Inlägg

Visar inlägg från 2012

Ord som gör livet rätt bra igen.

De orden. Det har inte spridit sig. Vi opererar dig frisk. Bästa orden.

Saknad och förnekelse

Önskar såå mycket att min finaste syster redan var hemma. Saknar henne verkligen. Idag har vi adventsfika, en tradition sen några år tillbaka och som jag önskar att hon var med. I går berätta mamma att de ska träffa kirurgerna på onsdag och min känsla är att jag inte vill veta något längre. Jag vill liksom låtsats som inget och inte störas av sådana hemska verklighetssaker. Jag vill inte veta när han ska dit, vill inte veta vad de säger. Det känns alldeles för hemskt. I fredags när mamma var här, prata hon med pappa i telefonen. De diskutera något från en läkare, tror jag, men jag ville inte fråga för det känns som om jag inte vill ha några mer hemska besked. Så barnsligt av mig men det är så det känns.

På pottan

Just nu spenderar vi vår tredje gång på pottan för idag och det är ju Superbra. Bara att han verkar trivas lite för bra på pottan för varje besök tar minst tjugo minuter. Där ska den lilla diktatorn sitta och kasta bollen och jag ska hämta. Mycket kul.

Vintern

Bild
Varm choklad och lussebullar i Slottskogen. Kan inte fatta hur kall vintern verkligen är. Har ju inte frusit på två vintrar. Den första av dessa var Elton i magen. Det blir man rätt varm av. Den förra ammade jag. Det blir man också rätt varm av. Det är så satans jobbigt att frysa hela tiden. Gillar vintern men avskyr verkligen kylan. Hur överlever man utan timslånga bad (en omöjlighet med barn)? Jag fattar inte. Hur gör andra?

Skaffa barn, en guilt trip

Bild
Sista passet på jobbet, förutom möte på onsdag, avklarat innan en lång ledighet ändå tills efter nyår tar sin början. Känns skönt men ändå inte. Hur hemskt det än låter är det skönt att komma hemifrån emellanåt, och även om jag kan göra det annars också får jag alltid lite dåligt samvete av att göra andra saker när jag kan vara med Elton. Det där dåliga samvetet är verkligen skit. Trodde aldrig att det skulle vara så innan jag fick Elton men nu när han finns alltid ett stänk av dåligt samvete. Man är aldrig så bra och så rolig som man skulle kunna vara. En bild från gårdagens snowracers race.

Det där med läggning

Blev så glad och riktigt varm i mammahjärtat, och ja det finns ett mammahjärta, det kommer när man fått barn så är det bara, när Elton i går vid läggdags kom gående med sina dockor Patrik och Lukas. Tänk lite omvårdnad i stället för bilar och andra hårda ting i sängen. Det finns hopp för honom också. Så både Patrik och Lukas var med i sängen och skulle sova med oss. Så gulligt. Fram tills att det visade sig att nu var det inte bara Elton som skulle prova ett par tusen ställningar innan han somnade. Både Patrik och Lukas skulle också prova några tusen ställningar. Plus att det blev ett gäng fler för Elton eftersom det ofta hände att han råkade lägga sig obekvämt på någon av Patrik och Lukas eller på bägge två. Efter en halvtimme hade mammahjärtat stelnat och jag längtade efter att återigen ha en buss i sängen vid läggdags. Men när Elton väl somnat på min arm (som vanligt, fattar inte varför han ska prova tusen ställningar när han oftast somnar i samma) med Lukas på sin ena lilla arm

Vallmons och potta

Är hemma hos Ps far. Jag har vallat skidorna och är nu löjligt sugen på att åka. Istället sitter jag här proppmätt och ser när andra åker medan Elton springer runt och ropar potta. Han är bajsenödig men vägrar göra i blöja, på toaletten eller "hitta på pottor". Dåligt samvete för att vi glömde pottan. Känner mig som dålig mamma.

Fattigdom och allmossor

Igår satt jag och P och läste på facebook. Han läste upp en killes inlägg en kille han sa var väldigt bitter. Inlägget handlade om att killen var helt fattig. Han hade precis fått ett jobb men hade inte råd att ta sig dit. Han hade vänt sig till soc. som kunde låna honom pengar om de fick se anställningsbeviset. Så eftersom han inte hade råd att ta sig dit för att få tag på anställningsbeviset tänkte han i stället tacka nej till jobbet. Dumt!! Finns många sätt att lösa det på. Han kan låna pengar, han kan be arbetet skicka eller faxa anställningsbeviset och det finns säkert andra bra sätt att lösa det på. Men eftersom han verkar bitter och oföretagsam, besluta vi oss att sätta de 104 kronor han behövde på hans konto, plus lite till. Jag hoppas nu han använder dem till att ta sig till jobbet och inte något annat. Men hur som ser han ändå att det finns människor som är snälla. Hoppas jag han gör i alla fall.

