Inlägg

Visar inlägg från 2017

VARNING FÖR GNÄLLINLÄGG

Ytterst deprimerande inlägg så varning för att läsa. Blä!!! Så känns det just nu. Hur mörkt som helst, liksom dagen som försvann. Mot ljusare tider, var då. Vaknade trött, alldeles för tidigt med halsont och mensvärk. Kul att komma till jobbet när två av fem ringer och sjukskriver sig. Hej mellandagarna och alla som är iväg hos familj och vänner någon helt annan stans. Jag har i alla fall lyckats få in en person men det är också en person som jag egentligen inte får använda eftersom han har arbetat alldeles för mycket. Känns tråkigt att syster yster tidigt i morse lämnade landet tillsammans med sötungen. Har ingen som helst lust att ha bokklubb i dag, hade det inte varit för att jag valt boken och för att den faktiskt är skitbra hade jag inte gått dit. Tror inte jag kommer stanna lång tid idag. Så att, kan det här dagen bara ta slut skulle jag varit glad.

Sista lediga dagen

Bild
Så trött. En dag som gått på i ett från det att jag vaknade tills nu. Har förutom en mysig men tidig morgon med läsning spel och amerikanska pannkakor hunnit med ett pass cardio på gymmet, dag 13 av yoga utmaningen, tillbringat tid med P’s familj, ätit en väldig massa mat och ännu mer godis. Just nu är jag så trött. Ska bara borsta tänderna, smörja in mig och sen bums i säng. Sov gott!

Suprise

Nämen var det så att jag inte fick någon sovmorgon som utlovat utan att jag i stället fick gå upp tre minuter över sex för att fixa välling, därefter har jag läst, spelat spel och lagat amerikanska pannkakor. Jo men så att. Tack för inget! Nu när jag har gnällt färdigt ska jag i stället ta på mig och gå till gymmet, för att springa av mig lite frustration.

God fortsättning!

Bästa dagen. Julafton i all sin härlighet men idag, vilken härlig dag vi haft. Elton som verkligen blev själaglad över paddan han fick igår har nog knappt släppt den ifrån sig på hela dagen. Han har laddat appar, spelat och bara njutit av att ha sin egen padda. Fri tillgång hela dagen, precis som utlovat. Jag sov till nio, myste lite, var på stan med Svante och sedan hem till mamma där Sandra och Alma var. Mat, samtal och lite bekväm samvaro. Helt utan någon som helst irritation, vilket lätt kan uppstå efter intensiv närhet med sin familj. Inte ens mammas mutter fick igång mig idag. Måste vara yogan. Körde ju 12 dagen idag, då jag hade två dagars uppehåll när jag verkligen inte fick till det tidsmässigt. Sa också till Per idag att jag inte kommer följa med till fjällen, jag kan inte få ihop det med jobbet. Jag kommer att vara borta två dagar under tre veckor och därefter tre veckor den fjärde. Blir lite svårt att ta semester en vecka efter det. Han tog det bra tror jag. Även om ja

Tog samtalet

Igår i hop med paketinslagningen tog jag upp det som framkom i bråket i onsdagsmorse. Fick ingen som helst respons mer än att han gick och borsta tänderna och gick och la sig. Hej stoppa huvudet i sanden eller vad. Jag orkar fan inte med det här mer. God Jul också btw

Tretton timmar

Efter att ha sovit i 13 timmar känner jag mig nästan som en människa igen. Somnade sju när jag la barnen igår och sov till efter åtta. Helt jävla underbart. Det där med att sova är verkligen helt underbart. Har tagit det otroligt lugnt. Kört yoga, fixat lite här hemma. Just nu spelar resterande familj spel och jag sitter i soffan och lyssnar på julsånger. Julstämningen lägger sig över hemmet, Svante är förbannad för att han inte kan fuska som han vill i spelet och Elton är glad då han som vanligt har lyckats vinna. Nu är i stället Elton arg för att han inte får börja det nya spelet utan att det är Svante som börjar för att han är yngst.

Dag 9

Lyckades klämma in lite yoga innan det blev dags att gå till säng. Kan ju inte bryta den fina svit jag har. Day nine, feel fine. Kvällen kanske inte blev riktigt som jag tänkt mig men den blev fin och mysig ändå. I morgon är det dags för min första skolavslutning som förälder. Känns spännande. Längtar. Gäller att vara någorlunda pigg så jag säger God natt min skatt. Nu är det jag som hoppar till sängs.

En speciell dag

Idag är ingen vanlig dag idag är pappas födelsedag. Dagen då han skulle fyllt 70 år. Kan bara tänka mig vilken fest han ordnat om han funnits här med oss och mått bra. I stället kommer det bli ett stillsamt firande av mig, min syster och mamma. En tid att vara tillsammans, sörja det som skulle kunna varit och minnas lyckliga minnen vi delar eller har själva hoppas jag på. Det är också sista dagen jag arbetar på en vecka. Ska ha semester imorgon och dagen därpå vilket följs av julfirande och julklappande. Ska bli så skönt och mysigt. Ska försöka skapa magi åt barnen så att de får en lika härlig känsla av julen som jag fått av mina föräldrar och framförallt mamma kan jag tänka. Nu back to work!

Dag 8

Eller som instruktören på videon, Adriana, sa: Day 8, donat hate, meditate. En lugn yoga idag som handlade mycket om meditation och närvaro. Härligt att jag vaknade tidigt och körde på morgonen idag. Skönt att vakna upp till. Ha en bra dag!

Gylle tider

Har gosat ner mig i soffan och ser på tv. Inte varje dag det händer. Men det är en intervju med Gesle och jag kan inte riktigt låta bli att titta. Minns fortfarande när han sjung sig in i mitt liv. Tror det var vintern 81-82. Då som nu var jag ensam i en soffa. Och han drabbade mig. Tyckte han var den absolut sötaste där han stod med sitt blonderade hår, sina bruna ögon och med texter (som var snudd på oanständiga för ett barn) om kärlek och sex. Var så glad att jag satt där själv och tittade för hade någon annan kommit in hade jag nog inte kunnat med att sitta kvar. Alldeles för intimt för att dela med sina föräldrar. Om två år är Elton lika gammal som jag var då. Tänk att han kommer ha saker han absolut inte vill att jag ska dela, saker som han tycker känns privata för honom. Konstigt, delar utan tillgång och det är väl så det lite grann ska vara.

