobbet att jag håller på att dö uttråkningsdöden. Den är lång och utdragen och fruktansvärt plågsam. Har ingen lust att påbörja något, har ingen lust att umgås med ungdomarna (urk!) och har absolut ingen lust till något mer än att åka hem. I helgen åker jag och lilleman till landet längtar efter det också. Vad mysigt vi ska ha, bara han och jag. Han köpte en kavel igår för sin veckopeng så jag har lovat att vi ska baka lite kakor. Men det kommer nog bli en hel del städ och då är det bra att jag har med mig honom för han är duktig på att hjälpa till. Hoppas vi kan komma iväg relativt tidigt på fredag. Annat som jag har att se fram emot är träning idag, i morgon ska jag hänga med mamma, på onsdag börjar Elton i gymnastik och på torsdag ska jag ut med Elina. Nu får jag väl bara sitta här och fortsätta att hålla på att dö, låtsas att jag jobbar och se upptagen ut med att inte göra något whatsoever.

Lördag

Bild
Och har precis avslutat ett pass Kundaliniyoga, duschat och lagt mig tillrätta med en djuprengörande mask i spa avdelningen. Livet är bra även om jag fick lite ont i huvudet under eldandningen. 

Tydligt fredagstecken

Man är trött och råkar åka med till sluthållplatsen för spårvagnen.

Så tråkigt

My god bad tråkigt jag har. Sitter med hon som ska ha min tjänst och tittar när hon skriver en behandlingsplan. Kan tiden gå långsammare. Man kan också sägs att jag lär henne hur man gör en. Men lika tråkigt det. 

Tomt men ändå skönt

Idag hängde bägge ungarna med kompisar hem och inte hämtning förrän sju. Märkligt att komma hem, vet inte om jag någonsin kommer att vänja mig vid detta igen. Tänk sedan när de springer ute hela tiden och gör sina egna saker. Kan inte ens tänka mig hur det kommer att vara. Vi åt varma mackor och drack julmust till middag, sådana flippade saker som att dricka julmust till middag på en vardag kan vi ju inte göra med barn så vi passar på :). Nu är P och hämtar de små terroristerna. Elton har sovit i min säng två nätter i rad och kommit tidigt så min sömn har varit skit. I förrgår gick jag och la mig i hans säng och i natt la jag mig i soffan. Men det är väl lite mitt fel, jag rekommenderade en bok till honom i förrgår och han blev så rädd efter att ha lyssnat på den att han inte ens vågade somna. I går fick jag radera den från listan på paddan för han ville inte ens se omslaget på den om han själv var tvungen att ta bort den. Vilken lite fegis jag har fostrat, blir rädd över dödade ka

Happyplace

Gör mitt bästs för att hängs i mitt happyplace, att göra saker långsamt, närvarande för att allt är viktigt. Men vad svårt det är när vi är sena iväg på morgonen och halvvägs till dagis blir Svante bajsig och vill bajsa hemma. Ett litet bråk för att vi ska gå vidare och att toaletten på dagis fungerar lika bra innan vi vänder hem. Så onödigt bråk. Spelar ju absolut ingen roll att jag blir sen. 

Stackars Svante

Satt och småprata lite med Svante efter förskolan.  -Vad fick ni för mat i förskolan? - vi fick ingen.  - va, fick ni ingen lunch? - nä - då ska jag ringa och prata med dem.  - nä, vi fick fiskpinnar.  - ah, vad gott. Det gillar ju du.  Det är min favorit rätt.  Spännande. Det hade jag ingen aning om. Lite senare i samtalet.  - Mamma, du tycker väldigt mycket om smink.  - Vad får dig att säga det? - Du sminkar dig väldigt länge?  - Tänker du på när jag målar naglarna, för det tar ju tid? - Nä, när du målar ansiktet.  - Oj, tycker du jag gör det mycket ( brukar ju bara använda foundation och mascara).  - Ja, det tar väldigt mycket tid och det gör mig stressad.  Stackars barn. Jag sminkar mig så länge att det stressar mitt barn på morgonen. Undra om det beror på att jag okuperar toaletten och han är orolig att komma försent till skolan. 

9 dagar kvar

God morgon alllra finaste. Sitter på bussen och försöker få tillbaka mitt lugn från gårdagen genom att lyssna på meditationsmusik och hitta tillbaka till mitt happyplace efter en natt med mardrömmar och en springtur till bussen där jag råkade klampa igenom en vattenpöl som medförde blöta fötter. Andas då andetagen är min ena fot för att stå stadigt på jorden och den andra är lugn och fokus.  Kram

I väntans tider

Bild
Går tidigare hemifrån för att kunna sitta i värmen och vänta på  att mitt pass med yinyoga och nidrameditation ska börja. Bästa platsen förutom vid sidan av barnen.