Fantomen

Bild
För två dagar förändrades livet genom ett hemskt besked. Ett besked som ställde hela livet på ända. Jag har lipat i två dagar, men i dag har det känts bättre. Inte för att situationen förändrats utan för att jag har sorterat i mina känslor. Allt negativt och alla om.. försöker jag tänka bort och i stället tänka bra, tänka att allt kommer att gå bra. Visst är det en fruktansvärd sjukdom men många blir bra. Visst är det är farlig operation men det kommer också vara de allra bästa som genomför den. Det är inte heller vem som helst som den görs på. Den görs på världens bästa. Det är så jag måste tänka och verkligen tro för att kunna vara ett stöd till den som går igenom det på ett ändå närmare håll än vad jag själv gör. Jag är inget stöd om jag gråter. Jag måste förmedla all den tro jag har om att det kommer gå bra så lite landar även hos denne. Men samtidigt vill jag flytta dit, sova sked, göra alla saker som inte hunnits med. Igår hade denna person sagt att han alltid har känt si

Mycket härligt lite ont

Visst är det märkligt att Elton alltid måste pröva tusentals ställningar innan han somnar, för det slutar alltid med att han lägger sig mot mig med huvudet på axeln och somnar. Så mysigt och jag kan inte låta bli att låta honom ligga så även om jag har känt en viss smärta i axeln som jag tror har med det att göra. Kanske inte att han somnar så men att han i bland sover så många timmar på natten. Lät värt det ändå.

färger och saft

Elton leker på golvet för sig själv. Inte ofta det händer så jag tar tiden till att trycka ut julkorten och samtidigt inse att trots att jag beställde tre nya färger till skrivaren har jag beställt fel och inte fått med just den färgen som är på väg att ta slut och som gör att alla bilder blir fula. F*n Här kom han med saft flaskan som han har hämtat i kylskåpet och säger att han vill ha faft. Hm. När jag frågar om han är törstig säger han ja, men när jag frågar om han vill ha vatten blir han arg.

Snart jul

Idag har det snöat. Inte mycket och det blev inte vitt. Men ändå snö. Bra då att Elton tränar på tipp tapp, tipp tapp, tippitippitipp tapp, tipp, tipp tapp.

För ett år sedan

Bild
Tänk att för ett år sedan tog jag bilder till julkorten och då såg Elton ut sån här. I går gjorde vi det igen och resultatet kommer snart.

Bra va?

Är så lycklig. Pengarna räckte precis till alla räkningar. Det kommer innebära att det blir mycket lättare för mig att dra ner på/sluta med redbull, för jag har helt enkelt inte råd. Tänk vad saker och ting liksom löser sig av sig själv. Så bra.

Pannkakor på gång

Bild

Bästa mamma

Bild
Firande av Anders 90 års dag. Inte ens här  märks jag. Nä, just det, beror på att jag var på jobbet. Tänker på vilken tur det är för Anders att Mamma letade upp honom den där gången för 25 år sedan. Tänk om han skulle suttit där själv annars, vad sorgligt det låter. Tänker på när vi var på den där festen för hans pappa, när han blev 100. Det var ju massor av människor där. Varför firar ingen av dem Anders. Sorgligt. BTW P har tagit på Elton kläderna, som jag sa, jag jobbade.

Se mig

För ett par månader sedan gjorde jag slingor i håret, det var ingen som märkte det. I förrgår färgade jag återigen håret rött, endast P märkte det och en elev på jobbet. Har också lagt märkte till att många gånger när någon på jobbet berättar om en händelse som hänt för ett tag sedan så nämner de inte mig när de berättar om vilka som arbetat under den situationen även om jag också var med. Är jag så intetsägande att jag varken märks eller syns. Deppigt

Hemma, foto och ett par bilder

Bild
Skönt med måndag, kan vara att jag är en av få som tycker. Men efter ytterligare en tokig dag på jobbet är det skönt att komma hem. Extra skönt eftersom jag för en gång skull kommer hem när Elton är vaken och får höra honom ropa mamma och hejhej när man kommer innanför dörren. Även om det är mindre skönt att vakna upp utan den lilla korven. Här är riktigt tråkigt måndagsväder. Grått och regnigt. Men här inne är det varm och gott. Både Egon och Elton är nybadade och när Elton vaknat upp är det dags för att fixa med det årliga julkortet. Inte så lätt i år när lillkillen knappt är stilla mer än en hundradels sekund i taget, så vi får se hur det kommer att gå. Annars händer det inte mycket idag. Lugnt och skönt. Per är hemma, vilket också underlättar. Dåligt med bilder sista tiden, så här kommer ett par från farsdag.

Ikea, svordomar och hårfärg

Körde en repris av förra helgen och tillbringade lördagen på Ikea. Förra veckan köpte vi skoställ och denna veckan krokar att ha för jackor. När vi kom hem gick jag ut med Egon och Elton medan P borra och hängde upp hängarna. Elton är nämligen livrädd för borren och börjar skaka av rädsla bara den plockas fram ur garderoben. När det var klart blev det superfint. Annat som hänt under dagen är att Elton sagt ballong ungefär tvåtusende gånger (ballon) och fan ( fnn) två gånger. Direkt efter att jag sagt det. Minst sagt dags att börja tänka på språket. Nu under kvällen har P varit iväg på någon nördiga spelträff för några av dem som spelar något löjligt spel på nätet medan jag njutit av ensamheten och använt tiden till att sitta med foton, färga håret och gosa med Egon. Dagen börjar gå mot sitt slut och jag säger grattis ännu en gång till finaste syster.