Förbättrad kassa

Kommer in till ett kaos på avdelningen. Hej hå, jobbar på som en blå och helt plötsligt märker jag i samband med ett telefonsamtal där de uppger att de är på lunch att klockan har passerat tolv. Ibland går tiden helt galet snabbt. I alla fall mitt i allt kaos när jag och Tanja försöker sammanställa allt som framkommit under förmiddagen utbrister hon btw. Ah, förresten du har fått löneförhöjning med 1000 kronor. Härligt, jag gillar pengar har jag kommit fram till och friheten de ger.

Dag 6

och vilken dag. Vissa dagar är långa för att de är tråkiga den här dagen är lång för att vi har gjort så ofantligt mycket. Varit och handlat, bakat julgodis, varit på julmarknad, varit och köpt present. Mediterat, varit på Lek och busland för kalas, gått i stan och köpt julklappar, varit och tränat, kört 6 dagen i yoga utmaningen och nu sitter jag och kollar på film. Det enda jag hade önskat att jag gjort mer är att träffat syster och hennes dotter. De befinner sig knappt 5 km bort men fick inte ihop det i dag. Nu längtar jag efter morgondagen då de är här när jag kommer hem.

Dag 5

Ville bara göra ett inlägg för att skryta om hur duktig jag är som kört min femte dag i yoga utmaningen.

Något att fundera på

Bild

Plats för något bättre

Bild
Det här har funnit i mina tankar idag, det är bara så svårt to let go ibland. I alla fall när det inte bara handlar om mig. Har yogat i dag också, fjärde dagen i min 30 dagars utmaning. Det går bra nu. Så skönt men det är läskigt att inse hur stel jag är och hur mycket jag verkligen behöver det här. Undra om jag ska göra en års utmaning nästa år. I varje fall en liten stund varje dag. Det är inte länge nu heller 20-30 minuter av att vara i mig själv.

Att bo i stan

Bild
Ibland tänker man hur lite stadens härligheter utnyttjas av trött småbarnsmamma ( räknas jag till det ännu) men jag älskar bo i stan. Som i går när jag kommer ut från gymmet och en hel trummorkester står utanför med så härliga takter att jag känner för att helt släppa loss i extatisk dans. Eller som nu på morgonen. Sossarn som bjuder på kaffe och påsar med kanel till galet hög julmusik. Stan ger livet och vardagen lite extra krydda. Idag i dubbelbemärkelse. 

Stolt och imponerad

Idag är jag både stolt och imponerad av flera saker som: Jag tog mig upp ur sängen efter timmar av misshandel (Svante som sparkades), trots att jag drömde om att sjukskriva mig och bara ligga kvar och sjukskriva mig. Att Elton har fått Sadelmakarnas Nobelpris i Kemi och att han lyckats hemlighålla sin fantastiska inlärningskurva för mig. Hade liksom ingen aning om hur briljant den ungen är. Att jag tog mig iväg till gymmet trots att jag var så trött att jag var tvungen att lägga mig en stund i sängen och meditera efter jag ätit middag. Jag körde tredje dagen av min månads yoga challenge, plus rulla lite på mitt yogahjul efteråt även om min rygg knappt går att böja 2 cm bakåt.  Nu när jag läser det känner jag mig nästan lite självgod men det är också okey i bland, eller?

bästa starten

På vagnen. I så total harmoni. Älskar kursdagarna då jag inte börjar förrän 8:30 eller 9:00. Tiden på morgonen. Alla hinner vakna till liv innan vi går. Som i dag. Började dagen med 30 minuters yoga. Gjorde mig ordning medan P tog hand om och fixade barnen. Sen såg vi julkalendern ihop, jag och kidsen innan vi tog på oss ytterkläderna och gick till förskolan och lämna Svante i samband med att de var på väg ut. Vidare till skolan och lämna Elton samtidigt som skolan började. Inte ens det faktum attElton glömt väskan på dagis så att vi fick springa tillbaka fick mig ur balans. Pussar till hejdå och vidare till 7eleven där jag köpte en yoga tidning och en crossiant innan jag plugga in hög men mjuk musik i öronen innan jag hoppa på vagnen. Nu sitter jag här i vår kursrum 30 minuter innan vi startar och bara landar in i dagen. Tummen upp för ställltid och minskad stress. Jag är redo för dagen. 

TGIF

Tack gud att det är fredag. Så trött nu, trött på jobbet, trött på alla tjejer och deras gigantiska problem, trött och ledsen över hur trötta och ledsna all personal är. Vill hem, hänga med kidsen och ha fredagsmys. Även denna vecka blir vi själva. P ska ha någon form av nobelfest med mellanstadiebarnen, tyvärr slutar det redan vid åtta. Har inte bestämt om vi ska pyssla eller se på film i kväll, borde kanske höra med barnen om vad de vill men tror att det beror på hur trött jag är om de får vara med och bestämma eller inte. Kör nedräkning denna otroligt långa dag. Tre timmar kvar egentligen men jag var här tidigt så tänker att jag kan gå strax innan fyra. Faktiskt så gick jag upp kvart över fem i morse och körde yoga, det var otroligt skönt att starta dagen så. Inte mer än kanske 12-13 minuter för att mjuka upp mig efter en natt av stelt liggande och misshandel. Nu har jag precis pausat lite och gjort en receptförnyelse över nätet. Hoppas att det fungerar för jag har ingen m

Är det dom eller jag?

Idag har jag varit på kurs i Stockholm. Vi är fyra stycken som varit där från mitt jobb. När jag fråga förra veckan om vi skulle boka, hade alla redan bokat sina egna. Vi sitter alltså utspridda över hela tåget. Är det dom som är tråkiga eller jag som är så hemsk att de bokat enskilt för att slippa mig. 😉

Önskar att mina barn kommer tänka såhär

Bild
Dom är hemma. Älskade ungar så goa. Hemma med liv, skrik, skratt, bus och roliga upptåg. Jag och Elton har faktiskt tillbringat tid med att städa och rensa ut två matkassar med gamla leksaker, eller som han tror letat efter tre Nexon Knight sköldar som var borta. Härligt. Finns en hel del att plocka bort men det får bli i nästa runda. Leksaker som aldrig används och aldrig tas fram. Nästa gång som sagt. Svante och Per är på gymnastik så vi hemma själva. Han pratar om alla sina roliga sköldar som han nu ska scanna in på ett spel i mobilen för att därefter spela på det telefonen. Jag har tydligen blodröd fladdermus. Undra vilken typ av kraft det kan vara? Mysigt i alla fall.