Positivt med negativt

Trots att jag känner mig krasslig med ont i halsen och ful rosaseca är det en bra dag i dag. Pappas test kom tillbaka negativt eller hur man säger för, för mig kändes det otroligt positivt. Äntligen lite bra resultat för älskade pappsen. Igår var jag hemma hos EE och drack vin och prata, verkligen behövligt. Vi pratade om allt möjligt och jag känner mig tacksam att ha lärt känna henne. Hon är en sådan stark person som verkligen står upp för det hon tycker och säger det, inte rätt för att vara obekväm. En verklig förebild för alla människor. Nu ska jag strax lämna alla mina killar för att åka iväg till jobbet. Känns sådär kul efter kissincidenten i måndags. Men, men.... man vet aldrig, det kan också vara hur bra som helst. Konstigare saker har hänt på mitt jobb, där man aldrig vet hur nästa pass kommer att vara. Ha en bra dag.

Börja om från början, göra om göra rätt

Nu när jag äntligen kommer in på bloggen och kan skriva, något jag inte gjort på långe, då har jag absolut inget att skriva. Det är lördag kväll och P håller på och lägger Elton. Själv sitter jag mätt, efter god mat, och väntar på att "Så mycket bättre" ska börja. Har hunnit med en hel del idag. Vilket inte är konstigt när jag själv är vaken innan Elton vaknade strax efter sex i morse. Jag har sprungit, tvättat, städat, varit på Frölunda torg, sovit middag med Elton, tagit promenade och varit på lekplatsen. I torsdags fick vi dagisplats till Elton. Men när vi var och titta på dagiset blev vi helt förfärade. Deltar ett gäng byggbaracker ihopsatta med lite lera runt omkring. Hela härligheten var inringat med ett högt stacket. Hemskt och både jag och P fick ont i magen vid tanken på att lämna Elton där. Utanför dagiset gick spårvagnen och på andra sidan var det en stor byggarbetsplats. Som tur är, är P lika knäpp som mig, så vi bestämde oss för att säga upp platsen och vår

En kväll efter facit

Just nu känns det "så mycket bättre". Har ätit god mat, druckit gott vin (även om måltiden delvis intog med en liten, men idag mysig, krabat), ätit skumtomtar, druckit ytterligare lite gott vin, sett på " Så mycket bättre". Så att... nu väntar duschen, nyborstade tänder och en nybadads säng. Det är såhär en fredag ska vara.

Hat, gnäll, härliga krämer och skivor

Som alltid hatar jag hösten. Verkligen hatar. Hatar det gråa, blöta, kalla, trötta och allt annat skit med hösten. Om jag är trött i vanliga fall är jag mer zombieliknande än vanligt just nu. Igår var det babysim men i stället för att följa med låg jag kvar i sängen och åt godis. Kändes fantastiskt härligt. Jobbigaste just nu är att det finns så få tillfällen att bara slappa till det ordentligt. De dagarna när man skiter i allt, drar en filt över sig och läser en bok, jag längtar efter dem. Idag har vi varit på öppna förskolan och därefter på Frölunda torg. Köpte nya produkter till ansiktet, som jag bara längtar efter att använda. Elton somnade på väg hem och sov sig igenom flytt från bil till vagn och från vagn till säng med avklädning. Inte alls tänkt att sova då, han skulle ju äta och sova sen så att jag kunde sova bredvid. Nu har jag i stället inte gjort något medan han sovit och kommer vara svintrött sen när han är vaken. Men då ska vi ut i det härliga gråa igen. Ska upp till

Språkligt

Nu har Elton gått från att säga Bla om mjölk till blö. Så nu fattar alla vad han menar. I dag sa han också blien när jag prata med pappa om bilen i telefon. Nästan rätt eller hur?

Sex, sång, ankor och däckbyten

Vaknade sex efter att kommit i säng strax efter tolv igår. Att jag vaknade då beror givetvis på Elton. Han har ju haft en period då han vaknat ett par gånger per natt och varit vaken i någon timme eller så och när han väl vaknat till har han gallskrikit som i panik. Så natten känns ändå som ett steg framåt igen. Vi har kört på fullt ös under dagen. Strax efter nio var vi på  öppna förskolan efter att först ha skrapat rutorna på bilen. Där lekte vi (eller rättare sagt Elton) med bilar samt både klättra upp och åkte rutschkanan själv. Första gången han vågade själv, han börjar bli stor. Sen sjung och dansade vi samt tränade mordförsök med paraplyer som alla barnen skulle ha till en låt. Något sådär lite livsfarligt och om inte för livet så för ögon och liknande. Alla klarade sig dock utan större skador. När Elton sen sov middag målade jag klart det sista i hans rum ( jag har dock målat allt annat också tidigare). Skönt i varje fall att ha blivit färdig där inne efter ett halvår, man

Oops

Missade visst att det var Halloween i går och fick släcka lamporna och vara ute när de söta barnen, utklädda till tänderna knackade på. Pinsamt och förälder och allt som man är. I går sov jag både middag och gick och la mig vid halv nio, så är faktiskt rätt utvilad idag trots att Elton missat vintertid och väckte mig en timme för tidigt med pusskalas. Nu sitter jag utanförjobbet och ska snart gå in, så ha en bra dag.

Förväntan och besvikelse

Det där med besvikelse och förväntan går verkligen hand i hand. När man hoppas och tror att någon ska uppföra sig på ett visst sätt eller göra något och det sen inte blir så, vilken besvikelse. Den här helgen har jag tagit hand om Elton och allt annat hemma. I fredags var P på afterwork och i går var han borta hela dagen på fotbollscup och sen bara hemma och gjorde sig i ordning för att gå ut och festa hela natten med gamla vänner. Han kom instövlande efter fyra i natt askalas. Som den omtänksamma person jag är tog jag först med mig Elton på långpromenad och därefter gick jag och Elton till lekplatsen så att P skulle få sova ut. Och det gjorde han, han hade precis vaknat när vi kom hem och han var inte uppe lång stund, kanske 45 minuter innan han fick gå och lägga sig igen för att Elton skulle sova. Sen sov de till nästan tre. Sen åt Elton och jag hade i mitt huvud föreställt mig att P skulle säga något som "att jag är världens gulligast och att nu tar han hand om Elton och går u

Fixat

Uppkopplingen är fixad. P har verkligen gjort sitt i dag. Dock inget lösenord, samt att tvätten ligger kvar i maskinen sen i morse och nyckeln från arbetarna låg kvar på hallmattan. Det kan man kalla prioriteringar.

Uppkopplad

Idag har de varit hemma och blåst in fiberoptik hos oss. Jag hoppas att allt gått bra, för det kommer förenkla allt lite och innebära mer och bättre inlägg på bloggen. Så nu hoppas vi allt vi kan. Igår erkände P att han var en godis/gottegris, äntligen har han erkänt, det är bra. Han har ju alltid bara hävdat att det är jag som är det men nu står han äntligen för det själv.

Så glad att du är här

Känns nästan overkligt härligt att ha dig hemma. Glädjen jag känner i hela mig när jag ser dig leka med Elton är obeskrivlig, två av de finaste i mitt liv tillsammans. Hoppas den här månaden kommer ge många sådana stunder att stoppa undan i minnet när du har rest igen, både för mig och för Elton. Tänk vilken tur han har som har världens bästa moster. Skrattar för mig själv när jag tänker på din fråga om jag sprungit med barnvagnen och hur du trodde att jag hade egentid när jag var ute och sprang när den enda anledningen till att jag springer och inte cyklar eller gör något annat av de jag alltid hållit på med är för att jag kan utöva det med både Egon och Elton med mig. Om än något långsammare än vad jag skulle kunnat gjort annars. Ser fram emot när vi ses igen. Kram

Kanelbullens dag

I dag har vi bakat massor av bullar här hemma, några med kanel och andra med mandelmassa i. Mums! Min del i det hela var att "baka av" alla bullarna. Det stora ansvaret innebär med andra ord att stoppa in bullarna i ugnen, hålla tiden på att de inte är där för länge eller för kort, samt se till att de kommer ut. Eltons del i det hela var att sova sig igenom hela processen och sen äta en nybakad bulle med mjölk. Resterande delar skötte Per om. Om en liten, liten stund kommer mor och far hit. De kommer få potatis- och purjolökssoppa och efter det massor av goa bullar. Så tills vi hörs igen. Fridens lilja

Att glömma bästa

Bild
Så gör man inte. Fy!!!

Glömde visst länka

http://blixman.blogg.se/2012/september/barnfoto-elton.html#comment

Lite allt möjligt sådär..

Hade tänkt att berätta om tandläkaren, men nu har det gått så lång tid sedan dess, jag har fått perspektiv och det känns inte längre lika hemska. Men jag hade ett gigantiskt hål. Så orättvist eftersom jag borstar tänderna frenetiskt, använder tandsticka och sköljer med flour. Jag fick ta massor av bedövning eftersom den inte tog, tillslut fick jag en spruta med adrenalin så att det skulle ta, och det gjorde det. Den satt i till kvällen. Inte nog med det, jag trodde jag hade hål vänster nere, för det var där det kändes. Han fotade och petade, inget hål, han fick göra det där uppe också, inget hål där heller. Sen tog vi om det eftersom jag var övertygad men inte heller då hittade han något. Tillslut fick jag honom att kolla högersidan och där var det. Tydligen så är jag av den ovanliga typen att nerven går lite konstigt. Tandläkaren hade aldrig varit med om det tidigare men han hade hört talats om det. Hmmm. I morgon ska vi till Smögen med jobbet. Jag funderar på att sova i stället fö

Härliga lördag

Började dagen med en "springtur" i Sisjön, följt av en tur till slottskogen, matning av ankor och lek i Plikta. Därefter en promenad med Egon, besök av Sammi, lek i Hagaparken och målning av vardagsrummet. P har sett på när folk spelar datorspel på datorn. Snart kommer natten. Puss