Min tid

Halvligger i soffan, lyssnar på Melissa Horn och väntar på att få hem familjen. Har haft två riktigt härliga dagar med mig själv. Tränat, ätit vad, när och hur jag vill och sett massor på serier. Lyxigt! Tänk en gång i tiden fanns den lyxen hela tiden, varje dag. Hemsk mamma som jag är ligger jag här och önskar att det inte bara varit två dagar utan en vecka av ensamhet som jag skulle ha. Älskar dom men satan vad skönt det är att inte behöva anpassa sig hela tiden efter andra. Snöar ute och har gjort det hela morgonen. Har ingen som helst lust att gå ut och leka i den blöta snön men är rädd att det finns andra i familjen som vill det. Jag skulle vilja köpa tomatsoppa och vitlöksbröd, fortsatt försjunka in i serievärlden och koppla bort verkligheten som tar och tar. Vill skita i gymnastik och simning. Köpa biobiljetter, godis och låta oss föras bort till England och Paddingtons värld. Inte många minuter kvar nu. Säger hej då, blundar och lyssnar på musiken utan slagsmål som stör

Myskläder till kalaset

Bild
Med en kavaj över och jag är klar. Sockar också kanske. 

Inte det heller

Inte nog med att alla var hemma när jag kom hem. När jag väl kommit till gymmet efter den jobbiga tidsomställningen ringer de från jobbet. Inget vatten, och därefter ringer det igen och det låter såpass osäkert att jag hoppar av min maskin och slänger mig iväg till jobbet där jag blev kvar till efter tio.

Besvikelsen

Idag skulle P ta barnen till brottningen då han slutade tidigare och jag såg fram emot att komma hem till en tom lägenhet. Besvikelsen när jag märker att dörren är olåst och alla är hemma. Jag längtade verkligen efter tid själv även om det bara var en timme. 

Göteborg - Stockholm

Bild
Min energi fungerar inte väl i hop med tåg. Tror aldrig de kommer i tid. Nu är jag på väg till Stockholm och är när vi kommer till Skövde en timme försenad. Hinner lyssna färdigt på boken.  Glömde säga vilket gulligt meddelande jag fick häromdagen på bossdagen.  Gulligt, eller hur? Så det kanske inte gör så mycket att jag missar lite av chefs utbildningen. 😊. 

Mer än mitt i natten.

Kommer vara världens tröttaste i morgon men har inte alls haft lust att gå och lägga mig. Den där tiden på kvällen som bara är min. Inte för att jag gör något mer än njuter av att inte göra något och av mitt eget sälllskap. ❤️ att vara med mig själv. 

Här svänger det

Efter två dagars familjeterapi har jag fått med mig så mycket visdom från vår lärare Björn, eller hans förmåga att på ett enkelt sätt sätta ord på saker och ting, att jag var laddad för att återigen ta upp samtalet med P. Det blev rätt bra, inte så att vi landade i något men skönt att få ur sig tankar gällande oss. Att få sätta ord på hur dåligt det är mellan oss, den dåliga stämningen, den osanning jag känner mot mig själv då jag lever i vårt förhållande. Att återigen påtala att det vi har inte är den relation jag önskar och att det inte spelar någon roll hur vi är mot varandra för att det inte kommer ändra på något. Hur viktigt det är för mig att dela tankar, känslor, önskningar, att planera tillsammans. Att det finns så mycket olöst mellan oss att vi inte kan vara där. Eller kanske det inte blev så bra, åter igen fanns ingen skuld hos honom över hur det är. Endast en fråga till mig om jag kan göra något annorlunda. Nu blir jag nästan arg när jag skriver det. Att jag var så glad

Lite pop

Vet inte om jag ska bli glad eller förfärad. Vid två tillfällen de senaste veckorna har flickor på avdelningen sagt att jag är lik Madonna. Är jag lik den yngre Madonna eller är jag lik henne i dag. En 60 årig kvinna, fortfarande cool och som kör sin grej men ändå 60 år? Blivit väldigt berörd i dag. Tittade på dokumentären om Lady Gaga som ligger på Netflix. Så naken och självutlämnande. Har inte haft en relation till henne tidigare men nu gillar jag henne verkligen. Bara ett tips.

Lyckokänslor

Just nu så mycket känslor. Lyckliga sådana och då har de kommit utan vare sig bra sömn eller ett bra sexliv, vilket jag senast idag läste var receptet för ett lyckligt liv. Sen längtan efter lördagen och Mallorca. Passen är framplockade, biljetten utskriven och packningen börjar läggas tillrätta i resväskan. En väska till tre personer i en vecka. Det är en utmaning kan jag säga. Tänk att för inte så många år sedan var en väska nästan för liten bara för mig. Hade varit skönt om jag hade sluppit välling och blöjor, men men. Det är som det är. Känns ändå som om saker och ting kommer att få plats. En vecka med mamma och kiddsen. Har liksom en bild av att jag och mamma inte kommer att bli något irriterade på varandra och inte heller att barnen kommer vara upptagna av sin ständiga konflikt, den där syskonkärleken. Hoppas så mycket att systeryster och lillstumpan kommer till Sverige. Längtar ännu mer än innan bara för att tanken väcktes. Hade varit så kul att få ses. Plus att det kommer

Nu känns allt så mycket bättre

Yes! Efter att hämtat kidsen, varit på brottning och beställt en resa, åker om två och en halv vecka, känns allt så mycket bättre. Ända jobbiga är hur jag ska kunna packa till oss tre i en väska. Men det kommer väl att gå det också. Hur mycket kan vi komma att behöva liksom. Längtar till sommar, sol och bad. Jag, kiddsen och mamma. Häftigt att hon följer med, det trodde jag faktiskt inte. Så himla kul.

Fortfarande inte sådär bra

Jag vet inte vad som hänt mig, det är som om energin helt har tagit slut. Kanske beror det på att jag varit i akutberedskap under så lång tid att det är svårt att återgå till normala rutiner, kanske beror det på att jag har varit, och fortfarande lite är, sjuk och kanske beror det på att hemsituationen inte är sådär jättekul just nu mellan mig och P. Kanske lite av varje. Men jag har svårt att sätta igång saker och få dem gjorda. Vet att jag har massor att göra på jobbet men jag kommer inte på något, mina normala arbetssysslor är som bortglömda. Vet att livet inte är skit men lite känns det som det just nu.

Skithelg

Måndag igen. Har haft en skithelg helt enkelt. Kom hem i fredags och var sjuk, var nästan döende när jag vaknade upp dagen därpå (lördag alltså). Släng in lite (eller jävligt mycket) beredskap i det och så en idiot till sambo så blir helgen = SKIT. I går, söndag alltså, ska Elton på simning och då anser HAN att jag kan ha hand om Svante för att han är ju ändå inte så jobbig. Jag bara men jag har beredskap, jag arbetar. Då kommer HAN med antydningar om vilken skön helg jag haft och att han tagit hand om barnen hela helgen och att jag borde visa lite tacksamhet och uppskattning. Jag bara ”min definition av en bra helg är inte att ha feber, ont   i halsen, hosta och ont i huvudet plus att ha beredskap (jobba) så att nä det har jag inte haft”. Då slänger han ut att han inte heller haft en bra helg. Hmm, dumt när det är han som planerat den. Det är han som lagt in aktiviteter på lördagar (mulle) och söndagar fotboll och simning för Elton och gymnastik för Svante. Jag skulle int

Sol, värme och bad

Längtar efter semester och letar resor till värmen. Det gäller ju bara att få allt att gå ihop. Har ju kursen i familjeterapi också som jag bara måste vara med på och ett jobb som jag behöver få ledigt från. Om jag får ledigt kan det bli så att vi åker tillbaka till där vi var på Mallorca jag och kidsen. Det skulle vara så jävla underbart skönt. Sol, värme och bad. Det är precis vad jag behöver.

Jag måste varit galen.

Vill bara beklaga mig över hur jävla trött jag är. Har suttit hela helgen och skrivit på min examinationsuppgift. Den var mer omfattande än vad jag hade förväntat mig. Idag har jag skrivit i tolv timmar och jag är helt slut i huvudet och i ögonen och har ont i axlar och handleder.  Orkar inte ens gå igenom den en sista gång. Hur kan jag någonsin ha älskat skolan. Var jag galen? Det är ju skitjobbigt med dessa uppgifter. Kanske jag borde ha börjat tidigare.

En bajskorv i hallen

Bara måste berätta något kul men dock något som aldrig får nämnas för det har jag lovat min stora kille här hemma. Igår hade jag med mig en arbetskompis hem efter jobbet. Hon skulle hänga med oss under fredagsmyset och sen dricka lite vin med mig och snacka skit när barnen gått och lagt sig. P var inte hemma utan med sitt jobb ute och skulle sova borta. Min jobbarkompis är en något, eller mycket, yngre mig. Rätt äckelmagad och utan någon direkt längtan efter barn, tycker mycket med barn verkar jobbigt. Strax innan vi hämtade upp mina konstaterade vi eller jag att hon fortfarande är såpass ung så hon behöver ju inte besluta det nu om hon ska ha barn eller inte. Nu till det kul. Först hämtade vi den store och sen del lilla. När vi lämnade dagis sa den store att han var bajsig och skulle springa i förväg och det gjorde han. Problemet var bara att han var så bajsig att när vi öppnade ytterdörren stod han utanför toalettdörren med byxorna nere, hukande och med en bajshög på hallgolvet

Ensamma kvällar

Hej! Snart har en arbetsvecka tagit slut och man är tillbaka in i jobbvardagen igen. Annars är det inte mycket vanligt. I morgon kommer jag att haft fyra härliga kvällar för mig själv i stan.   Saknar barnen men inte så mycket att det är outhärdligt utan det har varit skönt att gå runt här i lägenheten och pilla. Har slängt mängder av skräp som vi/jag samlat på oss under året. Har städat kök och badrum så kliniskt att det skulle kunna gå att operera i dem. Har slängt ut allt ur klädkammaren och organiserat om. Nu ser det mer ut som en liten väskaffär än något annat. Mina kära väskor har ju varit undanstuvade på ett sätt som gjort att jag knappt vetat vad jag har haft för några och än mindre orkat ta fram dem, men nu blir de mer tillgängliga. Känns ju tråkigt att lägga pengar på något som inte kommer till användning, eller hur. Jag har stannat uppe sent på kvällarna, tänk vad man orkar när inte barnen är hemma och sett på serier och ändå känt mig okey på morgonen.  I dag är

Voltar

Vilken härlig dag vi hade igår, jag och barnen. Mycket bad blev det. Elton lärde sig göra en framåtvolt i vattnen efter att"dykt" i och en bakåtvolt i vattnet. Så modig. Vi har inte sagt något till P så han ska få se idag.  Idag ska vi till Varbergs utomhusbad med simskolan. Kanonväder just nu i alla fall. Hoppas det håller i sig. 

Ett bra slut

Bild
På dagen.  Mjuk pianomusik i högtalaren. Doftljus. Vin. Och möjlighet att skriva av sig. 

Terapi

Bild
Mår mycket bättre idag. Har använt mig av shopping terapi. Köpt en ny tavla, en väska och en klocka.  Sen prata vi lite igår. Inte för att jag tror det blir bättre för det, men. Vi bestämde att vi ska ta ansvar för struktur hemma och barnen varannan dag. 

Mina egna dagar

Bild
 Hej i sommarkvällen! Jag har haft ett par härliga dagar. P åkte till stan i måndags kväll och jag har varit själv med barnen och får jag säga det själv. Fy satan vad skönt jag tycker att det har varit, det blir mycket lättare när jag är ensam. Kul också att få komma lite nära Svante som har varit så otroligt pappig men nu är han allt min kille. Kanske inte håller i sig när P kommer tillbaka men ända. I går eftermiddag efter simskolan kom morsan ner. Hade höga förväntningar på att umgås efter som det var vad hon önskade sig av mig i födelsedagspresent. Men våra tankar om att umgås går helt åt olika håll kan man säga. Jag tänkte att vi skulle sitta och prata om livet och tankarna om det, kanske dricka ett par glas vin. I stället blev det så här. Jag kom ut efter att ha lagt barnen och hon tittade på Allsång på Skansen. Sen tittade hon på Morden i Midsomer. Jag försökte försiktigt säga att jag hade förväntat mig att vi skulle umgås då sa hon att det var det vi gjorde. Så att inget bl

Senaste dagarna.