Andra måltider

Bild
Youghurt Pannkakor

Så här kan en måltid se ut hos oss

Bild

Hos mig

Bild
Precis inkommen i lägenheten. Dörren är precis bakom mig och jag tittar rakt fram. Första dörren till vänster är skräprummet vilket du kommer få se sedan. Dörren efter det på samma sida är sovrum, dörren mitt emot är toaletten (den får du inte se och rakt, bakom Elton är köket. Här har jag vänt mig lite till vänster och då ser man in i vardagsrummet, om jag fortsätter in och tar till vänster så ligger Eltons rum där som du ser nedan på två bilder. Här är jag på väg ut från Eltons rum och tittar lite till vänster. Där ska vi ha upp böcker på väggen till vänster så det blir en liten mysläshörna med fåtöljen. Nu står jag i andra änden av rummet och tittar bort mot Eltons rum. Nu står jag i dörren till köket och... .... nu har jag vänt mig om och ser in i köket. Om jag går bort till den blåa väggen och tar vänster. Går några steg och sen tar höger är jag vid vårt sovrum som du ser nedan... Sovrummet alltså. Förbi sovrummet och några steg till och så är

Jag lovar...

Skräckhistorian om tandläkaren kommer och massor av annat också. Vill bara hålla spänningen uppe, eller om vi ska ägna oss åt sanning. Sova. I dag känner jag kärlek. God natt!

Tandläkaren

Genomled helvetet hos tandläkaren. Bara så du vet. Berättar mer om denna traumatiska upplevelse senare. Har även handlat fyra nya outfittar till Elton, då han ska proffsfotograferas på torsdag. Nu ska jag sova. Jag ligger i Eltons säng och Egon har kurat ihop sig här bredvid.

jobb, bråk, vin och lek

Satan i gatan vad jag har jobbat de senaste dagarna. Har skrivit som en besatt på observationerna till en utredning. Kan tänka dig att det bli mycket när flickan i stället för som normala åtta veckor har varit hos oss i fyra och en halv månad. Pust! vad trött jag är. Det är presentation i morgon och nu är jag klar. En genomläsning kvar men den får vara för nu och så får jag försöka fixa det i morgon i stället. Förutom det har jag även hunnit med ett praktgräl med sambon gällande att plocka ordning efter sig innan jag gick till jobbet i morse. Jag har ett långt tag tänkt prata med honom men eftersom han alltid blir väldigt kränkt och går i försvar har jag tänkt ta det vid ett bra tillfälle och på ett bra sätt. I morse ökade min irritation avsevärt när jag ställde mig i duschen, i hans gamla hudavlagringar från gårdagens bad. Jag kämpar på allt jag kan för att hålla det inom mig och lyckas rätt bra fram tills... Jag kommer ur duschen och ser att plattan står på utan att något är där. J

En bra helg

Helgen har varit bra. Den startade med bio, Snabba cash II, i fredags. Jag gick själv och njöt av ensamheten medan Per hade några killar hemma och planerade lördagens svensexa. På lördagen gick P tidigt och jag Egon och Elton hade en underbar dag som började med en springtur, följt av häng på lekplatsen där jag stod och Putte på en gunga den första halvtimmen för det var just det Elton ville göra. Sen var det städ och förberedande matlagning innan mina gamla grannar dök upp vid fem för mat och vin och massa samtal. När de gick vid halv elva gick även jag och la mig. Ingen aning när P kom. Idag har jag varit på Åby simhall och badat med Elton, hans nya grej är att hoppa från poolkanten in i min famn. Det gjordevi ett par hundra gånger innan vi åkte hem. Nu på eftermiddagen har jag varit på barnklädesparty och P med resten av gänget är hos mamma och pappa och ser fotboll. Eftersom de inte är hemma njuter jag av ensamheten framför ett avsnitt av gossipgirl. Bra helg eller hur?

Det var det

Ingen tbc, två joggingpass, babysim och lite jobb senare sitter jag i fåtöljen och funderar på att gå och lägga mig. Känner mig irriterad så det är nog lika bra. Just nu sover jag i Eltons rum för att på nytt få honom att sova hela nätterna. Det har gått rätt bra men sen får han bara sova en gång om dagen numera, ända sedan i måndags. Det är bra, han är svintrött när det är dags att gå och lägga sig. Det är man själv också efter att hållit igång med honom hela dagen. Funderar på att gå på bio i morgon, P ska ha några vänner över. Tror jag ska gå själv, vilken lyx att vara själv på bio och äta godis. Ska genast kolla vad som går. Hej så länge

En händelserik dag

Uppe tidigt som alltid. P skulle med Elton till läkaren för att testa mot tbc eftersom hans farfars fästmö har det och hon träffade ju Elton i mars. Det är säkert inget men säkert vet vi inte förrän på torsdag. När de är borta skulle jag i väg ut och springa men jag blev fast i läsning omlandet Armstrong och hans doppning och kom inte i väg förrän de stod i dörren. Testet hade i vart fall gått bra. Även mitt springande gick bra och jag sprang gick i fyra kilometer. På väg tillbaka passerade jag en flyttning och min vana trogen titta jag lite extra eftersomThomas i ett annat liv arbetade som flyttare och vad fastnar mitt öga vid om inte Thomas. Blev stående med honom en stund, väldigt glad för att, även om jag var röd och svettig ändå hade helt nya träningskläder. Och han har ju ändå varit van att se mig svettig och röd. Fick uppdatering om hans och de andra killarnas liv. Han bodde på Linné och hade blivit pappa i mars förra året, Magnus bodde med sin tjej sominte låter honom göra någ

Inte meningen...