Bild
 Godmorgon! Igår var det inte direkt strandväder utan i stället åkte vi till Kungsmässan, inhandlade ett gäng spel och lite kläder på rean till Eltons skolstart. På eftermiddagen var P iväg och spelade golf och jag bara hängde med mina godingar. Vi hade riktigt mysigt. Spelade spel, tittade på film, såg på Touren, grillade marshmallows i öppna spisen. Sammanfattningsvis rätt gott trots vädret. Något som var kul var att kusin Per ringde, de hade precis påbörjat sin semester och undrade om de kunde komma och hälsa på. Trodde inte det men bjöd in dem både under bröllopet och över insta. Här kommer några bilder från mina underbara killar. Ibland gör de mig galen med sitt konstanta bråk men mellan gångerna ligger de i en hög och kramas och bara älskar varandra.  Här smids planer och hemligheterna frodas i sandbankerna. Här tillsammans med kusin Vidar efter en äventyrlig strapats bland bergen. Där Elton visade sån omtanke och hänsyns till både brorsan och kusinen. Tog deras ha

Simskola och kusinbus.

Bild
Idag började simskolan för mina små killar. Svin kallt ute även om det inte syns på bilderna och blåsigt. Själv hade jag tjocktröja och jacka på mig. Brrr. Klockan var inte mer än tio när hans kurs startade. Laddad inför simskola och för korttagning. Vet inte var Svante har fått det från, inte mig i alla fall men han har börjat göra läpplut på alla bilder han poser för.  Här har han kommit i vattnet. Lite försiktig till att börja med, men han är ju en väldigt bra flockmedlem och gör som andra gör. Tar efter och är mysig att ha att göra med. Som du ser nedan har han snappat tag i simfröken när passet är till ända. Efter passet tog han på sig sin badrock, vilken han sedan gick i hela dagen, lite blandat med nakenhet.  Sen till min andra hjälte. Han kom han såg han segrade. I alla lekar/tävlingar gav han allt. Han körde på busade och lekte så att till slut fick även han hålla fröken i handen, men det var nog mest för att de skulle ha koll på honom.  Vid lunchtid kom kusine

Så sant

Bild
Vet inte vem som gjort den men så rätt. 

I väntans tider

Bild
Här sitter vi och väntar på Sommarlov och jag på att få komma ner till stranden. Det verkar bli en kanondag. En slappardag innan simskolan börjar och  vi ska in i tidsstrukturen.  Igår körde vi en heldag för barnen. Klockan fem satt vi i bilen och tog oss ner till Malmö och Vi var med på inspelningen och barnen fick se hur det gick till Påväg hem stannade vi til i Mellbystrand träffade några vänner och deras son som är jämngammal med Elton. Det var så kul att barnen inte ville åka därifrån men jag och P var trötta efter den långa dagen och hungriga så vi lämnade relativt fort. Väl hemma däckade jag någon timme innan det var tid att se på en inspelning av morgonen på tv. Trots att vi satt precis där de spelade in kunde vi inte urskiljas i publiken mer än suddigt då vi visste var vi satt och hade på oss.  Nu ska jag se om det går att lämna platsen mellan de här två utan att de börjar sitt konstanta bråk för att packa till stranden.  Ha en härlig dag!

Sexprat

Elton har ju länge undrat och frågat över hur barn blir till och jag har svarat med den intensiva kramen mellan föräldrar. Nu har han dock kommit till den punkt att han ville få det utvecklat. Så häromdagen berättade jag att snippan kramade snoppen och att det var mysigt och när det blir riktigt mysigt så blir det som att snoppen nyser till och då kommer grodynglerna/spermierna ut från snoppen.  Och ibland kommer en av dem till ett ägg hos mamman och då kan det börja bildas en bebis. Pedagogiskt va?
Bild
Hej hå! Blir inte många inlägg så här i semester tider. Inte för att jag slår några rekord annars. Men idag är jag hemma i stan, ensam. Ska strax iväg på feministisk bokklubb och diskutera "Flickan och skammen". Handlar om ryktesspridning om flickor gällande sex och när det sätter igång. Skönt att vara hemma, har tränat, badad och bara hängt med mig själv. Vilket lugn. Har hunnit shoppa lite också, älskar att shoppa. I onsdags var vi på High Chaparal, Elton bara älskade det. Nu tänker jag bara ge dig ett par bilder från när du var här och från High Chaparal.

Dagen läsning

Bild
De rosa glasögonen behöver med jämna mellanrum putsas för att jag inte ska vaggas in i att allt som händer är isolerade händelser och inte patriarkala strukturer. Det hjälpte den här boken till med idag. Välbehövligt. 

Tanttårar

Så länge jag kan dra mig till minnes har jag besvärats av att ögonen rinner ibland när jag kommer ut. Av sol och vind och kanske trånga tårkanaler. För några veckor sedan fick jag veta att det kallas för tanttårar och idag är jag gick mot jobbet och tårarna kom störde det mig på ett annat sätt än tidigare. Har helt enkelt lättare att identifiera mig med en känslighet än tant. Varför är det så farligt. Tror inte jag skulle känt på samma sätt om det kallats för gubbtårar och det stör mig. Tanttårar känns förminskande och nedlåtande i mina öronen. Hatar att jag känner så. Att det är så? Hade du reagerat och i sådana fall hur?

På landet

Snart semester. Känns overkligt, även om jag tränade lite igår. Barnen hade studiedag och vi myste lite, hälsa på kusin Lars, som var vid förvånansvärt god vigör för att ha brutit nacken och gick och la oss. P var i väg på vandring. Idag hämtade jag upp ungarna efter att ha slängt in redan packade väskor i bilen och körde till landet där mamma stod med maten färdig. Det kändes bra med mamma fram tills det att barnen somnat. Då satt hon framför någon skit vid tv:in. Gladiatorerna och hävdade att hon aldrig sett på det och aldrig heller Fångarna på fortet. Snälla. Hur skulle the Queen of tv kunnat missa att se något av de programmen. Jag vet ju det i hela kroppen att hon och pappa har tittat på det. Är nästan 100% säker på att hon sett dem med pappa och mig. Säkert du också. Att hon inte skulle seett dem är så osannolikt att jag blev förbannad och la mig i sovrummet med lite god musik i stället. Positivt är trots allt att vi köpt en grymt bra högtalare. Tror det måste vara min morsdagspr

En ny era

Mitt liv och mitt föräldraskap har kommit in i en ny fas och jag har liksom svårt att vänja mig, att hinna med. Helt plötsligt är killarna ute på gården och leker när jag kommer hem, eller om jag hämtar slänger de i sig middagen för att komma ut och leka.  Sen är de ute fram till en halv timme innan läggning då de kommer in, äter kvällsmat, borstar tänder och sen bums i säng. Det är naturligtvis underbart men känns också tomt och konstigt. Hur ska den här tiden användas. Det blir ju någon/några timmar som tidigare fyllts med att underhålla och förhindra bråk som nu kan användas till annat.

Chefen

Hemma efter två dagar med teambildning i ledningsgruppen. Det har varit bra. Jag har lärt mig en del om mig själv, en del om de andra i gruppen och det i sig skapar en otrolig trygghet. Att vara ny i ett sammanhang kan ju annars få mig att tystna lite. Men när jag blir tryggare och inte lika rädd för att göra/säga fel (den där skammen) blir ju allt så mycket bättre. Nu känner jag mig så inne på chefskap och ledarskap. Det är så kul och häftigt. Jag vill lära mig massor och bli den bästa ledare och chef jag kan bli. Kände för att köpa massor av böcker i detta intressanta ämne, men det var svindyrt så då gick jag vidare till biblioteket men det hade tyvärr inte öppet. Så nu sitter jag här med min nyfikenhet inför detta nya ämne men utan något att kunna förkovra mig vidare.

Ny över soffan på landet

Bild
Vad tycker du?

Ensamheten

Idag är det brottning och jag följde inte med. Första gången jag missar. Hade tänkt att använda tiden till egen träning men det verkar som om jag njuter för mycket av ensamheten för att kunna slösa bort den på att gå iväg. Blir nog så att jag går iväg och tränar senare i stället. Efter det att jag lagt barnen och det är alldeles för mycket folk (dvs. Per) i lägenheten.

Hur funkar den?

Det kanske inte alltid syns men jag tycker att kläder och mode är kul och jag tycker om att vara "fin". I alla fall efter mitt tycke. Det jag tar på mig brukar i vart fall vara något genomtänkt, antingen innan jag somnar på kvällen eller på morgonen innan jag går upp. Jag brukar också få en hel del, eller i alla fall några, kommentarer om min stil och mina kläder. Nu när jag har börjat nytt jobb (eller ny gammalt för den delen) för ett tag sedan, har så gott som alla av kvinnligt kön kommenterar min stil och mina kläder. Vilket självklart är kul. För det är ju roligt att folk uppmärksammar sådant man själv lägger, i alla fall lite, tid och tanke på. Men, i dag efter en positiv kommentar av en kollega kom jag på att det förpliktigar också och då kändes det otroligt jobbigt. Hur sjukt är det, att något jag själv tycker är roligt helt plötsligt känns jobbigt? Speciellt med tanke på att det inte är något jättejobb jag lägger ner och inte heller skulle någon bry sig om jag inte

Ett nytt barn

Egentligen ingen tid men är ju ändå tvungen att berätta, eller kanske inte tvungen men vill berätta. I går kom frågan från Elton -Jag skulle vilja ha ett barn till. -Okey, du vill ha ett litet syskon, svarade jag -Ja, hur får man det och hur går det till? Jag tog mig an den enklare frågan gällande att det inte alltid är så lätt att få ett syskon och sen hände något som gjorde att jag inte hade möjlighet att svara men jag förstår ju att det där jag sagt innan om de intensiva kramarna mellan en mamma och pappa som ibland gör att det blir ett barn inte riktigt räcker till längre. Väldigt skumt att han vill ha ett syskon måste jag säga, det är ju inte så att han är så barnkär. Undrar hur han tänker där.

Sommarregn

Mycket märkligt ser att mina inlägg hamnar som om de gjordes igår men det är fel. Skitsamma. Kom precis utifrån. Några få droppar regn på gatan och den där doften du vet, doften av sommarregn. Så underbart. Det är, kanske inte sommar, men vår.

Beredskapshelg

Sandra, Sandra! Vad gör man på en söndagsmorgon? Jo, man kan skriva flera inlägg och se på Harry Potter med sin son. (sjunges givetvis till Mare, Mare.) Har beredskap hela helgen, så den är ju delvis förstörd men har ända haft vissa positiva inslag. Du ska få höra lite av vad den innehållit. I fredags blev jag kvar på jobbet fram till det att klockan hade passerat nio. Hade så mycket att göra som jag inte hunnit i veckan så jag körde på. Sen hade vi en tjej på sjukhuset fram till mitt i natten så det var lite att rodda gällande det när jag kommit hem. Blä! Tråkigt eftersom hon skadar sig själv för att komma till sjukhuset. I går var det en personal som gick hem för att hen var så trött. Irriterande och jag lyckades inte få in någon annan så de fick gå en kort. I går kväll ringde hon som ringde natt och sa att hon inte mår bra, psykiskt, bara för att förvarna. Gulligt av henne. Vi la upp lite taktik och så jobbade hon ändå. Nu får vi se vad dagen innehåller. Hoppas inte någ

Har ju glömt att hålla dig uppdaterad i vad som händer i mitt badrumsskåp

Bild
Här nedan i mitten ser du en exfolierande bha kräm. Har använt den en vecka ungefär och jag måste säga att den är superbra. Märker resultat med en gång. Jag är ju något yttorr och denna får liksom bort lite döda hudceller och låter en lite fräschare hud komma fram. Jag använder den endast på natten. Tar lite vätska i handen och badar på. Kan verkligen rekommendera. Här nedan är ett micellärt vatten som jag köpte häromdagen. Har fått bra rekommendationer men själv kan jag inte säga att jag märkt någon skillnad ännu. Det micellära vattnet tar man på en bomullspad och torkar försiktigt av ansiktet. Det ska fungera som en magnet som drar upp smuts från huden och ut ur porerna. Det jag kan se är att padsen blir smutsig trots att jag genomfört sedvanliga rengöringsrutiner innan. Sammantaget tycker jag ändå att min hud har blivit bättre sedan jag påbörjade mitt hud år. Det kanske inte är en förändring som är tydlig för andra men jag tycker mig se att porerna är mindre och att de hål

Vår på riktigt

Så underbart. På väg till jobbet utan jacka. Älskart! Älskar MIN månad. Har fått fyra veckors gratis spårvagnsåkning så jag ställer bilen. I varje fall idag. Tid. Gessles nya högt i öronen gör inte direkt vår/sommarkänslorna mindre. 