Bild
Igår gjorde P den klassiska. Vi satt på balkongen och jag hade ingen lust att gå ut med Egon så det skulle P göra. Då låste han balkongdörren och gick. Fan vad arg jag blev och speciellt med Tanke på att Elton låg i vår säng. Tänk om han vaknat blivit rädd och ramlat ner. Jag vet att det var ett misstag, eller det är vad han säger ändå, men kan inte riktigt förlåta ändå. Han ska få, jag kommer minsann också göra misstag. Så det så. Blev arg som en tjur.. Kollar kulorna (fniss). Förresten Elton också kiss och bajshumor. I går satte han sitt ansikte mot min rumpa och då gjorde jag fisljud med munnen. Han skratta nästan på sig.

Som lovat

Bild
Jag och Roberto Vacchio. Och Elton med, glömde. Jag med värsta löjliga smilet, men men..

Glädje

Det var precis så roligt som jag trodde att det skulle bli att träffa Maria. Jättekul men alldeles för kort. Satan vad jag saknar henne. Precis som dig, stor saknad, så gissa om jag blev glad när jag fick mailet om att du kommer hem den 6oktober. Något annat som är kul och häftigt är att inse hur mycket Elton förstår. När man ber honom hämtabyxorna, slänga skräp i papperskorgen eller annat. Otroligt häftigt. Har sprungit i dag också. Borde låtit bli efter som jag hadelitekänning i går men eftersom det var andra gången utan Elton och barnvagn gjorde jag det ändå. Kändes rätt okey ändå. När Elton vaknar ska vi på stan lite. Igårmålade jag i köket förresten, P valde nyans, mer blå än jag viljan ha, men det ser ändå fräscht ut och speciellt i relation till den fläckiga äckliga vägen som var där innan.

Härliga fredag

Ett och ett halv dygn på jobbet avklarat och trots att vi hade åtta tjejer har det varit väldigt trevligt. Hade amningsförbud av P när jag kom hem men det gick inte att hålla när brösten höll på att explodera och Elton låg bredvid mig i sängen. Idag har vi varit ute och sprungit tre kilometer, varvar ju fortfarande med att gå men det blir allt mindre. Har överlag känts bra men i dag kände jag lite i knän och vänster hälsena under en period. Nu sover Elton men om en stund ska vi ut och träffa Maria i Skatås för en lång promenad och fika. Ska bli jätte kul att få träffa henne, saknar henne verkligen. Tyvärr åker hon tillbaka redan i morgon, men kanske att jag kan åka dit på ett besök i höst.

Tillbaka i vardagen

Så är den stora jobbdagen här och det känns okey. Regnet öser ner ute och det är totalgrått. I morse var vi på barnmedicin. Farfars fästmö har visat sig ha tbc och eftersom de träffats och han även träffat farfar ska vi göra en test nästavecka för att utesluta smitta hos lillkorven. Skulle han vara smittad skulle jag, helt obefogat, aldrig kunna förlåta farfar som det känns nu. Men troligtvis är han frisk och kry. P är och spelar golf och har Egon med sig. Hoppas han inte fryser ihjäl av att bli blöt. Egon alltså    . Igår var jag på Bar himmel med Lena, mycket trevligt och kanonservice. Det enda jobbiga är att lämna Elton som blir helt förstörd när jag går. Han är så mammig nu. Undra hur det blir nu när jag ska vara borta ända till i morgon natt. P berätta att Elton gått till dörren igår och pekat sagt där och mamma, eller Nanna som han säger. Har jag förresten berättat att han börjar säga till även när han ska kissa nu, och att Ann vill göra det på pottan. Jobbigt när man är ute o

Cykelfan

Hemma efter en kanonbra helg i Vårgårda. Härlig cykling, trevligt sällskap och gott att äta och dricka.  Jag har också blivit fotad med Roberto Vaccio. P tvingade fram mig och jag stod där som värsta mesen, fotobevis kommer senare. Men nu är helgen slut och vardagen är tillbaka och bara två dagar till jobb. Känns rätt bra, men innan dess är det härlig måndag och läkarbesök på tisdag

Ta tillbaka

Du skrev att mamma sagt att han har ditt humör. Kanske stämmer. Idag har han varit något av en pain in the as, beroende på att han inte vilket sova och inte heller äta, och speciellt mot Egon. Vid ett tillfälle sa jag NEJ med arg röst och spände ögonen i honom. Då titta han på mig med krokodiltårar i ögonen och när jag fortsatte med arga ögon slängde han sig ner på mage och dunkade huvudet i golvet. Hoppas att det var av förtvivlan för att jag var arg och inte av ilska. Men om han nu fått ditt humör kan du väl vara snäll och ta tillbaka det. Snälla, snälla.