En tillbakablick

Så här när måndagen är här och jag åter sitter bänkad framför mitt skrivbord och ser ut på det kalla grå. Som tur är har helgen gått i solens tecken. Fredagen då jag hade beredskapsledig var ju ungarna sjuka så jag fick kalla in min beredskap, mamsen, som fick passa kids medan jag var och klippte och slingade mig. Blev helt okey snyggt, kändes lite konstigt med färgen bara efter att ha varit mörk så länge. Strax efter att jag var tillbaka hemma gick mamma och P kom hem. Jag smet iväg för att operera bort födelsemärkena. 20 minuter och 4000 kronor fattigare fundera jag över varför det tog så lång tid för mig att fått bokat tiden. Förvisso gjorde det förbannat ont men endast när sprutorna togs i ansiktet. Det var så fint väder ute att det kändes skit att sitta inne så vi stoppad ungarna i vagnen och tog oss till ”Frozen yoghurt” där vi, framför allt jag, fyllde upp med glass, frukter, bär och godis och satte oss i en solig trappa vid Linnégatan och njöt. På väg tillbaka ner

Egentid

Bild
Har lämnat två sjuka ungar med mamma/ mormor och tillbringar några timmar med mig själv. En utomjordisk upplevelse. 

Hemmaspa

Bild
Har lagt lite ansiktsmask på utvalda ställen. Och nej inte under ögonen, jag är bara trött.

Vabbing

Jag och Elton har varit trötta den här veckan. Jobbigt med tidsomställningen och med hans nattliga hosta. I tisdags ställde vi in brottningsträningen och igår vabbade vi för att ge oss själva en dag till återhämtning. Så i stället för att jäkta iväg till förskola och arbete bäddade vi ner oss hemma i soffan och låg och lästa. Vi varvad mellan högläsning Harry Potter och film/min bok Björnstad. Kan säga att det var välbehövligt och underbart. Idag vaknade vi båda med en hel del mer energi.  

Inte alltid så kul

Gårdagen efter arbetet gick otroligt fort. När jag kom hem var Elton hos sin kompis och Svante hemma när jag kom hem strax efter fem. Vi åt middag, jag hämtade upp Elton (som berättade att Svante rivit honom och kompisen bitit honom på dagis), det var dags för kvällsmat och sedan i säng. Per la och jag hade tänkt träna men var så förbannat trött att jag inte förmådde ta mig dit. I stället gjorde jag mig i ordning la mig i soffan och kolla film och när barnen somnat hoppade jag i säng och somnade jag också. Alla dagar blir inte så kul kan man säga.

Krypp, trött rimmar nästan som Svante skulle sagt

I natt vaknade Elton och hade krupp. Vi tog på oss morgonrockar, täcken och satt en stund och frös ute på balkongen. Kände att P liksom hade pluspoäng så jag kunde inte med att väcka honom eftersom jag låg och hade yrsel i sängen igår. Idag är jag löjligt trött och längtar efter att jobbet är slut så jag får komma hem. Elton har kompishäng, så det kommer BARA att vara Svante. På tal om Svante , han är såå go. Efter som han är lite senare med språket blir han så kroppsligt verbal i stället och det är mysigt.

Social, slapp och allmänt skön

När jag har ångan uppe är det lika bra att fortsätta. Kan berätta lite om helgen som har varit fantastiskt bra. Den började med att jag lämnade arbetet lite tidigare för att komma hem, slänga i mig lite tacos (det var fredag och då är det ju alltid tacos). Därefter lämnade jag och Per hemmet i kaos och med två arga barn till farmor och gick ner till Draken för en föreställning med Henrik Shyffert. Så kul, skrattade mig igenom 1.5 timmar och gick därefter vidare på pub men Per och en arbetskamrat till honom och dennes sambo. I lördags släppte jag av Per och kidsen i Skatås för Mulle medan jag åkte vidare till IKEA och det stora gardinsinköpet. Köpte skenor och två sorters gardiner en i färg Mullvad med dragning åt lila och en beige/puderråsa innan jag jäktade vidare för upphämtning av tidigare avlämnad familj. Efter lite bad, slappning och allmänt hemma häng dök Niklas, Helena och Amanda upp för att fira våffeldagen med våfflor, grädde och lite olika färska frukter och ett got

Huden

Tiden fortsätter att springa fram. Tänkte uppdatera lite gällande ett av mina fokusområde i år, huden. Jag har börjat äta en kapsel med Efamol. Vilket från början var för att mildra PMS men får man positiva resultat för huden så blir jag ju glad. Efamol innehåller nattljusolja med essentiella fettsyror (Omega-6). Essentiella fettsyror ger vår hud fukt och spänst. Fettsyrorna förebygger förlust av vätska och används för att bilda prostaglandiner som styr produktionen av talg. Om det sker förändringar i sammansättningen av fettsyror kan detta påverka hudens struktur, funktion och utseende. Har inte sett några resultat än men jag har bara tagit dem i några veckor också. Däremot provad jag på Decleor ett oljeserum som ska tillföra fukt men tycker jag bara blev torrare än med nuvarande serum. Så att, det rekommenderar jag inte.