Ensam

För först gången på en evighet är det bara jag och Egon i sängen. P sover hemma ochElton är precis överflyttad till sin egen säng. Njutning. Ska sätta på en pod och sova.

Dödsångest

Givetvis blev jag sittande framför en dokumentär om tre personer som lever med dödlig sjukdom. Och jag som har fått en liten knöl på handleden, måste genast kolla upp den. Vill inte ha cancer och dö ifrån Elton.

Jag har överlevt

Bild
Helt slut men vi har haft en bra dag. Vädret har varit kanon och vi har varit ute hela dagen och lekt. Livet blev lite bättre av att han sov två gånger i dag även om inte någon av dem var någon längre. I morgon blir det full fart igen. Babysim på Åby klockan tio och innan det ska Egon lämnas hos mor och far. Vet inte hur trafiken är så det blir till att starta tidigt och innan dess hunnit med frukost, promenad med Egon, mellis i bilen och förhoppningsvis lite sömn (för Elton). Nu ska jag snart gå och lägga mig. Vill bara lägga in den här bilden på världens sötaste i korgen jag köpte på Madagaskar.

Min dag idag

Som du vet älskar jag Elton över allt annat men efter att tillbringat en hel dag med honom här på landet utan distraktion av andra barn och människor, på det sätt man har i stan, får mig att undra varför det tog så lång tid innan det blev slavuppror. Han är en tyrann av stora mått och hur hemskt det än låter så är det så att man nästan räknar ner tills det är dags för honom att sova igen och i dag hoppade han över eftermiddagsvilan trots idoga försök. I morgon hade jag planerat för en heldag här på landet, jag, Elton och Egon, men det är inte utan att dagens erfarenhet får mig att tänka om. Det kan bli så att jag åker hem till stan i morgon eftermiddag om jag inte orkar köras med 24/7. Så här har dagen förlöpt. Elton vaknar fyra och vägrar somna om. Han ammar (jag vet att det borde slutat för länge sedan) och vägrar sen att sova. Han byter ställning i sängen (vår säng) var 15 sekund, utan överdrift, i ungefär en timme. Vid halvsex somnar han slutligen och så även jag. Sju är han

På sadeln

Har varit ute och cyklat. Inte långt, bara 15km, men det kändes rätt skönt och jag ska bannemig försöka få mig ett pass till i morgon, och kanske ännu ett på torsdag. Känner mig nog lite sporrad nu när det är Vårgårda i helgen. På lördag åker vi upp och stannar till på söndag. Hoppas att det ska gå bra, Niklas berättade att han blivit jättearbete på Lars, för att han sa till Amanda om något jättelöjligt på ett jättedåligt sätt.

Rädslor

Det jobbiga med att ha barn är att jag alltid är orolig att det ska hända någon. I förrgår blev han getingstucken när vi var och badade och det gjorde sååå ont på den lilla korven. Jag blev livrädd att han skulle få en allergisk reaktion och dö. I morse vaknade han, tog sig för örat och skrek då var jag övertygad om att han fått värsta öroninflammationen. När vi var uppe hos hans farmor i Hälleviksstrand lämnade jag och P honom i farmors omvårdnad i några timmar och åkte till Göksäter då var jag livrädd att vi skulle hamna i en bilolycka och dö och att Elton aldrig skulle få lära känna sina föräldrar och att han inte skulle minnas något av oss. För några veckor sedan när jag åkte ner till landet efter att jobbat svängde en ambulans med blåljus och sirener också ner vid avfarten till Frillesås och den korta stund det tog innan jag kom hem trodde jag att det först hänt något med Elton och att det var dit ambulansen var på väg eller med pappa. Jag måste sluta tänka så hemsk, för det är

uppdatering

Korven sover, P spelar golf och jag ägnar  min tid till att lägga upp foton på Facebook, så nu är det bara att gå in och titta. Mor och far har lämnat landet och med det passade jag på att göra ordning i kök och på badrummet. Älskar dem men det är inte alltid de är de renligaste i världen numera. Vet att det har med synen att göra men det är ändå irriterande när det inte är rent. Vädret är halvokey och jag har under förmiddagen varit ute och sprungit och gått runt i trädgården och hållit Elton i handen medan han har kastat äpplen som ramlat ner. Egon har följt efter men hållit sig på behörigt avstånd för att slippa få ett ruttet äpple i huvudet. När P är hemma från golfen har jag tänkt bege mig ut på cykeln. En kort tur till Åsa och tillbaka för att få känna efter hur det känns. Har ju knappt cyklat alls sen Elton blev till och jag längtar på ett sätt och på ett annat sätt inte. Vi får se vad jag tycker när jag är uppe i sadeln igen. Har fått tid till läkaren på tisdag så det bli

Att kissa i havet

Så mycket jag skulle vilja skriva så många foton jag skulle vilja visa men det känns just nu alldeles för jobbigt så i stället berättar jag bara hur söt Elton är när han badar och hur söt han är när han står i havet och kissar. Haha, endast en förälder kan uppskatta något sådant. Sistaveckan på min semester startar i morgon och jag håller tummarna för att det ska bli en fantastisk vecka med massor av sol och bad. Förrästen badade jag i dag. Premiärdoppet. Första på säkert tre år.

Bio

Precis varit och sett den nya batmanfilmen och den var svinbra. Fem stjärnor av fem möjliga.

Semester, mat och annat

Har inte datorn med mig till landet och inte heller mest tid att skriva så därför kommer det inte så mycket uppdateringar just nu. Tycker det är lite jobbigt att skriva på paddan så jag kanske borde köpa ett litet tangentbord till, Idag har jag jobbat halvdag eller rättare sagt en vanlig heldag och det var första gången på länge som jag kände ett motstånd till att gå dit och trots att det var en okey dag kändes det lite tråkigt. Men en dag kvar till semestern och innan den dagen är det nossebro marknad, och dessförinnan sömn. Längtar till i morgon då jag får träffa Elton igen eller till om några timmar rättare sagt. Tänk att han blir femton månader, är inte det sjukt så säg. Han har börjat bli lite svår med maten, äter rätt lite och det gör att jag blir jätte orolig i mitt mammahjärta, vill ju honom allt väl i världen. Nä nu lite bok och lite sömn så att jag är pigg i morgon. God natt
Sista etappen På årets TdF, känns bra men lite sorgligt. Kan lätt säga att varken årets eller förra årets TdF har fått den tid jag lagt tidigare. Nu ska jag bara njuta av den tid som är kvar. Hej så länge.

VIKTigt

Idag känns allt lite bättre. Trodde jag hade gått upp i vikt efter veckorna på landet men till min glädje hade jag gått under sextiostrecket för första gången på tjugotvå månader (kort efter jag blev gravid). Kände mig helt plötsligt så smal att jag tog på mig ett par jeans jag inte använt på en evighet. Har fortfarande inte pratat med Per men detfår bli idag eller i morgon. Just nu har jag rast på jobbet och sitter ute och fryser, ingen sommarvärme här direkt. Någon sa att det regnat varje dag i fleraveckor och det kan säkert stämma. Idag längtar jag efter Elton. Massor.

Deppigt och långt

Idag har jag känt mig oviktig, sviken och väldigt ledsen. Sådana här dagar, tillsammans med riktigt bra dagar är de dagar jag verkligen önskar att du varit här eller åtminstone så pass nära att jag kunnat ringa och bara fått ur mig alla känslor. Jag ska ge lite bakgrund och sedan berätta vad som ligger till grund för ovanstående känslomässigt jobbiga känslor. Jag har ju, vilket jag har för mig att jag berättat, på nytt fått navelbråck vilket jag liksom inte längre kunde nonchalera för två veckor sedan.   Inte lika akut som förra åren men bara att det är där medför ju en rätt stor oro och många tankar. Som bland annat ”hur ska jag bete mig för att det inte ska bli värre”, ”kommer jag alltid att ha problem med detta nu”, ”tänk om de inte opererar eller om det tar jättelång tid att få en operation” .  När jag väl gjort mig själv uppmärksam på det ringde jag genast till vårdcentralen som sa till mig att jag kunde komma in nuvarande vecka då de har akuttider mellan halvåtta och

Den utlovade fotokavalkaden

Bild
 I förra veckan hade vi ju som känt besök från Stockholm. Elton och Ludde hade inte träffats på närmast ett år men det hindrade inte Elton från att visa hur välkomnande, kärvänliga och gästfria vi är här i Göteborg. Efter ett par minuter fick han sig en redig puss och det var en mycket förvånad min som utspelades av vännen efteråt. Får nog prata med Elton om det där med sexuella övergrepp framöver, och att det är viktigt att fråga innan.  Deras relation accelererade snabbt och redan dagen efter kunde man se dem i badet.  Här är en bild på Elton som visas bara för att han sitter lika fint på den nya pottan som på den han har i stan. De två direkt under från dagens mellanmål och de två sista från härliga släktens besök i tisdags.

Jobb och sånt

Ska snart börja jobba och sitter parkerad utanför. Normaltillstånd alltså löjligt trött. Jätte trevligt i går men väldigt intensivt och jag hann varken skriva eller ladda ner lite bilder till dig, men det kommer, jag lovar. Ska försöka ordna det i morgon. Inatt sov Elton i sin säng hela natten, tyvärr slutade den redan tio i sex. Han vaknade också strax efter att vi lagt honom men då lyckades P få honom att somna om i sin egen säng. Han är bra på det P, går inte alls för mig. Tufft när dan börjar så tidigt och jag inte slutar förrän elva i kväll, längtar redan tills dess och tillbaka till sängen. Men vi får hoppas att jag piggnar till under dagen. På väg till jobbet i dag stannade jag för att köpa en redbulll, så nej, jag har inte slutat. Dock hade de inga light så jag köpte en Monster i stället och man kan väl säga att jag förstår vad namnet kommer i från. Det var lätt det äckligaste jag någonsin druckit. Kanske skriver mer på rasten. Kram