Tiden

Helt sjukt snabbt tiden går. Tycker det känns som att året precis startat och så är vi snart i mitten av mars och i morgon firar vi Luckys födelsedag och Egon och Eltons namnsdag ”Christoffer”. Men innan dess ska Elton börja i brottning. Han och jag kommer att åka för att delta i första tillfället idag och så får vi se vad han tycker om det. Han har varit rädd laddad innan så det blir spännande att se om det lever upp till hans fantasier om det. Jag har tydligen också varit laddad, mer än vad jag trodde, för jag har tillbringat hela natten med att drömma mardrömmar. Inte gällande hans träning utan gällande logistiken. Ena gången drömde jag att jag glömde gå från jobbet och kom så sent för att hämta från dagis att han inte han äta innan. Andra gången drömde jag att jag skulle cykla från jobbet och samtidigt lämna min chef som bara hoppa in i bilen på ett ställe som låg 49 minuter bort och sen fick punktering på cykeln, sen drömde jag att jag lämnade honom på brottningen och åkte i

Internationella kvinnodagen

Bild
En bra present till en kvinna för att uppmärksamma kvinnodagen. Ibland gör han helt rätt den där mannen jag bor med. 

Helgen som passerat

Haft en riktigt bra helg. Jag var ju ledig redan i fredags efter förra helgens beredskap. Jag hängde kvar i sängen länge och tittade på en ny serie med Draw Berrymore. Sankt Clarity diet tror jag den heter. Annorlunda och lite smårolig. Sen gick jag till hörnet på huset. Haga hem och köpte två par jeans och en blus innan jag gick hem och packade till en helg på landet. Den första sedan i mitten på november. Kvällen gick åt till mys och tidigt i säng medan dagen därpå tillbringades i trädgården med att ta bort kärror och åter kärror med grenar, kvistar och gamla löv som låg överallt på tomten. Dagen därpå började det blåsa, vi fortsatte rensa men man kan säga som i motvind då det hela tiden rasade ner nya kvistar. Städa lite inne och åkte hem rätt tidigt då vädret var tråkigt och Elton hade fotboll. Gårdagen tillbringades slappande framför tv med Vasalopp och femmilen varvat med högläsning av den fjärde boken i serien av Harry Potter. Sammantaget en riktigt skön helg. 

Göteborg idag.

Bild

Boktips!

Bild
En modern "stolthet och fördom". Lättläst och mysig. Rekommenderas: Ja

Utläst

Bild
Klar i måndag.  Rekommenderar jag. Njää

Nytt i badrumsskåpet

Bild
Månadens hudsatsning. Tvål och toner från paulas choise. Använt det i ungefär två veckor och det känns bra. Milt, gör rent och utan att torka ut. 

Man vet att det är mycket på jobbet

När man går från jobbet, ringer hem, sätter sig på bussen och femton minuter senare får titta i telefonlista för att se om man ringde eller bara tänkte på det. 

Föräldraskap underbart och skitjobbigt

Bild
Jag älskar att få vara med mina två små killar, de är verkligen en välsignelse, men det kväver också en hel del från mig för att få dagen att flyta på utan allt för mycket bråk dem emellan. Trots att klockan bara är tio har dagen varit i full gång hos oss sedan innan sex. Vi har sett på film, ätit frukost, byggt och lekt med lego, lekt med kackerlackan (den elektriska) och byggt banor den kan gå i, letat efter en kackerlacka som var på rymmen, byggt höga torn med lego och häftiga byggnader med magnetformerna. Sen har jag också fått ett skrämmande sms. Eltons kompis som var här igår hade insjunknat i feber under natten. Blir mina godingar sjuka igen så vet jag inte hur jag ska orka. Blä, för vabruari och sjuka barn. Nu ska jag underhålla de där två igen innan någon spårar ur.

Planen

Igår åkte P till Stockholm och jag ska hänga själv med barnen hela helgen. Tänkte börja den med att njuta av ensamheten. Jag gjorde allt rätt. Jag blåste upp en 150 cm bred luft madrass och la på golvet i vardagsrummet, vi körde mys, borsta tänderna och la oss där för att sova, eller rättare sagt jag la oss där och läste för att barnen skulle sova. Själv skulle jag ta ett bubbelbad med lite härlig musik och levande ljus för att därefter lägga mig själv i sängen och läsa lite och titta lite på min serie. Problemet var bara att jag också somnade där på luftmadrassen. Så det slutade med att vi alla låg där och sov. Vid två vaknade jag upp med halv ont i nacken för att ta mig in i sängen, kort därefter kom Svante och några minuter senare kom Elton. Vi kunde lika gärna lagt oss i sängen från början så hade vi alla sovit bättre.

Ett bokslut av årets första månad

Mitt nyårslöfte det här året har ju handlat om förändring. Så frågan är ju vad jag lyckats uppnå hitintills. A goal without a plan is just a wish Mina mål med januari eller 2017 som jag uppnått: Hälsa: Ta bort hudflikar på ryggen Komma igång med träning efter sjukdom Lära mig mer om Rosacea och ta hand om den bättre Köpt olika masker och serum för att få bättre hud och mindre utslag Läsa mer böcker Arbete: Bli klar med de utredningar jag har igång Introducera ny person på min tjänst Sluta mitt arbeta på Fagared Socialt: Umgås med vänner Deltagit i feministisk bokklubb Familj Varit på äventyrsbad med kidsen Åkt skridskor Sagt till P att jag vill separera vilket medfört att vårar liv tillsammans blivit mycket bättre. Han tar ett otroligt mycket större ansvar för hemmet, har slutat att sitta böjd över sin telefon och faktiskt börjat (försöka) kommunicera Jag är faktiskt rätt nöjd. Det måste jag säga. Älskar förändring och den är här.

Inte ens lika lycklig

Bild
För kanske tio år sedan läste jag en forskningsrapport gällande lycka och barn. Den påvisade att man vare sig blev mer eller mindre lycklig av barn utan jämt race. Något som jag hade med mig när jag själv valde att skaffa barn. Nu läste jag en ny rapport idag som visade att man faktiskt som förälder var mindre lycklig än de som inte hade barn, speciellt för kvinnor som levde i heteroförhållanden. Lyckan är minst när man har småbarn och tonåringar men ökar sen ju äldre barnen blir.  Tror inte det stämmer för mig för även om inga kan göra mig tröttare och argare än mina barn finns det inget som kan göra mig lyckligare än dem heller. Så det så.  Här är killen som vänligen sa att jag fick pussa honom hur mycket jag vile.